Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 11. 1. 2006 7:44

cilka
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: ústecký kraj

Představte se, prosím...

Všichni se tu jakž takž známe, ale neznáme pejsky, kočičky, prasátka, myšky, luguány a jiné potvůrky co nám tak ovlivňují život. My, lidé o sobě víme co se dá, tedy co kdo napíše, ale o zvířecím příteli zpravidla nic nepíšem a já myslím, že je to škoda. Proto říkám, představte  se...

Není tady

#2 11. 1. 2006 7:59

cilka
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Představte se, prosím...

U nás doma bydlí feka Nesie (Lochneska doslova a do písmene), kočka Líza co nám nosí ke dveřím myši, klisna které říkáme Gábinko a valach Stoffi u obou jde o variace z jejich jmen. Dále s námi žijí slepice a kačenky, ty nazývám podle toho zda utečou nebo jsou hodný a sežerou mi kytky nebo ne.
Gábinka k nám přišla protože jí nikdo nechtěl, já jsem ten co nikdy neodmítl pomoc a tak jsem ji vzala k nám. Do té doby jsem nikdy koně neměla. Ale dřív s nimi dělala, jenže vlastní je vlastní. Stoffiho jsme koupili, když nám na podzim umřela kobylka, kterou jsme měli moc rádi, tak tu bylo moc prázdno a pusto. Je to lidmi zkažený koník, je neurotik, nerespektuje člověka ale když uzná, že tohle se mu líbí, tak je nesmírně vděčný. Tedy ho v současné době zkoušíme převychovat. Už pochopil, že bič není od toho aby ho bil. Nesie je kříženc filly a dobrmana, je to jěště štěně, ale už teď se jí lidi bojí. Umí velmi dobře hlídat, proto ji máme. Chodí s námi denně ven, je to praštěný pes, nechápu, proč v tomhle počasí skáče do vody. Ale je tak šťastná....

Není tady

#3 11. 1. 2006 8:52

Rhea
♥♥♥♥---
Místo: Brno

a my máme doma dvě holčičí morčátka, která jsou už velká jako prasátka a asi roční mourovatou kočičku, kterou jsme si pořídili na chytání myší, ale zatím se nějak nedaří. Nosí nám pořád dokola jednoho rejska a myslí si, že to jako nevíme. A spoustu rybiček. Máme dvě akvária. Ale o ty se stará manžel, já tomu vůbec nerozumím. No, a taky ty myši, ale s těma nekamošíme. A abych nezapomněla, teď v zimě krmíme ptáčky. Máme na balkóně krmítko a sypeme jim. A to je snad vše.  roll

Není tady

#4 11. 1. 2006 8:55

Barborka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Karlovy Vary

U rodičů máme pejska: 14ti letého srnčího ratlíka Bertíka a doma mám leguána.

Není tady

#5 11. 1. 2006 9:01

cilka
♥♥♥♥♥♥♥

Barborko, ty se máš, taky jsem měla leguány, nejdřív dva a pak jen Honzíka, to bylo snad nejlepší zvířátko co jsem měla až na pár vyjímek. Když jsme šli na barák, musela jsem ho dát pryč, protože jsme za pochodu stavěli. Měl už 103 cm, byl moc krásný a dostala jsem ho k výročí svatby. 10tému.

Není tady

#6 11. 1. 2006 12:36

Dita.L
♥♥♥♥♥♥♥

Huraaaaaaaaaa Zverinec je na svete   big_smile

Tak i my se predstavime..... U nas bydli rybycky ve 120ti litrovem akvarku, mimo jine i Zavojnatka Artur, ktera je velmi chytra, jako pejsek. Teda skoro.....
A pak s nami bydli jeste jeden westik, jmenem Elton, ale pro nas Milou. Jmeno dostal podle jednoho komiksoveho pejska. Je moc sikovny a provadi pekne rostarny, hrabe v kvetinacich (ted ue ne, ale kdyz byl uplne mimino), ted vymenil kvetinac za travnik, co vam budu povidat, obcas mam pocit, ze se mel narodit jako prasatko a ne jako pejsek.  :x
Strasne rad chodi do psi skoly, ve tride poslusnosti ma spoustu kamaradu, v agility je teprve zacatecnik, ale oba nas to bavi a nejradsi spolu hrajem fotbalek a freesbee.

Odpovídám za to co říkám. Ne za to, jak ty tomu rozumíš.

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/7/71x35tm2w.pnghttp://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/d/dflqakn4e.png
http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/2/2cxnuzbkh.png

Není tady

#7 11. 1. 2006 14:14

Barborka
♥♥♥♥♥♥-

Cilko,
leguán je nádherný zvíře. Jenže se nám ho nedaří pořád ochočit... Stále se to lepší, ale moc pomalu a stále má z nás strach. Takže na něj ani nemůžeme sáhnout... Nevím, co s tím?

Není tady

#8 11. 1. 2006 14:24

cilka
♥♥♥♥♥♥♥

Barborko, zkus to jako u všech zvířat přes krmení! Nevím jak je ten váš velký a starý, ale pokud by mohl kousnout, tak je lepší použít tupou pinzetu. Nejlépe je dávat mu to co má rád - my skončili na cvrčkách ale i květy pampelišky a tak, to co ten váš miluje. Pravidelně, denně ale úspěch jen u mladých...

Není tady

#9 11. 1. 2006 15:49

Barborka
♥♥♥♥♥♥-

Cilko,
no oni už mu jsou 2 nebo 3 roky (ani kdybys mě zabila, tak teď to nevím přesně  big_smile ), takže to už je asi moc starej, viď?

Není tady

#10 12. 1. 2006 1:19

anka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ústecký kraj

Tak tedy i já vám představím náš zvěřinec.Máme 3 kočičí holčičky,tedy spíše už se sluší říct že dámy.Piškotka 12 let,Micinka 10 let a zakrslá Zuzazanka které je 8 let.Jsou to naše zlatíčka,porůznu posbíraná dětmi.
Jsou milé ,přítulné,hodné i zlobivé,občas nafoukané a drzé,ale jsou naše.
Život bez nich si už neumíme představit a tak se svámi občas podělíme o radosti i starosti jejich života a občasné kolize v našem soužítí.

Není tady

#11 12. 1. 2006 1:21

anka
♥♥♥♥♥♥-

Tak tedy i já vám představím náš zvěřinec.Máme 3 kočičí holčičky,tedy spíše už se sluší říct že dámy  smile .Piškotka 12 let,Micinka 10 let a zakrslá Zuzazanka které je 8 let.Jsou to naše zlatíčka,porůznu posbíraná dětmi.
Jsou milé ,přítulné,hodné i zlobivé,občas nafoukané a drzé,ale jsou naše.
Život bez nich si už neumíme představit a tak se s vámi občas podělíme o radosti i starosti jejich života a občasné kolize v našem soužítí.

Není tady

#12 12. 1. 2006 8:26

cilka
♥♥♥♥♥♥♥

Cilko,
no oni už mu jsou 2 nebo 3 roky (ani kdybys mě zabila, tak teď to nevím přesně  big_smile ), takže to už je asi moc starej, viď?

Zkus si ho změřit, ve 3 letech by měl mít minimálně 90 cm, ze zkušenosti ti ale můžu říct, že to závisí kromě stravy, na prostoru. pokud má menší prostor, bude míň měřit. Není až tak starý, dospívá ve 4 letech. Vyzkoušej co se dá, jak jsem řekla, já ho ukecala na žrádlo. Dokonce, když jsem ho pustila po bytě, nebyl líný vylízt na stůl a jít se obsloužit z talíře. Je to chytré zvíře a kdybys viděla nějaký dokument z oblastí kde volně žijí, všimla by jsis, že žijí i ve městech, v parcích, podobně jako u nás pávi a nechávají se lidmi krmit. Ná této adrese se dozvíš víc.

http://www.volny.cz/iguana_pages/psycho.htm

Není tady

#13 12. 1. 2006 8:59

Barborka
♥♥♥♥♥♥-

Cilko,
tak děkuju za rady. Zkusíme to přes to jídlo... Zkusím založit příspěvek přímo o leguánech, jestli se najde víc chovatelů...

Není tady

#14 12. 1. 2006 18:03

cilka
♥♥♥♥♥♥♥

Tak máme 5 koček co mají svoji hlavu, jednoho legána co se nechce socializovat, dvě vypasená morčátku, chytrou závojnatku, tři pejsky co se rádi kamarádí, dva koníky co by pořád běhali, trochu drůbeže a pár akvárií rybiček....
No lidi, chtěli jsme zvěřinec, zatím je to zvěřineček, přitlačte, pochlubte se, víte jak je to hezký, když potkám někde jinde na foru třeba Barborku a hned vím: jo ta opice(promiň ale je kouzelná a neopakovatelná)  má leguána a hned vím s jakým člověkem mám co do činění?

Není tady

#15 12. 1. 2006 19:36

Dita.L
♥♥♥♥♥♥♥

Cilko, ze jsou zavojnatky chytry  tongue  ja to rikam porat.

My mame taky koniky, u dedy a taky spoustu kravicek a prasatek.
Jeden konik nam ale nedavno umrel na tetanus. Ted mame misto neho hribatko, tak uvidime, co z nej vyroste. Druhy konik je strasne palicaty a kdyz si usmysli, ze nechce jezdit, tak kouse, kope a skace. Je to lump smile

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/7/71x35tm2w.pnghttp://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/d/dflqakn4e.png

Není tady

#16 13. 1. 2006 15:45

poblinka
♥♥♥----
Místo: Olomouc

tak u nás bydlí fenka malamuta Dany  a5 koček...4 s námi sdíli postel i  stůl.černá poloperská Eliška,perská Charlotte a její mix sy Ozzy,mourivatá Bára  a černá kočičí babičkaČert...život bez nich si naprosot neumíme představit...je to moc krásné sedět u tv na klíně předoucí kočka..já prostě kočky miluju asi jsem jí byla v minulém životě smile

Není tady

#17 13. 1. 2006 16:08

poblinka
♥♥♥----
Místo: Olomouc

u nás doma bydlí 8-letá fenka malamuta Dany ...perská kočka Charlotta ,a její miyx syn Ozzy to je náš dorostenec-ještě nemá ani rok,mourovatá Bára,poloperská Eliškaa kočičí babička 4ert.Já prostě kočky miluju asi jsem jí byla v minulém životě..je to nádhera sedět u tv a na klíně předoucí kočka.Život bez nich si vůbec neumím představit

Není tady

#18 13. 1. 2006 21:56

Ela..
♥♥♥♥♥♥-

U nás najdete kočičí mainskou mývalí princeznu Evelin (11měs.), diblíčka sladkou modrookou posvátnou kočičku birmu Ginnynku (10měs.),  tříletou toy pudlinku Sherynku a 8,5týdenního skoro bílého zlatého retrívřího kluka Dicka.  Pak dvě akvárky (jedno oáza klidu s mírumilovnými rybičkami) a druhý s dravci).. Na panelákový byt slušná úroda, co říkáte ?? big_smile  Ale na našeho veterináře nemáme. Bydlí v našem baráku, jen o 2 patra níž a má velkou dogu, pitbula, kokra a 3 kočky. Tak si jako totální cvok ještě nepřipadám .. lol

Není tady

#19 23. 1. 2006 13:30

cilka
♥♥♥♥♥♥♥

Je vás tady víc, co máte více koček v jednom bytě. Musí být moc hezké pozorovat jak si utvářejí svojí smečku, kdo má hlavní slovo, jak trestají neposluchu a tak. To se mi vždycky u zvířat moc líbilo, jak si umí zjednat pořádek. Ale taky mám tu zkušenost, že na sebe donáší a žalují. Děje se vám to taky?

Hajdu: Taky jsme měla dalmatina, byla to fenka a vypadal skoro jako křepelák, měla jsem ji moc ráda a ona byla fakt bezvadná. Bohužel byla otrávena.

Cruelo: tvůj dobrman je fakt fešák. Když mi byly asi 4 roky (jako je neä ikonce u mého profilu) začala babička chovat dobrmany. Tehdy jsme si je zamilovala, každý se jich bál ale já tvrdím, že dobrman je jako malé dítě. Jen mi to nikdo nevěří... Snad žádný pes tolik nepláče jako dobrman, když neví kde má pána.

Není tady

#20 24. 1. 2006 12:28

valentinka
♥------

Já mám doma zase psí smečku. Do té by se kočičky už nehodily.
No a když je tak pozoruji, tak bych se od nich mohla hodně naučit. Mají dobré zákony, které ve smečce ctí.

Není tady

#21 24. 1. 2006 13:09

anka
♥♥♥♥♥♥-

Je to tak.Mám 3 kočky a skutečně se chovají někdy hůř jak malé děti!Tvoří smečku,
vládne ji věkově prostřední,nejsilnější  kočka.Pokud někdo zazvoní,běží ke dveřím první prostřední kočka jako kápo.Za ní nejmladší,potom nejslabší kus,dvanáctiletá dáma.
Čekají s odstupem na povel,buď k uvítání ,nebo k útěku.
Pokud jedna z nich něco provede,drží basu,utečou všechny a ztuhnou kdesi v koutě.
Dělají slepé a hluché.A opravdu žalují,Občas se mi stane že jednu někde nedopatřením zavřu.Okamžitě je u mne Kápo,řve a běhá na místo kde je kočka zavřená.Pokud něco ukradnou,nejčastěji holce řasenku či tužku na oči,seběhnou se u toho všichni a vzápětí to utíká jedna z nich vymňoukat.Milují přestavby,jinak postavenou kytku,nově umístěný pelech...Jakmile přijde kdokoliv domů,a je něco nového,okamžitě se seběhnou a ječí jedna přes druhou.Odbíhají k nové,nebo přestěhované věci a okamžitě se musí pochlubit co mají...

Není tady

#22 29. 1. 2006 19:29

anka
♥♥♥♥♥♥-

Tak k těm trestům v kočičí smečce.Dnes v noci si dovolila má nejmladší kočka vlézt
do postele k mým nohám.U hlavy mi spí ta prostřední / náš buldok /.
Měli jste vidět to tóčo.V mžiku jsem byla v pozoru vedle postele a jen jsem stihla zaregistrovat chlupatou řvoucí kouli valící se z ložnice.Jedna se zakousla do druhé
a pustily se až ve chvíli kdy se mé ruce blížily k jejich hřbetům.Stihly zdrhnout,ale za půl hodiny už jsem opět slyšela bručení z obou koutů své postele.

Není tady

#23 30. 1. 2006 7:45

Ela..
♥♥♥♥♥♥-

lol:lol:Koukám, že jste taky měli veselou noc tongue  U nás začíná nějaká viroza, tak se mi do postele zase nastěhovala nejmladší dcera. Takže to pak vypadalo následovně - těsně za hlavou ležela jedna čiči. U pravého boku přimáčklá druhá čiči, na levém boku přimáčklá dcera (odstrčila manžela lol), na nohách naše toy pudlinka a ze spodu postele se pořád snažil vystrkovat nos štěněčí kluk zlatého retrívra. Takže obě čiči každou chvíli hučeli jak pyliňák a pudlinka si taky hrdinně hájila svůj revír tím, že chvílemi poňafávala (běžně neštěká, jen mi to silně připomálo takové ty štěkací pejsky na dálkové ovládání, div že jsem nehledala knoflík, kterým jí mám vypnout hmm). A ten retrívří mrňous měl z toho takovou bžundu, že štěstím bez sebe celou noc vrtěl ocasem a bouchal s ním do ticha noci jak kladivem. Sexy noc:mad: Teď se zberchávám kafem, snad to pomůže, jsem jak praštěná ..sad

Není tady

#24 30. 1. 2006 8:53

Dita.L
♥♥♥♥♥♥♥

Ela.. napsal(a):

lol:lol:Koukám, že jste taky měli veselou noc tongue  U nás začíná nějaká viroza, tak se mi do postele zase nastěhovala nejmladší dcera. Takže to pak vypadalo následovně - těsně za hlavou ležela jedna čiči. U pravého boku přimáčklá druhá čiči, na levém boku přimáčklá dcera (odstrčila manžela lol), na nohách naše toy pudlinka a ze spodu postele se pořád snažil vystrkovat nos štěněčí kluk zlatého retrívra. Takže obě čiči každou chvíli hučeli jak pyliňák a pudlinka si taky hrdinně hájila svůj revír tím, že chvílemi poňafávala (běžně neštěká, jen mi to silně připomálo takové ty štěkací pejsky na dálkové ovládání, div že jsem nehledala knoflík, kterým jí mám vypnout hmm). A ten retrívří mrňous měl z toho takovou bžundu, že štěstím bez sebe celou noc vrtěl ocasem a bouchal s ním do ticha noci jak kladivem. Sexy noc:mad: Teď se zberchávám kafem, snad to pomůže, jsem jak praštěná ..sad

jakpak se takhle muzes vyspat lol ja bych ani nevstala. Taky obcas hledam knoflik na vypnuti, ale ten nas pripomina spize Zeryka lol

Není tady

#25 30. 1. 2006 9:32

Ela..
♥♥♥♥♥♥-

no, nevyspala ..sad Kafe nepomohlo. Jo a to ještě to moje lidský mládě vstalo ve 4h ráno s tím, že jde na oo a že se bojí, tak jsem šmatlala s ní, čímž se ale zcela probralo psí mimino, takže jsem si 5 minut poté šla odstát chvilku ven před barák, než se pro změnu vyvenčí on. Myslím, že dneska odpadnu ještě před Ordinací ..wink

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí