19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
Ahoj, potřebuji poradit jak co nejetrněji malého odstavit...já mám toti totálního závisláka a po dlouhém zvaování jsem se rozhodla, e u nechci kojit. Vlastně i ted kojím dost často, přes den tak 3x, hlavně kdy jsme doma a malej je třeba rozmrzelej a před spaním.......a bohuel je malej naučenej spát v naí posteli.......večer uspáváme v postýlce, to mu prso nedávám, kolem jedenácté u ale putuje ke mně a prso to jistí, pak je schopen pít jetě 3x-6x v noci. Ráno, kdy se probudí, tak u prso nechce, dělám mlíko.......
myslím si, e to nebude jednoduché, přes den to určitě odbourat dokáu, ale v noci nevím, jestli mám dát UM, čaj nechce, to mi odstrkuje ruku.....a hlavně ho asi budu muset nechat spát v postýlce a nechat řvát, protoe v té naí posteli se prostě jen přitulí a ví, e dostane......take jak na to? Poradí te?
Není tady
Koukám, e ti nikdo nenapsal, tak ti aspoň napíu svoji zkuenost, nevím, jestli ti to pomůe... . Také jsem plánovala kojit max. jeden rok, ale u v tom roce jsem věděla, e to jen tak nepůjde, různě jsem se radila, volala na laktační linku, kde mi řekli, e malá nemusí být jetě připravena být odstavena. Tak jsem si prostě řekla, e si to prodlouím do roka a půl a uvidíme, s tím, e jsem postupně vdy jedno kojení odbourávala, vdy to, co mi přilo, e potřebuje nejméně. A v noci jsem to nahradila čajem, i kdy je fakt, e malá se mi brzy přestala budit. No a tak jsme se dobrali na kojení ráno a večer, pak jsem ubrala ráno a večer jsem kojila tak jetě dva měsíce a skončili jsme zcela bez problémů v devatenácti měsících uplně. Ani jsem pak nemusela odsávat, jak to bylo postupně.
Píe, e čaj ti v noci nechce, tak mu prostě dej UM, jestli ho pije. V postýlce ho klidně přitulit nech, ale zkus mu dát lahvičku.
Ono se to těko radí, kadé dítě je jiné a má jiné rituály, take to chce asi trochu zkouet. Přeju hodně těstí.
Není tady
Ja jsem prvne zacala odbouravat nocni kojeni. U nas to tak bylo jednodussi. Mala se v te dobe budila taky 3-6x za noc. Nenahrazovala jsem to cajem ani UM, mala zkratka nechtela ani jedno.
Vzdycky kdyz se vzbudila (a taky spala v nasi posteli), jsem ji proste prso nedala. Chvilku sice vyjadrovala nespokojenost, ale byla jsem prekvapena, ze moc nervala a brzo si zvykla. Musis ale vytrvat.
Není tady
Není tady
ahojky, holky....stále kojím...nicméně mám zakoupena homeopatika z lékárny......zítra to začnu brát, tak mi drte palce, aby to zabralo...malej mi dnes vyndal prso z plavek na veřejném koupaliti.......u ho fakt musím odstavit...
Není tady
Holky, dejte mi sem pak prosím zkuenosti s homoepatiky -
já vcelku spoléhám na homeopatika jako na poslední záchranu, protoe jinak si u nevím rady.
Mám absolutního rozmazlenýho závisláka, co nesmí kravské mléko, a není naučený ádnou UV ani na láhev (i čaj pije jen z hrnku), nato na dudlíka... jsem u z něj na mrtvici, vstávám i 8x za noc na kojení, nemám nervy na jeho řev, přes den pak chodím jak zombee...
Hrůza, kde jsou moje zásady?! Straí děcka jsem kojila 8 respektive 11 měsíců, odstavila pomocí lahve čaje v noci, postupně, ve lo...
A teďka je to hrozný, Adam nechce nic ne nakojit, má výdr v mrčení, já u nemám nervy, tak povolím... TaKe se chystám k homeopatce, ale kdo budete mít právě s homeo. nějaké zkuenosti, tak prosím, prosím, sem s nimi...
Jestli homeo nezafunguje, tak kojím asi do 5 let nebo mě čeká blázinec nebo fakt nevím
Není tady
Ahoj holky, odstavovací. Tedy drím Vám moc palce, protoe si dovedu představit, e je to o nervy. Hodně diskuzí se o tom vedlo na www.baby-cafe.cz, na modrém koníku také...jinak moje zkuenost, ale s mimikem 7M, co je asi o dost jiné, ne-li přes roční závisláček-odstavovala jsem prvně v noci, nebo jsme vstávali přesně takto-po 1,5-2hod., kadý týden jedno kojení pryč a místo něj jsem nabízela vodu-i třeba z hrenčku nebo ze ličky, kdy měla ízeň tak se napila, kdy ne tak pohladit, poloit a dobrou noc. Samozřejmě to nebylo bez pláče, 1.noc asi 5 min., 2.noc asi 15 min, 3. noc a 4.noc asi 1,5hod kňourání uprostřed noci, ale nedala jsem a dalí noc u nic. Od té doby co jsem ji odstavila z nočního kojení spí celou noc (od 19:00 do čtyř, pěti ráno kdy jsem jetě chvíli kojila a teď u jen UM a spí zase a do půl sedmé). Opravdu to za to stojí-vyspí se maminka i dítě. Jetě jen upozorňuji ale, e nespíme spolu v posteli a ani v jedné místnosti.
Mám tady kamarádku, která má 17měsíců závisláčka a je na tom podobně jako vy, jen ji malý "obtěoval" i ve dne, jakmile usedne, u se jí sápe pod tričko, těm se osvědčilo přes den zabavit jinak, nahradit mlíko pitím UM brčkem (taky nic nechtěl, odmítal dudlíky a hrnečky i pítka), kdy kojit tak jen na jednom pravidelném místě, jinde ne.
K homeopatikům-je to na Vás, radi tu nebudu nic moc psát, ale moná by stálo zato se informovat o jejich výrobě a co to vlastně je, ne to dětem i sobě dáte. Myslím si, e to sice neublíí, ale asi ani nepomůe. Kdytak napite zkuenosti, docela by mě to zajímalo.
Není tady
ahojky, tak vám popíu svoje zkuenosti s homeopatiky...
1.den......Filda si za celý den nevzpoměl, e existuje prso, dost mě to navnadilo, nicméně v noci kojení 5x.....
2.den...taky jsem nekojila, v poledne usnul s mírným knouráním, ale bez prsa...v noci kojení 4x....chtěl sice 5x, ale ukecala jsem ho a on asi po 5 minutách usnul....
3.den....přes den dostla asi jednou, měla jsem nalité prso a potom asi v jedenáct večer, neb mi mlíko samovolně vytékalo a prso dost bolelo...v noci se pak jetě vzbudil asi 5x, ale nic jsem nmu nedala.....bylo to s řevem, ale natěstí jen tak 5 -10minut...dostal a ráno v bdělém stavu a mám pocit, e nepil tak dlouho...e by mu nechutnalo po těch homeop.???????těko říct....
take výsledek je pro mne trochu rozpačitej, ale aspon se něco nastartovalo a snad to zvládneme a tak do týdne bych přestala kojit úplně...doufám......
Není tady
Zlatynko, jaká ta homeo má? Já mám Pulsatila a Ricinus, oboje CH 15 _ pro sebe, pro kluka mám Chamomila CH 15. Dnes první den bez denního kojení, kluk předvedl před poledním spaním hodinovej hysterák...fakt hoďku řval... Já jsem zralá na blázinec, ale dnes nedostal. Hodlám tento týden ponechat pouze noční kojení a v pátek zruit přes víkend i to, neb manel slíbil, e Adama pohlídá a já půjdu spát ke kámoce - jinak bych po půl hodině řevu vyměkla... Ach jo...proč mám toakovýho závisláka na starý kolena????? S předelýma děckama jsem odstavila bez problémů
Není tady
tak toto téma je zajímavé, ráda bych ukončila kojení do roka, tak okolo 9.mesice, coz se docela blizi(od laktacni poradkyne bylo razeno kdyz do roka, tak v 8-9mesici, pak jsou deti zavisle hodne)... ale jak vam to slo? co s nalitymi prsy?
Není tady