29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Milá Ilseli, dobře vím, že léčba akne je během na dlouhou trať -já ji běžím už dvacet let a jako přívrženec přírodní léčby už jsem opravdu vyzkoušela všechno možné, samozřejmě včetně dlouhodobých dietních omezení a za ty roky bez úspěchu. Ani homeopatka mi nepomohla. Jenom tím chci říct, po mých opravdu letitých zkušenostech, že ani bylinky nejsou všemocné. Samozřejmě jsem na přírodní léčbu čehokoliv nezanevřela a je jasné, že co nepomůže jednomu, pomůže druhému. A také záleží na stupni postižení - lehká forma se možná dá bylinkami zvládnout.
Ano Jitko máš zcela pravdu v tom, co jsi napsala.Také jsem neuváděla léčbu akné pomocí bylinek ale doporučovala jsem léčbu konstituční homeopatií, která se zabývá celým člověkem, jedná se o holistický přístup, kde se neléčí jen akné ale hledá se důvod, proč k tomu dochází. Vše souvisí se vším. Správná vybrané homeopatika, pak pomáhá tělu k sebeuzdravení. Také jsem napsala, že se nejedná o jednoduchou záležitost. Čím déle postižení trvá, tím složitější může (nemusí) být proces k sebeuzdravení. Někdy je vhodné vyzkoušet více homeopatik nebo změnit homeopata. Přeji krásný den
Není tady
Jitko,
vyzkousela jsi i detoxikacni medicinu doktora Jonase? Cinska medicina ve spojeni s poznatky moderni vedy, zalozena na tvrzeni, ze tak, jako udrzujeme vnejsi hygienu, je treba dodrzovat i vnitrni, zbavovat se toxíickych latek a tak napomoci prirozene schopnosti organismu samolecby. Je to ovsem take beh na dlouhou trat, uvadi se, ze dusledna ocista trva az dva roky. Pokud jde o akne, ma tato metoda pomerne velmi dobre vvysledky.
Není tady
spunt: slyšela jsem že plodnost podporuje konzumace švestek - slyšela jsem to od babek na dědině, nevím jestli je to ale pravda!!!!!!!!!!
Není tady
to Pandorraa: Přímo medicínu p. Jonáše jsem nezkoušela, ale čínskou ano, jak už jsem psala. A upřímně, opravdu nelze vyzkoušet všechno, to není v mých silách a za ty roky už toho mám dost za sebou a hodně lidí, kteří se zabývají přírodní medicínou se vždy tváří, jakože dnes už není akne problém, stačí jen dlouhodobě brát zrovna to, co oni doporučují. Pak samozřejmě protáhnou obličej. Já jsem po těch dlouhých letech neúspěšného léčení přírodními produkty, ale i různými přípravkami od kožních lékařů a kosmetikou došla k antikoncepci a měla jsem to udělat už dávno, protože pokud má někdo opravdu těžkou formu, zůstávají samozřejmě jizvy a ty máte napořád. Ať si říká kdo chce co chce, je to rozhodně menší zlo než mít zjizvený obličej plný boláků a z toho následně psychické problémy.
Mně pomáhá abstinence od sladkostí a mléčných výrobků. Zkuste to.
Sylva
Budete se možná smát, ale mně způsobují problém brambory. Když je nejím, mám pleť v pořádku, když je jím. hned mám v obličeji pupínky. Nevím jestli je to akné nebo nějaká forma alergie. Možná na bramborový škrob? Nemůžu totiž ani škrábat nové brambory - začnu strašně kašlat...
Není tady
V podstatě jsi šťastná osoba když víš, čeho se můžeš vyvarovat, aby jsi předešla nepřijemné reakci. I tato reakce se dá aspoň zmírnit, pokud né odstranit. Mnoho lidí to však nepozná co jim ve skutečnosti škodí.
Každý z nás je jedinečná osobnost a tak by mělo být také na každého vzhlíženo, při léčbě jeho nemoci.
Není tady
Sylvo, to jsem zkoušela zhruba na půl roku, ovšem bez úspěchu. přesto děkuji.
Ilseli,
jenže pevná vůle chybí, já mám bohužel brambory moc ráda, nejradši mám bramborák...
Není tady
Krásný večer
Našla jsem zajímavé stránky: http://www.zdravi4u.cz/index.php?akce=temata . Možná budou někomu ku prospěchu.
Mějte se fajn, D.
Není tady
Bety napsal(a):
Ilseli,
jenže pevná vůle chybí, já mám bohužel brambory moc ráda, nejradši mám bramborák...
Strava má velký vliv na naše zdraví. Stravou si můžeme regulovat své zdraví.
Pokud máme akutní onemocnění většinou jíme to, co nám pomáhá k uzdravení (pomoranče, citrony, bylinné čaje, vetšinou jíme dietně).
Co se týče chronického onemocnění jíme právě stále to, co nám škodí a nedělá nám dobře. Proto často stačí jen změnit stravovací návyky. Hodně zdraví přeje Il.
Není tady
Sama bych tomuhle nikdy nevěřila, pak ale onemocněl syn a musel úplně změnit stravu. Nesměl žádné pečivo, žádné těstoviny, žádné maso ani tuk, ani mléčné výrobky, nesměl toho hodně moc. Mohl jen zeleninu upravenou na vodě, místo cukru pouze glukopur, mohl rýži, soju a kukuřici, jablka a banány. Vaření bylo pro mne tak hrozně zdlouhavé, že jsem začala dělat jeho jídlo celé rodině. Pro mne, odchovance české kuchyně to fakt bylo za trest. Časem jsem mohla začít přidávat drůbeží maso, olivový olej, sůl, jiné ovoce. Ale naší základní stravou zůstala soja a ostatní luštěniny, drůbež, olivový olej, kozí mléko a výrobky z něj, z každé porce na talíři je 50% zelenina. Synovi to pomohlo a vlastně se tak stravujeme 16 let ale nyní už můžeme ujet i na kachně, nebo řízku, sice jinak připravených ale můžem. Kvůli tomu to nepíšu, asi během půl roku se nám všem začal měnit zdavotní stav. Dcera (v té době 120/14 kg ač jedla vše a hodně) začala přibírat, skončily jí věčné průdušky a angíny, manželovi přastaly padat vlasy, mně se srovnala váha (přestaly mi výkyvy váhy 10kg nahoru a dolů), zmizely bolesti hlavy, ... Prostě maličkosti ale zmizelo to. A nic jiného než úplná změna stravy se nedělo.
Po svých zkušenostech trvám na tom, že jídlo je mým lékem.
Není tady
Docela se mi zamlouvá Vaše poradenství, takže prosím o radu. Začíná mi takový
těžký průduškový kašel, že je to průduškový odvozuji od toho, že mě bere nejvíce v noci v klidu, byla jsem zvyklá to řešit česnekem, mám tu výhodu, že snesu klidně rozkousat čerstvý česnek, včera jsem se inhalovala propolysem, teď nevím, jestli mám dobře i, a nějak výsledek se nedostavuje, zvýšenou teplotu nemám, co s tím. Ta brzkou odpověď předem děkuji.
Není tady
na kašel je dobré rozmixovať cesnak s bravčovou masťou a to priložiť na noc na päty-mnohokrát vyskúšané
Není tady
Barbara napsal(a):
Těžký průduškový kašel.
Jelikož jsme na stránkách ,,bylinky", mohu doporučit: např. : list jitrocele kopinatého 50 g, kořen proskurníku 20 g, nať plicníku 20 g, přeslička rolní 1é g. Ze směsi zhotovíme nálev a denně pijeme, slazené medem 3-4 šálky, pijeme pomalu a horké.
Dále se doporučuje např.: pórkový sirup, sirup z modrého zelí, borovicový sirup.
A ještě lze přidat: Oman pravý: 10-15g kořene uvaříme a 150-200 ml vody odvar pijeme několikrát denně.
Bedrník: 10-20g kořene vařit v 200 ml vody "
Slez lesní (nebo léčivý): nálev z květů 3 x denně šálek odvaru
Tužebník Jilmový: " " "
Jedná se jen o doprovodné léčení, jedná se byliny, které mají vliv na naše sliznice.
Vždy je nutno hledat pravou příčinu našeho onemocnění a léčit celého člověka, ne jen jeho tělesnou schránku.
Nachlazení se týká především dýchacích orgánů. Dýcháním jsme v kontaktu se svým okolím. Při nachlazení je tento kontakt narušen.
Poměr mezi vnitřní a vnější komunikací se vychyluje z rovnováhy. Přeji brzké uzdravení Il.
Není tady
U děti při kašli jako doprovodný léčivý účinek může mít nálev z následujících bylin: slez léčivý (nebo lesní), jitrocel kopinatý, fenikl, tymián nebo mateřidouška. Příprava je jednoduchá. Bereme vždy 10g byliny, dáme do studené vody a necháme dojít do varu, pak necháme 10 minut přikryté a nechat vyluhovat. Podáváme teplé s medem. U dětí vždy hledáme důvod vzniku kašle. Může jít o psychickou zátěž v kolektivu aj. Vždy je dobré hledat příčinu a neléčit jen kašel.
U atopického ekzému je nutné vždy hledat širší souvislosti a léčit celou osobnost daného človíčka.
Zdravím Il.
Není tady
Ilseli, děkuji za radu, každopádně ten kašel nemám z nachlazení, ale vzhledem k okolí to je infekční. Včera jsem kloktala slivovici, skutečně kloktala a trochu to pomohlo.
Není tady
Milá Barbaro, průduškový kašel infekčního původu bez teploty? A to že je průduškový usuzuješ z toho, že tě to trápí v noci? Není to infekce a pokud ano, selhala ti obranyschopnost. Kloktání ti na kašel nepomůže, copak mají polykací cesty společného s dýchacími? Nic, kromě dutiny ústní... V noci v klidu bere kašel od průdušnice, to je ta trubka před průduškami. Pokud člověk dostane kašel, vždy má narušenou tvorbu hlenu v dýchacích cestách. Pokud by jsi měla infekční průduškový kašel, ráno po probuzení začneš chrblat jako zasloužilý kuřák, budeš vykašlávat velké množství sputa žlutozelené barvy, po*né chuti a dokonce ucítíš zápach. K tomu budeš mít teplotu zvýšenou. Po námaze a rychlých přechodech teplo-zima, budeš taky kašlat ale nejvíc tě to stihne ráno a večer když lehneš.
Slézová růže, je pro tebe opravdu to nejlepší řešení, společně s ty miánem a mateřídouškou. A hlavně posiluj imunitu, protože průdušky bez teplot jsou příznakem úplně něčeho jiného.
Není tady
beruska123 napsal(a):
můžete mi také prosím poradit jak na lehký atopický ekzém u 2,5-letého dítěte. A ještě prosím něco na suchý kašel pro dceru. Díky
Milá beruško, atopický ekzém je vlastně alergie na něco - stručně řečeno, ale je to tak. Může to být cokoli. Začni si zapisovat každou drobnost, každé jídlo, každé pití, prací prášek, stresující pohádku... Zapisuj si vše co je kolem tvého dítěte. Každý týden "zhodnoť" co se dělo nedělo, jak je dítěti. Velmi často jsou tyhle děti alergické na srstr, peří, nedělá jim dobře obilí a mléko, některé ovoce ani čokoláda. Atopický ekzém je opravdu záležitostí z vnitřku těla.
Suchý kašel u dcery, bylinky ti popsala Iselli velmi dobře, z mé zkušenosti bych mohla dodat, že jí bude vadit suchý vzduch a prach, kašle hlavně v noci nebo přes den? Zamysli se nad tím v jakém prostředí žije, zda je to záležitost posledních týdnů-dní, zda se toto už opakovalo, jak to pokračovalo. Žiješ v paneláku, ve městě na vesnici, prostě projdi její životní prostředí.
Vím, že to zní divně, zkus to, je to jednodušší, než pořád léčit následky.
Není tady
[Díky Cilko, já léta žila v dojmu, že noční kašel je průduškový, alespoň mi to kdysi
říkala doktorka, to kloktání na kašel je mi jasné, ale já mám ještě takový pocit brambory v krku, to jsem nechtěla všechno rozepisovat, každopádně na mě něco tvrdě leze, já bývám nemocná minimálně, musím to zaklepat, takže s imunitou to nemám nejhorší, ale každopádně díky.
Není tady
Tedy pozor na to, poněvadž pocit brambory v krku může souviset se štítnou žlázou, určitě zajdi k lékaři...
Není tady
pachola napsal(a):
na kašel je dobré rozmixovať cesnak s bravčovou masťou a to priložiť na noc na päty-mnohokrát vyskúšané
Tak jsem to dneska vyzkoušela a fakt je mi lépe, ještě prosím Tě, nevím jestli to bylo v pořádku, dokonce jsem si včera koupila syrové sádlo, kousek jsem hned vyškvařila, aby v tom nebyla chemie, namačkala jsem asi 3 velké stroužky, tím jsem natřela celé chodidla, na to opatrně ponožky, pak jsem dala mikroten.sáček a zase ponožku, synové sice šíleli, že to snad není pravda, že je všude slušně řečeno zápach, ale nyní nevím, to mám dělat, dokud mě ten kašel nepřejde? Já na česnek nedám dopustit, ale že by byl účinný i tak, to jsem netušila.
Není tady
ja si to nakladám na mikrotenový sáček, pricapnem na päty,navlečiem ponožky...podla kašla, ak ustupuje treba ešte deň-dva priložiť-netreba dlho,pretože to cesnak lieči-na pätách končia meridiány dýchacích ciest
Není tady
Ahoj holky, potřebuji poradit, už asi 4 měsíce se mi dělaj na jedné straně brady zanícené boláčky, které pekelně bolý. Stále se jich nemůžu zbavit, kožařka mi předepsala antibiotika, která zabrala jen v době užívání a pak se to objevilo zase.Teď jsem byla i na ošetření laserem, ale žádný účinek to zatím nemá. Už opravdu nevim co dělat :-( Budu vděčná za každou dobrou radu.
Děkuji a přeji krásný den :-)
Není tady