Oznámení

27. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec!

21. února : Jak využít skořápky z vlašských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůže i s kašlem

#1 4. 7. 2008 13:15

PetaZ
♥♥♥♥♥♥-

Stále kvetoucí zahrada

No, je mi jasný, že asi v zimě nic moc nepokvete big_smile ale potřebuji poradit nebo odkazy na nějaké stránky, které by mě inspirovaly k založení takové zahrady, kde by to bylo stále barevný kapitulation
Zatím jsme na zahradu koupili nějaké rododendrony, tavolník a pak už jenom ovocné keře a stromy.. Takže bych chtěla poradit ještě nějaké květiny. Díky godlike

Není tady

#2 4. 7. 2008 17:33

Regina
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Re: Stále kvetoucí zahrada

Kupuju si časopisy, mám ráda Flóru na zahradě,  je jich samozřejmě víc. Za léta se mi  nashromáždila úctyhodná řádka knih o kompostování, střihu stromů, hubení škůdců zakládání zahrad.....na internetu je to všechno  takové kusé, krátké.... Zahrada se mění s majiteli, s věkem dětí, se zvířaty, s náročností na údržbu...

Zajdi do knihovny, tam se můžeš odrazit. Jestli skalku, japonskou zahradu, užitkovou, jak využít členitý terén, jestli ovocné stromy nebo ne....
Já bych  tak chtěla založit zahradu od samotného začátku!

Zahrada se nemá uspěchat, všechno na ní má svůj čas, ja jako malé mimino, vyvíjí se, roste big_smile stolt  Taky dá moře práce a hlavně  na ní práce nikdy nekončí.

Upravil(a) Regina (4. 7. 2008 17:37)

Krása a zdraví Před svítáním je největší tma.

Není tady

#3 4. 7. 2008 17:57

ita
♥♥♥♥♥♥-

Peto, snažím se o krásou zahradu 10 let. Už jsem omezila květiny, co se musí na zimu vyndávat, letničky také. Mám velký záhon růží, plno lilií, jarních cibulovin, pivoní a trvalek,  spoustu okrasných keřů. Některé moc nejdou (klematisy po roce odejdou, jsme u lesa a trpí na plísně), z jiných mám radost. Pokud mᚠzájem, podívej se na tyto adresy zahradnictví, objednávám u nich: www.starkl.com, www.lebis.cz , www.najmanova.cz,
www.kocmanovi.cz, www.drozdin.cz, www.lukonbulbs.cz. Je jich plno, s těmito mám dobré zkušenosti.
Hlavně si nastuduj, která rostlina co potřebuje (jakou půdu, stín-slunce...)

Není tady

#4 4. 7. 2008 21:01

ita
♥♥♥♥♥♥-

Ještě je moc hezké zahradnictví v Borotíně u Boskovic. Jsou tam ukázky osázených zahrádek, japonské zahrady a prodávají tam poměrně levné rostlinky, keře... Vedle je výstava betlémů, je to pěkný výlet.

Není tady

#5 7. 8. 2008 16:08

anaid41
♥♥♥----

.....jakou půdu, stín-slunce..

omlouvám se za hloupej dotaz, jsem panelákový dítě a teď miluju zahradu, ale moc mi to nejde.. Jak poznám jakou mám půdu???

Není tady

#6 7. 8. 2008 21:31

ita
♥♥♥♥♥♥-

Důležitá je kvalita. Já mám těžkou jílovou, všechno musím sázet do velkých jam se slušnou zeminou, je studená, dlouho to trvá, než rostlinky začnou růst. Normální zahradní zemina je kyprá, rozsýpavá. Pak některé rostliny potřebují kyselou zem (rododendrony, azalky, zahradní borůvky). Kvalita se zlepší hnojením, kompostem... Je plno literatury, kde je popsáno, co která rostlina, keř a strom potřebuje.

Není tady

#7 8. 8. 2008 17:12

anaid41
♥♥♥----

ita napsal(a):

Důležitá je kvalita. Já mám těžkou jílovou, všechno musím sázet do velkých jam se slušnou zeminou, je studená, dlouho to trvá, než rostlinky začnou růst. Normální zahradní zemina je kyprá, rozsýpavá. Pak některé rostliny potřebují kyselou zem (rododendrony, azalky, zahradní borůvky). Kvalita se zlepší hnojením, kompostem... Je plno literatury, kde je popsáno, co která rostlina, keř a strom potřebuje.

Děkuju za odpověď, jenže já mám jaksi ten prvotní problém poznat, jestli je kyselá nebo zásaditá, kyprá nebo jílovitá.... hm, jsem asi mimoň.

Není tady

#8 11. 8. 2008 0:20

ita
♥♥♥♥♥♥-

To přece poznáš, když do ní kopneš. Pokud zůstanou velké tvrdé hroudy - musí se vylehčit kompostem, posekanou trávou, suchým listím... Rostliny, které potřebují kyselou zem zasadíš do rašeliny. Hlavně se podívej, jaké kytky mají v okolí. Máme zahradu u lesa a vůbec mi tam nejdou klematisy a plno jiných kytek, které jinde rostou jako plevel. Také je dobré na podzim půdu zrýt, přes zimu přemrzne a je krásně nakypřená. Nevzdávej se, pokud Tě to baví, brzy Ti to půjde. Kup si zahrádkáře, je tam na každý měsíc, co se má na zahradě dělat a plno zajímavých článků.

Není tady

#9 12. 8. 2008 8:28

anaid41
♥♥♥----

Ito děkuju, tak nějak to taky cítím :-)

Není tady

NÁŠ TIP:

Zápatí