6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Dr. řikala, e vdávat se v neschopnosti, je protiprávní, prý by sňatek neměl platnost. Tak jak koukám, tak o tom nic moc neví. No to je u stejně jedno, alespoň jsem si uila celý volný víkend, a byl pěkně svatební
amba napsal(a):
V době pracovní neschopnosti se vdát klidně můe, ale jiná otázka je, e jsi nebyla tam, kde jsi v době nemoci měla být, pokud by jsi svatbu nestihla v době vycházek. Pak by jsi mohla přijít o celou nemocenskou a snad teď nově jsou i nějaké sankce, ale to nevím přesně. Sňatek není pro nepřítomnost v době nemoci omluva- vychází se z toho, e kdy můe juchat na svatbě, tak můe i pracovat. Proto se neschopenka přeruuje, aby se nevěsta pohybovala v rámci zákona a mohla si svůj svatební den uít bez zádrhelů.
Není tady
Jetě dodávám:
Také by se mohlo mít za to, e v době pracovní neschopnosti je dotyčný člověk v ne schopném psychickém stavu.
Není tady
Já jsem byla ve skvělém psychickém stavu, nemocenskou jsem měla kvůli rizikovému těhu. Jinak duevně jsem v pořádku
amba napsal(a):
Jetě dodávám:
Také by se mohlo mít za to, e v době pracovní neschopnosti je dotyčný člověk v ne schopném psychickém stavu.
Není tady
Klubko napsal(a):
Přesně. A vyhozené peníze. Mě to příjde děsně líto. To radějí dĺouhou svatbení cestu.
Svatbu beru asi jen kvůli dětem, a naemu právnímu systému. Take jít se svědky jedno odpoledne na radinici tam to podepsat a je vymlovaná. Cestou se třeba stavit na pivko.
Není tady
amba napsal(a):
Klubko:
Píe " svatbu kvůli dětem a naemu právnímu systému".
Já proti svatbě nic nemám, ale kdy to vidím kolem sebe, tak mi to přijde z právního hlediska spí hodně nevýhodné, hlavně kvůli naemu právnímu systému. Ani se nedivím, e plno párů nevstupuje do manelství.
Jaké v manelství vidí výhody?
Ambo, nemyslela jsem to teď ohledně majetku. ale moje kamarádka svobodná matka zaila dost nedůstojné situace třeba při léčbě dítěte a pobytu v nemocnici, ač otec uvedený v rodném listu, jiného jména neměl právo na informace o nemoci svého syna atd. Toto bych viděla jako proti právní.
Natěstí je to u historie.
Není tady
Nazdar Fe , k čemu je dobrá svatba? No vidí, to je dobrý dotaz, který si kladu taky . Já ke těstí ten papír nepotřebuji, prostě cítím, e u rodina jsme, ale přítel občas nadhodí, e jsem svobodná matka (a má pravdu) a pro pořádek e se vezmeme. Mě je to celkem fuk, jeliko ze začátku se enit vůbec nechtěl, a ho kamarádi vystraili, e se prcek bude jmenovat příjmením po mě a hrozně se chtěl enit, co jsem odmítla . V prvním trimestru, kdy mi bylo blbě jsem na nějaký vdavky rozhodně neměla ani pomylení.
Momentálně v tom nevidím rozdíl, jedině snad právní. A manel pro mě neznamená víc ne přítel. Pocitově se na tom nezmění vůbec ale vůbec nic . No řekli jsme si, e to spácháme někdy v létě 2009, take času dost .
lvice: budete mit jen malou svatbu?
Není tady
Ano . Jen úzká rodina, oběd, posezení a finito . Před tím jetě udělám party pro kámoe na zahradě, navařím kotel guláe, koupíme sud a bude . Mě na velké akce nikdy moc neuilo . A za uetřené peníze raději vyrazíme někam na dovču .
lvice napsal(a):
Ano . Jen úzká rodina, oběd, posezení a finito . Před tím jetě udělám party pro kámoe na zahradě, navařím kotel guláe, koupíme sud a bude . Mě na velké akce nikdy moc neuilo . A za uetřené peníze raději vyrazíme někam na dovču .
Lvíčku ani jsi se nám nepochlubila, e se bude vdávat .
Není tady
topazio napsal(a):
lvice napsal(a):
Lvíčku ani jsi se nám nepochlubila, e se bude vdávat .
Topi, asi jsi patně četla..
lvice napsal(a):
To můe být podle počtu kámoů docela velká akce - a přitom nic přehnaně nóbl - tak je to nejlepí. uijte si to
Není tady
Feuria napsal(a):
K čemu je dobrá svatba ? Má to vůbec v dnení době smysl se brát ?
Já myslím, e to s dobou nemá nic společného a smysl to má pro toho, kdo cítí, e to chce
Není tady
Dost dlouho jsem nad tou otázkou přemýlela a... myslím e má smysl. Předevím symbolický a dopad tohoto rituálu můe být pozitivní. Velkou inspirací jsou mi přírodní národy. Kdyby to nebylo tak důleité rozhodnutí, kdyby v tom nebyla nějaká symbolika, pak by tento rituál asi neexistoval.
Není tady
lvice napsal(a):
Lvíče, to je ten pán "koupací čepice "
U je hodnej ? Sestru ani jinou u nenahání ?
Není tady
No koukám e koupací čepice se stane legendou Babinetu...
Ano, svatba má smysl, pořád jetě. I ten obřad.
Není tady