|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|

Martinka1 napsal(a):
A taky jde asi o to, jak si konkrétně představuješ hýčkání... Co by pro Tebe měl chlap dělat, aby ses cítila hýčkaná?
Davat mi najevo, ze si me vazi a ze jsem hafo dobra ;-) to je pro me hyckani
Není tady
baba.jaga napsal(a):
Martinka1 napsal(a):
A taky jde asi o to, jak si konkrétně představuješ hýčkání... Co by pro Tebe měl chlap dělat, aby ses cítila hýčkaná?
Opraveno :-)
Tak toho samozřejmě dosáhneš tím, že mu budeš dokazovat, že jsi dobrá...
Pro mě je lepší, když mě chlap obejme, pohladí, a udělá něco, co by třeba ani nemusel - třeba mě sveze autem když se necítím dobře (nebo i když se cítím dobře), přestože bych mohla jet MHD a samozřejmě by to bylo levnější (a nevyčte mi samozřejmě, že je to drahé)...
Já chci, aby si mě chlap vážil i tehdy, když fňukám, chodím na kafíčko a zrovna se nechci nic učit :-)
Abych se vyrovnala svému příteli - např. v programování, na to fakt nemám :-) Ale zase mám na jiné věci, které on nezvládne :-)
Nemyslím si, že by se dalo regulérně srovnávat co dělají chlapi a ženské... někdy to ani z fyzického hlediska nejde :-)
Já chci, aby mě přítel chtěl a stál při mě, ať se děje cokoliv... i když zrovna nemám náladu na lámání rekordů :-)
Ale je fakt, že ani jeden z nás není nadšený sportovec, takže pokud Ty a Tvůj přítel jste sportovci, berete to třeba jinak, ty výkony atd. - jestli Tě třeba kolo baví, tak proč se tomu nevěnovat, a hlavně jestli vás to baví oba, asi není nic lepšího... pro milovníky cyklistiky, než jezdit spolu :-)
Já mám radši vlízt si do postele s notebookem a pustit si spolu nějaké DVD :-) Ale na fyzičku to samozřejmě takový vliv jako jízda na kole nemá :-)
Není tady

Otázka je, proč Tě to přítel učí. Jestli proto, aby sis případně dokázala poradit bez něj (pozitivní přístup) nebo proto, aby to už nikdy dělat nemusel a abys to mohla dělat Ty (to vidím jako negativní přístup).
A taky je otázka, jestli Tě bere jako parťáka pro život (resp. vlastně jako chlapa) nebo jako ženskou, která je slabší a tudíž on jako silnější ji bude ochraňovat. Parťáka, kterej všechno zvládne stejně nebo líp než chlap... toho ochraňovat nebude.
A ve chvíli, kdy náhodou půjdeš na kafíčko a budeš mít potřebu se vyfňukat a zrovna se Ti nebude chtít učit nic nového - ale budeš chtít, aby Tě obejmul a vyslechnul a budeš v tu chvíli slabá žena - tak Tebou bude opovrhovat?
Ne, nebude samozrejme, jsem slabsi, jsem pomalejsi a nastesti pak na me na krizovatkach ceka, ze kdyz ho na kole nestiham.
Nemám nic proti tomu, aby se ženská o sebe postarala sama (koneckonců jsem to taky musela udělat, když jsem byla sama), ono něco jiného je, umět se o sebe postarat sama a přesto nechat chlapa, aby to za mě udělal - a neumět se postarat o sebe sama a být závislá na chlapovi, aby to udělal... První případ je samozřejmě lepší.
A je rozdíl, umět se o sebe sama postarat - a přitom nedovolit chlapovi, aby se staral... a umět se o sebe postarat a přesto dovolit, aby se chlap postaral... opět vidím druhý přístup jako lepší. (Můj názor).
Když chlapovi ukážu, že jsem natolik samostatná, že nestojím o to, aby se o mě staral - starat se nebude... a najde si jinou, o kterou se bude moct starat... a bude se cítit jako chlap, užitečný a potřebný.
Ale ja ho potrebuju, treba v sexu je uplna jednicka ;-)) to bych se sama nepostarala o sebe tak dobre ;-D
Kdyz vazne...neni to typ, co mu dela dobre, kdyz se o nekoho musi starat, opravdu je hodne samostatny a dela mu dobre, kdyz muze nekomu pomoct stat se stejne samostatny jako on.
Upravil(a) baba.jaga (6. 8. 2008 1:48)
Není tady
Takže pak budete 2 samostatné jednotky? :-)
Není tady

Martinka1 napsal(a):
baba.jaga napsal(a):
taky jde asi o to, jak si konkrétně představuješ hýčkání... Co by pro Tebe měl chlap dělat, aby ses cítila hýčkaná?
Tak toho samozřejmě dosáhneš tím, že mu budeš dokazovat, že jsi dobrá...
Abych se vyrovnala svému příteli - např. v programování, na to fakt nemám :-) Ale zase mám na jiné věci, které on nezvládne :-)
Nemyslím si, že by se dalo regulérně srovnávat co dělají chlapi a ženské... někdy to ani z fyzického hlediska nejde :-)
O tom mi povidej, uz jsem si slibila, ze tu Javu jednou dorazim! Ale predtim musim se jeste uplne poradne naucit to PHP! Ale na Java architekta jako on fakt nemam, to je mi jasne. Ale na nej nema ani 90% chlapu ;-))
ON JE VYJIMECNY.
Není tady

Martinka1 napsal(a):
Jasne, to je preci ten ucel! Samostatna jednotka jsem uz ted, ale toho neni nikdy dost.
Není tady
baba.jaga napsal(a):
O tom mi povidej, uz jsem si slibila, ze tu Javu jednou dorazim! Ale predtim musim se jeste uplne poradne naucit to PHP! Ale na Java architekta jako on fakt nemam, to je mi jasne. Ale na nej nema ani 90% chlapu ;-))
ON JE VYJIMECNY.
Můj chlap je taky výjimečný!!!
Na PHP si netroufám, stačí že jsem si zvládla udělat int. stránky v HTML kódu a dokonce i kaskádové styly jsem tam propašovala. Tady asi končím.
Taky jsem chvíli měla pocit, že se mu musím vyrovnat, že mu nestačím... ale pak mi došlo, že jsme každý jiný, že není mým úkolem ho kopírovat (ať je skvělej jak chce) a že mu klidně prvenství v některých věcech docela ráda přenechám (jako je např. složitější programování, řízení auta atd).
:-)
Učíš se programovat, protože to chceš a protože Tě to baví, nebo proto, že se příteli chceš vyrovnat a myslíš si, že to ocení?
Není tady
baba.jaga napsal(a):
Martinka1 napsal(a):
Jasne, to je preci ten ucel! Samostatna jednotka jsem uz ted, ale toho neni nikdy dost.
Jejda, ale jak potom chceš budovat vztah? Vztah předpokládá trochu něco jiného (si myslím), než 2 naprosto na sobě nezávislé jednotky... Nebo se mýlím?
Podle mě je vztah o tom, že jeden druhého potřebuje, doplňuje se (což jde těžko, když jste oba stejní).
Děti asi s přítelem nemáte, ale jak budeš chtít být samostatná na mateřský? A vyrovnat se chlapovi ve vydělávání peněz např. nebo fyzicky, když budeš v 9. měsíci těhotenství?
To je třeba jeden z příkladů, kdy být samostatná jednotka ve vztahu nějak nefunguje...
Není tady
Nicméně je to zajímavé téma na debatu, zřejmě bude víc ženských, které to takhle dělají - tj. snaží se vyrovnat svému partnerovi...
Jenom by mě zajímalo, jestli je to opravdu naplňuje a jsou tak spokojené... nebo by si někdy radši oddechly, kdyby věděly, že chlap je bude milovat i méně dokonalé - resp. takové, jaké jsou...
Že si jeho lásku nemusí zasloužit (jako jsme si ji např. musely zasloužit od táty, některé)... :-)
Upravil(a) Martinka1 (6. 8. 2008 2:04)
Není tady

Martinka1 napsal(a):
baba.jaga napsal(a):
ON JE VYJIMECNY.Můj chlap je taky výjimečný!!!
Na PHP si netroufám, stačí že jsem si zvládla udělat int. stránky v HTML kódu a dokonce i kaskádové styly jsem tam propašovala. Tady asi končím.
Taky jsem chvíli měla pocit, že se mu musím vyrovnat, že mu nestačím... ale pak mi došlo, že jsme každý jiný, že není mým úkolem ho kopírovat (ať je skvělej jak chce) a že mu klidně prvenství v některých věcech docela ráda přenechám (jako je např. složitější programování, řízení auta atd).
:-)
Učíš se programovat, protože to chceš a protože Tě to baví, nebo proto, že se příteli chceš vyrovnat a myslíš si, že to ocení?
Je taky JAVA architekt? ;-))
neumis ridit? ja teda ne, ale prej i to se da zvladnout ;-D
ucim se programovat protoze me to bavi, protoze me oceni, protoze je to dost uzitecne a hlavne velmi velmi slusne placene umeni.
No vazne, ja delam v IT a uplne vidim, jak by mi ty skripty pomohly v dennni rutine, napadu mam hodne, ale s realizaci je to horsi, takze se ucim.
Není tady

Martinka1 napsal(a):
baba.jaga napsal(a):
Martinka1 napsal(a):
Jejda, ale jak potom chceš budovat vztah? Vztah předpokládá trochu něco jiného (si myslím), než 2 naprosto na sobě nezávislé jednotky... Nebo se mýlím?
Podle mě je vztah o tom, že jeden druhého potřebuje, doplňuje se (což jde těžko, když jste oba stejní).
Děti asi s přítelem nemáte, ale jak budeš chtít být samostatná na mateřský? A vyrovnat se chlapovi ve vydělávání peněz např. nebo fyzicky, když budeš v 9. měsíci těhotenství?
To je třeba jeden z příkladů, kdy být samostatná jednotka ve vztahu nějak nefunguje...
Martinko, deti a ja jsou veci dost nekompatibilni, asi tak jako windows a linux, teda muzes jejich kompatibilitu jen nasimulovat ;-)
Ja bych sve dite urcite nakrmila lexaurinem, aby nervaly. Takze chapes, nebudu to proste lamat pres koleno ;-D Matka by ze me byla uplne pramizerna.
Jinak ciste virtualni rodicovskou dovolenou si predstavuju tak, ze by na nej sel pritel. On se vyjadril ve stylu, ze by mu to nevadilo, ale to je 3.14covina, protoze ma 3X vic penez, nez ja. Takze teoriticky by sel on, ale prakticky nikdo.
Upravil(a) baba.jaga (6. 8. 2008 2:08)
Není tady
baba.jaga napsal(a):
Je taky JAVA architekt? ;-))
neumis ridit? ja teda ne, ale prej i to se da zvladnout ;-D
ucim se programovat protoze me to bavi, protoze me oceni, protoze je to dost uzitecne a hlavne velmi velmi slusne placene umeni.
No vazne, ja delam v IT a uplne vidim, jak by mi ty skripty pomohly v dennni rutine, napadu mam hodne, ale s realizaci je to horsi, takze se ucim.
Já ani nevím co je to JAVA :-)
Asi není, programuje internetové stránky. V čem to nevím.
Řídit - řidičák mám, ale neřídím... A v Praze se bojím.
Ale až to bude opravdu potřeba, vezmu si hodiny v autoškole. Zatím to nezbytné není.
Jo takhle, Ty se programováním živíš - tak to je něco jinýho... To se samozřejmě uč, pro práci :-) Já jsem myslela, že to děláš jen tak, kvůli němu...
Není tady
baba.jaga napsal(a):
Martinko, deti a ja jsou veci dost nekompatibilni, asi tak jako windows a linux, teda muzes jejich kompatibilitu jen nasimulovat ;-)
Ja bych sve dite urcite nakrmila lexaurinem, aby nervaly. Takze chapes, nebudu to proste lamat pres koleno ;-D Matka by se me byla uplne pramizerna.
Windows a linux se asi moc rádi nemají :-)
Tak pokud neplánujete děti, tak můžete fungovat jako 2 samostatné jednotky, uznávám :-)
Ale co když přítel děti bude chtít? Leda že byste se oba dohodli, že děti nechcete, tak to bude idylka, alelúja :-)
Není tady
No prakticky s tou mateřskou/otcovskou dovolenou... programátoři většinou můžou programovat doma a připojit se do práce přes internet... Takže to úplně sci-fi není :-)
Není tady

Martinka1 napsal(a):
Já ani nevím co je to JAVA :-)
Java je programovaci jazyk, ve kterym je napsano dost velmi uzitecnych veci ;-))
Je trochu podobny C++, ale neni zase takovy hartkor jako Cecko.
Martinka1 napsal(a):
Jo takhle, Ty se programováním živíš - tak to je něco jinýho... To se samozřejmě uč, pro práci :-) Já jsem myslela, že to děláš jen tak, kvůli němu...
Ja se zivim spravou velke robustni a drahe aplikace a programovani by mi jen prospelo, kdybych si tu praci proste sem tam zjednodusila.
Upravil(a) baba.jaga (6. 8. 2008 2:13)
Není tady
baba.jaga napsal(a):
Ja se zivim spravou velke robustni a drahe aplikace a programovani by mi jen prospelo, kdybych si tu praci proste sem tam zjednodusila.
Tak to jó, to je dobrý důvod :-)
Není tady

Martinka1 napsal(a):
Ale co když přítel děti bude chtít? Leda že byste se oba dohodli, že děti nechcete, tak to bude idylka, alelúja :-)
Martinko, uz od naseho seznameni vi, ze deti proste nemusim, misto toho preferuju velke psy, dubstep, operacni system Ubuntu a celoodpruzena kola. Deti ale ma rad, vidim, ze ho zajimaji. Pokud je ale bude chtit, tak se mnou je mit zrejme nebude.
Není tady
baba.jaga napsal(a):
Martinko, uz od naseho seznameni vi, ze deti proste nemusim, misto toho preferuju velke psy, dubstep, operacni system Ubuntu a celoodpruzena kola. Deti ale ma rad, vidim, ze ho zajimaji. Pokud je ale bude chtit, tak se mnou je mit zrejme nebude.
Ta možnost tady určitě je... ale samozřejmě je blbost mít děti, když je nechceš... i kdyby se přítel s Tebou kvůli tomu rozešel...
Není tady

Jinak softwarovy architekt je clovek, ktery se stara o architekturu celeho software. Neni to koder, co sedi a datluje radek za radkem, nybrz osoba, ktera ma na starosti navrh a celou organizacni strukturu zadaneho software.
Není tady
baba.jaga napsal(a):
Jinak softwarovy architekt je clovek, ktery se stara o architekturu celeho software. Neni to koder, co sedi a datluje radek za radkem, nybrz osoba, ktera ma na starosti navrh a celou organizacni strukturu zadaneho software.
Jo jo, já to tuším, že s. architekt je důležitější osoba než "prostý" programátor :-) Ten název už jsem zaslechla. Jsou to prostě ti nejdůležitější programátoři.
Není tady

Martinka1 napsal(a):
baba.jaga napsal(a):
Ta možnost tady určitě je... ale samozřejmě je blbost mít děti, když je nechceš... i kdyby se přítel s Tebou kvůli tomu rozešel...
Kdybychom se rozesli, tak by se svet urcite nezhroutil, mam ho rada, ale jsou urcite veci, pres ktere nejede vlak. Deti jsou jedna z techto veci.
Není tady

Martinka1 napsal(a):
baba.jaga napsal(a):
Jo jo, já to tuším, že s. architekt je důležitější osoba než "prostý" programátor :-) Ten název už jsem zaslechla. Jsou to prostě ti nejdůležitější programátoři.
To je kompletni analyza, navrh reseni pro zakaznika a dohled nad vyvojem.
Není tady
baba.jaga napsal(a):
Kdybychom se rozesli, tak by se svet urcite nezhroutil, mam ho rada, ale jsou urcite veci, pres ktere nejede vlak. Deti jsou jedna z techto veci.
To je ok, nikde není psáno, že každá ženská musí mít děti :-)
Ani to tak v praxi není. Docela mě překvapilo, když jsem dělala část rodokmenu, že tam byly "slepé větve", a bylo jich víc - kdy prostě neměli děti... ale třeba jenom jeden z několika sourozenců měl děti atd. Ostatní byli třeba bezdětní. No, větve, kde neměl ani jeden ze sourozenců děti, v rodokmenu samozřejmě nemám :-) To bych se nenarodila 
Není tady
baba.jaga napsal(a):
To je kompletni analyza, navrh reseni pro zakaznika a dohled nad vyvojem.
Analýzu dělá analytik, ne? A teprve od něho to dostane ten architekt? Asi jsou někteří tak dobří, že si analýzu udělají sami.
Není tady

Martinka1 napsal(a):
baba.jaga napsal(a):
To je ok, nikde není psáno, že každá ženská musí mít děti :-)
Ani to tak v praxi není. Docela mě překvapilo, když jsem dělala část rodokmenu, že tam byly "slepé větve", a bylo jich víc - kdy prostě neměli děti... ale třeba jenom jeden z několika sourozenců měl děti atd. Ostatní byli třeba bezdětní. No, větve, kde neměl ani jeden ze sourozenců děti, v rodokmenu samozřejmě nemám :-) To bych se nenarodila
To je normalni. Nemohli mit deti a nebyly zkumavky. Takze deti nebyly.
Není tady