29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Mmm, na pohyb jsem střevo, když to je těžký, já si v tom "chlapství" dost libuju ; prohánim se ve vánici bez sedla na koni, spim sama se psem pod širákem, nade vše miluju kamna a zátápění... A spoustu ženskejch činností - nákupy, "drbání", flirtování a uhánění blbečků na diskotéce...... mě dost odpuzuje...
Tak si mám tu HK zas nechat napsat? Bojim se, že to s menstruací zas nebude v pořádku... Asi to aspoň zkusim... Taky je to pro mě dost ponižující, žrát každej den ty prášky, když o mě přítel ani pohledem nezavadí... Připadám si fakt blbě. A dost mi to shazuje sebevědomí, a ještě se budu futrovat hormonama... -No, nějak jsem se rozjela, ale jsem z toho teď dost na nervy... Ty chlapi...
Díky za nárory!
T.
Není tady
...chtěla jsem napsat HA, ale to jste asi pochopili...
T.
Není tady
Terez,
já bych se taky proháněla na koni bez sedla a na chalupě nejradši zatápím:-)
V práci jsem spravovala počítače a tiskárny. Nakupuju jen, když je fakt potřeba, řídím líp, než leckterý chlap a nelibuju si ve většině "ženských" věcí:-) ale určitě si připadám víc "ženská", než chlapská. To, že jsi na pohyb střevo neznamená, že ti to nepomůže. Myslím, jestli se do té chlapské pozice necpeš tak trochu sama:albert:
Pokud ti HA nedělala dobře, tak bych do toho nešla. Zkus kineziologii, ale u někoho "zaručeného" Tip ti mohou dát v časopise Regenerace. Možná je tvůj problém někde jinde, někde , kde by tě to vůbec nenapadlo. Taky bych mrkla na www.tcmbohemia.cz, prodávají čínskou medicínu a s tou mám dobré zkušenosti. Na ženské problémy tam je dost přípravků. A není to ani moc drahé.
Brzo se srovnej:)
Eva01:
S antikoncepcí žádný problémy nemám, naopak. Mám po ní skvělou pleť atd... Jde mi jen o to, že asi neni nejlepší cpát se zbytečně hormonama...
Možná se do mužskosti opravdu částečně "cpu" sama (tos napsala hezky... , ale vyhovuje mi to, že se dokážu o sebe postarat, a taky o koně, a o psa... A nepřipadám si jako chlap, připadám si a cejtim se a chovám se jako ženská... Teda většinou...
Co je to kineziologie?
T.
Není tady
Jo tak, asi jsem tě špatně pochopila. Je fajn, že si člověk může být sám sebou jistý a nemusí být na někom závislý.
No, nejsem schopná kineziologii popsat úplně přesně, ale podle toho, co jsem slyšela kineziolog měří svalový tonus a podle toho pozná tvé problémy. Je schopen se vrátit nejenom v tomto životě a zbavit tě toho, co tě tíží. Já jsem to neabsolvovala, ale někde jsem přečetla, že aby byl už zkušenější, musí mít 11. stupňů. Ale to je bez záruky.
Mě třeba moje známá dělá jenom kinezilogické testy, když mám nějaké potíže a potřebuju něco, abych se toho zbavila. Většinu věcí mám doma, ale nejsem si jistá, která z těch věcí mi víc pomůže. To si tu lahvičku, nebo krabičku vezmu do jedné ruky, soustředím se na to a ona mi dá jednu ruku na rameno a druhou na moji nataženou druhou ruku. Na tu mi tlačí pořád stejnou intenzitou. Když ta moje ruka povolí, tak zkusím něco jiného, než se dostaneme k něčemu, s čím mi ta ruka prostě nepadne. Je to složitý, ale snad je to napsaný tak, že je to k pochopení:-) Je to tím, že každá věc má svou energii a tělo si samo řekne,co potřebuje. Podle toho dávám z těch věcí vybírat i dětem. Ty o tom nepřemýšlí. A vždycky vezmou to, co jim nakonec pomůže. Těm stačí jen jim to dát do řady.Možná se ti to bude zdát jako blábol, ale mě to tak funguje.
Eva 01:
Vůbec se mi to nezdá jako blábol. Jen na to věěětšina lidí neni vůbec zvykllá, a je obvyklý všechno řešit přes "normálního" doktora. To je skvělý, že to učíš i děti. Myslim, že člověk vychovávanej ve smyslu, že nic takovýho neexistuje, žádný takovýhle lidský schopnosti, je k nim pak daleko míň vnímavej, zato děti se to rychle a snadno naučí ovládat...
T.
Není tady
Terez napsal(a):
Děkuju, Ilseli. ....... Kde teda začít? Přemejšlěla jsem i o návštěvě nějakýho homeopata.....
T.
Milá Tetez, jsi na dobré cestě pokud přemýšlíš o homeopatii. Jedná se o jemnou nenásilnou léčbu, šetrná k našemu organismu, bez chemické a hormonální zátěže. Nejvhodnější je klasická homeopatie, která je holistická - zabývá se celou naší osobností. Seznam homeopatů najdeš na www.homeopatie.cz Homeopatie je věda. Tvým dalším příspěvkem, jsis i sama odpověděla na první otázku, mě položenou. Zdravím Il.
Upravil(a) Ilseli (7. 3. 2006 8:14)
Není tady
Říká se, že není bylinky, která by na něco nebyla. Bylinná léčba je jenom trochu zdlouhavější ale jistě bezpečnější. Jak bláhové si myslet, že je jednodušší spolknout tabletku a je mi líp!
Není tady
dobrý den, ráda bych se zeptala, v čem jsou obsaženy přírodní estrogeny... maminka je v menopauze a má velmi nepříjemné návaly ve dne i v noci. Hormonálně byla léčena 10 let, a tak už musí dále jen cestou přírodní..
prý estrogeny pomůžou..
Není tady
Ilseli,
zdravím tě a prosím o pomoc. Moje neteř má dvouapůlletou holčičku, která trpí od narození svědivou začervenalou vyrážkou po celém těle. Lékaři diagnostikovali alergii na vaječný bílek a nesmí také jíst nic, co je vyrobeno z mléka. Problém nastává, když se jí při nemoci nasadí antibiotika - vyrážka je mnohem intenzivnější a malá je z toho moc utrápená. Taky přemýšlím nad tím, jestli jí absence příjmu vápníku přirozenou cestou nějak neovlivňuje stavbu kostí.
Díky za každou radu.
Není tady
taky potřebuju radu. jak jsem psala v tématu "bakteriální vaginóza" v gynekologické sekci, nevědí si se mnou moc rady. Stále se mit to vrací, už jsem dostala snad všechny antibiotika. Měsíc mám klid a pak je všechno zpátky. Existují nějaké přírodní prostředky k vyrovnání poševního Ph, aby se mi ty zatracený bakterie nepřemnožovaly a nepůsobily výtoky, záněty děložního hrdla atd...?
Není tady
Gábi - bavily jsme se o tom, údajně dobrý gynekolog by ti z toho měl pomoci.Ale musí ti udělat výtěr kvalitně ! Známá brala Ampicilin, pak Klindamycin tb. i krém, pak Entizol a má pokoj ! Je to infekce, může ji přenášet i partner, zkus vypozorovat, pokud se přeléčíš a máš chvíli klid, zda pak nemáš problémy po styku.
Není tady
Aneri, já vím. Řešily jsme to. jen mě napadlo, jeslti by třeba nějaký přírodním preparát nepomohl jako taková podpůrná metoda k normálním lékům. Jinak přítel má ty samé bakterie v močovém měchýři, ale uroložka mu řekla, že když nemá problémy, tak není třeba s tím něco dělat. Můj gynekolog mi pro něj dal taky antibiotika. Snad už to zabere. Těžko mu to vysvětluju...
Není tady
Určitě neuškodí čistící čaje, ale infekce nezbaví, jasně, já bych asi volila kopřivu, urologický čaj, tím nemůžeš nic pokazit. Já moc nevěřím těm drahým výrobkům pře distributory...to je jen o penězích
Není tady
Miroslava napsal(a):
dobrý den, ráda bych se zeptala, v čem jsou obsaženy přírodní estrogeny... maminka je v menopauze a má velmi nepříjemné návaly
ve dne i v noci. Hormonálně byla léčena 10 let, a tak už musí dále jen cestou přírodní..
prý estrogeny pomůžou..
Přírodní estrogeny jsou obsaženy v sóji, nebo se dají koupit v lékárně v tabletách, např. GS Merilin. Nějakou dobu jsem ho užívala na doporučení mojí gynekoložky, jako prevenci premenstruálního syndromu. Ucinek se projeví ale az po nějaké době.
Není tady
Largo napsal(a):
Ilseli,
zdravím tě a prosím o pomoc. Moje neteř má dvouapůlletou holčičku, která trpí od narození svědivou začervenalou vyrážkou po celém těle. Lékaři diagnostikovali alergii na vaječný bílek a nesmí také jíst nic, co je vyrobeno z mléka. Problém nastává, když se jí při nemoci nasadí antibiotika - vyrážka je mnohem intenzivnější a malá je z toho moc utrápená. Taky přemýšlím nad tím, jestli jí absence příjmu vápníku přirozenou cestou nějak neovlivňuje stavbu kostí.
Díky za každou radu.
Vážený Largo, toto musí vyřešit její matka bez nás obou. Je nutno zjistit z čeho a z jakého důvodu má malá danou vyrážku. Nikdy není nic samo sebou. Antibiotika se mají nasazovat jen v případě ohrožení života. Děti, které mají vyrážku nebývají nemocné tak, aby musely dostat antibiotika, tudy cesta nevede. V případě, že se vyrážka léčí například kortikoidy, pak se může přesunou jinam i třeba např. na astma..... . Je velmi dležité mimimalizvat přísunu cukru ve stravě, omezit či vyloučit mléčné výrobky (vápník lze nahradit zcela jinou složkou potravy). Důležité je podpořit imunitu, ATB jí oslabují! Doporučuji vyhledat homeopata klasické homeopatie v blízkosti bydliště a požádat o konzultaci. Lze pomoci. Pak se zminimalizuje, pokud se zcela neodstraní i alergie na dané potraviny.
Není tady
Milá Ilseli,
děkuji, žes nám věnovala čas, vím, že je vzácný. A omlouvám se, že jsem zpanikařila z naděje, kterou sama nemohu naplnit. Díky za rady, předám je. Mám ještě jednu prosbu (čtu tě na Crabatově netu a mám důvěru k tvému úsudku) -buď tak laskavá a doporuč nám homeopata z okolí Prahy... Další musím nechat na mamince. Drž nám palce.
Upravil(a) Largo (23. 11. 2006 9:00)
Není tady
Na www.homeopati.cz je seznam homeopatů i v Praze. Pokud mohu doporučit tak MUDr Pudil, pediatr.
Přeji brzké zlepšení ekzému.
Není tady
V případě, že někdo nedůvěřuje homeopatii, je nutno hedat i jiné cesty. Tou může být např. čínská medicína. V případě suchého a svědivého ekzému se doporučuje XIAO FENG WAN - Vánek hedvábného vějíře ....atd. Vždy je nutno hledat cestu a ta může být třeba na www.herbstrade.cz .....na homeopatii však nedám dopustit!
Není tady
Ilseli,
d ě k u j i ........
Upravil(a) Largo (29. 11. 2006 10:53)
Není tady
Výborná je taky kniha od Petra Hoffmanna: Na frekvenci čínské medicíny
Je tam hodně kapitol, věnovaných především ženám, dětem
www.tcmherbs.cz nebo www.patentnimedicina.cz Kniha je velmi přehledná , věnuje se všem potížím, je zde přehled léčivých bylinných přépravků s poetic. názvy (Krém rodinného štěstí , Vánek hedvábného vějíře apod....
Upravil(a) Décima (29. 11. 2006 12:23)
Není tady
Na pleť i vlasy je samozrejme dobra syrovatka ale predevsim diky biotinu coz je vitamin H :-), riboflavin je az druhorady.
Pak se doporucuje: vitamin B8 (ten proste snadno nesezenete, coz je ale velka skoda, nebot pusobi i proti starnuti a civilizacnim nemocim, je k dostani pouze jako soucast nejakych pripravku a nejvice ho obsahuje inocell), je to zrejme nejsilnejsi antioxidant o jakem jsem cetla - dobre je ho propojit s vitaminem C, E a kyselinou ALA+ k tomu pridat L-cystein.
Dale ciste prirodni: orechy (ne buraky!!!), slunecnicove a sezamove seminka, len - 1 lzycku denne, vydrzte mesic a uvidite co to dela!!! proste supr.
Na unavu Q10, zeleny caj
Na opary, kozni problemy, ekzemy: L-cystein, Zinek v kombinaci s methioninem, ALA, C a E vitamin (nejlepe jak poupalkovy olej) a Q10, B8 ... je to i jako prevence, i jako okamzity zlepsovak a take muzete propojit echinaceove kapky
No a v zaveru si neodpusim ale vera ... ta je proste opravdu vyborna, pokud jsou soucasti stavy i mukopolysacharidy - to jsou jedine slozky, ktere udrzuji biologickou aktivitu. Pak pusobi na plet, upravuje zazivani, pusobi proti virum, bakteriim a plisnim atd. Takze v lekarni si ptejte jen tuto s obsahem mukopolysacharidu.
uff no snad to uz staci :-)
Není tady