Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#26 2. 7. 2008 13:19

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

Re: narozen pod šťastnou hvězdou ?

kdepák Jess, pokud mám na mysli pomoci si sám, pak zařídit věci tak, aby to šlo. To znamená, potřebuje peníze? Dopomoct k práci, upozornit na zajímavý inzerát, možná v pozadí něco domluvit se známými, ale aby dotyčný měl pocit, že to zvládl sám.
Páchat dobro, to je to nejhorší. Já vím, jak ti pomůžu, všechno za tebe zařídím - a pak se divím, že to pro tebe není ono. V tom je propastný rozdíl.

Stačí jednoduchý příklad - dát bezdákovi deset korun je páchání dobra, nechat ho zamést ulici a pak mu dát kus chleba nebo i tu desetikačku, to je pomoc. Ale on to ten bezdák samo i musí chtít....
Doufám, že ted je to moje povídání o pomoci srozumitelné.

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#27 2. 7. 2008 13:19

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥

JO a holky, podle mě žádná náhoda neexistuje big_smile

Není tady

#28 2. 7. 2008 13:24

Jessika
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

PavlaH napsal(a):

kdepák Jess, pokud mám na mysli pomoci si sám, pak zařídit věci tak, aby to šlo. To znamená, potřebuje peníze? Dopomoct k práci, upozornit na zajímavý inzerát, možná v pozadí něco domluvit se známými, ale aby dotyčný měl pocit, že to zvládl sám.
Páchat dobro, to je to nejhorší. Já vím, jak ti pomůžu, všechno za tebe zařídím - a pak se divím, že to pro tebe není ono. V tom je propastný rozdíl.
Stačí jednoduchý příklad - dát bezdákovi deset korun je páchání dobra, nechat ho zamést ulici a pak mu dát kus chleba nebo i tu desetikačku, to je pomoc. Ale on to ten bezdák samo i musí chtít....
Doufám, že ted je to moje povídání o pomoci srozumitelné.

peníze, to je ale ta jednodušší věc
měla jsem spíš na mysli (protože o tady v zásadě o peníze nejde, i když jejich náhlý nedostatek třeba nalomí) , jak se vypořádat třeba s těžkou nemocí nebo s odchodem blízkého člověka - v tomto směru si myslím, že málokdo to zvládne sám a jsou i tací, kteří si nechtějí nechat pomoc

Člověk je moudrý, ale lidstvo je hloupé...

Není tady

#29 2. 7. 2008 14:09

ADFka2
♥♥♥♥♥♥-

PavlaH napsal(a):

JO a holky, podle mě žádná náhoda neexistuje big_smile

Jak to? va
Moje kamarádka našla nedávno tisícovku a povídala, že úplnou náhodou... To jsem z toho jelen...
lol godlike kapitulation hjarta

Nicméně k tématu: myslím, že čas je všelék. Někdo prostě nechce, aby mu někdo radil, snažil se pomáhat, vytrhnout ho z letargie, rozesmát, atd.
Proti času se bránit nelze. A nakonec to většinou dokáže.

So please, don´t slow me down, if I´m going too fast!

Není tady

#30 2. 7. 2008 14:20

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Na obede som videla ženu, ktorej osud je pre mňa hardcore. Je to vdova po mojom nebohom šéfovi, ktorý zomrel v 45 tak, že mu prišlo zle, šiel na WC, kde odpadol, udrel sa do hlavy - následne šiel na vyšetrenie, kde mu vyšetrili všetko vrátane prostaty, ale neurobili mu roentgen hlavy. Mal krvácanie do mozgu, o pár hodín upadol do kómy, z ktorej sa už neprebral a o týždeň zomrel. Zlomilo ju to, ale žila ešte pre dcéru, vtedy 22-ročnú, ktorá sa krátko po otcovej smrti rozviedla, začala študovať asi siedmu vysokú školu a z potápania prešla na jazdu na koni. O 3 roky sa spolu s mamou klusom presúvali po krajine, keď tu zrazu sa kôň splašil, zhodil ju a ona bola namieste mŕtva. Mama bola očitý svedok. roll Myslím, že ju na čas zvareli na psychiatrii, potom odvielzi k rodine mimo Blavu, ale zdá sa, že už znovu "normálne" funguje. Bolo to jej jediné dieťa a jediný muž. grater

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#31 2. 7. 2008 15:00

Jessika
♥♥♥♥♥♥-

já jsem teda vlítla na duchovní, ale zřejmě to bude chtít víc klidu... a času wink
na ad hoc zjištění, zda je dobré nebo špatné, když někdo má rakovinu a jak se k tomu postavit, jsem ještě nedozrála...

Není tady

#32 2. 7. 2008 19:17

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥

Jess, to byl taky velmi jednoduchý příklad. Pokud jde o ty duševní pomoci - tam opravdu záleží na tom, jestli dotyčný pomoci chce, a také to jde zařídit způsobem, že bude tvrdit, že si mu vůbec nepomohla, že si to srovnal sám. Třeba například taková arteterapie, mnohé postupy psychologů, dramatizace ve skupině - to všechno nenásilně může ukázat člověku cestu.

Není tady

#33 2. 7. 2008 21:32

sunyata
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Mama Earth

REŇAS napsal(a):

Teď to nemyslím,nijak zle, nemířím tím na nikoho, to téma je pro mně také zajímavé Jess,také se snažím řídít,tím,že vše zlé je na něco dobré a co tě nezabije to tě posílí atd..ale jen mně napadlo,k čemu je dobré,to že třeba někdo nevidí.,nebo,že mu umře dítě... to jsou jen příklady k úvaze..a přemýšlení va

Vsechno je lekce, ktera te muze nekam posunout.

Není tady

#34 2. 7. 2008 22:20

topazio
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Já na šťastnou hvězdu nevěřím a ani věřit nebudu, protože svět je nespravedlivej, píšete tu o nemocech a smrti, smůle najít si skvělou práci. Třeba největší lumpové se mají dobře, a například hodní lidé jsou nemocní, umírají atd. Třeba moje mamka před 15 lety zemřela na rakovinu, a nikdy nikomu nic neudělala. A pak mi zrovna nezačalo šťastné období života. Táhlo se to pár let. Třeba vrahové v naší republice, ti někoho zabijou jdou na pár let do vězení, a stejně žijou déle, než třeba člověk, který nikomu nic neudělal. A navíc v našich věznicích se mají vězni jak v bavlnce, nebo některé ženy nemohou mít děti. A pak jsou naopak ty, které děti porodí a odhodí, a ty si nezaslouží být matkami. Tak třeba v tomhle je svět nespravedlý.

Není tady

#35 2. 7. 2008 22:23

sunyata
♥♥♥♥♥♥-

Topazio, vse je jen o uhlu pohledu.

Není tady

#36 2. 7. 2008 22:48

topazio
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Tohle je můj úhel pohledu, i když teďka se mám ok, mám skvělýho manžela i miminko čekám, tak snad to takhle bude pokračovat dál.

sunyata napsal(a):

Topazio, vse je jen o uhlu pohledu.

Není tady

#37 2. 7. 2008 22:55

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥

topazio, ve své podstatě svět není ani zlý ani dobrý. Tyto vlastnosti mu přisuzujeme my. Copak je zlá moucha? Strom? Ano, lidé si dokáží hodně ubližovat, mnohdy se nám zdají některé věci nepochopitelné , nespravedlivé, neřešitelné. Ale to, že jim ted a tady nerozumíš, přece neznamená, že za deset let se na ně třeba podíváš jinak a zjistíš, že to mělo nějaký skrytý význam.

Není tady

#38 3. 7. 2008 7:56

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

topazio, ale i to "šťastné" období nemusí trvat navěky a jak už psala sunyata, tak vše je jen o úhlu pohledu a že ty si myslíš, že to a to je nespravedlivé, tak z jiného pohledu to může být naprosto spravedlivé. Nehledě na to, že ta lidská spravedlnost je jaksi hodně nespravedlivá. Na tu bych se vůbec nespoléhal.

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#39 3. 7. 2008 9:47

helena
♥♥♥♥♥♥♥

topazio, vidím, že zas musím zopakovat svou oblíbenou "mantru"
Na světě není spravedlnost, ale rovnováha
Můžu tě ujistit, že když tohle "přijmeš", spousta věcí je najednou pochopitelnější.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#40 3. 7. 2008 9:49

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

To je nes.p.o.r.ný fakt, ale asi ťažko ho prijme filozoficky žena, ktorej tragicky zomrie najprv muž a potom jediné dieťa. Vtedy sa takéto neosobné múdra asi prijímajú horšie.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#41 3. 7. 2008 10:41

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Web

Neexistuje nic takového jako šťastná hvězda, nešťastná hvězda, štěstí nebo smůla, všechno je v lidech, v jejich vzorcích chování. A pokud jeho vzorec chování tvého přítele je " zase se mi něco špatného stane, já chudák" velmi pravděpodobně to tak dopadne. Pozitivní myšlení to chce.

Není tady

#42 3. 7. 2008 10:50

Nicolas
♥♥♥♥♥♥-
Web

Kdo je nestastny, at posle vesmirnou objednavku - nebo jak se tomu rika. A bude vymalovano :-)

Není tady

#43 3. 7. 2008 17:20

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Tiina napsal(a):

Neexistuje nic takového jako šťastná hvězda, nešťastná hvězda, štěstí nebo smůla, všechno je v lidech, v jejich vzorcích chování. A pokud jeho vzorec chování tvého přítele je " zase se mi něco špatného stane, já chudák" velmi pravděpodobně to tak dopadne. Pozitivní myšlení to chce.

Ako teória je to iste pekné a do istej miery to platí. Ale podotýkam, že môj šéf býval veľmi pozitívny človek, zdravo žijúci vegetarián, optimista a workoholik... a zomrel v 45 na krvácanie do mozgu a jeho nadšená, aktívna, mladá dcéra 3 roky po ňom. Život i vesmírne zámery sú trošililinku komplikovanejšie.

Brita

Není tady

#44 3. 7. 2008 18:57

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Turnov
Web

Nicolasi,
na vesmírnou objednávku asi musíš mít nějaký stupeň "zralosti", já ji poslala, ale asi tam nahoru nedorazila.

Žiju svůj život naplno bez strachů.

Není tady

#45 3. 7. 2008 19:23

sunyata
♥♥♥♥♥♥-

Tulipánka napsal(a):

Nicolasi,
na vesmírnou objednávku asi musíš mít nějaký stupeň "zralosti", já ji poslala, ale asi tam nahoru nedorazila.

Jestli jsi ji pak nahodou mezitim nezrusila....

Není tady

#46 4. 7. 2008 8:22

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

... třeba pánu bohu odpojili internet lol

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#47 5. 7. 2008 11:32

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Tulipánka napsal(a):

Nicolasi,

Existujú aj Reklamácie do vesmíru, je o tom celá kniha... big_smile

Brita

Není tady

#48 5. 7. 2008 11:40

Regina
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Pokuď čtete Coelha, tak tam je většina odpovědí! stolt  :supr. Miluju Alchymistu.
Pro mě jsou vzorem lidi, co jim rodinu kompletně vyvraždili v koncentráku, a oni to zvládli. TO je umění, umět s tou nesnesitelnou bolestí žít dál, usmívat se a mít radost ze všeho, co přichází.

Upravil(a) Regina (5. 7. 2008 11:43)

Krása a zdraví Před svítáním je největší tma.

Není tady

#49 15. 9. 2008 18:15

Jessika
♥♥♥♥♥♥-

Jessika napsal(a):

PavlaH napsal(a):

Jess, podle mě je jediná dobrá a správná pomocná ruka na konci vlastní paže. A největší umění, je pomoci tak, aby si dotyčný mohl pomoci sám.

áno áno, o tom tady taky diskutujeme
pomoci si sám pro mně znamená nenechat se zlomit neúspěchem, ... nepodlehnout bolesti a smířit se věcmi, které nemohu změnit
naučit se to ... tady si člověk musí umět nechat si pomoci wink
doufám, že si můj známý nechá pomoci smile

Zdravím, můj známý ze začátku si chce nechat pomoci.... Stala se mu další mizerná věc - mrtvička u maminky
Nehledám doktora ani umístění v LDN. Myslím, že to obstará sám.
Ale kdysi jsme spolu promlouvali na téma "proč se mi to děje..." nadhodila jsem že by stálo za to prozkoumat to nějak "šířeji"
a kamarád nyní vyjádřil potřebu nějak to zkusit

Hledám něco / někoho, kdo mu pomůže v té "duševní" oblasti.
Co by bylo pro takového člověka dobré? kineziologie, konstelace...
či snad standardního psychologa?

Není tady

#50 15. 9. 2008 19:40

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥

Jess - jsem pro kombinaci kinezka psyhcolog. Kinezka mu pomůže velmi rychle odhalit jádro pudla a s psyhcologem pak může na problému zapracovat tak, že ho vyřeší...

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí