29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Dobré ráno holky
Mám na vás opět takový dotaz - spíš žádost o zkušenost
Stalo se vám někdy, že by pohyby byly hodně silné a časté? Dneska v noci jsem se asi 4x vzbudila, protože malá šíleně kopala... Předtím se mi ještě nestalo, že by mě to až vzbudilo a bylo to tak silné - vždy cca 10-15 minut vytrvalého silného kopání... Teď ráno to sice není už tak silné, ale přesto kope už poměrně dlouho bez přestávky (asi půl hodiny) - vždycky si po pár minutách dává šlofíka, tak nevím, jeslti je dneska tak hyperaktivní, nebo co....
Samozřejmě jsem v moudrých knihách našla, že při nějaké větší změně v pohybech se má jet pro jistotu do nemocnice, ale já zas nechci nijak plašit a jet tam s každou blbostí... Na druhou stranu bych lhala, kdybych řekla, že mi to ani nevrtá hlavou...
Takže moc prosím o zkušenosti, jeslti vám vaše dítka taky někdy uspořádaly v břiše obrovský mejdan a mám si prostě pomalu zvykat, že se vyspím jen když to prcek dovolí, nebo jestli mám být plašan a zajet si pro jistotu do nemocnice.
Díky moc
Není tady
leni, myslím, že není důvod k panice .
já tedy nepatřím k těm, které by měly příliš aktivní dítě - to my máme spíše opačný problém . ale soudě podle toho, co píšou ostatní holky na tom nic neobvyklého není
. každé dítko je jiné a myslím, že ještě můžeš být ráda, že ti takové mejdany pořádá jen občas
.
poradit jsem ti moc neporadila, ale snad tě to alespoň trochu uklidní .
Dagi, díky no, asi se mám ještě na co těšit
doufám, že jí to nezůstane až do puberty
asi mě to jen trochu vylekalo, protože to bylo poprvé, kdy mě to i vzbudilo a hned víckrát za noc a všude v moudrých příručkách se píše, že při změně pohybů.... no prostě, knížky letí do koše
Není tady
leni, kdybychom tolik nečetly, prožijeme maximálně klidné a spokojené těhotenství .
holky, díky, jste moc hodné - asi slavila v noci 100 dní do porodu
Není tady
Leni v tomhle období tak do 30 týdne se mi malej taky příšerně mlel, snad vůbec nespal, furt v pohybu, pak zase ke konci těhu naopak jsem se strachovala že se skoro nehýbe. No hýbal ale neměl už místo, takže jsem to tolik necítila...
Není tady
Je to ok.Myslela jsem si že o těhotenství vím snad uplně všechno a mohla bych dělat doktorku
ale nedávno jsem se něco dozvěděla navíc od doktora švagrový.Dítě v děloze má být skoro pořád v pohybu,tím si trénuje svaly.V plodové vodě jsou takové vločky,možná jste to některá viděla na UTZ a to je mázek,ten mázek se usazuje na děložní stěně a klouže to a nedovolí mimískovi "zakotvit" tím pádem je fůrt v pohybu(Lenko ty tam máš asi samé máslo
proto ten kolotoč).Hlavně neříkejte že jste to vědeli
.
Není tady
tajgr, tak to já mám asi na děložní stěně nějakou protiskluzovou podložku . v životě se mi nestalo, že by mě v noci vzbudil. občas taky pořádně rejdí a protahuje se, ale je to spíše klidnější miminko
.
ahojky holky, já mám mejdam v bříšku každý den, pořád mě ten můj kluk kope
Není tady
No fakt je že kolem 25-30tt u mně Terezka provozovala kurzy karate,ale čím víc rostla tím ty pohyby byly mírnější,měla už pak malou "tělocvičnu" .
Není tady
Leni z mé zkušenosti malá může mít je velkou nudu a tak boxuje.
Většinou prckové zlobí když třeba ležíš na boku a oni tzv. padají dolů. To se např. mojí Elišce nikdy nelíbilo a vždy se škrábala nahoru a to bylo dosti nepříjemné. Když sem si lehla na záda nebo do poloseda po chvíli se zase sklidnila.
Taky nezapomen že malá roste a je jí v bříšku čím dál víc těsno a ty budeš její pohyby daleko více cítit. Ty pořádné kopance teprve přijdou.
Pokud by byla stále tak neklidná, určitě bych třeba zítra zavolala k dr. a ujistila se že je vše v poho. Ona ti třena udělá nějaký UTZ aby se mrkla.
To že máš o bobíska obavy ti nikdo nemůže mít v nemocnici za zlé.
Uvidíš, bude to dobré (bude to asi velká bojovnice)
Upravil(a) Pavlík2697 (29. 6. 2008 13:39)
Není tady
Já jsem ráda, že citím pohyby, alespoň jsem jistá, že je na živu. Jinak mě nejvíce kope, když ležím na zádech, nejlépe se mi spí na pravém boku.
Není tady
to já jsem zase přesvědčená o tom, že můj malej knedlíček si tam snad dělá popcorn:-)) hlavně když chci spát:-))
Není tady
Mě přijde, že ten můj mimís má tak obden škytavku..pravidelný pohyb, většinou dole, trvající pár minut..přesně jak při škytce
Já si ty pohyby už taky začínám pořádně užívat, mimísek o sobě dávat vědět každý den, kolikrát si říkám, kdy ten prďola vlastně spí Je to moc hezký a jsem zvědavá, jak se kopanečky budou stupňovat
Není tady
Tak já na ty pravý kopanečky teprve čekám, asi mám nějakýho malýho lenošáka Zatím je to sem tam někdy,
začalo to minulý týden, ale doteď jsem toho moc nezaznamenala
Není tady
Co se týká pohybů našich mimísek, tak si myslím, že každá víme své. Já například cítila pohyby od 20.týdne čím dál silněji. Pak okolo 30.týdne byla intenzita pohybů menší (asi jak ubývalo místa). Ale teď musím říct, že sice nekope, ale to jak se vrtí je hodně pravidelný a někdy i nepříjemný (zvláště její nožičky na pravém boku). Někdy kopne tak silně, že se mi udělá špatně od žaludku Také jsem v chytrých knihách vyčetla, že pohyby se budou snižovat vzhledem k rostoucímu miminku a menšímu místu. Já sama za sebe musím říct, že si kopanečky (nebo spíše Verunky protahování a zvláště pak škytání) užívám z celého těhotenství v těchto týdnech ze všeho nejvíc. Jsou pravidelné a dokážu je i vyvolat třeba pohlazením.
Takže hlavu vzhůru. Vždycky je lepší, když o sebe dává vědět intenzivně, než když nekope vůbec, to potom je větší deprese
Není tady
Leni, my máme taky divocha, kterej mě naklepává furt Prý pomáhá chůze, že se kolíbá, ale u nás ani to neplatí. Včera na návštěvě se rozkopal tak, že mi skákaly šaty na břiše a trvalo to nejmíň 20 min, pak lehká přestávka a pak zas. To už i otrlý přítel valil oči, cože to tam prcek vyvádí
Není tady
Leni.. to je tak. Když je den, kdy kope malej fest... tak se bojím, jestli se mu tam náhodou něco neděje- jestli je v pořádku. Když kope málo... tak se zase bojím.. jestli to není divný, že prostě kope málo!! Holt maj to s náma ti naši prďolkové fakt těžký!!
Já bych to brala takhle... "drobku, jestli seš v pořádku- 3kopni do pravýho boku"!! ..... A šup- stane se!!!!
Mishasho.. jsem ráda, že jsi to o té škytavce napsala.. My ji totiž máme zhruba obden taky. Ze začátku jsem si říkala, co že to je.. protože takhle krásně pravidelný jemný škubáníčko- ťukáníčko mi bylo divný. Ale pak jsem usoudila, že to bude ono.. No.. a ty teď i potvrdila!!
Není tady
Ten můj malej má svoje intenzity pohybu, tak poznám že se nic neděje. Ale pokud by kopak hodně málo nebo dost, tak bych pro jistotu lékaře vyhledala. Je lepší přijít dříve než pozdě.
Není tady
Jsem 20 tt + nejaky ten den Dnes jsem rano citila male lehtani napravo ale nevim zda jsem to pohyby maleho. Jak to poznam? Jsou pohyby hodne intenzivni nebo jen male lehtani nebo bublani. Vubec nevim jak to poznam. Nemela bych uz neco citit nebo je jeste moc brzo? Cekam prvni miminko. Diky za radu
Není tady
Holky ten můj kluk se poslední dobou pohybuje čím dál tím více. Mám se nějak znepokojovat?? Nebo je to tím, že roste a děloha mu začíná být malá??
Není tady
Mně se ke konci hejbala mín.Pokud máš nějaké pochybnosti radši běž k doktorovi.
Není tady
Dneska už je to zase ok, kope tak jako obvykle, třeba byl včera nějaký divný den.
Není tady