Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 1. 7. 2008 14:14

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha

Re: Jak být hýčkanou ženou?

Mariska napsal(a):

No tak tomu teda nerozumím...proč by neměli mít?

Když máš podvědomě na prsou ceduli "neměj mě rád" tak nebudou :-) Bez ohledu na to, co pusou říkáš.
Proto, když se sama nemáš ráda, nebudou Tě mít rádi ani ostatní. Prostě si podvědomě "přečtou" (vycítí) tu ceduli a to, co je na ní napsáno.

Resp. co vysíláš = to, co přijímáš.

Upravil(a) Martinka1 (1. 7. 2008 14:14)

Není tady

#52 1. 7. 2008 14:17

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Mariska napsal(a):

jako že jsem ani nehlesla, když mi modrali prsty u nohou nebo jsem padala únavou na dlouhé túře a stejně jsme se nakonec rozešli....:-)))

No to by mě mohlo... když nemůžu, nikam nejdu... zastavím se a budu trucovat, ne? :-)
Já jsem si taky myslela, že nejdřív musí být něco uděláno (i když jsem unavená), že to nepočká... teď už vím, že když přijdu z práce domů, není nic důležitějšího (když jsem unavená) shodit oblečení a jít si lehnout do postýlky. Všechno ostatní počká (i vyložení nákupu z tašek). (Ale je fakt, že nemám děti).

Není tady

#53 1. 7. 2008 14:23

Nicolas
♥♥♥♥♥♥-
Web

Petunie napsal(a):

Jess nemyslím to jako prioritu vztahu, ale tak nějak je to pro mě součástí vztahu...žena x muž...muž se o ženu stará a ochranuje ji a hýčka si ji (nemyslím pořád, ale tak nejak by tohle ta žena mela porad vnitřně citit) .......možná to spatne vysvetluju..

(říkal psycholog) ale pracuju na tom a je to lepší ....řekla bych...mám se třeba mnohem radši nez pred dvema lety smile

ale to s tím nesouvisí ne?

já se nemám ráda...je to dáno z dětství ---- tak tohle řeš a nic jiného.
Zakazuji ti od ted točit se na tom, jestli ti tvůj milaček poskytuje dostatek hýčkání a je-li tvůj vztah dostatečně žensko-mužský apod. To jsou jen zástupné problémy, resp. důsledky toho, že se nemáš moc ráda.

A ještě jedna věc, která je na půl cesty - nepřebírej problémy svého partnera na sebe. Děláš to automaticky a ještě se u toho cítíš dobře a nemůžeš si pomoci - výmluvy typu "že byt vymaluješ stejně lépe" nebo "nedokážu se dívat na jeho zoufalý výraz, když mu to nejde"....si nech od cesty.

Jako další úkol můžeš psát jen o sobě: každou větu začni slovem ...a eliminuj slovo ON. Zkus to :-) Nejdříve to bude divné, ale pak to zvládneš. Neboj.

Není tady

#54 1. 7. 2008 14:27

adra
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: moje krásné město:-))

Martinko...ten nákup..a co mražený hrášek, nanučky...a tááák?? reta reta

Co uděláme v životě pro sebe, to si s sebou vezmeme do hrobu. Co uděláme v životě pro druhé, to tu zůstane na věky...

"Pri milování zavři oci a užívej ho plnými doušky, je to dar co teď v tuhle chvilku mas, ale jak skonci vic nedoufej. Milování je dar...ne slib..."

Není tady

#55 1. 7. 2008 14:30

Nicolas
♥♥♥♥♥♥-
Web

adra napsal(a):

ty jsi ale rýpavá - to je pekna podpasovka :-)))

Není tady

#56 1. 7. 2008 14:32

Ráček
♥♥♥♥♥--

Petunie já mám z toho takový postřeh, že si mu , až příliš dostupná a k dispozici , má tě jistou hmm Jsi úžasný parťák do nepohody i do pohody, může ti vylít všechny svoje problémy .... Těžko tě může hýčkat jako princezničku , možná z Tebe vyzařuje taková " mamina" ochranitelka, která je tam kde je potřeba...Né každý chlap to dokáže ocenit ..Možná spíš ten, který pozná ten " hrubý pytel " tak si pak váží toho lepšího  wink

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20721;30/st/20081120/k/ab7c/preg.png
Bude to kluk :-)
KO 16.7
4.7 velký UTZ ve 20.tt

Není tady

#57 1. 7. 2008 14:38

Mariska
♥♥♥----

Já si spíš myslím, že to funguje tak, že já mám v hlavě, že se nemám ráda a tudíž lásku, kterou mi někdo dává si v hlavě přeorientuju, jako že to sice říká, ale rád mě nemá, protože si to třeba nezasloužím, proč by mě mít rád takovou ničemnou a hloupou ženskou:-)))) ale to je pořád jenom můj subjektivní dojem...ale neznamená to, že ten druhý to vidí stejně a neměl by mě mít rád, bez ohledu na to, co se honí v hlavě mě,ne?

Není tady

#58 1. 7. 2008 14:39

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

adra napsal(a):

I mražený hrášek a nanučky chvilku počkají :-)
Ono je taky velká šance, že když padnu do postýlky, přítel to uklidí do ledničky sám :-)
V opačném případě chvilku počkají i mražené věci. Záleží na stupni unavení :-)

Není tady

#59 1. 7. 2008 14:42

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Mariska napsal(a):

Já si spíš myslím, že to funguje tak, že já mám v hlavě, že se nemám ráda a tudíž lásku, kterou mi někdo dává si v hlavě přeorientuju, jako že to sice říká, ale rád mě nemá, protože si to třeba nezasloužím, proč by mě mít rád takovou ničemnou a hloupou ženskou:-)))) ale to je pořád jenom můj subjektivní dojem...ale neznamená to, že ten druhý to vidí stejně a neměl by mě mít rád, bez ohledu na to, co se honí v hlavě mě,ne?

Ono toho druhýho člověka to přestane bavit, dávat Ti lásku, když ji nepřijímáš...

Jednoduše, dlouhodobě budeš mít partnera, který Ti bude dávat tolik lásky, kolik jsi schopná a ochotná přijmout.

Chlap, který bude schopen a ochoten dávat lásky víc, si najde ženskou, která tu jeho lásku bude schopná přijmout a ocenit.
Takový chlap by se k Tobě ani nehodil!!! Byli byste nešťastní oba.

Není tady

#60 1. 7. 2008 14:50

adra
♥♥♥♥♥♥♥

Nicolas napsal(a):

adra napsal(a):

no nééé já se ptám proto že když přijdu sama z nákupu a padám na hu...ústa... tak mražený věci musí prsotě do mrazáku..vím jaký to je když teču já.... tonguetonguetonguetongue   - okamžitě zchladit   big_smilebig_smilebig_smilebig_smilestorstark

Co uděláme v životě pro sebe, to si s sebou vezmeme do hrobu. Co uděláme v životě pro druhé, to tu zůstane na věky...

"Pri milování zavři oci a užívej ho plnými doušky, je to dar co teď v tuhle chvilku mas, ale jak skonci vic nedoufej. Milování je dar...ne slib..."

Není tady

#61 1. 7. 2008 14:51

Nicolas
♥♥♥♥♥♥-
Web

adra napsal(a):

Nicolas napsal(a):

adra napsal(a):

no nééé já se ptám proto že když přijdu sama z nákupu a padám na hu...ústa... tak mražený věci musí prsotě do mrazáku..vím jaký to je když teču já.... tonguetonguetonguetongue   - okamžitě zchladit   big_smilebig_smilebig_smilebig_smilestorstark

..tady se pozná zkušenost :-)))

Není tady

#62 1. 7. 2008 14:54

Mariska
♥♥♥----

No ale já myslím, že je jen hrstka lidí, kteří jsou ve všem se sebou samým spokojeni...tudíž každý řeší nějaké své strachy a křivdy a mindráky ... a přesto mohou mít spokojený a hezký vztah...můj partner měl sám sebe rád a nikoho jiného... vystačil si s tím, že on je king a neměl potřebu dávat lásku někomu jinému a stejně tak neměl potřebu přijímat mojí, protože on přeci ví, že ho mám ráda, protože je DOBREJ:-))))

Není tady

#63 1. 7. 2008 14:55

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

adra napsal(a):

Nicolas napsal(a):

adra napsal(a):

No dobře, vzdávám se :-) Když přijdu a doma nikdo není, nejdřív zmrzlinky do mražáku a pak až Martinka do postýlky...

Není tady

#64 1. 7. 2008 14:55

adra
♥♥♥♥♥♥♥

marisko...tohle co jsi napsal mi připadne celý takový "zvrácený"...tohle nedokážu vubec rozkodovat...zvlášt ten závěr...va

Není tady

#65 1. 7. 2008 15:00

Mariska
♥♥♥----

Sorry, asi nejde na papír hodit to, co chci říct:-))) Zkrátka, že schovávat všechno pod heslo "mít sám sebe rád" může mít i obrácený význam...mám se natolik rád, že svým postojem v podstatě můžu ubližovat i jiným...prostě "jsem se sebou natolik spokojený, že se nikomu nehodlám přizpůsobovat, nehodlám dělat kompromisy, nehodlám se sebou pracovat...protože já se mám rád takový jaký jsem a jsem se sebou spokojený a jestli s tím někdo má problém, tak je to jeho věc":-)

Není tady

#66 1. 7. 2008 15:00

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Mariska napsal(a):

No ale já myslím, že je jen hrstka lidí, kteří jsou ve všem se sebou samým spokojeni...tudíž každý řeší nějaké své strachy a křivdy a mindráky ... a přesto mohou mít spokojený a hezký vztah...můj partner měl sám sebe rád a nikoho jiného... vystačil si s tím, že on je king a neměl potřebu dávat lásku někomu jinému a stejně tak neměl potřebu přijímat mojí, protože on přeci ví, že ho mám ráda, protože je DOBREJ:-))))

Samozřejmě že téměř všichni nejsou se sebou spokojení... a každý něco řeší. Jde o to, do jaké míry mají sama sebe vyřešenýho - do takové míry můžou mít spokojený vztah.
Úroveň vztahu je vlastně takový indikátor, do jaké míry máš vyřešenou samu sebe. Protože si přitáhneš přesně takovýho partnera, který odráží Tebe.

Není tady

#67 1. 7. 2008 15:01

slunečná
♥♥♥----

to snad ani nejde aby byl člověk v kuse hýčkaný...

Není tady

#68 1. 7. 2008 15:03

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Mariska napsal(a):

Sorry, asi nejde na papír hodit to, co chci říct:-))) Zkrátka, že schovávat všechno pod heslo "mít sám sebe rád" může mít i obrácený význam...mám se natolik rád, že svým postojem v podstatě můžu ubližovat i jiným...prostě "jsem se sebou natolik spokojený, že se nikomu nehodlám přizpůsobovat, nehodlám dělat kompromisy, nehodlám se sebou pracovat...protože já se mám rád takový jaký jsem a jsem se sebou spokojený a jestli s tím někdo má problém, tak je to jeho věc":-)

Jo, pokud Ti to vyhovuje, tak není důvod se měnit, ne?

Mění se jenom lidi, kterým něco vadí.

Takže v podstatě, pokud jsi spokojená sama se sebou - i s okolím, který Ti dělá "zrcadlo", nemusíš měnit nic.

Ubližovat jiným můžeš jenom tehdy, když oni sami Ti to dovolí. Neboli, i oni na tom mají svojí část zodpovědnosti, že si ubližovat nechají.
Pokud mají pevné hranice, pošlou Tě do pr.dele s nějakým ubližováním.
Pokud mají špatné hranice, a dovolí abys jim ubližovala, to je jejich věc a jejich část vztahu/zodpovědnosti.

Vztahama se člověk učí! :-)

Ano ano... pokud se to druhému nelíbí, tak JE PRAVDA, že je to druhého věc... ten kdo necítí problém se měnit dobrovolně nebude.

Takže pokud máš problém s partnerem a on je v pohodě... je to Tvůj problém. Zatím. Dokud se nezměníš natolik, aby i partner začal vnímat, že i on má problém.

To není o tom, že by partner taky neměl problém - ale dokud o něm neví, nebude nic dělat.

Není tady

#69 1. 7. 2008 15:16

Mariska
♥♥♥----

No holt to zní logicky a pak je to začarovaný kruh a život je pořád boj dumbom

Není tady

#70 1. 7. 2008 15:18

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Mariska napsal(a):

No holt to zní logicky a pak je to začarovaný kruh a život je pořád boj dumbom

Život je takovej, jakej si ho uděláš stolt

Neboli, chceš-li změnu, začni u sebe.

Upravil(a) Martinka1 (1. 7. 2008 15:18)

Není tady

#71 1. 7. 2008 15:20

Jessika
♥♥♥♥♥♥-

Mariska napsal(a):

tak se mějte trošku rádi a trošku neradi...
a trošku mějte rádi okolí a trošku neradi okolí...
prostě - od všeho trošku (resp. všeho s mírou)

p.s. to musí být príma jméno "Míra Troška" smile

Člověk je moudrý, ale lidstvo je hloupé...

Není tady

#72 1. 7. 2008 15:23

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

Mít se rád, neznamená být sobec.

Není tady

#73 1. 7. 2008 16:49

Petunie
♥♥-----

Ráček napsal(a):

Petunie já mám z toho takový postřeh, že si mu , až příliš dostupná a k dispozici , má tě jistou hmm Jsi úžasný parťák do nepohody i do pohody, může ti vylít všechny svoje problémy .... Těžko tě může hýčkat jako princezničku , možná z Tebe vyzařuje taková " mamina" ochranitelka, která je tam kde je potřeba...Né každý chlap to dokáže ocenit ..Možná spíš ten, který pozná ten " hrubý pytel " tak si pak váží toho lepšího  wink

Ráčku v tom máš pravdu...kolikrát mi řiká..chováš se ke mě jako ke svýmu mladšímu bráchovi.... roll
A to že mě má jistou mi i oznámí sám...řekl mi že je rád sám a že se o mě nebojí když nekam chodím (nesedim doma jako pecka) dokonce je rád když odjedu na celý víkend, protože si je jistej že ho nikdy neopustím...něco v tom smyslu...to mě děsně žere dumbom

Mariska napsal(a):

Já si spíš myslím, že to funguje tak, že já mám v hlavě, že se nemám ráda a tudíž lásku, kterou mi někdo dává si v hlavě přeorientuju, jako že to sice říká, ale rád mě nemá, protože si to třeba nezasloužím, proč by mě mít rád takovou ničemnou a hloupou ženskou:-))))

je to u mě přesně tak jak píšeš....neumím přijímat poklony, poděkování, pochvaly a ani tu lásku když si to uvědomím.... to je šílený....

v tom případě má pravdu Martinka1 ....že pokud to nepřijmu dávat to nebude..... ale jak se tohle naučit?

Nicolas napsal(a):

já se nemám ráda...je to dáno z dětství ---- tak tohle řeš a nic jiného.
Zakazuji ti od ted točit se na tom, jestli ti tvůj milaček poskytuje dostatek hýčkání a je-li tvůj vztah dostatečně žensko-mužský apod. To jsou jen zástupné problémy, resp. důsledky toho, že se nemáš moc ráda.

A ještě jedna věc, která je na půl cesty - nepřebírej problémy svého partnera na sebe. Děláš to automaticky a ještě se u toho cítíš dobře a nemůžeš si pomoci - výmluvy typu "že byt vymaluješ stejně lépe" nebo "nedokážu se dívat na jeho zoufalý výraz, když mu to nejde"....si nech od cesty.

Jako další úkol můžeš psát jen o sobě: každou větu začni slovem ...a eliminuj slovo ON. Zkus to :-) Nejdříve to bude divné, ale pak to zvládneš. Neboj.

..jenže to je přesný dělám to automaticky ......když to budu odbourávat, budu si připadat špatně, jako že se o něj nestarám, že nejsem dobrá partnerka..

ach jo začíná to všechno tam, kde jsme skončili s psychologem, mít rád sám sebe...to nezvládnu, myslela jsem že to pujde bez toho ale nepujde.... roll

moc všem děkuju... par

Není tady

#74 1. 7. 2008 18:20

pomněnka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ústecký kraj

Ptunie pussa
neboj bude dobře...vždyť jsi tak úžasná holka...co by jiný za takovou dal ..a to myslím naprosto vážně!..jen se nech trochu rozmazlovat!...vždyť si to zasloužíš...a uvidíš je to úúžasný big_smile

Jsme slepí a hluší k tomu nejkrásnějšímu co je ukryto v nás samých.

Není tady

#75 1. 7. 2008 18:29

bloncka
♥♥♥♥---

Petunie, mám z toho pocit, že Ty ho máš radši než on Tebe. A on to moc dobře ví. V takovémto vztahu má totiž jistotu, že nebude on ten opuštěný. Možná právě tohle cíleně hledal, protože má zkušenost s princezničkami, které ho pustily k vodě. Teď by měl jen vyzrát natolik, aby Tě nezraňoval.
Zkoušelas s ním otevřít téma "hýčkání" a říct mu všechno to, co nám tady? Já bych to asi udělala.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí