29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
akademická debata: měli bychom se vždy držet tématu, tohle se vyjasňuje skoro nak aždém vlákně, kde jsou různorodé názory.
Když se rejpne do rány, tak holt vyteče hnis a nekaždý to zlvádne bez slz a bolestného sykání. ale to pak nesmí chodit k doktorovi.
Básník tím chctěl paušálně říci: jesltiže někoho žádám o názor, nesmím se divit, že se dozvím něco, co mě může vyděsit a pohoršit.
Je pravda, že když jsem se jako malá dozvěděla ne hezkým způsobem, jak se dělají děti, tak mi z toho bylo na blití. Nebo jsem netušila , díky prudérní výchově, co je to menses, a když jsem TO dostala ve škole ve 4. třídě, byla jsem hodně vyděšená. Nebo když jsem dostala prvního "francouzáka"- nebyla žádná Bravíčka a jiné časopisy, kde bych se otom dočetla a připravila se na to.... Prostě to byla metoda šoku.
Ale je jiná doba, tabu se překonávají, dnes a denně.
To je už nezastavitelné a nezměnitelné. Kdo to nezvládne, musí se přizpůsobit.JInak nepřežije.
Není tady
Regina napsal(a):
Je pravda, že když jsem se jako malá dozvěděla ne hezkým způsobem, jak se dělají děti, tak mi z toho bylo na blití. Nebo jsem netušila , díky prudérní výchově, co je to menses, a když jsem TO dostala ve škole ve 4. třídě, byla jsem hodně vyděšená. ....
jé, já jsem zase tý holce, co mi to řekla, dala do nosu
a když jsem "to" poprvé dostala, tak jsem si řekla - nojo, ten měsíc to vydržím... (to byl šok, když jsem se dozvěděla, že se tomu neříká měsíčky pro dobu trvání, ale pro dobu opakování )
Není tady
Ale ona nieje mala:
Ali654 napsal(a):
Jsem trochu mladší, ale zaš žádná 16-letá puberťačka.
Není tady
Ráčku, já jsem nepsal, jak má být pisatelka na výši, ale že buď je a nebo není a z toho vycházející závěry. Co se týče formy pomoci, tak je v podstatě jedno, jaká forma se použije a vhodný účinek mohou mít obě dvě. Rozdíl nez "nenásilnou" a "násilnou" formou pomoci je pouze v tom, že u násilné se přeskakuje ta nenásilná a dost to uspoří čas mnou strávený. Jedni volí víc práce, někdo míň, přitom informační hodnota může být stejná. A je opravu jen na tazateli, jestli si i z "násilné" rady něco vezme. Pokud ne, je to jeho problém a mým mrhání časem. Toliko filozofická úvaha
Není tady
Ronja napsal(a):
Já to Kalíku chápu a Oxiho beru v klidu, ale přece jen mi to nedá...Už podle prvního příspěvku je holka mladá, tak proč se do ní takhle navážet? Oxi tys už odjakživa všechno vždycky věděl (viz životnost zaschlého spermatu)? Proč se to nemůže a nedá říct laskavě?
Některé lidi musíš kopnout, aby šli dál, ale některým stačí podat ruku. Proč nemůžeme na babinetu začít podáním ruky a terpve když je to k ničemu přejít k nakopnutí?
holka má psychický problém s tátou, z prvního příspěvku to tak nevypadala, ale to je přece o důvod víc se napřed ptát a dobrat se problému, ne ji hned stírat
Hezky řečeno
Výsměch kvůli nevědomosti (viz. sperma) není nakopnutí nebo rada k problému.
Není tady
Myslím, že Ronja to v podstatě vystihla přesně ...
Já si naopak myslím, že velice záleží na tom jak danou informaci podáš....Myslím, že většina pisatelů o " násilné " rady nestojí a o mrhání času bych polemizovala...Kdybys sem jít nechtěl nebo nemohl, nejdeš, že ano Toliko můj názor ...
KALIK napsal(a):
Ráčku, já jsem nepsal, jak má být pisatelka na výši, ale že buď je a nebo není a z toho vycházející závěry. Co se týče formy pomoci, tak je v podstatě jedno, jaká forma se použije a vhodný účinek mohou mít obě dvě. Rozdíl nez "nenásilnou" a "násilnou" formou pomoci je pouze v tom, že u násilné se přeskakuje ta nenásilná a dost to uspoří čas mnou strávený. Jedni volí víc práce, někdo míň, přitom informační hodnota může být stejná. A je opravu jen na tazateli, jestli si i z "násilné" rady něco vezme. Pokud ne, je to jeho problém a mým mrhání časem. Toliko filozofická úvaha
Není tady
No, ještě jedna věc je, že to, co ty považuješ za "násilné" podání je jen tvoje hodnocení tohoto podání. Někomu jinému se takto jevit nemusí. Nehledě na to, že tady lidé příspěvky chtějí pomáhat a tak a ne někoho jen tak kopat
Není tady
Ono o ty rukavičky fakt nejde, i když já většinou drsná nebývám, nebo mám tu hranici nastavenou jinak - to, co mně osobně vadí, je bagatelizace cizích problémů - jasně, že co jeden řeší, to je pro druhého prkotina, ale o tom, co já vnímám jako problém hodný času (hlavně mého vlastního) a pozornosti, o tom za mě nikdo jiný rozhodnout nemůže. A jestli se mi nejaké téma pořád vrací a musím na ně myslet, pak mi asi moc nepomůže, když mi někdo napíše, ať to "neřeším", popřípadě mi sdělí, že moje problémy by teda fakt chtěl mít
Tak bagatelizace "problémů" je asi problém. Dělat by se to nemělo
Není tady
Souhlas s Ráčkem a Ronjou....
Není tady
Nelibi se mi o nekom, koho vubec neznam, rikat, ze je pokrytec. Kdyz o tom tak premyslim, take je mi nedobre z predstavy, jak si to muj vlastni otec dela u po*na, a to k nemu nechovam zadny odpor. Asi je to tak normalni? vzdyt uz jako deti jsme se nemohli smirit s predstavou, ze to nasi rodice spolu delaji. Nevidim v tom problem.
Ali si sem prisla pro radu a chudak dostane hned vynadano. Vlastne jsem od Oxiho nikdy necetla zadny mily prispevek. I me uz nekde hned zdrbnul za muj nazor, aniz by me vubec znal.
Jinak moje rada je, co nejdriv se od rodicu odstehovat, pokud je to mozne. Jinak se asi toho problemu nezbavis.
Není tady