Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 4. 7. 2008 12:12

repelka
♥♥♥----

Mozek vytěsnil.........

Je to pravda! Mozek vytěsnil špatnou zprávu, něco co mu ublížilo, něco co je špatně.....Ted už to vím že to fakt funguje!!......Doma to s rodiči bývalo v mém dětsví dost špatný, hádky , rvačky, otec samá ženská, máma seděla doma a trápila se. Odnášely jsme to my děti......dodnes to nemám v sobě vyřešený.......Na spostu otázek když se mě někdo zeptá na tu dobu,něco konkrétního, řeknu nevím, nepamatuji se. I když určitý rvačky a scény si pamatuji dobře..........I později v mém manželství když bylo něco špatně, některý useky my vypadávají.... Tento týden mě uplně náhodou našla kamarádka ( stejně stará jak já)ze střední školy na internetu a začly jsme si psát po icq. A najednou cvak !!!! Najednou se mi v hlavě objevilo jak se mi při našem posledním setkání (nevím kdy to bylo) svěřila  že měla sex s mým otcem........Jak ?? Kdy?? Bylo nám kolem 19...U nás doma kdy jsme popíjely asi nás tam bylo víc, nevím, šla jsem spát......oni se bavili dál........Já tuhle informaci uplně vypustila.....až ted to seplo.......jak to ten mozek mohl ukrýt..........děs........Proč se to teda vrátilo? Co všechno tomu člověku mám ještě odpustit...
Máme špatný vztahy v celé rodině, švagrová (žena mého bratra) dokonce tvrdila že jí náš otec navrhoval sex. Já jí to snad začnu po těch letech věřit......

Není tady

#2 4. 7. 2008 12:28

Ráček
♥♥♥♥♥--

Re: Mozek vytěsnil.........

repelko , nějak akorát nevím na co se ptáš ?? Zřejmě sis chtěla jenom postěžovat roll

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20721;30/st/20081120/k/ab7c/preg.png
Bude to kluk :-)
KO 16.7
4.7 velký UTZ ve 20.tt

Není tady

#3 4. 7. 2008 12:31

Amysterya
♥♥♥----

Mozek je už prostě takovej................
Tak třeba ve vzpomínkách se většina věcí jeví v lepším světle,protože mozek si pamatuje jen to hezký........
Ale on si pamatuje tak nějak všechno,jen to prostě třídí do různých šuplíků...........
Takže to jak si se ted dala do řeči s kamarádkou,Ti tam mohlo nahodit to poslední setkání,kdy proběhla ona poslední debata.Mohlo to být tím,že to byla "nejčerstvější" vzpomínka a nebo tím,že to bylo emočně zabarvené.
Můžeš na chvíli zapomenout,můžeš to vytěsnit,ale je to tam schované a když se to potlačuje a neřeší,může se to přenášet do úplně jiných oblastí života,kde bys to vůbec nečekala.........a pak to vyběhne úplně nečekaně.
A situace,které jsou emočně podbarvené (pozitivně i negativně) se prostě zapisují hlouběji....je to dáno evolucí,pamětové centrum je blízko oblasti,která zodpovídá za emoce.
Možná by ti mohly pomoci nějaké alternativní metody,v tom se tady holky na babinetu vyznají a určitě dobře poradí

Není tady

#4 4. 7. 2008 12:52

repelka
♥♥♥----

Ráčku neptám se, jen píši že mám právě ted na jisto na sobě vyzkoušený jak to ten mozek dokáže vymazat. Právě s tím pracuji, s tou vrácenou informaci jako kdybych ji slyšela poprvé............takže to se mnou mává........

Není tady

#5 4. 7. 2008 13:05

Jessika
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

můžu z jiného konce ?
... vytěšňuje mozek i ty hezké věci ?

ptám se proto, že mně docela přitlačilo, když mi můj syn při řešení jistého problému sdělil, že on si opravdu nemamatuje na ty hezké věci, co jsme my dva spolu prožili (myslím tím dovolené, vánoce, koulování, svátky a narozeniny s dárky, hledání volně se pohybujících domácích mazlíčků po bytě...)
...a ne jen, že by to řekl v hádce, prostě mi to stále opakuje a tvrdí, že se praštil do hlavy a všechno se mu vymazalo...
(ale ty špatné věci si pamatuje) a navíc při každé agrumentaci uvádí jiný termín úhozu do palice smile
já ho taky asi praštím , ale to je už mimo téma ... smile

Člověk je moudrý, ale lidstvo je hloupé...

Není tady

#6 4. 7. 2008 13:07

x256987
Host

Ahoj repelko pussa

Člověk opravdu nepobere nebo si nepřipustí informaci, kterou v tu chvíli není schopný zpracovat. Pokud je to pro něj důležité, většinou ho to po čase doběhne, a pak to může být hukot. Držím ti palec, ať se s tím nějak popereš smile

Na druhou stranu mám v docela živé paměti, jak se mi psycholožka půl roku snažila vsugerovat, že musím mít za sebou nějaké sexuální zneužívání. Nemůžu to vyloučit, fakt jsem si nevzpomněla big_smile ale nejsem si jistá, jestli mě to poctivé přemýšlení nezdeptalo víc než případné skryté trauma hmm

#7 4. 7. 2008 13:34

repelka
♥♥♥----

myslím že to zase vytěsním, tentokrát sama vědomě.......
i když, byla jsem dvakrát na kinezce a ona mě pořád cpala asi tak o 3 roky zpět, že jsem tam zažila nějaký šok......byla jsem na ni naštvaná co mě tam pořád cpe, že tam nic nemám.......ted si říkám jestli to nebyl ten rok kdy jsem tu informaci dostala....

Není tady

#8 4. 7. 2008 19:13

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

repelko,
jak píše Judit - zpráva přišla ve chvíli, kdy ji už ustojíš a naopak tě vyřešení problému posune dál.
Nepřetlačuj to pořád. Prostě to příjmi a porovnej se s tím.
Pořád to vidím na ty konstalace, jsem přesvědčená, že to ustojíš.

A otci...tomu nemáš co odpouštět. Až tohle pochopíš, děsně se ti uleví, protože vina, kterou ty u něho vidíš, doléhá i na tebe. Řekla bych, že si ji připouštíš víc, než je nutné. Nemusíš o tom vědět, ale asi to funguje...

Upravil(a) Pandorraa (4. 7. 2008 19:14)

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí