29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Dr. řikala, že vdávat se v neschopnosti, je protiprávní, prý by sňatek neměl platnost. Tak jak koukám, tak o tom nic moc neví. No to je už stejně jedno, alespoň jsem si užila celý volný víkend, a byl pěkně svatební
amba napsal(a):
V době pracovní neschopnosti se vdát klidně můžeš, ale jiná otázka je, že jsi nebyla tam, kde jsi v době nemoci měla být, pokud by jsi svatbu nestihla v době vycházek. Pak by jsi mohla přijít o celou nemocenskou a snad teď nově jsou i nějaké sankce, ale to nevím přesně. Sňatek není pro nepřítomnost v době nemoci omluva- vychází se z toho, že když můžeš juchat na svatbě, tak můžeš i pracovat. Proto se neschopenka přerušuje, aby se nevěsta pohybovala v rámci zákona a mohla si svůj svatební den užít bez zádrhelů.
Není tady
Ještě dodávám:
Také by se mohlo mít za to, že v době pracovní neschopnosti je dotyčný člověk v ne schopném psychickém stavu.
Není tady
Já jsem byla ve skvělém psychickém stavu, nemocenskou jsem měla kvůli rizikovému těhu. Jinak duševně jsem v pořádku
amba napsal(a):
Ještě dodávám:
Také by se mohlo mít za to, že v době pracovní neschopnosti je dotyčný člověk v ne schopném psychickém stavu.
Není tady
Klubko napsal(a):
Přesně. A vyhozené peníze. Mě to příjde děsně líto. To radějí dĺouhou svatbení cestu.
Svatbu beru asi jen kvůli dětem, a našemu právnímu systému. Takže jít se svědky jedno odpoledne na radinici tam to podepsat a je vymlovaná. Cestou se třeba stavit na pivko.
Není tady
amba napsal(a):
Klubko:
Píšeš " svatbu kvůli dětem a našemu právnímu systému".
Já proti svatbě nic nemám, ale když to vidím kolem sebe, tak mi to přijde z právního hlediska spíš hodně nevýhodné, hlavně kvůli našemu právnímu systému. Ani se nedivím, že plno párů nevstupuje do manželství.
Jaké v manželství vidíš výhody?
Ambo, nemyslela jsem to teď ohledně majetku. ale moje kamarádka svobodná matka zažila dost nedůstojné situace třeba při léčbě dítěte a pobytu v nemocnici, ač otec uvedený v rodném listu, jiného jména neměl právo na informace o nemoci svého syna atd. Toto bych viděla jako proti právní.
Naštěstí je to už historie.
Není tady
Nazdar Fe , k čemu je dobrá svatba? No vidíš, to je dobrý dotaz, který si kladu taky
. Já ke štěstí ten papír nepotřebuji, prostě cítím, že už rodina jsme, ale přítel občas nadhodí, že jsem svobodná matka
(a má pravdu) a pro pořádek že se vezmeme. Mě je to celkem fuk, jelikož ze začátku se ženit vůbec nechtěl, až ho kamarádi vystrašili, že se prcek bude jmenovat příjmením po mě
a hrozně se chtěl ženit, což jsem odmítla
. V prvním trimestru, kdy mi bylo blbě jsem na nějaký vdavky rozhodně neměla ani pomyšlení.
Momentálně v tom nevidím rozdíl, jedině snad právní. A manžel pro mě neznamená víc než přítel. Pocitově se na tom nezmění vůbec ale vůbec nic . No řekli jsme si, že to spácháme někdy v létě 2009, takže času dost
.
lvice: budete mit jen malou svatbu?
Není tady
Ano . Jen úzká rodina, oběd, posezení a finito
. Před tím ještě udělám party pro kámoše na zahradě, navařím kotel guláše, koupíme sud a bude
. Mě na velké akce nikdy moc neužilo
. A za ušetřené peníze raději vyrazíme někam na dovču
.
lvice napsal(a):
Ano
. Jen úzká rodina, oběd, posezení a finito
. Před tím ještě udělám party pro kámoše na zahradě, navařím kotel guláše, koupíme sud a bude
.
Lvíčku ani jsi se nám nepochlubila, že se budeš vdávat .
Není tady
topazio napsal(a):
lvice napsal(a):
Ano
.
Lvíčku ani jsi se nám nepochlubila, že se budeš vdávat
.
Topi, asi jsi špatně četla..
lvice napsal(a):
Ano
.
To může být podle počtu kámošů docela velká akce - a přitom nic přehnaně nóbl - tak je to nejlepší. užijte si to
Není tady
Feuria napsal(a):
K čemu je dobrá svatba ? Má to vůbec v dnešní době smysl se brát ?
Já myslím, že to s dobou nemá nic společného a smysl to má pro toho, kdo cítí, že to chce
Není tady
Dost dlouho jsem nad tou otázkou přemýšlela a... myslím že má smysl. Především symbolický a dopad tohoto rituálu může být pozitivní. Velkou inspirací jsou mi přírodní národy. Kdyby to nebylo tak důležité rozhodnutí, kdyby v tom nebyla nějaká symbolika, pak by tento rituál asi neexistoval.
Není tady
lvice napsal(a):
Ano
.
Lvíče, to je ten pán "koupací čepice "
Už je hodnej ? Sestru ani jinou už nenahání ?
Není tady
No koukám že koupací čepice se stane legendou Babinetu...
Ano, svatba má smysl, pořád ještě. I ten obřad.
Není tady