Oznámení

27. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec!

21. února : Jak využít skořápky z vlašských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůže i s kašlem

#1 13. 7. 2008 1:01

veris
♥------
Registrovaný: 12. 7. 2008
Příspěvky: 2

Minutky

Dobrý den,
rádi s přítelem vaříme minutky - takový ty co se dělaj v restauraci. Je to levný a rychlý - vyvařovat pro dva se mi nechce.
Potřebuju nákou inspiraci. Teda zrovna dneska jsem vymyslela ouplně báječný jídlo, ale jinak mě málokdy něco napadá a potom je to furt to samý.

Zatím Vám sem hodím svoje recepty a doufám, že se ke mně někdo připojí.

Kuřecí prso s broskví

Kuřecí řízek osmažit, navrch položit šunku, kompotovanou broskev, sýr...až se sýr trochu rozpustí podáváme. S jakokoli bramborovou přílohou.


Vepřová roládka z hermelínem

Plátek vepřového naklapeme (dá se potřít marinádou), přípravíme si plátky hermelínu a šunky(nebo junior). Na vepřové přijde šunka potom hermelín a zase šunka, zatočíme do roládky, obvážeme a pečeme asi 15 - 20 minut.

Kuřecí s nivovou omáčkou

Kuřecí prso marinádujeme, poté osmažíme z obou stran. Do výpeku co zbyde na pánvi nalejeme smetanu, nasypeme nivu a mícháme to rozpustění. Omáčkou polijeme kuřecí plátek.

Kuřecí se sladkopálivou omáčkou

Kuře marinádujeme (olej, paprika, sůl, med, chilli), necháme trošku zatáhnou na rozpálené pánvi. Po minutce přilejeme zbytek marinády a přidáme trochu štávy z kompotovaných mandarinek. Prsíčka podléváme podle potřeby a pečeme do měkka. Poté je vyndáme do vzniklého sosíku přidáme půl konzervy mandarinek, zaprášíme cukrem (30 vteřin nemícháme - cukr trošku zkaramelizuje) poté je rozmícháme v sosíku (mícháním je rozpadnou na taková malá očka) a nakonec zaprášíme špetkou chilli. TO JSME MĚLI DNESKA A JE TO FAKT ڎASNÁ JÍDLO. Hlavně pokud má někdo rád kombinaci ovoce a masa, pálivé a sladké je taky hodně zajímavý požitek dohromady.

Všechny tyhle recepty zaberou tak 20 minut (bez přípravy přílohy - tu v mezičase dělá přítel) a pro dva vyjdou tak do 100 na oběd. Poradí mi něco v tomhle stylu?

smile

Není tady

 

#2 13. 7. 2008 7:25

ivca
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 16. 3. 2006
Příspěvky: 1059

Re: Minutky

často dělám z kuřecího kapsy - silnější prso proříznout, dovnitř např. šunku, sýr, slaninu, prostě cokoli máte ráda - do pekáčku, pocáklat olivovým olejem a tak za půl lhodinky je to
nebo se to dá udělat na pánvi
je to vlastně variace na Tvé vepřové roloádky
taky z ryb - poklud je máte rádi - se dá udělat dobrá minutka
ryba, koření, olivový olej a do trouby - variace - papriky a rajčata, sýr, slaninka - lepší rybu radši jen tak ,tu "horší" doladím

Není tady

 

#3 18. 7. 2008 23:32

sisi21
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 7. 1. 2007
Příspěvky: 13354

Re: Minutky

Do  většího.pekáčku--vrstvu cibule..na to poklademe kuřecí prsa.která osolíme,popaprikujeme  a posypeme trochou grilovacího koření..
Na maso nasypeme opět cibuli kunjovanku a zasypeme strouhaným aidamem a nivou ..zalijeme šlehačkou..
Dáme péci ..
dělám to často ..stím sýrem je to sytý a my to máme na 2x


http://www.inglene.dk/billed.asp?PrivatBilled=7195271

Není tady

 

#4 19. 7. 2008 10:11

x256987
Host

Re: Minutky

Naprosto luxusní a v množství pro dva cenově přijatelný recept je sehnat dva silnější plátky hovězí svíčkové, lehce naklepat, stačí klouby ruky, osolit a opepřit (čerstvě mletý barevný pepř je ideální, le možné i celé kuličky pepře vmáčknout do masa; myslím že se prodává i kořenící směs 4 pepřů), ovinout každý špalík zboku plátkem slaniny, zajistit nití, a na skoro suché pánvi smažit podle tloušky masa a podle toho, jak moc to chcete mít propečené, orientačně asi 5 minut z každé strany. Důležité: maso obrátit jenom jednou!!! Tvrdé určitě nebude, je to svíčková. Dá se i z vepřové panenky, ale to je větší piplačka, protože kousky jsou menší.

 

#5 8. 2. 2009 17:38

ivanka05
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 20. 2. 2006
Příspěvky: 6124

Re: Minutky

máte jeste nejake dalsi zajimave receptiky? treba na rybky?

Není tady

 
NÁŠ TIP:

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů