Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 30. 6. 2008 22:33

Taisha
♥♥♥♥♥--
Místo: střední Morava

Re: Jak být hýčkanou ženou?

Ahoj Pet,...pod tvůj úvodní příspěvek bych se dřív mohla z placu podepsat.. lol

A docela dlouho mi trvalo, než jsem přišla na to, kde byl zakopaný pes.

Za prvé - v sebeúctě, v sebevědomí. Víc v tom prvním. Za druhé - mít ráda sama sebe, ta "sebeláska". Za třetí - vědět, co chci a jak chci, a stát si za tím. Naslouchat sobě a svým přáním a potřebám.

A taky mi bouchaly nervy,..a taky jsem si vyslechla,.... A taky jsem očekávala, že někdo ocení, co dělám,.. A čím víc jsem se snažila, tím méně to pro něj znamenalo.. A tím méně jsem znamenala i já pro sebe, deptala se a začarovaný kruh se uzavíral...
A bejvalky byly taky supr tummenupp

Tak třeba ti má slova k něčemu budou...

Držím palce, ať se to u vás vyvine k oboustranné spokojenosti.

Poznání je jedno, ale hloupost se násobí.

Není tady

#27 30. 6. 2008 22:39

mashanka
Zablokovaný
Místo: Praha

Ať dělám co dělám.. -  v tom to je - prostě nic nedělej, nerespektuj, měj taky nálady,dělej to, co chceš, občas někam zmiz ............
Já taky jezdím na čundr, dovolenou nejlépe v horách, nelakuju si nehty, seberu mu váleček a vymaluju pokoj, a přesto mě hýčká. Možná proto, že mě skutečně miluje

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

#28 30. 6. 2008 22:46

Amriana
♥♥♥♥♥♥-

Mám jednoduchej návod ...nech mu ty jeho mužský věci - tahat skříně, malovat pokoje, řešit mír na blízkým východě atd...hezky se usmívej, choď s kámoškama na kafíčko a strááášně ho chval ... uvidíš, že se přetrhne v péči ... ženská(podstatný jméno) má bejt ženská (přídavný jméno).... Mě osobně k uspokojení mýho ega stačí vědomí, že kdybych chtěla, tak si tu poličku klidně přivrtám ..ale hrnout se k tomu nemusím...

Žena bez muže je jako ryba bez jízdního kola. (Gloria Steinemová)

Není tady

#29 1. 7. 2008 0:52

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Ja by som to nenazvala hýčkaním, ale včera som nerobila siláčku a nechala som si pomôcť najprv od zamestnanca obhcodu a potom od taxikára s vlečením nábytku. rodna Nie som Fuperžena, aby som si msuela všetko odmakať sama, že?

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#30 1. 7. 2008 6:39

adra
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: moje krásné město:-))

Tajgr napsal(a):

Jak být hýčkanou ženou?Najít si milence dumbom big_smile .

jo to mužu vřele doporučit..ale všeho moc škodí  takže vocamcaď pocamcaď  reta reta

jinak moc zajímavé téma   winkwink

jééé až ted jsem si všimla té palice dumbomdumbom

Upravil(a) adra (1. 7. 2008 6:40)

Co uděláme v životě pro sebe, to si s sebou vezmeme do hrobu. Co uděláme v životě pro druhé, to tu zůstane na věky...

"Pri milování zavři oci a užívej ho plnými doušky, je to dar co teď v tuhle chvilku mas, ale jak skonci vic nedoufej. Milování je dar...ne slib..."

Není tady

#31 1. 7. 2008 7:47

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

Podle mě je chyba, když žena dává muži najevo, že je absolutně soběstačná, dokáže si všchno zařídit, vyřídit, udělat, včetně mužských prací. Jak má muž takovou ženu, v podstatě chlapa, hýčkat? Hýčká se ten, kdo je slabší, něco nedokáže, něčemu nerozumí. Aspoň já mám takové zkušenosti. Žena by měla být občas bezradná a nechat na chlapovi, aby něco zařídil a pak ho s obdivem chválit. pro mě to nebylo tak obtížné, protože já opravdu neumím vymalovat byt, odvzdušnit topení, vyměnit těsnění ve vodovodu, vyčistit sifón a podobně. Kromě toho jsem nechávala na BM třeba zařizování dovolené, platby za byt a auto. Kdybych tohle všechno dělala a uměla, tak co by dělal ten chlap?

Není tady

#32 1. 7. 2008 8:18

Petunie
♥♥-----

Dobré ráno,

moc děkuji všem za příspěvky a rady hjarta

s tím milencem....tomu nebudete věřit, jednou jsem měla tzv. milence (já těsně po rozchodu, on ženatý kamarád, udělala jsem si dovču s ním na služebce) a víte co? Ani on si mě zbla nehýčkal, dokonce jsem si i večeři musela zaplatit sama......  dumbom

já to asi nějak vyzařuju nebo co....když já tak nějak neumím myslet na sebe....a když vidím jak on je zoufalý z toho malování a jak nevěří že to udělá dobře....tak mu radši řeknu..ukaž zlato...ja to zkusím....no a když vám ten váleček předá??? tak má říct padej k televizi já si to tu doválčím sám....

prostě vnitřně cítím, že když on dostatečně nezastává tu chlapskou roli, tak to přebírám já....jsem zvykla od mala se takhle starat....o sourozence apod. styrka

zkusím se to nejak odnaučit.....ale proč? třeba právě proto mě má rád...hm  kapitulation

Není tady

#33 1. 7. 2008 8:46

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

A chceš to vůbec měnit? Jestli ne, jestli vám to takhle vyhovuje....

Strach je malá smrt...

Není tady

#34 1. 7. 2008 9:15

Feuria
♥♥♥♥♥♥♥

Petunie napsal(a):

.....on mě dokonce nechá přespat mimo město...a je mu jedno u koho a kde! tenkrát jsme byli hodne rozhádaní a já musela zmizet a tak jsem se sebrala a jela ke kámošce a jen mu zavolala že nepřespím doma....a on byl v klidu....pak mi zpětně řekl, že mu to nevadilo, že mi věří, že bych nic neprovedla..... usch

Já bych mu například ani nezavolala ... věřím, že by se ozval sám wink

Život je boj, tak se tady klidně pozabíjejte a já bych zdovolením prošla....

Není tady

#35 1. 7. 2008 9:22

Jessika
♥♥♥♥♥♥-

já bych měla radu... dost funguje...písnu do SZ smile

Člověk je moudrý, ale lidstvo je hloupé...

Není tady

#36 1. 7. 2008 9:23

Barusja
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Plzeň

Ahoj Petunko,
já Ti rozumím. Byla jsem na tom podobně. BM si zvykl, že všechno obstarám sama, takže mě na nákup jenom odvezl a zaplatil a já všechno naskládala a odtahala sama:( Doma, když jsem chtěla něco přestěhovat a poprosila ho, zásadně nic nedělal, protože věděl, že si to přestěhuju já. U nás sice nebyly bejvalky, ale když viděl nějakou jinou, tak jsem hned měla na talíři, jak já je upravená a opečovaná.
Teď mám přítele a zatím dělám, jako že pomoc potřebuji, ale jsme spolu krátce, takže těžko soudit.

Není tady

#37 1. 7. 2008 9:48

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

Selima napsal(a):

Ja by som to nenazvala hýčkaním, ale včera som nerobila siláčku a nechala som si pomôcť najprv od zamestnanca obhcodu a potom od taxikára s vlečením nábytku. rodna Nie som Fuperžena, aby som si msuela všetko odmakať sama, že?

To už je ale úplně jiné téma a s hýčkáním nemá nic společného.Tomu se u nás říká využívání dobroty cizích.Doufám,žes třeba tomu taxikáři dala alespoň bakšiš,když ti dělal i stěhováka.

Není tady

#38 1. 7. 2008 11:02

Ugo Drago
Host

Kuty napsal(a):

Selima napsal(a):

To už je ale úplně jiné téma a s hýčkáním nemá nic společného.Tomu se u nás říká využívání dobroty cizích. Doufám,žes třeba tomu taxikáři dala alespoň bakšiš,když ti dělal i stěhováka.

A nebo mu alespoň dala big_smile

Upravil(a) Ugo Drago (1. 7. 2008 11:03)

#39 1. 7. 2008 12:34

Petunie
♥♥-----

Bety napsal(a):

A chceš to vůbec měnit? Jestli ne, jestli vám to takhle vyhovuje....

Ahoj Bety a všichni.....moc to chci změnit. Ale jak je videt je to jen na mě ....díky Taisho a Kuty..a vám všem tady.....zkusím být trochu víc sobec a starat se o sebe a prostě toho tolik neřešit ....a pokud ani to nepomuze radsi z toho vztahu vycouvám......jasne ze mi na začátku vsichni rikali že je sobec, frajer a tak podobně....ale znáte to v tu chvíli jsem to házela za hlavu....nebo se říká jak se chlap chová k mámě, tak se podobně bude chovat k ženě.... grater a já blbec toho nedbala a ty červíčky co hlodali neposlouchala....

Jenže já když se do něčeeho dám nechci přiznávat prohru nebo tak...řikám si tak se snaž víc a bude to lepší...ale asi to tak není...  kapitulation

pěkný slunečný den....

Není tady

#40 1. 7. 2008 12:48

luminka
♥♥♥♥♥--

Někdo radí zůstat sama sebou, já radím hrát si na chvíli na opečovávanou dámu. Třeba se Ti to začne líbit a ještě manžela potěšíš, buď nejen do nepohody, ale i do pohody. Můžeš měmit šaty a účes, aby manžel nevěděl, co bude zítra a byl pořád překvapený.

Není tady

#41 1. 7. 2008 13:00

Jessika
♥♥♥♥♥♥-

Petunie napsal(a):

Slávku neva...já taky googlovala a objednala jsem oba díly smile .....pro jistotu...jen jsem zvedavá co na to řekne chlap až uvidí že to čtu....

brzdi s tou literaturou, abys nedopadla jako Bridge Jones ... to mně fakt baví, jak ona na každou životní situaci nakoupí sadu příruček smile

někdy, přiznejme si to , dámy, jednáme čistě kalkulativně - víme, že má rád vysoké/nízké podpatky (namalované/přírodní nehty, dlouhé/krátké vlasy, sukně/kalhoty atd....) a tak ačkoli jsme baculatá krátkovlasá pr... s křivýma nožkama , která nutně potřebuje trošku vypomoct vysokými podpatky, kalhoty jsou přesně to, co jí sekne  a její vlasy by potřebovaly spíše krátký zástřih - tak se nasuneme do mini, díky absenci podpatků přijdeme o cenných 7 cm, z vlásků vytvoříme cosi řídkého a pokud možno odbarveného (protože ty jeho bývalé princezny přece byly všechny blondýny...) ---- a výsledek ? on si nás neváží ?
.... možná ti chlapi (kteří mají spoustu přání o tom, jaká by měla být a spoustu přitroublých vzpomínek, jaká ta byla bývalá ...) ocení spíš přirozenost, přiměřenou péči a hlavně spokojenost sama se sebou smile
  ... no a pokud neocení, tak říkám - nechce mně, tak si mně nezaslouží big_smile

Není tady

#42 1. 7. 2008 13:16

Petunie
♥♥-----

Jessika napsal(a):

.... možná ti chlapi (kteří mají spoustu přání o tom, jaká by měla být a spoustu přitroublých vzpomínek, jaká ta byla bývalá ...) ocení spíš přirozenost, přiměřenou péči a hlavně spokojenost sama se sebou smile

Víš Jess, to já nejsem, jak říkám naopak se nechovám jako bejvalky a on je za to rád.....já je zminuju proto, že kdybych vedela že je to ignorant, který nikdy nebyl na žádnou ženu něžnej a pozornej tak mě nepřekvapí že se ke me chová stejně.....

jenže já vím že to umí, z jeho vyprávení a z vypráveni jeho mamči třeba..víš? kolikrát pronesla hmmm to je divný to dřív tohle dělal a kroutila hlavou kapitulation
a já se vubec nechovám, neoblíkám jako bejvalky....on to ocenuje ale na druhou stranu se ke mě chová jako ke kámošovi no ještě hur, kamarády aspon toleruje....  butter

bože je mi z toho do breku grater

je to proste jasný....nemiluje mě....jsem možná praktická pro život a kámoši mu me závidí a on si tak hodne honí ego....to je videt...ale jinak....nejsem ta princezna do který by byl blázen...

Není tady

#43 1. 7. 2008 13:37

Mariska
♥♥♥----

Hele, já jsem naopak vždycky od exe slyšela, jak furt fňukám, když jsme lezli 16h po horách, jak furt fňukám, že je mi zima, že bych se měla otužovat...jak všechno moc prožívám a nemám pochopení pro jeho "kamarádky"...jsem typická ženská, která je samostatná, dokáže se o rodinu postarat, ale mám vyloženě ženské manýry a vlohy a on chtěl vedle sebe podle jeho nároků CHLAPA!!!, takže to si nevybereš... :-)))))) nakonec jsem se tak začala chovat, abych si ho udržela a tím překonávala vlastní hranice, jako že jsem ani nehlesla, když mi modrali prsty u nohou nebo jsem padala únavou na dlouhé túře a stejně jsme se nakonec rozešli....:-)))

Není tady

#44 1. 7. 2008 13:39

Jessika
♥♥♥♥♥♥-

Petunie napsal(a):

je to proste jasný....nemiluje mě....jsem možná praktická pro život a kámoši mu me závidí a on si tak hodne honí ego....to je videt...ale jinak....nejsem ta princezna do který by byl blázen...

tak si najdi takovýho, pro kterýho budeš princezna smile
ale jinak, nic ve zlým, pokud je priorita vztahu brána jako : aby po mně toužil, aby byl do mně blázen apod... , tak to není ta nejlepší deviza
máš se vůbec ráda, holka  ?

Není tady

#45 1. 7. 2008 13:44

BB
♥♥♥♥♥♥-

Petunie napsal(a):

Jessika napsal(a):

Víš Jess, to já nejsem, jak říkám naopak se nechovám jako bejvalky a on je za to rád.....já je zminuju proto, že kdybych vedela že je to ignorant, který nikdy nebyl na žádnou ženu něžnej a pozornej tak mě nepřekvapí že se ke me chová stejně.....

jenže já vím že to umí, z jeho vyprávení a z vypráveni jeho mamči třeba..víš? kolikrát pronesla hmmm to je divný to dřív tohle dělal a kroutila hlavou kapitulation
a já se vubec nechovám, neoblíkám jako bejvalky....on to ocenuje ale na druhou stranu se ke mě chová jako ke kámošovi no ještě hur, kamarády aspon toleruje....  butter

Petunie ... poznámky jeho mamky bych nebrala vážně. Jak ona může vědět, jak se chová mimo domov? Moje tchýně o mém švagrovi tvrdí, jaký  je nejlepší ( a to ve všem) a přitom já vím, že je to normální hulvát, který neváhá kopnout svoji ženu do achylovky, když ho zrovna naštve. Ale umí dělat scénky ... před rodiči ťu ťu ťu  a za rohem  bum! Nemám ho ráda . Jsem ráda, že manža je  naprosto jinej .....  Už se ani nestýkáme, protože je děsnej mrzout.

A ještě si uvědom, jestli to FAKT chceš ..... být opečovávaná ....  vždycky je to "něco za něco" ..... jednak si musíš vybrat chlapa s takovou povahou a ti  taky potom většinou člověku jaksi ustřihnou křidýlka. Ubyde ti svobody a třeba by ti to i lezlo na nervy .... člověk si má dát pozor na to, co si přeje, aby to náhodou nedostal ........   

Ovšem samozřejmě nevím, jestli zrovna ten tvůj fakt není sobeckej ignorant .... to musíš posoudit sama , a když jo ... tak vyměnit ....   styrka

BB

Není tady

#46 1. 7. 2008 13:44

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Já se kdysi taky snažila... na MD stihnout domácnost, než se M vrátí domů, pak ho "nezatěžovat" třeba vyzvedáváním dětí ze školky, placením složenek atd.... protože, sebekriticky přiznávám, mi šla na nervy jeho "ležérnost" a všehodělání za pět minut dvanáct nebo taky deset minut po... a pak se mi doneslo, že se cejtí nedoceněnej, protože "ona všechno stihne, ona mě nepotřebuje". Ale že by změnil přístup, to ani náhodou. V podstatě mu to totiž vyhovovalo, včetně toho "stěžování" - protože to vlastně byla omluva jeho nicnedělání, neopečovávání a nehejčkání...

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#47 1. 7. 2008 13:47

Petunie
♥♥-----

Jess nemyslím to jako prioritu vztahu, ale tak nějak je to pro mě součástí vztahu...žena x muž...muž se o ženu stará a ochranuje ji a hýčka si ji (nemyslím pořád, ale tak nejak by tohle ta žena mela porad vnitřně citit) .......možná to spatne vysvetluju..

já se nemám ráda...je to dáno z dětství (říkal psycholog) ale pracuju na tom a je to lepší ....řekla bych...mám se třeba mnohem radši nez pred dvema lety smile

ale to s tím nesouvisí ne?

Není tady

#48 1. 7. 2008 14:00

Mariska
♥♥♥----

Já si to taky myslím. Někdy člověk asi dělá věci, které tak můžou vypadat, ale ve výsledku záleží, s kým se na té cestě životem potkáš.. to mít se ráda asi souvisí hlavně s tím, jak dlouho si necháš s..t na hlavu a budeš tolerovat svého partnera...samozřejmě, že ty zdravě sebevědomé ženy asi nemají problém si říct, že mi za to nestojí, se rozčilovat s někým, kdo si mě neváží a odejít a už to dále neřešit a najít někoho nového...ale nic není černé a bílé, takže určitě záleží na tom, jestli ten partner dělá něco pro to, aby vztah fungoval a nebyla na to ta ženská sama a aby se zkrátka oba flexibilně přizpůsobovali sobě navzájem a tomu, jak je život  alléta mění...

Není tady

#49 1. 7. 2008 14:03

Jessika
♥♥♥♥♥♥-

Petunie napsal(a):

Jess nemyslím to jako prioritu vztahu, ale tak nějak je to pro mě součástí vztahu...žena x muž...muž se o ženu stará a ochranuje ji a hýčka si ji (nemyslím pořád, ale tak nejak by tohle ta žena mela porad vnitřně citit) .......možná to spatne vysvetluju..

já se nemám ráda...je to dáno z dětství (říkal psycholog) ale pracuju na tom a je to lepší ....řekla bych...mám se třeba mnohem radši nez pred dvema lety smile

ale to s tím nesouvisí ne?

jasně že to s tím souvisí... smile
v tom je právě ten fór - když se nebudeš mít ráda ty sama, proč by tě měli mát rádi ti druzí smile

Není tady

#50 1. 7. 2008 14:10

Mariska
♥♥♥----

No tak tomu teda nerozumím...proč by neměli mít?

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí