19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
Milá Ilseli, dobře vím, e léčba akne je během na dlouhou tra -já ji běím u dvacet let a jako přívrenec přírodní léčby u jsem opravdu vyzkouela vechno moné, samozřejmě včetně dlouhodobých dietních omezení a za ty roky bez úspěchu. Ani homeopatka mi nepomohla. Jenom tím chci říct, po mých opravdu letitých zkuenostech, e ani bylinky nejsou vemocné. Samozřejmě jsem na přírodní léčbu čehokoliv nezanevřela a je jasné, e co nepomůe jednomu, pomůe druhému. A také záleí na stupni postiení - lehká forma se moná dá bylinkami zvládnout.
Ano Jitko má zcela pravdu v tom, co jsi napsala.Také jsem neuváděla léčbu akné pomocí bylinek ale doporučovala jsem léčbu konstituční homeopatií, která se zabývá celým člověkem, jedná se o holistický přístup, kde se neléčí jen akné ale hledá se důvod, proč k tomu dochází. Ve souvisí se vím. Správná vybrané homeopatika, pak pomáhá tělu k sebeuzdravení. Také jsem napsala, e se nejedná o jednoduchou záleitost. Čím déle postiení trvá, tím sloitějí můe (nemusí) být proces k sebeuzdravení. Někdy je vhodné vyzkouet více homeopatik nebo změnit homeopata. Přeji krásný den
Není tady
Jitko,
vyzkousela jsi i detoxikacni medicinu doktora Jonase? Cinska medicina ve spojeni s poznatky moderni vedy, zalozena na tvrzeni, ze tak, jako udrzujeme vnejsi hygienu, je treba dodrzovat i vnitrni, zbavovat se toxíickych latek a tak napomoci prirozene schopnosti organismu samolecby. Je to ovsem take beh na dlouhou trat, uvadi se, ze dusledna ocista trva az dva roky. Pokud jde o akne, ma tato metoda pomerne velmi dobre vvysledky.
Není tady
spunt: slyela jsem e plodnost podporuje konzumace vestek - slyela jsem to od babek na dědině, nevím jestli je to ale pravda!!!!!!!!!!
Není tady
to Pandorraa: Přímo medicínu p. Jonáe jsem nezkouela, ale čínskou ano, jak u jsem psala. A upřímně, opravdu nelze vyzkouet vechno, to není v mých silách a za ty roky u toho mám dost za sebou a hodně lidí, kteří se zabývají přírodní medicínou se vdy tváří, jakoe dnes u není akne problém, stačí jen dlouhodobě brát zrovna to, co oni doporučují. Pak samozřejmě protáhnou obličej. Já jsem po těch dlouhých letech neúspěného léčení přírodními produkty, ale i různými přípravkami od koních lékařů a kosmetikou dola k antikoncepci a měla jsem to udělat u dávno, protoe pokud má někdo opravdu těkou formu, zůstávají samozřejmě jizvy a ty máte napořád. A si říká kdo chce co chce, je to rozhodně mení zlo ne mít zjizvený obličej plný boláků a z toho následně psychické problémy.
Mně pomáhá abstinence od sladkostí a mléčných výrobků. Zkuste to.
Sylva
Budete se moná smát, ale mně způsobují problém brambory. Kdy je nejím, mám ple v pořádku, kdy je jím. hned mám v obličeji pupínky. Nevím jestli je to akné nebo nějaká forma alergie. Moná na bramborový krob? Nemůu toti ani krábat nové brambory - začnu straně kalat...
Není tady
V podstatě jsi astná osoba kdy ví, čeho se můe vyvarovat, aby jsi předela nepřijemné reakci. I tato reakce se dá aspoň zmírnit, pokud né odstranit. Mnoho lidí to vak nepozná co jim ve skutečnosti kodí.
Kadý z nás je jedinečná osobnost a tak by mělo být také na kadého vzhlíeno, při léčbě jeho nemoci.
Není tady
Sylvo, to jsem zkouela zhruba na půl roku, ovem bez úspěchu. přesto děkuji.
Ilseli,
jene pevná vůle chybí, já mám bohuel brambory moc ráda, nejradi mám bramborák...
Není tady
Krásný večer
Nala jsem zajímavé stránky: http://www.zdravi4u.cz/index.php?akce=temata . Moná budou někomu ku prospěchu.
Mějte se fajn, D.
Není tady
Bety napsal(a):
Ilseli,
jene pevná vůle chybí, já mám bohuel brambory moc ráda, nejradi mám bramborák...
Strava má velký vliv na nae zdraví. Stravou si můeme regulovat své zdraví.
Pokud máme akutní onemocnění větinou jíme to, co nám pomáhá k uzdravení (pomoranče, citrony, bylinné čaje, vetinou jíme dietně).
Co se týče chronického onemocnění jíme právě stále to, co nám kodí a nedělá nám dobře. Proto často stačí jen změnit stravovací návyky. Hodně zdraví přeje Il.
Není tady
Sama bych tomuhle nikdy nevěřila, pak ale onemocněl syn a musel úplně změnit stravu. Nesměl ádné pečivo, ádné těstoviny, ádné maso ani tuk, ani mléčné výrobky, nesměl toho hodně moc. Mohl jen zeleninu upravenou na vodě, místo cukru pouze glukopur, mohl rýi, soju a kukuřici, jablka a banány. Vaření bylo pro mne tak hrozně zdlouhavé, e jsem začala dělat jeho jídlo celé rodině. Pro mne, odchovance české kuchyně to fakt bylo za trest. Časem jsem mohla začít přidávat drůbeí maso, olivový olej, sůl, jiné ovoce. Ale naí základní stravou zůstala soja a ostatní lutěniny, drůbe, olivový olej, kozí mléko a výrobky z něj, z kadé porce na talíři je 50% zelenina. Synovi to pomohlo a vlastně se tak stravujeme 16 let ale nyní u můeme ujet i na kachně, nebo řízku, sice jinak připravených ale můem. Kvůli tomu to nepíu, asi během půl roku se nám vem začal měnit zdavotní stav. Dcera (v té době 120/14 kg ač jedla ve a hodně) začala přibírat, skončily jí věčné průduky a angíny, manelovi přastaly padat vlasy, mně se srovnala váha (přestaly mi výkyvy váhy 10kg nahoru a dolů), zmizely bolesti hlavy, ... Prostě maličkosti ale zmizelo to. A nic jiného ne úplná změna stravy se nedělo.
Po svých zkuenostech trvám na tom, e jídlo je mým lékem.
Není tady
Docela se mi zamlouvá Vae poradenství, take prosím o radu. Začíná mi takový
těký průdukový kael, e je to průdukový odvozuji od toho, e mě bere nejvíce v noci v klidu, byla jsem zvyklá to řeit česnekem, mám tu výhodu, e snesu klidně rozkousat čerstvý česnek, včera jsem se inhalovala propolysem, teď nevím, jestli mám dobře i, a nějak výsledek se nedostavuje, zvýenou teplotu nemám, co s tím. Ta brzkou odpověď předem děkuji.
Není tady
na kael je dobré rozmixova cesnak s bravčovou masou a to priloi na noc na päty-mnohokrát vyskúané
Není tady
Barbara napsal(a):
Těký průdukový kael.
Jeliko jsme na stránkách ,,bylinky", mohu doporučit: např. : list jitrocele kopinatého 50 g, kořen proskurníku 20 g, na plicníku 20 g, přeslička rolní 1é g. Ze směsi zhotovíme nálev a denně pijeme, slazené medem 3-4 álky, pijeme pomalu a horké.
Dále se doporučuje např.: pórkový sirup, sirup z modrého zelí, borovicový sirup.
A jetě lze přidat: Oman pravý: 10-15g kořene uvaříme a 150-200 ml vody odvar pijeme několikrát denně.
Bedrník: 10-20g kořene vařit v 200 ml vody "
Slez lesní (nebo léčivý): nálev z květů 3 x denně álek odvaru
Tuebník Jilmový: " " "
Jedná se jen o doprovodné léčení, jedná se byliny, které mají vliv na nae sliznice.
Vdy je nutno hledat pravou příčinu naeho onemocnění a léčit celého člověka, ne jen jeho tělesnou schránku.
Nachlazení se týká předevím dýchacích orgánů. Dýcháním jsme v kontaktu se svým okolím. Při nachlazení je tento kontakt naruen.
Poměr mezi vnitřní a vnějí komunikací se vychyluje z rovnováhy. Přeji brzké uzdravení Il.
Není tady
U děti při kali jako doprovodný léčivý účinek můe mít nálev z následujících bylin: slez léčivý (nebo lesní), jitrocel kopinatý, fenikl, tymián nebo mateřidouka. Příprava je jednoduchá. Bereme vdy 10g byliny, dáme do studené vody a necháme dojít do varu, pak necháme 10 minut přikryté a nechat vyluhovat. Podáváme teplé s medem. U dětí vdy hledáme důvod vzniku kale. Můe jít o psychickou zátě v kolektivu aj. Vdy je dobré hledat příčinu a neléčit jen kael.
U atopického ekzému je nutné vdy hledat irí souvislosti a léčit celou osobnost daného človíčka.
Zdravím Il.
Není tady
Ilseli, děkuji za radu, kadopádně ten kael nemám z nachlazení, ale vzhledem k okolí to je infekční. Včera jsem kloktala slivovici, skutečně kloktala a trochu to pomohlo.
Není tady
Milá Barbaro, průdukový kael infekčního původu bez teploty? A to e je průdukový usuzuje z toho, e tě to trápí v noci? Není to infekce a pokud ano, selhala ti obranyschopnost. Kloktání ti na kael nepomůe, copak mají polykací cesty společného s dýchacími? Nic, kromě dutiny ústní... V noci v klidu bere kael od průdunice, to je ta trubka před průdukami. Pokud člověk dostane kael, vdy má naruenou tvorbu hlenu v dýchacích cestách. Pokud by jsi měla infekční průdukový kael, ráno po probuzení začne chrblat jako zaslouilý kuřák, bude vykalávat velké mnoství sputa lutozelené barvy, po*né chuti a dokonce ucítí zápach. K tomu bude mít teplotu zvýenou. Po námaze a rychlých přechodech teplo-zima, bude taky kalat ale nejvíc tě to stihne ráno a večer kdy lehne.
Slézová růe, je pro tebe opravdu to nejlepí řeení, společně s ty miánem a mateřídoukou. A hlavně posiluj imunitu, protoe průduky bez teplot jsou příznakem úplně něčeho jiného.
Není tady
beruska123 napsal(a):
můete mi také prosím poradit jak na lehký atopický ekzém u 2,5-letého dítěte. A jetě prosím něco na suchý kael pro dceru. Díky
Milá beruko, atopický ekzém je vlastně alergie na něco - stručně řečeno, ale je to tak. Můe to být cokoli. Začni si zapisovat kadou drobnost, kadé jídlo, kadé pití, prací práek, stresující pohádku... Zapisuj si ve co je kolem tvého dítěte. Kadý týden "zhodno" co se dělo nedělo, jak je dítěti. Velmi často jsou tyhle děti alergické na srstr, peří, nedělá jim dobře obilí a mléko, některé ovoce ani čokoláda. Atopický ekzém je opravdu záleitostí z vnitřku těla.
Suchý kael u dcery, bylinky ti popsala Iselli velmi dobře, z mé zkuenosti bych mohla dodat, e jí bude vadit suchý vzduch a prach, kale hlavně v noci nebo přes den? Zamysli se nad tím v jakém prostředí ije, zda je to záleitost posledních týdnů-dní, zda se toto u opakovalo, jak to pokračovalo. ije v paneláku, ve městě na vesnici, prostě projdi její ivotní prostředí.
Vím, e to zní divně, zkus to, je to jednoduí, ne pořád léčit následky.
Není tady
[Díky Cilko, já léta ila v dojmu, e noční kael je průdukový, alespoň mi to kdysi
říkala doktorka, to kloktání na kael je mi jasné, ale já mám jetě takový pocit brambory v krku, to jsem nechtěla vechno rozepisovat, kadopádně na mě něco tvrdě leze, já bývám nemocná minimálně, musím to zaklepat, take s imunitou to nemám nejhorí, ale kadopádně díky.
Není tady
Tedy pozor na to, poněvad pocit brambory v krku můe souviset se títnou lázou, určitě zajdi k lékaři...
Není tady
pachola napsal(a):
na kael je dobré rozmixova cesnak s bravčovou masou a to priloi na noc na päty-mnohokrát vyskúané
Tak jsem to dneska vyzkouela a fakt je mi lépe, jetě prosím Tě, nevím jestli to bylo v pořádku, dokonce jsem si včera koupila syrové sádlo, kousek jsem hned vykvařila, aby v tom nebyla chemie, namačkala jsem asi 3 velké strouky, tím jsem natřela celé chodidla, na to opatrně ponoky, pak jsem dala mikroten.sáček a zase ponoku, synové sice íleli, e to snad není pravda, e je vude sluně řečeno zápach, ale nyní nevím, to mám dělat, dokud mě ten kael nepřejde? Já na česnek nedám dopustit, ale e by byl účinný i tak, to jsem netuila.
Není tady
ja si to nakladám na mikrotenový sáček, pricapnem na päty,navlečiem ponoky...podla kala, ak ustupuje treba ete deň-dva priloi-netreba dlho,pretoe to cesnak lieči-na pätách končia meridiány dýchacích ciest
Není tady
Ahoj holky, potřebuji poradit, u asi 4 měsíce se mi dělaj na jedné straně brady zanícené boláčky, které pekelně bolý. Stále se jich nemůu zbavit, koařka mi předepsala antibiotika, která zabrala jen v době uívání a pak se to objevilo zase.Teď jsem byla i na oetření laserem, ale ádný účinek to zatím nemá. U opravdu nevim co dělat :-( Budu vděčná za kadou dobrou radu.
Děkuji a přeji krásný den :-)
Není tady