Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#151 12. 8. 2008 9:26

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Re: Jak být hýčkanou ženou?

Blossom napsal(a):

Já nevím, jestli to není zamotaný bludný kruh.... Kdysi jsem byla mladá holka, ze všeho trochu vykulená. Můj přítel (a později manžel) byl skoro o 10 let starší a byl velká osobnost, fakt mimořádná, s mnoha věcmi si uměl poradit, všechno zařídit... obdivovala jsem ho, vzhlížela jsem k němu (ale ono opravdu bylo proč!!!), cítila jsem s ním tehdy takový ten nepopsatelný pocit bezpečí... ( A nebyl to jen můj soukromý pocit, on byl obdivován lidmi obecně, za vše, co dokázal profesně i lidsky).

Pak osud hodil výhybku, on kvůli stresům v práci začal pít a všechno šlo do háje... Musela jsem se chtě nechtě starat sama, o sebe, i děti,byla jsem životem hozená do vody.... ale k mému údivu jsem zjistila, že vlastně všechno docela zvládám, i když často metodou "pokus - omyl", ale prostě, že to jde, když mi nic jiného nezbývá...

Ta doba po rozvodu mě hodně naučila, stala jsem se samostatnou, zaopatřila jsem nadprůměrně sebe i své děti, našla si seberealizaci v práci. Prostě, posunulo mě to dál, jenže v tom je možná problém právě v mých dalších partnerských vztazích. Po rozvodu jsem měla několik vztahů, ale žádný tak nějak nebyl úplně ono.
Ráda bych k někomu vzhlížela, někoho si fakt vážila. Vyhovuje mi vztah, kde chlap je mírně dominantnější, ale silná osobnost, která lidi kolem sebe nedusí.
Ale mí porozvodoví partneři byli vždycky v praktických věcech těžkopádnější než já. Snažila jsem to nějak trochu maskovat, abych jim nesrážela sebevědomí. Ale mě samotnou štvalo, jak o fůře věcí jen planě mluví, přitom já sama bych ten jejich problém na jejich místě vyřešila za chvilku....

Podle mě se touha "být hýčkanou ženou" strašně tluče se samostatností. Jenže jak to řešit? Přetvařovat se natvrdo a lhát "ty jsi tak úžasnej, tohle já bych nikdy nedokázala..." když vím, že bych to vyřešila levou zadní?

Když se totiž ženská o sebe umí dobře postarat, a současně touží po takové té klasičtější verzi vztahu, kdy chlap je prostě chlap, je oporou, umí být i dominantní, tak je to někdy neřešitelné. Protože když se v samostatnosti dostanete - obrazně řečeno - hodně vysoko, ale chtěli byste mužského, který je ještě o kousek výš, tak zjistíte, že takých mužských je v okolí naprosté minimum, a ti co jsou, jsou ženatí (a tudíž pro mě vypadávají ze hry).
Přijde mi to někdy bezvýchodné.

A nedá sa "vzhlížet" kvôli niečomu inému? Môj otec je v praktickom živote skoro nepoužiteľný, chlapské práce uňho zaváňajú vyhodením poistiek v baráku, ťažkým úrazom alebo aspoň pokazením niečoho, ale je zasa spoločenský, inteligentný, priam intelektuál, umelec, relatívne uznávaný, ktorého názor verejnosť zaujíma.... Nedá sa to postaviť takto?
Ja osobne tiež nie som veľmi praktická, tak obdivujem úprimne skoro každého chlapa, ktorý si neublíži s kladivom, nehovorím už o kamoške, čo robí v Baumaxe - to je pre mňa úplná Davidka Copperfieldová. Ale prečo neobdivovať muža za niečo, čo mne nejde až tak dobre a jemu lepšie? (Nehovorte mi, že ste vo VŠETKOM lepšie ako muži wink ...)

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#152 12. 8. 2008 9:29

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Selima napsal(a):

Pisatel napsal(a):

Selima napsal(a):

Ježišmária, nemôžete písať aspoň po česky(keď už nie pekne po slovensky kapitulation )? Ja nerosumet jazik tvoja kmen.

Věme píseť, číť, počítat, a keď něvěš, tak si najmi tlmočníka lol lol

S češtinou nemám problém s PCčtinou áno.

Tak mu domluv lol To prej stačí instalovat češtinu :-)

Nejsem Bohem, abych změnil svět, ale jsem božský, abych změnil sám sebe.

Není tady

#153 12. 8. 2008 15:22

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Jessike alebo Babejage? lebo tie dve hovoria touto nezrozumiteľnou rečou...

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#154 12. 8. 2008 15:27

baba.jaga
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Prazska ves

Selima napsal(a):

Jessike alebo Babejage? lebo tie dve hovoria touto nezrozumiteľnou rečou...

Co konkretne potrebujes vysvetlit? Zdrojak- zdrojovy kod (source code), v kodech se vetsinou pisou progamy... jsou to prikazy a procedury...
SW - software. Koder- clovek, co pise kody...
Jinak pro tebe mam jako obvykle jeden dobry testik ;-))) http://www.nerdtests.com/ft_cg.php

42!

Není tady

#155 12. 8. 2008 17:35

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Človek, čo píše kódy, je pre mňa informácia ako že kvázikryštály majú ovplyvniteľné fyzikálne vlasntosti. usch never mind, to je môj osobný problém.

Brita

Není tady

#156 12. 8. 2008 18:05

baba.jaga
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Prazska ves

Selima napsal(a):

Človek, čo píše kódy, je pre mňa informácia ako že kvázikryštály majú ovplyvniteľné fyzikálne vlasntosti. usch never mind, to je môj osobný problém.

koder=clovek, co pise prikazy a procedury....koneckoncu od ceho mame wiki ;-D

42!

Není tady

#157 17. 8. 2008 15:32

Lucka + (11/06)
♥------

Myslím, že Ugo Drago, to vystihl přesněji!!!

Není tady

#158 22. 8. 2008 10:49

abadon
♥♥♥♥---
Místo: 3. planeta sluneční soustavy

Petunie napsal(a):

Slávku, knížka objednána...tak uvidím ...

no jenže já mám panickou hrůzu být na někom závislá...a nebo jinak...já si ani kolikrát nechci nic vzít abych za to nemusela být vděčná...jako když mě někdy vezme na večeři...tak pak mám pocit, že musím být hodná a nedát najevo že se mi něco nelíbí nebo a to je horší ...třeba říct že pak nemám chut na sex zrovna....

já vim jsem pitomá...když to tak po sobe čtu...  grater

Tak to ti plně rozumím. Takhle pitomá jsem byla taky - on to stejně nikdo neocení, tu samostatnost a férové jednání. Spíš naopak. Pak si na to ještě samečkové zvyknou, protože je to pro ně samozřejmě pohodlnější a berou to pak jako samozřejmost a běda, když se pak člověk jednou ozve nebo něco požaduje. Naštěstí jsem dostala v tomto směru od své tchýně trošku školení (také podepřené četbou "potvor") a teď jsem skutečně někde jinde. lol No, rozhodně si víc vážím sebe jako ženské a i jako člověka. Bohužel zpětná reakce se projevila pouze u okolí, nikoli u manžela - s ním skutečně asi nic nehne a v "policajta" nebo "vychovatelku" se kvůli jeho pohodlnosti skutečně měnit nehodlám.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí