27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
No, je mi jasný, e asi v zimě nic moc nepokvete ale potřebuji poradit nebo odkazy na nějaké stránky, které by mě inspirovaly k zaloení takové zahrady, kde by to bylo stále barevný
Zatím jsme na zahradu koupili nějaké rododendrony, tavolník a pak u jenom ovocné keře a stromy.. Take bych chtěla poradit jetě nějaké květiny. Díky
Není tady
Kupuju si časopisy, mám ráda Flóru na zahradě, je jich samozřejmě víc. Za léta se mi nashromádila úctyhodná řádka knih o kompostování, střihu stromů, hubení kůdců zakládání zahrad.....na internetu je to vechno takové kusé, krátké.... Zahrada se mění s majiteli, s věkem dětí, se zvířaty, s náročností na údrbu...
Zajdi do knihovny, tam se můe odrazit. Jestli skalku, japonskou zahradu, uitkovou, jak vyuít členitý terén, jestli ovocné stromy nebo ne....
Já bych tak chtěla zaloit zahradu od samotného začátku!
Zahrada se nemá uspěchat, vechno na ní má svůj čas, ja jako malé mimino, vyvíjí se, roste
Taky dá moře práce a hlavně na ní práce nikdy nekončí.
Upravil(a) Regina (4. 7. 2008 17:37)
Není tady
Peto, snaím se o krásou zahradu 10 let. U jsem omezila květiny, co se musí na zimu vyndávat, letničky také. Mám velký záhon růí, plno lilií, jarních cibulovin, pivoní a trvalek, spoustu okrasných keřů. Některé moc nejdou (klematisy po roce odejdou, jsme u lesa a trpí na plísně), z jiných mám radost. Pokud má zájem, podívej se na tyto adresy zahradnictví, objednávám u nich: www.starkl.com, www.lebis.cz , www.najmanova.cz,
www.kocmanovi.cz, www.drozdin.cz, www.lukonbulbs.cz. Je jich plno, s těmito mám dobré zkuenosti.
Hlavně si nastuduj, která rostlina co potřebuje (jakou půdu, stín-slunce...)
Není tady
Jetě je moc hezké zahradnictví v Borotíně u Boskovic. Jsou tam ukázky osázených zahrádek, japonské zahrady a prodávají tam poměrně levné rostlinky, keře... Vedle je výstava betlémů, je to pěkný výlet.
Není tady
.....jakou půdu, stín-slunce..
omlouvám se za hloupej dotaz, jsem panelákový dítě a teď miluju zahradu, ale moc mi to nejde.. Jak poznám jakou mám půdu???
Není tady
Důleitá je kvalita. Já mám těkou jílovou, vechno musím sázet do velkých jam se slunou zeminou, je studená, dlouho to trvá, ne rostlinky začnou růst. Normální zahradní zemina je kyprá, rozsýpavá. Pak některé rostliny potřebují kyselou zem (rododendrony, azalky, zahradní borůvky). Kvalita se zlepí hnojením, kompostem... Je plno literatury, kde je popsáno, co která rostlina, keř a strom potřebuje.
Není tady
ita napsal(a):
Důleitá je kvalita. Já mám těkou jílovou, vechno musím sázet do velkých jam se slunou zeminou, je studená, dlouho to trvá, ne rostlinky začnou růst. Normální zahradní zemina je kyprá, rozsýpavá. Pak některé rostliny potřebují kyselou zem (rododendrony, azalky, zahradní borůvky). Kvalita se zlepí hnojením, kompostem... Je plno literatury, kde je popsáno, co která rostlina, keř a strom potřebuje.
Děkuju za odpověď, jene já mám jaksi ten prvotní problém poznat, jestli je kyselá nebo zásaditá, kyprá nebo jílovitá.... hm, jsem asi mimoň.
Není tady
To přece pozná, kdy do ní kopne. Pokud zůstanou velké tvrdé hroudy - musí se vylehčit kompostem, posekanou trávou, suchým listím... Rostliny, které potřebují kyselou zem zasadí do raeliny. Hlavně se podívej, jaké kytky mají v okolí. Máme zahradu u lesa a vůbec mi tam nejdou klematisy a plno jiných kytek, které jinde rostou jako plevel. Také je dobré na podzim půdu zrýt, přes zimu přemrzne a je krásně nakypřená. Nevzdávej se, pokud Tě to baví, brzy Ti to půjde. Kup si zahrádkáře, je tam na kadý měsíc, co se má na zahradě dělat a plno zajímavých článků.
Není tady
Ito děkuju, tak nějak to taky cítím :-)
Není tady