27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Tak jsem právě propadla zoufalství. Mám 5cm myom uprostřed dělohy, zatím co 2 lékaři mě řekli e nevadí, poslední mě řekl e bude vadit při porodu. Tak jsem si přečetla na internetu ve o případných obtíích a monostech potratů a udělalo se mě patně. Pokud ho dám odstranit bude následovat půlroční pauza a to při mém věku téměř 39 je fakt rána. Holky máte s tím někdo zkuenost?
Není tady
Sáruko taky jsem zvědavá co ti kdo napíe,já jsem se o myomu v děloze dozvěděla poprvé na utz před IVF,doktor se divil,e o něm nevím.Na můj dotaz jestli vadí otěhotnění,odpověděl,e né,e se nachází na stěně dělohy a je malý.Samozřejmě,e jsem se po neúspěchu znova ozvala,zda to nemá nasvědomí ten myom...a znova jsem byla ujitěna,e né
Vím,e tady na BB byla na operaci s myomem Ivue a právě te´d končila půlroční pauzu.Házela mě odkaz o myomech,ale nemůu jej najít Moná zkus hodit dotaz na Neplodnost.
Není tady
Gabu je to na www.myomy.cz, ta poslední návtěva u Dr. mě fakt dostala. Stará s myomem a moná polypem, u to vzdávám
Není tady
sářice napsal(a):
Gabu je to na www.myomy.cz, ta poslední návtěva u Dr. mě fakt dostala. Stará s myomem a moná polypem, u to vzdávám
Nevzdávej - kamrádka před 3mi týdny porodila naprosto zdravého chlapečka v termínu a přirozeně se 7mi cm myomem uprostřed dělohy. Objevili ji ho těsně před tím ne otěhotněla. Otěhotnění ani těhotenství a porodu to nijak nebránilo. Myslím, e ji ho teď teprve budou nějak odstraňovat, musím se zeptat, ale je vysoká pravděpodobnost, e praskne sám při porodu, nebo těsně před ním. To by bylo prý nejlepí. Tak se neboj, určitě to bude v pohodě. Jo a akorád si ke konci těhotenství stěovala na občasné křeče do břicha a doktor říkal, e je to tím myomem, ale dalo se to vydret. Víc ji ale hlídali, předpokládalo se toti, e bude růst s miminkem a e by tedy mohl být porod dříve, e by se tam ke konci miminko a myom neveli, ale jak jsem ji říkala, bylo to naprosto bez problémů! Drim palečka a určitě dej vědět!
Není tady
Sáři , nepla známá má taky nejeden miom, dr. jim říkal, e by to mohlo dělat neplechu u otěhu a před pár dny mi hlásila, e je těhu. NEboj, nikdy není nic tak horké jak se zdá
Není tady
Sáří, jak Gabuka psala, tak já byla na operaci s myomem, ale zejména proto, e mi dělal dost neplechu a byl uloený u jednoho z vejcovodů a deformoval dělohu, měla jsem bolesti a krvácení mimo cyklus. Kdyby se nezvětoval a nedělal by mi takové problémy, nechali by mi ho. Můe vadit v otěhu, v těhu i při porodu, ale je to hodně INDIVIDUÁLNÍ, take bude nejlepí se poradit s více doktory. Znám několik holek, které měly myom i několik a otěhotněly poměrně brzy, měly v pohodě těhu a při porodu jim myom nevadil.Mé sestře zmizel úplně v těhu! A kdy u 2 doktoři řekli, e to nevadí, tak to vypadá nadějně! NEVZDÁVEJ TO A MYSLI POZITIVNĚ!
Přeji ti, aby si nemusela na tu operaci a co nejdříve si otěhotněla
Není tady
Sáří, víc jak před rokem jsem řeila podobnou situaci. O myomu jsem se dozvěděla zhruba před 5 lety a protoe nebyl nějak velký (a můj Dr. byl lempl), tak se to neřeilo. Jene myom pak nabral sílu a začal růst (cca 1 cm/rok) a Dr. mi poradil, e mám prý otěhotnět nebo půjdu pod nů. Tak se ze mě stala snailka na 100 %, jene to jaksi nelo. Vude jsem mezitím četla, jak myomy mohou bránit otěhotnění a postupně propadala panice, Dr. si mi smál! Zkusila jsem tedy čínskou medicínu a různé jiné alternativní postupy, změnila jsem Dr. a také se dostala do péče MUDr. M. Máry u Apolináře (to je ten z www.myomy.cz) - zlatej člověk! Radil počkat, a po roce snaílkování jsem skutečně otěhotněla- bohuel zamlklý potrat.
Po "estinedělí" mi na kontrole Dr. vysvětlil situaci (otěhu s myomem, kdy se pravděpodobně jetě zvětí a pak nepůjde laparoskopicky + komplikace v těhu X operace a půl roku stop stav) a společně jsme se dohodli, e to jetě risknem. Dal mi jetě půl roku s tím, e pokud to nepůjde a myom se u nezvětí, budem uvaovat o IVF! Natěstí se podařilo přirozeně po povinné 3 měsíční pauze a teď jsme u v 29 tt Bez komplikací to samozřejmě není, ale i kdybych měla celé těhu proleet v posteli, pro
to udělám. Myom se mezitím zvětil téměř dvojnásobně vlivem hormonů v první fázi těhotenství (poslední měření 5x6 cm), vyvolává křeče - nyní u víceméně permanentní
.Samozřejmě záleí na tom, o jaký typ myomu se jedná, jestli deformuje dělohu, jestli je prorostlý vema vrstvama dělohy a kde se nachází.
Pokud můu, doporučila bych Ti Dr. Máru - gyDr. Ti dá ádanku a stačí se objednat (je to na pojiovnu). Dr. Mára je hodný, citlivý člověk, který dokáe člověka pochopit a dodat sílu k dalímu boji. Zároveň Tě jen planě neutěuje, nastíní Ti situaci a snaí se najít nejlepí řeení. Tak přeji hodně těstí, brzy // a zdravé .
Není tady
Holky moc dekuji za podporu, az se vratim pokusim se objednat k Dr. Marovi:)
Není tady
Holky Dr. Mára je neskutečný, dnes odpoledne jsem mu poslala mailem dotaz a okamitě mě odpověděl a mám termín konzultace na 30.7., dokonce jsem dostala termín i na tuto středu ale vzhledem k očekávané menstruaci jsem vzala a ten druhý. Zuzí moc děkuji za tip a jen doufám e diagnoza nebude zničující.
Není tady
Moc drím palce, a to dopadne co nejlépe!
Není tady
Ahoj Sáři,
taky moc drím palce, a ve dobře dopadne. Pokud má jetě nějaké dotazy, můe se zkusit zeptat jetě v této odborné poradně: http://poradna.zena.centrum.cz/da-presn … it-porodu/ Příroda je mocná a kolikrát dokáe překvapit (myslím teda příjemně).
Není tady