Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 24. 1. 2006 14:21

Daroly
♥♥♥----

Re: bylinky - hoďte léky do koše

Ahoj Sun.
Seborea je porucha kožního mazu(nadměrné vylučování kožního mazu). Podle lékařů se dají její projevy zmírnit, nikoli vyléčit. Mám ji také, hlavně v obočí a na nose mezi očima. Moc Ti neporadím... Nedávno jsem se rozhodla začít léčit vnitřně(opět)  bylinkama - střeva, játra atp., tak jak jsem si přečetla ve starém Babinetu(téma je také Bylinky - hoďte léky do koše)... Je pravda, že před léty jsem se takhle zbavila ekzému na rukách. Zdravá strava, pozitivní myšlení atp. Doktoři nevěřili, že mi ekzém zmizel... Dávali mi různé kortikoidní masti a ekzém se vesele objevoval pořád dokola. Teď se mi po letech zase vrátil, přibrala jsem dost kil atd., takže to beru jako upozornění na svůj zpohodlnělý životní styl...
Možná by jsi to mohla brát jako rodinnou akci.wink , nic tím nemůžete zkazit.
Co se týká mastných krému, tím se mi seborea vždy zhoršila.
Měj se hezky, D.

Upravil(a) Daroly (24. 1. 2006 15:22)

Není tady

#27 24. 1. 2006 19:05

Ilseli
♥♥♥----

sun36 napsal(a):

Na hranici růstu vlasů /na čele/a ve vlasech se synovi  tvoří červené fleky,na kterých jsou světlé šupinky.Jinde na těle tento problém nemá.Dle lékařů jde o seboreu.Neznáte někdo,jaká může být příčina a hlavně,jak to vyléčit.Moc dík za odpověď

Neuvedla jsi, kolik je synovi let. Ano kortikoidy se seborea nevyléčí, jen se na nějakou chvíli příznaky zatlačí a zůstává dále součástí daného jedince.
Vždy je nutno přistoupit k celkové léčbě organismu. Je nutná změna životosprávy, očista organismu, hlavně tlustého střeva.  Střeva a kůže jsou dvě spojené nádoby. Čím déle má dotyčný uvedené potíže, tím obtížněji se léčí. Alternativní metoda často může být nápomocná k zmírnění příznaků bez kortikoidů.

Důležité je najít příčinu jejího vzniku.
Přeji úspěšnou léčbu Il.

Nejlepším lékem pro člověka je člověk a nejvyšším stupněm léku je láska. Paracelsus

Není tady

#28 25. 1. 2006 14:27

Terez
♥♥-----

Koupila jsem si sušenou syrovátku, no, přijde mi trochu bez chuti, taková vodová, i když ji dělám podle návodu... Kde se dá sehnat čerstvá? V nějakejch Bio-obchodech, ve zdravý výživě? U nás měli jen tu sušenou.. Nebo v supermarketu? Tam by ji taky mohli mít, ne?  Nebo jestli někdo nevíte o nějakym dobrym (a levnym) krámu se zdravou výživou v Praze - vim, že jich je tu spoustu, ale něktarý jsou hooodně drahý, třeba i o třetinu, než jinde...   Děkuju, přeju pěknej den,
T.

Není tady

#29 25. 1. 2006 18:51

Ita
Host

Syn talé trpí seboreou. Pozor na masti s kortikoidy! Synovi předepsala takovou mastičku kožní lékařka, spravilo se mu to, ale do týdne to měl zpět v hrozné formě. Zkoušeli jsme vše možné, nakonec se osvědčila mast BIOGAMA - obsahuje nějakou "chytrou houbu" - dost se o ní teď píše. Měl by to být přírodní lék. Taky krém NIZORAL není špatný. Důležité je to namazat hned zpočátku, dokud se to moc nerozleze. Po čase se to vždy objeví znovu. Syn má ještě k tomu velice silné akne, po velkých peripetiích s léčbou přírodní i chemickou teď užívá lék Roaccutan, tak nevím, třeba mu to pomůže i na seboreu. Zdravím a přeji hodně štěstí.

#30 26. 1. 2006 12:05

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Mám taky tu sušenou syrovátku - zatím ji piju ale možná zkusím i do koupele...

Strach je malá smrt...

Není tady

#31 26. 1. 2006 14:58

Ilseli
♥♥♥----

Ita napsal(a):

Syn talé trpí seboreou. Pozor na masti s kortikoidy! Synovi předepsala takovou mastičku kožní lékařka, spravilo se mu to, ale do týdne to měl zpět v hrozné formě. Zkoušeli jsme vše možné, nakonec se osvědčila mast BIOGAMA - obsahuje nějakou "chytrou houbu" - dost se o ní teď píše. Měl by to být přírodní lék. Taky krém NIZORAL není špatný. Důležité je to namazat hned zpočátku, dokud se to moc nerozleze. Po čase se to vždy objeví znovu. Syn má ještě k tomu velice silné akne, po velkých peripetiích s léčbou přírodní i chemickou teď užívá lék Roaccutan, tak nevím, třeba mu to pomůže i na seboreu. Zdravím a přeji hodně štěstí.

U akne je důležité myslet i na psychickou stránku  dotyčného a je nutno léčit celou jeho osobnost, ne jen kožní projevy. Ty jsou často až druhotné. Dej vědět, jak léčba pokračuje. Přeji brzké vyléčení. Il.

Nejlepším lékem pro člověka je člověk a nejvyšším stupněm léku je láska. Paracelsus

Není tady

#32 27. 1. 2006 16:38

Rybička
♥♥♥♥♥--

Jak tak čtu Tvé odpovědi, jsi velmi moudrá, Ilseli... Můžu se zeptat, jaké je Tvé povolání?

Není tady

#33 27. 1. 2006 18:16

sun36
♥------

Děkuji všem,kteří reagovali na můj dotaz.

Není tady

#34 27. 1. 2006 18:57

Ilseli
♥♥♥----

Rybička napsal(a):

Jak tak čtu Tvé odpovědi, jsi velmi moudrá, Ilseli... Můžu se zeptat, jaké je Tvé povolání?

Rybičko, rybko a splníš mi pak tři přání?

Není tady

#35 27. 1. 2006 19:45

Rybička
♥♥♥♥♥--

Ilseli napsal(a):

Rybička napsal(a):

Rybičko, rybko a splníš mi pak tři přání?

Třeba čtyři. smile

Není tady

#36 28. 1. 2006 2:42

Buba
♥♥♥----

na ekzemy radia stari ludia potierat postihnute miesta obycajnym octom. Vyskusala som, kde mi nepomohol doktor, pomohol ocot. Potierat viac krat za den. Po skonceni priznakov potierat este 3-4 tyzdne.Doporucujem. Tiez pomaha na zapach z noh, do vody dame ocot, nohy dobre vymocime, 2-3 krat do tyzdna. Ocot je dobry na akukolvek plesen.

Není tady

#37 28. 1. 2006 22:13

alenam
Host

Dobrý den, máte někdo zkušenosti )pozitivní) s čínskou medicínou? Docela by mě to zajímalo, jestli to opravdu funguje. díky za odpověď

#38 29. 1. 2006 7:46

Irenka21
♥♥♥♥♥♥-

Půjdu si ji také koupit, už jsem ji nepila asi rok, mohu doporučit pít vychlazenou a našlehanou šlehačem, je jako vánek, čištění střev také pomáhá strouhaná mrkev s jablky, nebo syrová strouhaná zelenina třeba v opomazánce a zelné saláty jsou přímo kartáčky na střeva.

Naděje je vždy, ale ve stresu ji někdy nevidíme.

Není tady

#39 29. 1. 2006 10:17

Ilseli
♥♥♥----

... a také kyselé zelí.

Není tady

#40 29. 1. 2006 18:19

Burdych
Host

Ahoj, já piju syrovátku od firmy Nahrin(prodej pouze přes poradce) Tu normální jsem nemohla polknout, tu dávám do vany. Vyrábí sušenou syrovátku s jablečnou, nebo broskvovou příchutí, přidávají tam ještě další přísady, aby měla lepší a širší "záběr" účinků. Inulin,syrovátkovou bílkovinu a samozřejmě ovocné prášky podle příchutě.
Jablečnou mám na zimu a broskvovou na léto, protože broskve obsahují draslík a hořčík a ten je dobrý na funci srdce, které je v létě víc zatížené. je fakt, že je poměrně drahá. stojí přes 500.- balení 600g. Udělám z toho,pokud ctím návod 6 litrů nápoje. Mám to na měsíc. Když přiberu, tak zase jeden den v týdnu nic nejím a piju jen syrovátku (1 litr), to držím 6-8 týdnů, než těch pár kil zase shodím.
E.

#41 4. 2. 2006 18:28

Jitka
Host

Ahoj, čínskou medicínu jsem zkoušela na akne - naprosto bez úspěchu. Byla jsem vyšetřena jedním pražským lékařem, který se zabývá touto medicínou, pila jsem nějaký čaj, užívala kuličky(výtažky z bylin) a nic. Ani omylem. Poze o dost lehčí peněženka.

#42 4. 2. 2006 19:50

Ilseli
♥♥♥----

Léčba akne není jednoduchá záležitost. Při jakékoliv léčbě u akne, nemůžete čekat okamžitý obrat k lepšímu. Vhodná je holistická léčbu daného jedince, kde se bere v úvahu jeho psychická stránka, stravovací návyky aj.  Zvláště u alternativní lečbě, je  zaručena nechemická a netoxická léčba, která jemným a šetrným způsobem pomáhá při léčbě akné. Doporučuji léčbu konstituční  homeopatii.

Není tady

#43 4. 2. 2006 19:53

kamolina
♥♥♥♥---

Ilseli, a co nízký tlak a bylinky? Něco málo jsem o tom četla a dle toho, co jsem pochopila má nízký tlak příčinu v potížích s trávení ( respektive tlusté a tenké střevo). Doporučují upravit trávení, tlak se pak údajně spraví sám. Co si o tom myslíš? Hlavně mi nedoporučuj listy senny.... aúúúúúúú :-)

... za slzy, za slzy děkuji, ty naučí mne citu.........

Není tady

#44 4. 2. 2006 20:04

Ilseli
♥♥♥----

Samozřejmě, že se dá bylinkami ovlivnit zažívání s vlivem na nízký tlak. Vždy se jedná o dlouhodobou záležitost. Dávám přednost homeopatii. Zdravím Il.

Není tady

#45 4. 2. 2006 20:06

spunt
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha
Web

Taky se s dovolením zeptám, patřím mezi spoustu snažilek......
Jediné co zatím doporučují snažilky mezi sebou je kontryhelový čaj.
Můžeme ještě pít nějaké bylinky pro upravení menzes, ovulace, lepšího otěhotnění ?
Nebo můžeme něčím napojit naše mužíčky?
Děkuji moc za rady

http://www.ticker.7910.org/as1cxJr0g411110MTAyZHwwMDAyMjNkfExlbmljY2UgamU.gif
http://www.ticker.7910.org/as1csEk0g410010MjkyZHwwMDAyNTdkfEppdHVzY2UgamU.gif

Stránky na téma: Poruchy pozornosti, hyperaktivita, hypoaktivita  http://www.adhd.denicek.eu/

Není tady

#46 4. 2. 2006 20:33

Ilseli
♥♥♥----

Vždy se jedná o velmi individuální léčbu celého jedince a zřejmě zde nebude stačit jen kontryhelový čaj. Mužíčkové dlouho u čajíčků nevydrží, pokud ho vůbec jsou ochotní pít.
Regulace menstruace se dá ovlivnit: směsí ze stejných dílů měsíčku, kontryhelu a květu jeřábu ptačího.  Směs je vhodná při nepravidelné a nestejně silné menstruaci.

Není tady

#47 4. 2. 2006 20:49

spunt
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Ilseli, děkuji moc, čaj vyzkouším, má menstruaci od prvního porodu (2 roky) totálně rozenou.
Po víkendu si nakoupím.
Jen pro upřesnění, za směsi si vařím čaj v jaké dávce a jak často? A poměr je hmotnostní - deformace big_smile
Děkuju

Stránky na téma: Poruchy pozornosti, hyperaktivita, hypoaktivita  http://www.adhd.denicek.eu/

Není tady

#48 4. 2. 2006 20:59

Ilseli
♥♥♥----

Ano, bylo důležité doplnit: směs - přiměřené množství (méně někdy znamená více) zalijeme vařící vodou a necháme 15 min. vylouhovat. Denně se pijí dva šálky nálevu,pouze v době mimo menstruaci!

Upravil(a) Ilseli (4. 2. 2006 22:05)

Není tady

#49 4. 2. 2006 21:08

spunt
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Děkuju moc, doufám že se to srovná.

Není tady

#50 4. 2. 2006 21:12

Petuna
♥♥♥♥♥--

Tu syrovátku prosím kupujete noprmálně v obchodě? nebo je to nějaká jiná z lékárny?

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí