Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#1 1. 7. 2008 16:51

Jessika
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

narozen pod šťastnou hvězdou ?

dnes jsem dostala další smutnou zprávu od svého známého...
posledních pár let se mu dějí samé "špatné" věci (nemoce jeho a jeho rodiny, ztráty bližních, ztráty na majetku...)
odhlédnu-li od soucitu, který mi naskočí jako první pocit, vtírá se mi myšlenka - není ten člověk jakoby zablokovaný?
není to tak, že v člověku existuje takový comp, který ho řídí podle chybně nadefinovaného programu?

co vy na to?

mmch: a znáte také někoho opačného? někoho, komu všechno vychází, kdo je prostě narozen pod šťastnou hvězdou ?

Člověk je moudrý, ale lidstvo je hloupé...

Není tady

#2 1. 7. 2008 17:12

annie
♥♥♥♥♥♥-

Re: narozen pod šťastnou hvězdou ?

Jess - zažila jsem spíš to, že člověk, který byl přesvědčený, že přitahuje to špatné, nakonec skutečně působil jako magnet větších a menších "tragedií". Prostě něco jako síla myšlenky.
Na druhou stranu - zažila jsem pár lidí, o kterých jsem si myslela, že se narodili pod šťastnou hvězdou. Všechno jim vycházelo - škola, rodina, zdraví, bydlení... a pak většinou přišla nějaká pecka. Spíš věřím tomu, že jednou jsi dole a jindy zase nahoře...

Není tady

#3 1. 7. 2008 17:21

x256987
Host

Znám pár lidí, kteří mají podle mě šťastnou povahu - berou život jak je, jsou otevření a optimističtí, nemají potřebu plakat nad rozlitým mlékem nebo se nimrat v prkotinách, dokážou se rychle smířit se stavem věcí, otřepou se a jdou dál... Já jako profesionální "řešič" všeho možného jim trošku závidím hmm

Tím nechci říct, že to, co se děje tvému známému, jsou prkotiny. Jen bych víc mluvila o přístupu než o okolnostech, pokud mám odpovědět na tvou otázku.

A velmi, velmi bych se zdráhala hodnotit věci jako dobré či špatné. Ono se s odstupem času může všechno jevit úplně jinak. A pokud se stane něco, co jsem nemohla ovlivnit a nedá se to změnit (havárie, nemoc a podobně) , skloním hlavu, vyhrnu si rukávy a pokusím se věci přijmout, abych je mohla zpracovat a něco z nich vytěžit, třeba jenom tu blbou zkušenost, bez které bych se jistě radši obešla, ale když už to tady jednou je...

Člověk nikdy neví... když někomu ukradnou auto, třeba se v tramvaji potká s někým úžasným... třeba by se v tom autě zabil... nikdy nevíš.

#4 1. 7. 2008 18:09

mashanka
Zablokovaný

Judita napsal(a):

Znám pár lidí, kteří mají podle mě šťastnou povahu - berou život jak je, jsou otevření a optimističtí, nemají potřebu plakat nad rozlitým mlékem nebo se nimrat v prkotinách, dokážou se rychle smířit se stavem věcí, otřepou se a jdou dál... Já jako profesionální "řešič" všeho možného jim trošku závidím hmm

Tím nechci říct, že to, co se děje tvému známému, jsou prkotiny. Jen bych víc mluvila o přístupu než o okolnostech, pokud mám odpovědět na tvou otázku.

A velmi, velmi bych se zdráhala hodnotit věci jako dobré či špatné. Ono se s odstupem času může všechno jevit úplně jinak. A pokud se stane něco, co jsem nemohla ovlivnit a nedá se to změnit (havárie, nemoc a podobně) , skloním hlavu, vyhrnu si rukávy a pokusím se věci přijmout, abych je mohla zpracovat a něco z nich vytěžit, třeba jenom tu blbou zkušenost, bez které bych se jistě radši obešla, ale když už to tady jednou je...

Člověk nikdy neví... když někomu ukradnou auto, třeba se v tramvaji potká s někým úžasným... třeba by se v tom autě zabil... nikdy nevíš.

Ano - úplně s tebou souhlasím

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

#5 1. 7. 2008 18:13

REŇAS
Host

Holky,já vám tady nepřispěji ničím chytrým,chci jen napsat,že  mi Jess nasadila teda brouka do hlavy.. Já si také často kladu otázku,proč se někomu to či ono děje. Proč někdo se narodí a sám hned jako nemocný,nebo s nějakým handicapem,později mu to brání třeba dělat práci jakou by chtěl,nehledě nato jestli nějakou sežene,tím pádem třeba ani neoplývá penězmi,pak se mu třeba narodí děti a nejsou nejzdravější,do toho se až moc setkává třeba se smrtí blízkých a v tom se točí pořád dokola.. co zbývá v tomto případě,může to nějak ovlivnit? Já myslím,že né,snad to jen opravdu přijmout a najít si v tom životě to dobré,co mu zbývá  nebo potká a s tím málem být šťastný.
Jiný toho všeho má dostatek a přesto mu třeba něco chybí k tomu pocitu štěstí..
Tak,nevím,jak je to stím zablokováním a chybným naprogramováním,jak psala Jess,nevím zda bych to nenazvala osudem,už od kolébky. Znám takové,kteří mají v životě smůlu a těžko to mohou ovlivnit i takové,kterým vše vychází. Tak nevím. Jedno,ale vím,že ti s tím nelehkým osudem,nazvěme to,jak každá chceme jsou daleko víc pozitivnější lidé,než ti druzí,prostě se potom pádu dolů zase zvednou.
Kolik toho může ten její známý ovlivnit,nevím, s tím s čím se jde porvat s tím bych se na jeho místě rvala,to co nelze to bych přijmula,něco si z toho zkusila vzít a naučila se o to víc vnímat,to dobré,co mě potká a snažila si to užít,co nejvíce. Někdy jsou to jen maličkosti,které člověk ani nevnímá. Třeba pro něj ta šťastná hvězda teprve spadne,tak,ať si ji nenechá ujít.

#6 1. 7. 2008 18:14

pomněnka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ústecký kraj

Jo jo taky souhlasím stolt
Jak se říká : Všechno zlé je pro něco dobré
             a : Co tě nezabije to tě posílí

Jsme slepí a hluší k tomu nejkrásnějšímu co je ukryto v nás samých.

Není tady

#7 1. 7. 2008 23:11

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Podľa mňa ľudia s komplikovanejším osudom sa majú viac "naučiť" a viac "si odpracovať", ale inak sa tiež prikláňam skôr k tomu, že každý má lepšie a horšie obdobia, aj zdanlivo neprekonateľne šťastní ľudia.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#8 1. 7. 2008 23:49

Maciatko400
♥♥-----

Zaujimava tema smile, ja som zistila, ze velmi plati "Pozor na svoje sny, lebo sa ti mozu splnit" smile, mne sa splnili, prilis rychlo, samozrejme nie vsetky a malo to aj po*n stranu mince tak asi ako vsetko, uz do patnastich som chcela pracovne cestovat, len som este nevedela ako, verila som v to a za posledne roky som sa nacestovala ajaaaaaj aj na 3 zivoty, bolo to super ale ako pisem, ma to aj svoje negativne stranky. A co sa tyka osudu, verim ze je ale ze stale vela veci mozeme ovplyvnit a ze niektore veci ktore sa deju maju svoju pricinu, ale je do urcitej miery na nas - neviem ako velmi je to na nas, ci sa na krizovatke vyberieme doprava alebo dolava. A verim v silu myslienky a viery v nieco, aj ked ako taka nie som veriaca...

Není tady

#9 1. 7. 2008 23:51

Maciatko400
♥♥-----

preco to zmenilo slovo "opacnu" stranu mince va ?

Není tady

#10 2. 7. 2008 0:02

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

asi si myslelo, že píšeš p.éč.ko ako p.o.r.n.o... big_smile

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#11 2. 7. 2008 10:34

Nicolas
♥♥♥♥♥♥-
Web

..více o vztahu vysílání a přijímání a zakonech akce a reakce (co se nám děje či neděje a co ovlivnujeme sami) na  Duchovní.
Je tam spousta odpovědí. A mezi nimi se možná skrývá i Pravda a pokud ne, tak muze cloveka nakopnout ke sve vlastni silnejsi Pravde.
http://fora.babinet.cz/viewforum.php?id=16
http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=30068

Není tady

#12 2. 7. 2008 10:42

Jessika
♥♥♥♥♥♥-

teď nemám tolik času louskat duchovní, vrhnu se na to
zajímá mně, zda se "povoluje" pomáhat ...
vlastně - pokud nabídnu pomoc a oslovený přijme, tak se povoluje , že wink
tongue rodna

Není tady

#13 2. 7. 2008 11:03

Nicolas
♥♥♥♥♥♥-
Web

Jessika napsal(a):

teď nemám tolik času louskat duchovní, vrhnu se na to
zajímá mně, zda se "povoluje" pomáhat ...
vlastně - pokud nabídnu pomoc a oslovený přijme, tak se povoluje , že wink
tongue rodna

Asi můžeš dělat co chceš.
Se znalostí zákonů (já je neznám) pak člověk odhadne, zda-li ta snaha má či nemá smysl.
Nabídnout pomoc dle mého mužeš kdykoli, když máš chut. Není na tom co povolovat nebo zakazovat.
To, jestli oslovený přijme, ale už stejně není v tvé moci.

Spíš jde asi o to, abys svou dobrou a "nezistnou" pomoc nevnucovala příliš. V tom je kouzlo svobodné vůle člověka - druhému mužeš říkat a radit a pomáhat jakkoli chceš. A je stejně na něm, jestli tu "pomoc" přijme a co s ní udělá.

...což mi docela sedí například na psychoterapii a jiné terapie: pacient musí chtít sám od sebe. Jinak mu nikdo není schopen pomoci. Cimz zdravim Lavskeho a spol :-)

Není tady

#14 2. 7. 2008 11:14

Slavek17
♥♥♥♥♥♥-

Jedné mojí známé, která se na první pohled zdála být naprosto v pohodě, se také dějí dost
nepěkné věci: třikrát byla vdaná a třikrát se stala vdovou - z toho dvakrát tak, že se ráno
probudila a manžel vedle ní nedýchal....

Takže, Jess, jak vidíš, ono jde i o to, jak moc jsou ty jobovky osobní.

Není tady

#15 2. 7. 2008 12:23

Jessika
♥♥♥♥♥♥-

Slavek17 napsal(a):

Jedné mojí známé, která se na první pohled zdála být naprosto v pohodě, se také dějí dost
nepěkné věci: třikrát byla vdaná a třikrát se stala vdovou - z toho dvakrát tak, že se ráno
probudila a manžel vedle ní nedýchal....

nabízí se replika ... všechno zlé je k něčemu dobré
p.s. omlouvám se za přílišný cynismus... dumbom gloria

Není tady

#16 2. 7. 2008 12:30

dixina
♥♥♥♥♥♥-

Já znám zase ženu z mého blízkého okolí a ta  s kýmkoli chodila, tak mu do roka zemřel otec, stalo se to 3x a pak už holka měla strach si vůbec někoho najít. Teď o ní bohužel nic nevím. No děs!

Jsem něžný, jsem krutý, ale jsem ŽIVOT. Pláčeš? I v slzách je síla, tak jdi a žij....!

Není tady

#17 2. 7. 2008 12:35

REŇAS
Host

Teď to nemyslím,nijak zle, nemířím tím na nikoho, to téma je pro mně také zajímavé Jess,také se snažím řídít,tím,že vše zlé je na něco dobré a co tě nezabije to tě posílí atd..ale jen mně napadlo,k čemu je dobré,to že třeba někdo nevidí.,nebo,že mu umře dítě... to jsou jen příklady k úvaze..a přemýšlení va

#18 2. 7. 2008 12:37

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Aby ho to urobilo citlivejším, premýšľavejším, súcitnejším... a samozrejme, že to má istý význam aj pre to postihnuté dieťa, ktoré si má z karmického hľadiska niečo "odpracovať" alebo "zažiť". Ale to je faky už skôr na Duchovnú.

Brita

Není tady

#19 2. 7. 2008 12:37

Oxi
♥♥♥♥♥♥♥

dixina napsal(a):

Já znám zase ženu z mého blízkého okolí a ta  s kýmkoli chodila, tak mu do roka zemřel otec, stalo se to 3x a pak už holka měla strach si vůbec někoho najít. Teď o ní bohužel nic nevím. No děs!

Mala skusit ukradnut v decaku zoznam "absolventov" a hladat medzi nimi tongue

http://www.kolobok.us/smiles/artists/snoozer/koo-koo.gif ... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't.  ... http://www.xko.sk/emoticons/bbq.gif

Není tady

#20 2. 7. 2008 12:47

ajka50
♥♥♥----

Všechno zlé je pro něco dobré...hmm,v této souvislosti je to trochu cynismus...
Dodnes jsem nepřišla na to,byť už je to přes deset let k čemu bylo dobré,že mi zemřel manžel ve 44 letech.. a co bylo dobré na tom,že byl půl roku naprosto odkázaný na moji péči a dětí,včetně přebalování a krmení...

Není tady

#21 2. 7. 2008 12:53

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Tak zisťuj a hľadaj ďalej. To, že si význam nenašla, neznamená, že neexistuje. wink Mne pomohol homeopat a ešte jeden súkromný "terapeut" vyrovnať sa a nájsť zmysel v smrti deduška, ktorá nebola ani tak šokujúca alebo zdrvujúca sama osebe(mal skoro 95 rokov), ale skôr tým, ako urputne o ňu bojoval a ako bojkotoval život. A ja som napokon zistila, že to malo PRE MŇA veľmi zásadný význam, okrem toho drobného faktu, že deduško si už želal zomrieť, lebo bol unavený životom....

Brita

Není tady

#22 2. 7. 2008 12:59

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

Jess, podle mě je jediná dobrá a správná pomocná ruka na konci vlastní paže. A největší umění, je pomoci tak, aby si dotyčný mohl pomoci sám.

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#23 2. 7. 2008 13:07

Jessika
♥♥♥♥♥♥-

PavlaH napsal(a):

Jess, podle mě je jediná dobrá a správná pomocná ruka na konci vlastní paže. A největší umění, je pomoci tak, aby si dotyčný mohl pomoci sám.

áno áno, o tom tady taky diskutujeme
pomoci si sám pro mně znamená nenechat se zlomit neúspěchem, ... nepodlehnout bolesti a smířit se věcmi, které nemohu změnit
naučit se to ... tady si člověk musí umět nechat si pomoci wink

doufám, že si můj známý nechá pomoci smile

Není tady

#24 2. 7. 2008 13:08

ADFka2
♥♥♥♥♥♥-

Když se mi něco nepodaří a na mysl mi přijde ta ufňukaná otázka "proč zrovna já", opravím to na "proč ne zrovna já". Líp se to snáší.
Jinak mám poslední dobou pocit, že vyslovením určitých obav nahlas je na sebe skutečně přivolávám.
Nedávno jsem se doma smála ségře, že sotva si půjčili od našich auto, už píchli. A že já jsem za 7 let denního ježdění ještě nepíchla. Za deset minut jsem šla k autu - pravá zadní byla píchlá.
Tejden nato jsem probírala s rodiči svýho přítele, jak se vlastně přesně zachovat při nehodě, že za 7 let denního ježdění jsem nebourala a vlastně pořádně nevím, co dělat, když se pravidla několikrát měnila.
Tři dny poté mě málem zabil protijedoucí favorit, kterej se nečekaně vynořil zpoza kamionu, se kterým jsem se míjela, a začal ho předjíždět. Naštěstí (opravdu díky mě) to odneslo jen moje zrcátko a jeho zrcátko, okýnko a ruka.
Minulej víkend jsme jeli s přítelem na koupaliště a nechávali telefony a klíče v kaslíku.
Já: "tyjo, to nám určitě někdo vykra-"
On: "budeš zticha?"
lol
Všechno jsou to náhody. Šťastná hvězda neexistuje.

So please, don´t slow me down, if I´m going too fast!

Není tady

#25 2. 7. 2008 13:17

Jessika
♥♥♥♥♥♥-

ADFka2 napsal(a):

Všechno jsou to náhody. Šťastná hvězda neexistuje.

ale jo, můžeš být třeba náhodou narozená pod šťastnou hvězdou tongue lol

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí