|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Pet, já bych asi zapracovala na sebepřijetí. Potřebuješ se mít ráda. Trochu sebepoznání, trocha ocenění. Jde to nacvičit tak, až to přejde do krve. A té změny si lidé všimnou.
Není tady
Já bych neřekla, že je to úplně tím, jestli se má Pet ráda nebo ne. Jde spíš o povahu a založení přítele. Jsou chlapi (a moc jich není), který partnerku nosí na rukou a hýčkají ji a pak jsou takový, který mají svojí ženskou rádi a nejsou na to, nosit kytky, vařit večeře a skládat poklony. A přesto můžou být city obou "táborů" k partnerkám úplně stejný..
Není tady
Ahoj....já mám ten babinet tak ráda...člověk přijde s problémem, má blbé období a vy ho tu nejen uklidníte ale i poradíte a někam pošoupnete...
kamarádky tohle většinou nezvládají..jen třeba uklidní a mávnou rukou a řeknou tak ho nech být...
Pomněnko, bloncko, Alysso a ostatní moc díky
....zkusím s ním o tom nějak promluvit....i když ho tajne podezírám že to snad čte nebo co...poslední den je uplně vyměněny...hm prý objednej si masáže já ti je zaplatím, stezuju si uz mesíc na bolesti zad (hu koukám jako blázen
) no a celkově mi třikrát za den zavolal....no bud jsou nejaký erupce na slunci...
pěkný večer!
Není tady
Petunie...to je radsot číst..hele možná nějaká změna mallililičká nastala...že jsi ji ty okem nezpozorovala ale přítel..něco "čuje" 

Není tady
Martinka1 napsal(a):
Mariska napsal(a):
Sorry, asi nejde na papír hodit to, co chci říct:-))) Zkrátka, že schovávat všechno pod heslo "mít sám sebe rád" může mít i obrácený význam...mám se natolik rád, že svým postojem v podstatě můžu ubližovat i jiným...prostě "jsem se sebou natolik spokojený, že se nikomu nehodlám přizpůsobovat, nehodlám dělat kompromisy, nehodlám se sebou pracovat...protože já se mám rád takový jaký jsem a jsem se sebou spokojený a jestli s tím někdo má problém, tak je to jeho věc":-)
Jo, pokud Ti to vyhovuje, tak není důvod se měnit, ne?
Mění se jenom lidi, kterým něco vadí.
Takže v podstatě, pokud jsi spokojená sama se sebou - i s okolím, který Ti dělá "zrcadlo", nemusíš měnit nic.
Ubližovat jiným můžeš jenom tehdy, když oni sami Ti to dovolí. Neboli, i oni na tom mají svojí část zodpovědnosti, že si ubližovat nechají.
Pokud mají pevné hranice, pošlou Tě do pr.dele s nějakým ubližováním.
Pokud mají špatné hranice, a dovolí abys jim ubližovala, to je jejich věc a jejich část vztahu/zodpovědnosti.
Vztahama se člověk učí! :-)
Ano ano... pokud se to druhému nelíbí, tak JE PRAVDA, že je to druhého věc... ten kdo necítí problém se měnit dobrovolně nebude.
Takže pokud máš problém s partnerem a on je v pohodě... je to Tvůj problém. Zatím. Dokud se nezměníš natolik, aby i partner začal vnímat, že i on má problém.
To není o tom, že by partner taky neměl problém - ale dokud o něm neví, nebude nic dělat.
Petunko a Martinko
tohle jsem četla hnd dvakrát...to je krásný
Tobě díky Petunko za vysvětlení ted už to chápu jak jsi to myslela 
a Marti...to je protě bomba!!! BI(bez ironie) nevím asi jsem objevila Ameriku bo co
no asi spíš ne ale je dobrý si to takto znova přečíst...uvědomit si že si něco myslím a pak zjistím že to tak zřejmě je .... 
P.S. Petunie...to je jméno z Neználka...ne?? 

to je knížka pro děti kterou napsal.....Nikolaj Nosov...??Ruská krásná knížka....tak na mě ted padla nostalgie jéééžiši... 
Upravil(a) adra (1. 7. 2008 21:28)
Není tady
Adro, sama jsem překvapená, uvidím jak mu to dlouho vydrží 
jo na chalupě jsme meli Neználka na měsíci, matne si pamatuju jak jsme se u nej se sourozencema nasmáli.... byla to taková velká ruská knížka s obrázky;)
Není tady
Pet, to víš, že čuje, navíc, ty jsi začala přemýšlet a určitě se začínáš i jinak chovat. A mužský na to mají radar. Přeju ti, at ti chut do změn vydrží.
Není tady
Petunie napsal(a):
Ahoj....já mám ten babinet tak ráda...člověk přijde s problémem, má blbé období a vy ho tu nejen uklidníte ale i poradíte a někam pošoupnete...
kamarádky tohle většinou nezvládají..jen třeba uklidní a mávnou rukou a řeknou tak ho nech být...
Pomněnko, bloncko, Alysso a ostatní moc díky....zkusím s ním o tom nějak promluvit....i když ho tajne podezírám že to snad čte nebo co...poslední den je uplně vyměněny...hm prý objednej si masáže já ti je zaplatím, stezuju si uz mesíc na bolesti zad (hu koukám jako blázen
) no a celkově mi třikrát za den zavolal....no bud jsou nejaký erupce na slunci...
pěkný večer!
No tak to je super! To je pozitivni znameni, ze menis svou "frekvenci" a jeho radar to registruje.
Není tady

Kuty napsal(a):
Selima napsal(a):
Ja by som to nenazvala hýčkaním, ale včera som nerobila siláčku a nechala som si pomôcť najprv od zamestnanca obhcodu a potom od taxikára s vlečením nábytku.
Nie som Fuperžena, aby som si msuela všetko odmakať sama, že?
To už je ale úplně jiné téma a s hýčkáním nemá nic společného.Tomu se u nás říká využívání dobroty cizích.Doufám,žes třeba tomu taxikáři dala alespoň bakšiš,když ti dělal i stěhováka.
Ja som ho o to ani len nežiadala! Keď sa ponúkol, nehádzala som sa o zem, to je celé... A dobrotu tiež občas poskytujem "cizím", takže nemám pcoit, že by som si ju ani ja "nezaslúžila". Keby boli všetci k sebe slušní a ochotní....

Není tady

Ugo Drago napsal(a):
Kuty napsal(a):
To už je ale úplně jiné téma a s hýčkáním nemá nic společného.Tomu se u nás říká využívání dobroty cizích. Doufám,žes třeba tomu taxikáři dala alespoň bakšiš,když ti dělal i stěhováka.
A nebo mu alespoň dala
Moc pozeráš p.o.r.n.o. 
Není tady
Pet, snad tě to nezraní- ale: máš vedle sebe chlapa, který tě neoceňuje takovou, jaká jsi, protože jsi pro něj svoji snahou JISTÁ. Snažíš se mu zavděčit a zapomínáš, že láska a pozornost nejde vynutit, buďto je nebo není. Mluvím z osobní zkušenosti, kdy jsem byla na pozornosti svého muže závislá a postupně přišla o svoji identitu,to, že jsem mu nechávala absolutní volnost, ale zároveň se svou péčí stala koulí na noze. Změnilo se to, až mě vyměnil za mladší model, a teprve potom jsem si musila přiznat,že jsem svoji závislost vyměnila za svoji samostatnost a sebevědomí.
Takže pokud jsi v podobné situaci a máš toho svého na trůně jako bůžka a trápí tě jeho invektivy typu "jsi trapná", podle mě jediná cesta jak z toho je chovat se tak, jak cítíš a hlavně ne se podřizovat něčemu, co ti je proti srsti - tj. např. hrát divadýlko a dělat bezmocnou. Přestaň žít jen pro něj, žij hlavně pro sebe (ne sobecky), ale víc se věnuj dalším kamarádstvím, víc odcházej z domova bez něj a uvidíš, jak si začne stěžovat, že si ho nevšímáš. Pokud váš vztah je kvalitní, tak ocení tvoji samostatnost, pokud je to jen dominátor a manipulátor, tak pro tebe bude výhra, že začne vyklízet pole. Nedokážu to říct výstižně, ale věř mi, že vynucování,divadlo a ztráta osobnosti se necení!!!!
Když budeš hrát sama za sebe (tj. že se přijmeš i s tím, že jsi teda babochlap), tak tě bude brát nebo ne a pokud to nevyjde, žádná škoda.
Doufám, že jsem tě nevyděsila, není to určitě tak drsné, jak to zní, jen opravdu nezapomeň být svá, nevážila by sis sama sebe.
Není tady
to Regina: já měla podobný problém, ale těžko se můžeš sbalit a jít ven, když nemáš hlídání pro dítě nebo on Tě večer prostě nikam nepustí. Byla jsem na nějaké psychoterapii a ta paní mi řekla, přesně tohle, že mám BM na piedestalu a uctívám ho, před ostatníma hraju divadlo jak se mám super, ale jinak padám na hubu. No nakonec jsem od něj odešla a je mi mnohem lépe. To divadlo, ale hraju dál, všichni si navykli, že se umím se vším vypořádat sama a tak se o mě nestarají a když už někdo trošku jo, tak to zase využije...
Není tady

Zpočátku to může vypadat jako divadlo, ale myslím si, že takto se začíná člověk pomalinku přeprogramovávat (když se to dělá dostatečně dlouho) a to je cílem, tedy se přeprogramovat 
Není tady
barusjo...takže sis moc nepomohla vid...? nemyslím to ve zlém...jen od mažela máš "klid"...ale ty jsi spokojená...?¨
taky nemumím moc požádat okolí o pomoc...prostě člověk má určitou pozu předdevším kvuli okolí - respketivi lidé už ho tak berozu...a je velice težké to měnit...a právě zase kvuli lidem...co by tomu řekli...vždy oni vedí že JA jsem TA silná... což je samozřejmě chyba...párkrát jsem se "přemohla" a zkusila v několika ruzných situacích o tu pomoc požádat...svete div se spokená jsem byla já tak ten dotýcný/á - radost byla obostranná a trofám si říct že u mě vlastně dvojnásobná...že jsem dokázala aspon trochu překčit svuj stín 

Není tady
Ahoj Adro,
ne fakt jsem si moc nepomohla. Je fakt, že teď jsem fakt šťastná jak blecha. JSem svou vlastní paní. Co se tohodle týče. Musím poděkovat bráchovi. Ten mě tenhle rok 2x stěhoval a i sehnal malíře. On se neptal, prostě to zařídil a bylo to. O pomoc si raději opravdu neříkám. Nedávno jsem byla s malým na dovolené a když jsme se vraceli zpět, nabídla se mi sestřenka, že nás vyzvedne na autobusáku, což udělala, jenže to rovnou vypustila dál a už byl průšvih, že si řeknu cizí a ne třeba mámě, ach jo.
Není tady
no to nevadí dnes sis řekla sestřnce zítra to bude mamka...jde o to že sis řekla, ehm teda že jsi pomoc neodmítla... :-)
ono někdy je lepší požádat "cizí"než vlastní rodinu..mám to žel bohu taky někdy tak...raději se poradím s tetou než s mamkou 

Upravil(a) adra (2. 7. 2008 10:42)
Není tady
Ivana napsal(a):
Mít se rád, neznamená být sobec.
To máš těžký - Jak pro koho?! .....

Je hodně lidí, kteří to nedovedou správně vybalancovat.
Není tady
no já mám se sestřenkou a tetou lepší vztah než s mámou už odmala. Ony ví, jak to u nás chodilo. Taky sestřenka byla schopná pochopit důvody, proč jsem šla od BM a navíc byla pořád v pohotovosti, kdyby se něco dělo. Na druhou stranu toho teď využívá. Máš dost času, přijď mi pohlídat malou, já nic nestíhám, přijdu a za pár dní se dozvím, že doma prd dělám, nevařím atd. Je to fakt těžké...
Není tady
Barusjo, u Tebe to vypadá na neexistenci vlastních hranic.
Uvědom si sama, co chceš, kdo chceš by Tě vyzvednul na nádraží (pokud vůbec chceš, aby Tě někdo vyzvednul).
Neměj pocity viny když si neřekneš mámě (i když ona bude nadávat), protože nemáš povinnost si jí říkat.
Nemáš povinnost sestřence hlídat děti, když Ti řekně, i kdyby Tě předtím kolikrát odvezla z nádraží... Pokud nechceš nebo nemáš čas, můřeš říct NE!!!
A vůbec, umíš říkat NE? Zejména lidem, které máš ráda.
Jinak to s nima nevydržíš.
Dobrá knížka je: "Naučte se říkat ne" (autora si nepamatuju, ale určitě to někde najdeš)
Hranice
Hranice v manželství
(těch knížek je víc, i hranice s dětma a tak)... autora taky určitě najdeš...
http://www.knihkupectvi.biz/product_inf … cts_id=498
http://www.knihkupectvi.biz/advanced_se … =0&y=0
Upravil(a) Martinka1 (2. 7. 2008 11:23)
Není tady
Martinka 1, máš pravdu, neumím říkat ne, to je můj velký problém.
Poučila sem se, příště si raději vezmu taxíka a bude svatý klid. Myslím, že hlídat už nepůjdu.
Těch knížek bych musela mít doma milion, ale díky, zkusím to třeba ve vědárně.
Není tady
Regino děkuju..... pochopila jsem co tím myslíš...
vlastne jsem o něčem podobném přemýšlela v noci....já musim začít žít svuj život a neohlížet se tolik na ostatní....jsem ten typ holky co třeba.....řekne paní u pokladny že se ošidila a peníze jí vrátí....nerada třeba reklamuju..protože je mi tech lidí líto co když budou mít u šéfa prodejny problém....nebudu hledat a domlouvat si novou práci v momentě kdy jsem ještě nedala výpověd..nebylo by to fér....
musím začít v tom světě kopat trochu víc za sebe, hlavně teda ve vztahu..snad se to postupně naučím....vždycky se zamyslím a řeknu si co přesně chci pro SEBE ...a pak to udělám...snad to pujde a nebudu se cítit blbě a že jsem necita 
Není tady
JO! Pojmenovala jsi to naprosto trefně, musíš víc KOPAT ZA SEBE!

Není tady

Ivana napsal(a):
Podle mě je chyba, když žena dává muži najevo, že je absolutně soběstačná, dokáže si všchno zařídit, vyřídit, udělat, včetně mužských prací. Jak má muž takovou ženu, v podstatě chlapa, hýčkat? Hýčká se ten, kdo je slabší, něco nedokáže, něčemu nerozumí. Aspoň já mám takové zkušenosti. Žena by měla být občas bezradná a nechat na chlapovi, aby něco zařídil a pak ho s obdivem chválit. pro mě to nebylo tak obtížné, protože já opravdu neumím vymalovat byt, odvzdušnit topení, vyměnit těsnění ve vodovodu, vyčistit sifón a podobně. Kromě toho jsem nechávala na BM třeba zařizování dovolené, platby za byt a auto. Kdybych tohle všechno dělala a uměla, tak co by dělal ten chlap?
Sorry, ze se k tomu vracim, ale ja nevim, jak jste prisly k tomu, ze zenu, ktera je dost sobestacna, muz nebude hyckat.
Mam zcela opacnou zkusenost. Mne pritel dost hycka a dava mi najevo, jak me ma rad naopak, kdyz zaridim, vyridim, opravim nejakou vec sama. Dokonce me tyto veci uci a vidim, jak mu dela radost, kdyz treba dokazu opravit pichle kolo, umim sama vymalovat pokoj atd. Podporuje me i ve sportu, je videt, ze se mu libi, ze pri jizde na kole dokazu zvladnout dlouhe vzdalenosti treba i pres unavu. Je pak na mne jeste vic pysny.
Zkratka si vazi samostatnych a vytrvalych zen a sam me k tomu trochu vede uz tim, ze mi vysvetluje, co a jak se opravuje, ukazuje spoustu technickych vychytavek, ktere se v praxi docela dost hodi. Naopak zcela opovrhuje zenami, ktere jen chodi na kaficko, maji ve zvyku porad skuhrat a nechteji se nic noveho ucit.
Tot moje zkusenost, tolik opacna, nez vase???
Upravil(a) baba.jaga (6. 8. 2008 1:31)
Není tady
100 km na kole, za jeden den? To jsi fakt dobrá! :-)
Otázka je, proč Tě to přítel učí. Jestli proto, aby sis případně dokázala poradit bez něj (pozitivní přístup) nebo proto, aby to už nikdy dělat nemusel a abys to mohla dělat Ty (to vidím jako negativní přístup).
A taky je otázka, jestli Tě bere jako parťáka pro život (resp. vlastně jako chlapa) nebo jako ženskou, která je slabší a tudíž on jako silnější ji bude ochraňovat. Parťáka, kterej všechno zvládne stejně nebo líp než chlap... toho ochraňovat nebude.
A ve chvíli, kdy náhodou půjdeš na kafíčko a budeš mít potřebu se vyfňukat a zrovna se Ti nebude chtít učit nic nového - ale budeš chtít, aby Tě obejmul a vyslechnul a budeš v tu chvíli slabá žena - tak Tebou bude opovrhovat?
Nemám nic proti tomu, aby se ženská o sebe postarala sama (koneckonců jsem to taky musela udělat, když jsem byla sama), ono něco jiného je, umět se o sebe postarat sama a přesto nechat chlapa, aby to za mě udělal - a neumět se postarat o sebe sama a být závislá na chlapovi, aby to udělal... První případ je samozřejmě lepší.
A je rozdíl, umět se o sebe sama postarat - a přitom nedovolit chlapovi, aby se staral... a umět se o sebe postarat a přesto dovolit, aby se chlap postaral... opět vidím druhý přístup jako lepší. (Můj názor).
Když chlapovi ukážu, že jsem natolik samostatná, že nestojím o to, aby se o mě staral - starat se nebude... a najde si jinou, o kterou se bude moct starat... a bude se cítit jako chlap, užitečný a potřebný.
Upravil(a) Martinka1 (6. 8. 2008 1:38)
Není tady
A taky jde asi o to, jak si konkrétně představuješ hýčkání... Co by pro Tebe měl chlap dělat, aby ses cítila hýčkaná?
Není tady