6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Tak já jen obalovanou jako řízek, ale moje babča má plno receptů v připadě zájmu můu nějaké dodat.
Nakrájet brambory, cukety a rajčata na plátky, ukládat vrstvy, prosypávat strouhaným sýrem, zalít smetanou a zapéct do růova. Mono přidat podle fantazie (papriky, ampiony, mleté maso, koření...)
Tady u chladím jenom zbytečky
Není tady
Nebo vydlabat, uvnitř natřít česnekem, naplnit směsí nadrobno nasekaných brambor a uzeniny, posypat sýrem, zalít vajíčkem a zapéct... Taky mám napsanou cuketovou buchtu ale moc mě neoslnila, je skoro jako pikot a ten já moc nemusím...
Není tady
Toto je mňamka :
Duené cukety
4 malé cukety nakrájené na kolečka, 1 lilek nakrájený na kostky, 2 papriky na prouky, 400 g rajčat na osminky, 1 velká cibule na kostičky, 3 prolisované strouky česneku, 1 pol. líce olivového oleje, 1 lička würzlu (bujónu), 1 lička tymiánu, 1 bobkový list, hrst slunečnicových semínek.
Na pánvi smaíme v oleji s 1 lící vody cibulku. Po několika minutách přidáme česnek, lilek, papriky a cukety. Po 10 min. přidáme rajčata a koření a dusíme do změknutí. Přidáme slunečnicová semínka a podáváme s celozrnným chlebem, kuskusem nebo pagetami.
Cukínová nádivka
5 meních cukín, 4 střední mrkve, 1 velkou cibuli, 400 g unky (nebo pátek, jemný salám), 300 g tvrdého sýra, 5 vajec, 1 hrníček polohrubé nebo hladké mouky, ½ práku do pečiva, ½ álku olivového oleje, pepř, sůl, mukátový oříek nebo oregano.
Cukíny omyjeme, osuíme a nastrouháme na nudličky i se slupkou. Mrkev rovně omyjeme, oloupeme a taky nastrouháme na stejné nudličky jako cukínu (nejlépe v robotu). Nakonec nastrouháme tvrdý sýr.
Cibuli pokrájíme na drobné kostičky, unku vcelku pak na kostky. Vechny pokrájené suroviny vloíme do mísy, vmícháme hrníček mouky, polovinu kypřícího práku do pečiva, přilijeme půl álku olivového oleje (nejlepí je extra virgin), rozklepneme a vmícháme pět vajec a nakonec osolíme, opepříme a dochutíme strouhaným mukátovým oříkem nebo organem.
Poté cukínovou směs nalijeme na plech na pečení, vloíme do trouby předehřáté na 180 200° a pečeme asi hodinu.
Nádivka chutná teplá, ale i studená.
Upravil(a) Babucha (10. 7. 2008 5:14)
Není tady
Z cukety dělám zelí. Vydlabu jádřinec, nastrouhám a ochutím jako klasické hlávkové. Dělám jí v papiňáku asi 7 minut. Výborná, chutná jako nové zelí.
Nebo jako bramborák, ale bez česneku a majoránky, na plech, pokladu vypeckovanejma vestkama a posypu molenkou, upeču..hodně ravé
Není tady
já mám nejraději smaenou - jako řízek
Není tady
Dělávala jsem z ní čatní (něco jako hořčice) a bylo to dobrý jak k masu tak salámu. Také mám cuperník napsanej.ten je také dobrej. Jsou to recepty vydané herečkou těpánkovou a v té knize je spousta receptů,které jsou dobré. Kdy budete chtít tak sem některé opíu.
Není tady
cuketovou buchtu
nebo s nastrouhanou cuketou hustím zeleninové polévky
cuketovou polévku (nastrouhaná, poduená se zakysanou smetanou + na ozdobu upraené plátky slaniny)
do zeleninového rizota
Bertinko - čatní z cukety? Dá sem prosím recept?
Není tady
Dobrá je nastrouhaná a poduená v leču. Lečo má stejnou chu, akorát je ho víc
Není tady
Cuketa po orientálsku
Ingredience: 600 g cukety, 400 g cibule, 1 palička česneku, 300 g rajčatového protlaku, 1 líce zázvoru, 5 lic sójové omáčky, 1 líce worchestrové omáčky, 1 líce polévkového koření, 1 líce pálivé papriky, 1 líce oleje, sůl Postup přípravy: Na tuku osmaíme plátky cibule a česneku, přimícháme papriku, kostičky cukety, rajčatový protlak a vechno koření. Pod pokličkou zvolna dusíme a občas pormícháme. Rozdělíme do skleniček 1 cm pod okraj, upevníme a sterilujeme 30 minut. Přidáváme pod vechny druhy masa, jako teplou omáčku k těstovinám, salátům nebo na polití rizota či pizzy.
Zdroj: net
vagrová cuketu zavařovala jako okurky, pokrájené na prouky, bylo to výborné.
Není tady
Čatní- nejlepí je ze zelených rajčat,ale z cukety je také dobré.
Na 1kg cukety rozemleté nebo nastrouhané na drobno.Dá se to aj semlít.
1 velká cibule -nadrobno nebo semlít s cuketou
8 strouků česneku-prolisovat nebo semlít.
posypat lící soli,malou ličkou curry a mletého zázvoru a půl malé ličky chilli
Vařit za občasného míchání na hustí kai.Do zahoustlé masy přidat 1 kávový hrneček octa a cukru +3 líce namočených rozinek v octě a okapaných. Jetě asi 1/4 hod vařit. Horké zavíčkovat,nemusí se zavařovat a vydrí dlouho.
Není tady
Recept na cuperník 2 hrnky nastrouhané cukety
3 hrnky polohr.mouky
1 hrnek cukru + vanilkový cukr
2 líce kakaa ,1 líce skořice,já dala míň je dost cítit v tom
1/2 hrnku oleje a 1/2 hrnku mléka vlaného
3 vejce
práek do pečiva a citronovou kůru.
Ve dobře promícháme a dáme do vym. a vys. plechu a pečeme.
Není tady
Cuketové knedlíky
Cuketa,balíček houskových knedlíků v práku,3 hrsti suené krájené housky,mléko,sůl
Cuketu nastrouhat na hrubém struhadle.ávu neslívat,kdy tak jen troku a to dáme míň mléka,někdy přidám vajíčko.Ve spojit,přisolit,nechat chvilku odpočinout a pak tvarovat knedlíky a vařit normálně.
Já to nezkouela,opsala jsem to podle receptu z kuchařky.
LIZEBAB 4 mladé cukety,200 g tvrdého sýra,4 vejce,4 líce rýe,100g másla,pepř,sůl.
Rýi uvařit napůl ve slané vodě a nechat okapat.Oloupané cukety nahrubo nastrouhat a nechat vykapat,aby se zbavily vody.V míse smícháme ve a nakonec sníh z bílků.V pekáči rozpustíme máslo a kdy začne vonět rozprostřeme stejnoměrněasi ve 2-3 cm vrstvě.Upečené hned jíme.
Je to skoro doslova přepsané z receptů od Jany těpánkové.
Jetě je tam musaka a také naloené jako močáky,já jsem je nakládala jako okurky.
Není tady
Sterilovaná cuketa s paprikami
Nálev- hrneček octa,hrneček vody,lička soli,trochu cukru,5 kuliček pepře,bobkový list.
Cukety nakrájet na hranolky,papriku na kolečka.Naskládáme ve vrstváchdo zavař.sklenic.Svaříme nálev,zalijeme,zavíčkujeme a 20 min. sterilujeme při 85°C
Pikantní cuketový salát
Cukety a poloviční dávka paprik.
Nálev 1l vody,75g cukru,35g soli,12 tabletek sacharinu,1/4l octa.Cukety nahrubo nastrouhat a nechat odstát.Vodu pak slijeme.Papriku na proukya promícháme s cuketou.
Vodu,cukr a sůl svaříme,přidáme sacharin,stáhneme z ohně a promícháme.Přidáme ocet a necháme krátce projít varem.Nálevem zalijeme salát ve sklenicích,zavíčkujeme a sterilujeme 25 min Pří 85°C
Toto jsem také nezkouela,pouze opsala.
Není tady
mám doma cukletu, zbylou bramborovou kai, unku a sýr
tak zítra vyzkouím kai do vymazaného pekáčku, na to unku, na kolečka cuketu, potřenou česnekem ,zase unku a sýr - okořením asi směsí bylinky na salát
poinformuju o výsledku
Není tady
ivca napsal(a):
mám doma cukletu, zbylou bramborovou kai, unku a sýr
tak zítra vyzkouím kai do vymazaného pekáčku, na to unku, na kolečka cuketu, potřenou česnekem ,zase unku a sýr - okořením asi směsí bylinky na salát
poinformuju o výsledku
To bude určitě dobrota!
Není tady
Bety napsal(a):
Nakrájet brambory, cukety a rajčata na plátky, ukládat vrstvy, prosypávat strouhaným sýrem, zalít smetanou a zapéct do růova. Mono přidat podle fantazie (papriky, ampiony, mleté maso, koření...)
Tady u chladím jenom zbytečky
http://www.venusanka.cz/prispevky/2008_07/697522.jpg
Tak něco takového jsem dneska zkusila a přidala jsem tam mleté maso a pórek a zalila to sýrovou omáčkou(ikovný recept + lehačka).
Není tady
tak hlásím - moje speicalita - brkae, cuketa, sýr a unka - ve zapéct - dopadla výborně
dneska musím zpracovat druhou půlku cukety a jetě tu mámbrokolici, tak zkusím něco vymyslet
Není tady
Tak zkus Ivco cuketu k těstovinám:
Oloupanou a nastrouhanou cuketu osmait na oleji s cibulkou, dochutit kořením ( vegeta , sul, peř... a podobně podle vlastní chuti), chvilku podusit a zalít trochou smetany. Přidat jako omáčku k jakýmkoliv těstovinám ( pagety, penne i jiné vrtulky ) Je to osvěčené , rychlé a dobré.
somaio - recept je super, uloím a určitě udělám
já jsem udělala brokolici na páře, mám ji schovanou na jindy, z koálu polévku, kousek té broko spolu s cuketou a houbama na česnek a na olivový olej a k tomu čínské nudle (rachle hotové), eidam a to ve zapéct ... dooručuju
koření gyros a vegeta
Není tady