Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 11. 1. 2006 19:28

Daroly
♥♥♥----

bylinky - hoďte léky do koše

Ahoj Zuzo.
Nejdříve Ti chci poděkovat. Konečně jsem si tuhle debatu přečetla, odpoledne si skočím do lékárny pro syrovátku, lecithin atp. a Začnu. Po letech se mi vrátil ekzém a po vysazení antikoncepce vyrašilo akné jako patnáctce. Když jsem slyšela, že při ekzému atd. hlavně vyčistit střeva od candidy, tak mě to rozesmálo, protože "nález" u mého ekzému byla candida. Takže ještě jednou dík, nejen za konkrétní rady, ale i za nakopnutí!
Nakonec Tě chci požádat jestli neznáš něco na vrásky. Pozoruji je čím dál víc na čele a okolo očí. Jasně, že jednou prostě přijdou, ale pokud by je šlo zabrzdit, nezlobila bych se  wink 
Měj se moc hezky, D.

Není tady

#2 11. 1. 2006 19:28

Daroly
♥♥♥----

Re: bylinky - hoďte léky do koše

Hezký večer.
Napadlo mě, že bych Vám mohla doporučit knihu Josefa A. Zentricha - Třetí cesta ke zdraví. Jsou v ní bylinné recepty na všemožné potíže a nemoce. Nějak jsem na ni pozapomněla wink  a je nejvyšší čas v ní opět zalistovat. Mějte se hezky, D.

Není tady

#3 13. 1. 2006 19:58

Rybička
♥♥♥♥♥--

A nevíte, prosím, jak se zbavit prasklých koutků na rtech? Pořád se mi vrací. :oops:

Není tady

#4 15. 1. 2006 13:31

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

A nevíte, prosím, jak se zbavit prasklých koutků na rtech? Pořád se mi vrací. :oops:

V lékárně koupit Riboflavin je to vitamín B2 a pomáhá rychle. Je zbytečné kupovat celý Bkomplex protože stejně na to zabírá jenom ten Riboflavin.

Strach je malá smrt...

Není tady

#5 15. 1. 2006 19:01

Daroly
♥♥♥----

Ahoj Rybičko.
Radím vnitřně vitamín B(jako Bety) a z vnějšku na rty používám med - hojí, zjemňuje a chutná wink ...

Není tady

#6 16. 1. 2006 10:27

sun36
♥------

Na hranici růstu vlasů /na čele/a ve vlasech se synovi  tvoří červené fleky,na kterých jsou světlé šupinky.Jinde na těle tento problém nemá.Dle lékařů jde o seboreu.Neznáte někdo,jaká může být příčina a hlavně,jak to vyléčit.Moc dík za odpověď

Není tady

#7 16. 1. 2006 13:03

Rybička
♥♥♥♥♥--

Tak Vám moc děkuji, vyzkouším.  big_smile

Není tady

#8 16. 1. 2006 21:47

eve
♥------
Místo: Karlovarsko

Chtěla bych se zeptat, jaké bylinky je vhodné pít jen tak, když nejsou žádné zdravotní potíže.Nesnáším mátu.  :oops: Díky.

http://animace.org/motyli/G250026.gif

Není tady

#9 17. 1. 2006 10:51

Daroly
♥♥♥----

Ahoj. smile
Našla jsem zajímavé stránky. Jsou nejen o bylinkách, ale i psychologii, meditačních cvičeních atd. Tenhle odkaz je na "Bylinářský vševěd" Pavla Váni, což je skvělý bylinkář: http://mujweb.cz/www/kdo-co-koliv/byliny.htm . Až dojedete dolů, můžete kliknout na úvod a dostat se k dalším "oborům". Snad to nekoho zaujme. wink
Eve, při Tvém dotazu jsem si uvědomila, že za chvíli začne přicházet jaro a tak bychom mohly vyzkoušet nějakou očistnou jarní kůru a dostat z těla věci, které si tam každý za uplynulý rok nashromáždíme... Na netu se dá najít spousta návodů jak na to...
Mějte se všichni hezky, D.

Není tady

#10 17. 1. 2006 12:26

eve
♥------
Místo: Karlovarsko

Moc děkuji za typ, stránky jsou velice zajímavé.Máš pravdu, že s jarem by měla přijít očista organismu, a čaje na čištění krve vypadají docela příjemně. smile Hezký den.

http://animace.org/motyli/G250026.gif

Není tady

#11 17. 1. 2006 19:09

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Hodně jsem v poslední době slyšela o syrovátce, u nás prodávají sušenou, nevím jestli má stejné účinky jako čerstvá. Pořád slyším jak je skvělá ale nevím přesně v čem - máte někdo zkušenosti?

Strach je malá smrt...

Není tady

#12 18. 1. 2006 18:26

Rybička
♥♥♥♥♥--

Tak tady máš něco o syrovátce. smile Myslím si, že není rozdíl v účincích sušené a čerstvé.

Vyvážený nápoj, který nezatěžuje organismus, zajistí rychlé a souvislé zásobení všech orgánů potřebnými vitamíny a minerály. Syrovátka vzniká jako vedlejší produkt při výrobě sýrů nebo tvarohu. Jedná se o žlutozelenou kapalinu, jejíž barva je dána mléčným vitamínem lactoflavinem. Tato tekutina takřka neobsahuje tuky a soli,na druhé straně však obsahuje mnoho kvalitních bílkovin, ve vodě rozpustné vitamíny B1, B2, B6, B12, E, C a mléčný cukr (alergeny).
Dále obsahuje minerály - hořčík, fosfor, vápník, draslík, sodík a zinek. Draslík má jedinečný efekt při celulitidě. Syrovátka je velmi důležitá také pro metabolismus, neboť čistí střeva a podporuje tvorbu střevní flóry. Vysoký obsah B vitamínů a vápníku má pozitivní vliv na stavbu kostí a zubů. Účinky syrovátky jsou zkrátka mnohostranné. Jeli syrovátka aplikována i vnějškově, učinkuje jako fantastický vyhlazovač pokožky. Reguluje její PH hodnotu a stabilizuje kyselou ochranu povrchu těla. Pokožka je tak vyčištěna velmi jemně a šetrně. Nejlépe chutná syrovátka ledově vychlazená nebo smíchaná s čerstvými ovocnými či zeleninovými šťávami. Již dvě sklenice denně stačí na to,abyste se cítili zdravější, víc fit a tím pádem i atraktivnější. Přírodní produkt bez konzervačních látek.

Syrovátka je velmi důležitá také pro metabolismus, neboť čistí střeva a podporuje tvorbu střevní flóry.

Při vnějším použití skvěle vyhlazuje pokožku. Reguluje její PH hodnotu a stabilizuje kyselou ochranu povrchu těla.

Syrovátka se používá také k běžnému pití jako nápoj místo mléka.

Účinky mléčné syrovátky:

Je nízkokalorická a obsahuje mnoho vitamínů a minerálů.

Působí detoxikačně a podporuje činnost ledvin.

Příznivě upravuje metabolismus, kladně ovlivnuje činnost střev a obnovuje střevní flóru.

Omezuje záněty žaludku a střev.

Mléčné kyseliny obsažené v syrovátce zlepšují příjem vápníku.

Má vliv na snížení hladiny cholesterolu v krvi

Ideální nápoj pro sportovce, neboť dodává tělu mnoho důležitých látek a minerálů a přitom nezatěžuje organismus.

Ideální k aplikaci do koupele,kdy skvěle vyhlazuje pokožku a reguluje její PH, nebo jako pleťová maska skvěle vyhlazuje vrásky.

Není tady

#13 18. 1. 2006 18:28

Rybička
♥♥♥♥♥--

Když to tak čtu, tak si pro ní zítra asi zajdu do obchodu. smile

Není tady

#14 21. 1. 2006 17:02

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Rybička: díky díky myslím že syrovátku budu dávat na sebe i do sebe !!!!

Strach je malá smrt...

Není tady

#15 21. 1. 2006 17:22

Verča
♥♥♥♥---
Místo: ústecký kraj

Rybičko, já si syrovátku určitě koupím a budu jí pít.Taky mě nadchlo, co jsi napsala.

Máte někdo zkušenost s Aloe Vera ? Myslím domácí užití. Mám jí v květináčích asi 12 a chtěla bych jí nějak zužitkovat. Třeba jako kapky.     ???http://www.gify.nou.cz/kvety2_soubory/155.gif

Není tady

#16 21. 1. 2006 19:29

Ilseli
♥♥♥----

Aloe vera působí velmi razatně, proto by  měl její dávkování  pro vnitřní užití  určit oborník. Droga působí především, jako velmi účinné projímadlo. Má mírný, bezbolestný účinek, projevuje se  hlavně v tlustém střevě. Účinek nastupuje do osmi hodin po prvním podání. Kromě užití při zácpě (při homeopatickém zředění i proti průjmu) se aplikuje při nechutenství i při potížích s trávením. Zevně se s velkým úspěchem aplikuje na hnisavé rány, kožní záněty, popáleniny aj.. Olejová emulze je vhodná pro léčení popálenin II. a III. stupmě.
Rozřezané listy lze použít vnitřní čerstvě rozřezanou stranou na spáleninu. Čerstvá šťáva je absolutně sterilní a podporuje hojení. Aloe celkově působí jako posilující a podpůrný prostředek. adt.....

Nejlepším lékem pro člověka je člověk a nejvyšším stupněm léku je láska. Paracelsus

Není tady

#17 22. 1. 2006 8:53

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

No, podpořit chuť k jídlu tedy rozhodně nepotřebuju, zato každou chvilku se v kuchyni spálím. Nemám ovšem aloe, tak to jenom leduju....když nemám led, tak použiju pytlík zeleniny nebo něčeho z mrazáku... achjo.

Strach je malá smrt...

Není tady

#18 22. 1. 2006 12:49

lenka.0323
♥♥-----

jo, holky, syrovátka je super, taky jsem si ji koupila před porodem, abych netrpěla zácpou, a fakt je super, dělala jsem si z ní koktejl - banán a ost. ovoce, co je doma nebo v mražáku a chuťově je taky dobrá, navíc není drahá - cca 25 Kč, dokonce jsem na netu našla i syrovátku s medem za 33 Kč, ta musí být taky super. Teď kojím, takže každý den si dělám 1 sklenici. Doporučuji.

Není tady

#19 22. 1. 2006 12:58

Rybička
♥♥♥♥♥--

Tak už mám syrovátku doma. To budu ale zdravá a krásná... smile

Není tady

#20 22. 1. 2006 17:57

Verča
♥♥♥♥---

Ilseli, to jsem nevěděla, že aloe vera je droga. Myslela jsem si, že je to léčivá rostlina. Na netu je plno využití aloe vera, ale žádný recept na domácí výrobu. Je hodně využívaná v kosmetice, a tak bych si ráda vyrobila domácí mast, ale nevím jak......
http://www.gify.nou.cz/kvety2_soubory/67.gif

Není tady

#21 22. 1. 2006 18:39

Ilseli
♥♥♥----

Věrko, každá lečivá bylina je svým způsobem droga a vždy se musí úměrně k její účinnosti. Káva, čaj, kakao, čokoláda, cigareta - to jsou v podstatě také drogy. Není tím myšleno omamné drogy, jako takové! Zdravím Il.

Nejlepším lékem pro člověka je člověk a nejvyšším stupněm léku je láska. Paracelsus

Není tady

#22 22. 1. 2006 18:47

Verča
♥♥♥♥---

Ilseli, to se mi ulevilo, už jsem se lekla, aby ze mně nebyl narkoman........
Ahóóój.http://www.nactileti.net/grafika/3dsmajlici/smajlik184.gif

Není tady

#23 22. 1. 2006 18:53

Ilseli
♥♥♥----

Věrko, emulze z Aloe vera: 80 g šťávy z aloe, 10 g ricinového oleje, 12 g lanolinu a 10 kapek eukapyptové silice. Vše důkladně promícháme a uložíme v chladničce. Doporučuje se používat výhradně nerezové nástroje. Nebo použít krémový základ bez konzev. a parf. látek  a do něj důkladně vníchat  přiměřeně šťávu z aloe, vis výše. Il.

Není tady

#24 22. 1. 2006 22:06

Eiline
♥♥♥♥♥--

Syrovátku piji každý den.Ze začátku mě vůbec nechutnala a tak jsem si do ní začala dávat lžičku kakaka.Občas si dávám i lžičku do kafe místo mléka.

O naději je vlastně celý život.Naděje je něco, v co musíme věřit!!!
              "DUM SPIRO, SPERO."(Dokud dýchám,doufám).

Není tady

#25 22. 1. 2006 22:26

Verča
♥♥♥♥---

Ilseli, děkuji za recept. Už se těším, až to vyrobím. Doufám, že seženu všechny suroviny.
Díky !!!!!!!!! Ahoj http://www.gify.nou.cz/kvety1_soubory/2.gif

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí