3. července : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 3. července : Praktické grilovací desatero pro úspěný start letních grilovaček! 3. července : Prázdniny jsou tady a s nimi i doba dovolených a výletů. Kam vyrazit? Mrkněte na nae tipy! |
|
|
Skús si nájs aj nejakého koníčka... alebo obnovi staré priatežstvá... vyskúaj nejakú novú činnos... proste sa fakt nauč plni si priania a vôbec ich vníma. Mono to po návrate ocení aj mu - a zapojí sa - ale keby, aj tak dobre...
Není tady
Jetě já, ono je to fajn, kdy to tu můu vypsat, protoe ty moje litanie by asi naivo těko někdo vydrel a vy mě maximálně písemě sepsujete a navedete mě , kam dál. TAKY DÍKY VAIM RADÁM JE MI U O NĚCO LÉPE.
Není tady
No jo, koníčky bych měla, ale teď o prázdninách to moc nefunguje, orientální tance nejsou kde tančit , tak aspoň podle počasí chodím s "chlapečky" ( dvojčata, 17 let, 197cm) plavat, pěstuju doma kupu zvířecích miláčků: 6 koček, papouek, dvoje rybičky, pavouk, elva. Teď, kdy jedeme pryč, tak zase mám starost kam s nimi. Ale hlavním koníčkem mi teď je pakování NA DOVOLENOU, musím ve naehlit, naprat, nakoupit, prostě trochu maraton. Ne e bych jen doma seděla a vzdychala po Munďákovi, ale ono to moná odjinud tak vypadá. Já sem vdycky přijdu a kdy nutně potřebuju odpustit páru a vy si pak myslíte, bůhví jak se hroutím. Ono to v tu chvíli, co to píu, tak je, ale díky tomu vypsání a vaim radám u to zvládám podstatně lépe ne před 3mi týdny.
DÍKY VEM
Není tady
ahojky,
Chtěla bych Vám jen napsat, e "přítel" si napsal motivační dopis do léčebny a doel si ke psychiatrovi pro doporučení do léčebny, take snad je to na dobré cestě a nastoupí tam, jen co mu polou termín. Zítra jde jetě do Laxusu, aby mu pomohly vydret nepít ne nastoupí.
Poslední dobou mám zase nějak nervy úplně na dranc, pořád je mi na zvracení. a jen se modlím aby u nastoupil a já si konečně "odpočinula".
Take pevné nervy vem, a u stojíte na jakkékoliv straně alkoholismu.
Není tady
Doufám Mono, e i u vás to bude tak rychlé jako u nás. Munďák sice ádný motivační dopis nepsal, ale psychiatr mu
napsal doporučení, to jsme poslali ve čtvrtek potou a v úterý u mu volali , e má ve čtcrtek nastoupit, take to byl fofr, byli jsme z toho mírně vykulení, ale sbalila jsem ho a el. Tak a se to u vás taky vyřeí hned, a u ho nemusí pořád řeit. Jene já si myslela, jak si oddechnu a teď, kdy si přečte ty moje litanie-hrůza,co. Ale chce to prostě čas a zvyknout si na ivot bez hlídání, kontrol atd. Já se o to usilovně 3 týdny snaím
Není tady
My sme včera mali tie poslendú "tanečnú hodinu", u bude len video a potom materská.
preto si hžadám iné formy pohybu a trávenia vožného času... asi skúsim zumbu a páčilo by sa mi, keby sa niekde robila jóga alebo tai-či pod írym nebom. Dovolenka je výborná
, len som práve myslela na to, aby si sa naučila robi si rados a myslie na seba aj MIMO dovolenky. Keby si bola bliie, zvieratá rada postráim
.
Není tady
Radost jsem si za ty poslední tři týdny udělala asi tak za 4.000 Kč. Nejdřív jsem la ke kadeřnici, nechala se ostříhat, přibarvit melír (mám v něm pár prouků do červena) a udělat masá hlavy. Pak jsem si koupila nové letní aty u Marks & Spencer a nakonec jsem to dorazila novým parfémem. Teď si dělám radost u jen tím, e jsem se rozhodla na tu dovolenou jet a i tou dovolenou a po ní u doufám budu mít mylenky i na dalí věci, jako je focení a filmování (to u i na dovolené) a hra na klavír, ale na to musí mít člověk chu, jinak to nejde.
Není tady
Jj, chu by byla, ale kde vzít čas, kdy z práce chodím nejdříve v 17.30.
Není tady
Holky, sláva! Dneska jsem konečně po 3 týdnech normální a klidná a to i bez práku. A bylo to tak jednoduché! Prostě jsem se na ty nae 3 minuty připravila tak, e jsem mu byla schopna za minutu a půl říct ve, co jsem chtěla, on mi za minutu a půl řekl, co potřeboval on a jetě mi stačil říct, e o mě moc stojí, e mě miluje a nechce ztratit. Já mu řekla ve, co jsem mu potřebovala říct- jak se cítím mizerně, jak to zvládám sama, co v práci- a on poslouchal a ptal se a byl plný zájmu. Prostě stačilo se jen připravit na to, e ve nesmí trvat déle ne 3 minuty. Pečlivě jsem si to nacvičila, odměřila stopkami a vida, jsem daleko spokojenějí ne kdybych s ním prokecala hodinu o ničem.
Upravil(a) Rosamunda (29. 7. 2009 22:58)
Není tady
Tak zatím mi to vydrelo i dnes, i ráno jsem byla celkem v klidu, u týden beru toho ranního práku jen třetinu, take se to opravdu lepí. Ale ten včerejí tah s telefonátem byl bezva a dokonce jsem to vymyslela sama. Teď mě ale u začíná chytat cestovní horečka, u se móóóc těím na tu dovolenou!!!
Upravil(a) Rosamunda (30. 7. 2009 11:48)
Není tady
Rosamundo, to je dobře.
Ví, ono je podle mě i nesmysl chtít, aby se člověk změnil ze dne na den. Teď mluvím ne o Munďákovi, ale o tobě.
Prostě odchod Munďáka do léčebny je sice nejlepí řeení, ale svým způsobem i pro tebe naprosto nová situace - bývali jste asi po mnoho let skoro pořád i spolu, kdy spolu i pracujete.
Jednodue si i ty na novou situaci zvyká a učí se v trochu pro tebe nové realitě ít.
Chci říct - řekla bych, e jsi i ty sama na dobré cestě, pracuje na sobě a mnohé dalí přinese čas. Byl by i nesmysl chtít absolutní tvou vyrovnanost hned, okamitě jen co za Munďákem zaklapy dveře léčebny.
A léky vysazuj postupně, po dohodě s doktorem, a také podle toho, jak sama bude cítit.
Jj, má naprostou pravdu, Blossom. Kdysi jsem se pokouela jeden z těch mých práků vysadit rychleji, jene pak jsem byla tak otrávená a otravná, e to prostě nelo dál. Co se týče mé vyrovnanosti, prostě jsem sama sebe překvapila, e mi ten jeho odchod na léčení nijak neulevil, spí naopak. To, co proívám tedĄ je ale proti začátku kolem 9.7. procházka růovým sadem. U jsem aspoň schopná se soustředit na práci, jsem schopná sbalit věci na dovolenou, dřív jsem jen myslela na něj a na to jak se mi ukrutně stýská a e to bez něj vůbec nevydrím. Pěkná pitomost, co? Vůbec nechápu proč mi to pořád drnčelo v hlavě, kdy je tisíce enských, které to bez manela vydrí (ty jsi toho zářným příkladem), tak proč ne já? Asi mi z toho veho trochu hráblo
ale jsem ráda, e to ustupuje, u jsem se bála, e mi to zůstane, ten chorobný strach a stesk.
Není tady
Rosamundo - est koček
???
Tak to jsme na tom téměř stejně - já mám o jednu méně.
Ovem někdy mi to připadá, jako bych jich měla aspoň patnáct - to kdy otevřu dveře ledničky
Mono1: alespoň dobrá zpráva, e se přítel rozhodl SÁM A O SVÉ VLASTNÍ VŮLI nastoupit do léčebny. Motivace "MÁM PROBLÉM S ALKOHOLEM A CHCI HO ŘEIT" je sama o sobě dost silná, teď jen zbývá doufat e léčbu zdárně dokončí a bude abstinovat
Není tady
est koček a jetě jsme mívali psa, ale ten vloni v listopadu umřel. Já kdy jsem neměla normální vztah s manelem, tak jsem si pořizovala zvířata, protoe ta dávají lásku bez výhrad, chtějí jen nakrmit a pohladit a právě ta monost někoho pohladit mi chyběla nejvíc, tak jsem hladila kočky a psa. Ohromě to uklidňuje
.
Teď jsem právě dobalila 1. taku s krámama na dovolenou, tak jsem ráda, e mám aspoň to. UFFF!
P.S. Ta kočka ve Tvém avataru je Tvoje, Kiaro?
Upravil(a) Rosamunda (31. 7. 2009 1:06)
Není tady
Rosamunda napsal(a):
est koček a jetě jsme mívali psa, ale ten vloni v listopadu umřel. Já kdy jsem neměla normální vztah s manelem, tak jsem si pořizovala zvířata, protoe ta dávají lásku bez výhrad, chtějí jen nakrmit a pohladit a právě ta monost někoho pohladit mi chyběla nejvíc, tak jsem hladila kočky a psa. Ohromě to uklidňuje
.Teď jsem právě dobalila 1. taku s krámama na dovolenou, tak jsem ráda, e mám aspoň to. UFFF!
Ros, tuto motivaci - pořídit si milující zvíře, kdy milující člověk chybí nebo kdy vztahy nějak haprují- vidím kolem sebe na mnoha frontách. Asi to fakt pomáhá.
A kde jsi ty, Hanule? Pokud vím, 17-tého jste odjíděli na dovču, nejste u zpět? A jak se cítí, ty i tvé děti? Pomohla vám změna prostředí a nové záitky ? Napi.
Dneska ráno jsem zase trochu chytla nerva, ale asi to spí bude cestovní horečka a nervy z toho, co jsem ve musela stihnout zajistit před odjezdem. Doufám, e se mi firma v době dovolené nepoloí,i kdy nevím, proč by měla, pak bych se mohla toti poloit i já. Na zítřek se moc těím, jedu navtívit svého milovaného Munďáka, který u je zase o krok blíe 2. stupni léčení. ON SE OPRAVDU SNAÍ ! A podle hlasu je OPRAVDU RÁD, kdy mu volám, no jetě aby nebyl!
No a pak u tady přestanu na 14 dní otravovat, i kdy... Beru si toti ssebou notebook take moná se dočkáte i nějakých zpráv z ciziny
Není tady
Kočičáci pomáhají, řekla bych, e jsou přímo léčiví. Se psy je to těí, ti se toti pořád straně vrtí, take se s nimi nedá pořádně pomuchlat. Ale mám to vyzkouený, e to pomáhá.
Není tady
Rosamunda napsal(a):
.
Teď jsem právě dobalila 1. taku s krámama na dovolenou, tak jsem ráda, e mám aspoň to. UFFF!
Není, ale je jednomu z mých mafiánů navlas podobná
Já měla doma kočky od mládí, nechala jsem je doít u maminky a kdy jsem se přestěhovala na vesnici, pořídila jsem si napřed jednu kočku, potom druhou a pak u to lo tak rychle, e jsem se nestačila divit A je to tak: zvíře dokáe milovat člověka bez podmínek, za pohlazení je vděčné a zejména kočky jsou mazlivé a přítulné, nechají se chovat, hladit a vrňánkují mi před spaním do ouka tak, e mě bezpečně uspí. Co se o manelovi říct nedalo - místo vrňánkování chrápal jako cirkulárka, okolo sebe ířil pach pivovary-lihovary, vlídného slova za kus vance jsem se taky nedočkala, o mazlení a hlazení ani nemluvě ...
Teď to s trochou ironie a nadsázky zlehčuji, ale zvířata jsou pro člověka, který citově strádá vítanou náhradou za partnera, který buď není - nebo je, ale projevy lásky a náklonnosti buď odmítá nebo si je nezaslouí
Není tady
Tak tu sedím sama v restauraci v Ml. Boleslavi na náměstí a jsem celá smutná . Právě jsem odela z návtěv u méko milého Munďáka. To byla krááása. 3 hodiny jsem zase poznávala samu sebe, byla jsem to zas já, ta sebejistá, rozhodná Rosamunda. Teď se cítím jak hromádka netěstí UÁ.
Není tady
No čéče vidí, mohla ses stavit za mnou...Jsem z MB.
Ros, já vím, e oba počítáte týdny a dny, ale o ty samotné dny přece vůbec nejde, jde o jeho kvalitativní posun...ne uběhlou kvantitu..
Jen abyste oba nebrali za konečnou proputění z léčebny. To toti bude jen začátek...
Prudím viď?
Na dovolené přijde doufám i na jiné mylenky, ne na M. Má ho plnou hlavu ..
Moná bys mohla "pouít" tyto týdny i na uvědomování si své nezávislosti a samostatnosti. Třeba si i připustit variantu "bez něj". Pořád mám nepříjemný pocit, e tvůj ivot stojí doslova na něm.
e to zvládne levou zadní, o tom vůbec nepochybuju. A nemyslím tím, e bys s ním neměla počítat a měla ho odkopnout..vůbec ne. Jen si tu variantu uvědomit a jaksi zpracovat, e i tak to půjde...ví? Mám dojem , e ty to proívá hůř, ne on...
Já jsem dnes hnusná, co?
Ros, ty jsi u na dovolené, tak u jen budu doufat, e ji proije "naplno" a bez omezení. Nepřipus si ádnou patnou mylenku, to jde..jo??
Tak Ros, ahoj a myslím na tebe!!
Není tady
Ahoj, Wiki nejsi hnusná, vím e má pravdu, ale já zatím nechci ivot bez něj řeit, nemám proč. On se tak změnil,e je to zase on,jak jsem ho znala dříve a tak jsem se doo něj znovu zamilovala a on do mě taky! Jinak jsem na dovolené ve slovinských Julských Alpách, jsme tu s dětmi pod stanem a leje a leje. Tak zítra vyrazíme k moři, am se snad ohřejem.
Není tady
Já vím, já ti rozumím...
Já jsem si sama kolikrát říkala, paneboe...jak jsem mohla vůbec udělat to a to... nebo to..., jak jsem se mohla takto chovat...v době mé exhibice...jakoby to byl jiný člověk, který se mnou nemá vůbec nic společného....
Dnes u vůbec nechápu. Ani proč, ani proč jsem to vůbec dělala...třeba se dopracuje k tému poznání..
a proč furt píu sem, kdy je novej chlívek??
Není tady
Wiki napsal(a):
Já vím, já ti rozumím...
Já jsem si sama kolikrát říkala, paneboe...jak jsem mohla vůbec udělat to a to... nebo to..., jak jsem se mohla takto chovat...v době mé exhibice...jakoby to byl jiný člověk, který se mnou nemá vůbec nic společného....Dnes u vůbec nechápu. Ani proč, ani proč jsem to vůbec dělala...třeba se dopracuje k tému poznání..
a proč furt píu sem, kdy je novej chlívek??
Naprosto potvrzuji zde vyjádřenou dvojakost, dvojtvářnost člověka závislého na alkoholu : Kdy si vzpomenu na svého BM, vybaví se mi 2 naprosto rozdílní lidé - PŘED závislostí a BĚHEM závislosti.
Ten první - skvělý, báječný chlap, bývala jsem na něj pyná, kdyby se hypoteticky mohl vrátit zpátky, veho nechám, ve opustím a budu zas s ním, těstím bez sebe.
A ten druhý - BĚHEM závislosti - smutná a depresivní vzpomínka na lidskou trosku propadající se ní a ní, osobnost obrácená naruby. Je smutné, kdy se za svého manela musíte sydět. A i po rozvodu - zůstává stejně tátou vaich dětí, take se depresivním pocitům nelze úplně vyhnout.
PS: mě se taky líp píe do starého chlívku, ten má historii příspěvků, má své souvislosti.
Tak vás chci trochu potěit, máme se skvělě, sluníčko hřeje, koupeme se, NEPRÍ. Zítra vyráíme na Loinj, nai destinaci, tak se těím. Po cestě mi upadl výfuk, tak mi ho kamarád opravil, tak i auto mi jezdí dobře. A ranní práek u neberu 4. den a nic! Myslím, e jsem na sobě dost mákla, sice se mi po něm stýská, aqle u aspoń nejsem tak straně závislá, dokáun si to tu opravdu uít, vím, e si to zaslouíme. Sice musím úřadovat i odtud, protoe máme nějaké problémy v lékárně ale zatím fungují, tak se snad ani nebudu muset vrátit dřív.
Není tady