Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#1 11. 7. 2008 15:55

Petromila
♥♥-----
Místo: Teplicko

Hledání práce po MD

Jsem trochu zvědavá jak jste na tom Vy po MD s prací? Já tedy osobně nemohu nic sehnat,můj říká,že jsem ze starý školy a nic neseženu  mad  .No v jednom má pravdu jsem jen vyučená,jazyk žádný jen čeština a práce na počítači taky žádná - tedy jen ten základ (psaní a hledání mi jde). Jsem fakt odepsaná,nic neseženu!!! Jsem taky na pracáku a tam pro mě nic nemají,jen věty tipu:vy jste si nic nesehnala a kluk zase marodí,tak co s váma? Dokáže mi některá z Vás zlepšit náladu a podělí se stejným trápením  grater  . Ještě slova úřednice:problém je doprava,máte malé dítě a věk taky není ideální. Tak co s tím - žít s jedním platem se stále nedá.

http://ticker.7910.org/as1csEbcg361130MDAyNzQ2ZHwzMzc2ODNkfEpzZW0gVG9tYXMgYSBqZSBtaSA.gif

Narodíš se jen jednou, zemřeš jen jednou, ale žiješ celý život.  http://chvojanp.wz.cz/AAA.jpg

Není tady

#2 11. 7. 2008 16:02

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha

Re: Hledání práce po MD

A co jsi dělala před mateřskou?
Těžko radit, mně se špatně scháněla práce s vejškou v Praze...
... natož mimo Prahu bez maturity a jazyka.
Nakonec jsem našla práci na úřadě.

Co zkusit nějakou rekvalifikaci, nebo dálkově si dodělat školu, jazyky... nějaký počítačový kurz... spoustu kurzů dělá i pracák nebo město zadarmo...

Není tady

#3 11. 7. 2008 16:03

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

... a co třeba nějaký úklid, hlídání dětí a tak? K tomu školy ani jazyky nepotřebuješ... :-)

Není tady

#4 11. 7. 2008 16:22

Iveta X
♥♥♥♥♥♥-

Petromilo, zkus hledat jakoukoliv brigádu. je to krátkodobé, takže pokud Ti práce nebude vyhovovat, tak víš, že je to jen na přechodnou dobu, ale navíc Ti to dá to, že se dostaneš mezi lidi, získáš kontakty a i sama ze sebe budeš mít lepší pocit. Já jsem na pracáku už nějaký měsíc přes dva roky a můj problém je to, že chci práci na kratší úvazek. Vzala bych jakýkoliv druh práce, ale je pro mě podstatná pracovní doba. Těžko se to vysvětluje, většina lidí na mě kouká jako na člověka štítícího se práce. Nedávno jsem si spočítala, že rok z této doby jsem ale chodila na brigády, když to dám do součtu. Blbý je to, že brigády jsou většinou na dohodu a odpracovaná doba se nepočítá do důchodu. Dobře Ti Martinka radí rekvalifikaci, dokud máš čas a jsi doma, tak ho využij a udělej si třeba kurs pro pracovníka v sociální péči. Ten má velký uplatnění v domovech důchodců, ústavech soc. péče, ale mohla by jsi s ním dělat i osobního asistenta invalidním lidem doma, třeba na živnostenský list apod. Teď přes prázdniny je velká šance najít brigádu, lidi se střídají na dovolených, zkus se ptát v obchodech, v jídelnách, restauracích, nemocnici apod. Pokud jsi z většího města, tak máš vyhráno.

Iveta X

Není tady

#5 11. 7. 2008 21:00

Petromila
♥♥-----

IvetoX práci potřebuju jen na ranní,jinak se nemá kdo postarat o nejmladší děcko.Manžel dělá od rána do večera (v létě i do noci - dokud je vidět) takže ten nemůže a zůstat doma to už vůbec né.Po obchdech jsem se ptala větší dělaj na směny a ty menší sice otvíraj až v 9hodin,ale je to celodenní práce takže taky nic.A na kurs to posílaj na týdenní školení a kam s dítětem?Před mateřskou jsem dělala uklizečku na 4hodiny,vzali by mě hned zpátky,ale mezi tím ji zrušili - podnik se přestěhoval do jiné budovi a tam mají na to firmu.

http://ticker.7910.org/as1csEbcg361130MDAyNzQ2ZHwzMzc2ODNkfEpzZW0gVG9tYXMgYSBqZSBtaSA.gif

Narodíš se jen jednou, zemřeš jen jednou, ale žiješ celý život.  http://chvojanp.wz.cz/AAA.jpg

Není tady

#6 11. 7. 2008 21:13

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Petromila napsal(a):

Před mateřskou jsem dělala uklizečku na 4hodiny,vzali by mě hned zpátky,ale mezi tím ji zrušili - podnik se přestěhoval do jiné budovi a tam mají na to firmu.

A jiné firmy v okolí nejsou, které by potřebovaly uklízečku?
A to takhle dělat hospodyni - nebo uklízet ostatním lidem v domácnosti?
Nebo hlídání dětí? Už jsem to psala.
Dítě asi chodí do školky, ne?
A nebo jakoukoliv práci na zkrácený úvazek... třeba nějaký úřad? Nebo pošťačku? To bys dělat nemohla?
Jako poslední řešení - třeba bys byla víc spokojená, kdybys podnikala? V čem, to Ti ale neporadím... Ale mohla by sis prac. dobu upravit, jak bys chtěla.

Nevím, v jakém oboru dělá manžel - třeba by Ti mohl pomoct najít práci on, ve firmě kde pracuje... nebo by mohl třeba on nebo jeho kolegové něco vědět...

... znají to místo a prostředí... jejich firma může mít zákazníky, dodavatele... a ti můžou shánět nějakou pracovní sílu :-)

Nejlepší je shánět práci přes lidi, přes známé - ale ne na Babi, protože tady je každý z jiného koutu Čech, ale v místě, kde bydlíš...

Není tady

#7 11. 7. 2008 23:00

Iveta X
♥♥♥♥♥♥-

Petromila napsal(a):

IvetoX práci potřebuju jen na ranní,jinak se nemá kdo postarat o nejmladší děcko.Manžel dělá od rána do večera (v létě i do noci - dokud je vidět) takže ten nemůže a zůstat doma to už vůbec né.Po obchdech jsem se ptala větší dělaj na směny a ty menší sice otvíraj až v 9hodin,ale je to celodenní práce takže taky nic.A na kurs to posílaj na týdenní školení a kam s dítětem?Před mateřskou jsem dělala uklizečku na 4hodiny,vzali by mě hned zpátky,ale mezi tím ji zrušili - podnik se přestěhoval do jiné budovi a tam mají na to firmu.

Petromilo, já taky právě kvůli dětem hledám kratší pracovní úvazek - zřejmě stejný případ jako Ty: bez babiček, manžel pracuje od rána do večera a někdy i o víkendech. Brigádně se mi povedl sehnat úklid v obchodě, vydávala jsem obědy v jedné fabrice, pracovala jsem ve škole jako asistentka,  v jednom obchodě jsem prodávala jen dopoledne, protože na odpoledne chodila vypomáhat důchodkyně. Vždy to byla práce na dopoledne a ne na plný úvazek. chce to hledat a taky mít kousek štěstí. Já už jsem z toho taky otrávená, že nemám nic trvalýho, ale ten čas je pro mě důležitý, tak zkouším, jak se dá a doufám, že narazím jednou i na něco trvalýho. Zkus se zeptat na poště, jak Ti radí Martinka, jde o to, aby jsi měla sama ze sebe dobrý pocit, že jsi užitečná a přitom Ti zůstal čas, který potřebuješ.

Iveta X

Není tady

#8 12. 7. 2008 14:39

Petromila
♥♥-----

Jo holky ono to není tak jednoduchý - mám to jak IvetaX manžel od rána do večera v práci a to i víkendech (dnes tu jsem taky sama starší děti u babičky,mladší spí a manžel v práci).Mám sice mamku,ale je 25km daleko a pochybuju,že by v době nemoci přijela - mají sami barák a ten bez dozoru nemůže zůstat.Ptala jsem se snad všude i u větnamců!Sice malej chodí do školky (pokud nemarodí),ale je provoz od 6hodin.A co jsem zjistila ne poště by mě vzali i příchod by mi poposunuli (dělá se od 6hod.) ale maj plno !!!Tak zas nic.Hold zkoušet snad během prázdnin něco seženu.

Není tady

#9 13. 7. 2008 7:52

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Ještě mě napadá, když jsem chodila na vejšku, chodila jsem na brigády, v Praze je spousta agentur pro studenty (i nezaměstnaný), který nabízejí brigády... není něco takového i u Tebe? Jsou to krátkodobé brigády sice, ale některý byly i dýl... mohla by sis vybrat, co Ti bude vyhovovat... Pokud u vás něco takového existuje...
Nějaké pracovní agentury jsi zkoušela? Zřejmě se zaměřují na plné prac. úvazky, ale nikdy nevíš, co se jim může vyskytnout...
Taky mě napadlo, hodně ženských třeba na ŽL prodává kosmetiku, většinou je to přímý prodej nebo multilevel-marketing, což není nic špatného. Prostě máš katalog, obcházíš kamarádky a prodáváš jim kosmetiku... Na uživení to ze začátku asi není, ale máma si tím pár tisíc měsíčně přivydělává... Funguje to jako klasický MLM, to znamená, že časem nabízíš lidem, aby se zaregistrovali a kupovali si kosmetiku sami.
Na Babi jsem někdy viděla i nabídku na domácí práce? Zkus prolistovat internet. Přepisování na počítači (i když nevím, kolik za to platí), nebo něco jiného...
Taky agentury pro výzkum trhu většinou hledají tazatele, a platí zřejmě podle počtu vyplněných dotazníků. Tam ty dotazníky můžeš vyplňovat taky podle svého času... a podle času těch lidí, samozřejmě...
Jako studentka jsem chodila na brigády právě přes agentury (ale v Praze bude asi nabídka větší), a pak jsem občas chodila hlídat jedněm lidem děti (na pár hodin)... bylo to čistě na domluvě mezi náma, nebylo to přes žádnou agenturu.
Zkus ještě taky zapátrat ve své hlavě, co umíš, co třeba jiní lidé neumí... a co bys mohla nabídnout lidem a zpeněžit. Třeba umíš plést košíky, dělat nějakou keramiku, dobře vařit nebo péct (nějaký osamělý chlap v okolí by třeba uvítal domácí jídlo), já třeba vykládám karty - ale Ty umíš určitě něco jiného, zkus popustit fantazii...
Neomezuj se jenom na hledání klasického zaměstnání.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí