29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Dobrý den
Myslím, že nejsem sama s tímto trápením. Dlouho jsem se rozmýšlela, zda se
mám do toho psaní pustit. Ještě nikdy jsem nikam nic nepsala,ale když jsem zcela
náhodně najela na Babinet a četla některé ty příběhy,tak jsem se rozhodla,že bych
se mohla i já svěřit . Možná pomohu nejen svému synovi,ale i některé dívence,
která má stejné, nebo podobné trable. Synovi je 34let,je svobodný ,nekouří,nepije.
Problém je vtom,že si nemůže najít partnerku.Má totiž menší handicap,ale jemu
samotnému nevadí.On si to nepřipouští.Je soběstačný,vše si dokáže zařídit.Vycho-
dil zvláštní školu-- potřeboval pomalejší přístup v učení. Nepobírá žádný důchod,
je vyučen a pracuje na plný úvazek. Finanční hodnocení není nic moc. Měla jsem
dlouho vyvolávaný porod ,který končil císařským řezem a proto ten menší hadicap.
Je romantický typ je ochotný,pomáhá,obětavý.Rád by chodil s nějakou dívkou,
ale nemá možnost se seznámit. Rád cestuje,jezdí na kole,rád by si vyšel na pro-
cházky,do kavárny,na večeři,ale nemá s kým. Píše si i na internetu,ale nevěří mi,
když mu říkám, že tam si on dívku nenajde.Jsou tam samé středoškolačky,vysoko-
školačky a ty míří o trochu výš. Byla bych ráda, kdyby se mi ozvala nějaká ma-
minka,která má podobné starosti se svou dcerou a myslí si stejně jako já,že mají
také právo na lásku a že s naší pomocí by mohli zvladnout ten život ve dvou, po
kterém oba tolik touží. Tyto děti to mají složitější o to,že nejsou ani průměrní ani
zcela podprůměrní a je velmi složité je někam zařadit. Proto prosím,zda máte ve
své rodině nebo ve svém okolí dívku,která už nechce sedět doma a ráda by se
seznámila s naším synem ozvěte se prosím.Pak bude ovšem záležet jen na nich
samotných zda si padnou do oka či ne. Je to tak trochu jako seznamka,ale možná
tím pomohu i některé jiné rodině a společně bychom mohli udělat naše děti štast-
né.Budou potřebovat stále naší pomoc po všech stránkách. Jsme na to připraveni.
Byla bych ráda, kdyby se po čase mohli vzájemě navštěvovat .Jsme ze středních
čech a pro syna není problém cestovat vlakem. Budu se moc těšit jestli někdo
zareaguje na můj dopis. Děkuji
Není tady
Rubby, ale i na netu jsou seznamky pro postižené. Tak bych syna neodrazoval.
Není tady
To už také vyzkoušel,ale myslím si že ty dívky které mají podobný osud jako on
ani v té seznamce postižených nejsou protože ani na počítači neumí pracovat.Tak to zkouším přes maminky,které také nevědí si s dcerou rady.
Není tady
Rubby napsal(a):
Dobrý den
mu říkám, že tam si on dívku nenajde
Já si myslím, že bys mu neměla říkat, kde si najde nebo nenajde holku. Jestli je na tom tak dobře, že si všechno zařídí, je soběstačný, surfuje na internetu adt. tak já si myslím, že si nějaké děvče sobě rovné najde. Není to žádnbý blbec a on se o sebe postará. Neboj se. Jen ho nezrazuj a neschazuj. Řekni mu, že jednou to určitě dopadne a uvidíš, že to dopadne.
Není tady
Rubby napsal(a):
To už také vyzkoušel,ale myslím si že ty dívky které mají podobný osud jako on
ani v té seznamce postižených nejsou protože ani na počítači neumí pracovat.Tak to zkouším přes maminky,které také nevědí si s dcerou rady.
Ruby, sakriš (pardon),. Mám kamarákdku, která, se kdysi modlila, aby její dcera mohla chodit aspoň na zvláštní školu. Nechodí. Vyvinula se tak, že je bez vzdělání, neumí se najíst, neumí se vyčůrat na WC a myslím, že je šťastná. No, aspoň tak vypadá.
Tvůj kluk je v pohodě a určitě si někoho najde.
Není tady
není to opravdu jednoduché je denně na netu ,přijde z práce utahaný a už to zapíná
a je tam třeba do jedné do noci, samé známosti starších žen s pubertáckymi dětmi to on nemůže zvládat ,už to trvá několik let už se na to nemohu dívat jak sedí doma a nikam nejde a jen na netu
Není tady
Tak to pochop, to je jeho život. Nemáš moc šancí ho někam vytáhnout a seznamovat. Mne taky se.re, že moje prvorozená sedí denně, když příjdu z práce, když příjdu od kuď koliv (to je hrozný) u PC a htraje SIMS2. Nejradši bych ji od toho vykopala, ale už se snažím ji jenom směrovat. Kdysi jsem slyšela, že " do tří let se děti vychovávají" a pak je hotovo...... Pak jen směruješ. No u tebe, se ten čas třeba prodloužil, ale teď už jen směruj a nebo jen motivuj. Víc nedělej.
A nezrazuj ho od ničeho, to je největší chyba, podle mne..
Není tady
Rubby,
čtu tvůj příspěvek a říkám si, že soustředit se JEN na net asi není to nejlepší. Jestli má tvůj syn kamarády, nebo nějakého koníčka, tak ať radši vyrazí mezi lidi....vždyť je tam tak krásně....na výletě, třeba za památkami, se dá také seznámit s novými lidmi - i kdyby to byli jen přátelé. Přeji hodně štěstí.
Není tady
Jo a jak píše Fanny, i moje starší dítko (19 let) sedí stále u PC. Ale je fakt, že díky PC má spoustu přátel.....jen pomalu zapomíná, že existují i živé bytosti......jenže to moje dítko je takto momentálně stoprocentně spokojeno, tak to neřeším.
Není tady
Takže co budeme řešit. Děti jsou naprosto spokojené u PC. Jediný problém můj narozdíl od tvého je, že nám kyne pr... a vy jste jak vyžebranej klacek.
Není tady
Fanny - je fakt, že u nás to i bez pohybu (max. je kuchyně - jídlo a koupelna - hygiena) vypadá, že jsem doma nasadila dlouhotrvající hladovku (tedy dětem - já jako vyhladovělá rozhodně nevypadám).
Není tady
Seznamka, s.r.o.
Nabídka služeb seznamovací kanceláře pro všechny věkové kategorie včetně matek s dětmi a zdravotně postižených.
Kontaktní údaje:
Seydlerova 215/35
158 00 Praha
Telefon: +420 251 624 847
E-mail: seznamka@seznamovani.cz
Seznamka pro zdravotně postižené : http://sezapo.wz.cz/
Seznamka zdravotně postižených : http://seznamka.netzona.cz/view.php?cis … 2005052904
Křesťanská seznamka : http://musculus.cz/seznamka/
Není tady
astino díky na ty vylety by rád chodil ale ne sám o to mu jde kamaráda má jednoho
ale ten nikam chodit nechce
Není tady
salen díky zatím odcházím
Není tady
Fanny5 napsal(a):
Rubby napsal(a):
Dobrý den
mu říkám, že tam si on dívku nenajdeŘekni mu, že jednou to určitě dopadne a uvidíš, že to dopadne.
Hm, kdyby to bylo tak snadný Faktem je, že to nemusí být pravda, do budoucnosti nikdo nevidí.
Rubby:
Moje kolegyně měla stejný problém se svým bratrem. Přesto, že ji kdekdo zrazoval, ona do ženského časopisu (už si nepamatuji kterého) poslala bráchovu fotku a požádala maminky stejně osamocených dívek, aby se ozvaly. Stalo se, přišla celá řada odpovědí. Kolegyně vybrala nejbližší nabídky a osobně, bez bráchy, je obešla. Hlavně chtěla vědět, jak dalece je rodina dívky shopná spolupracovat na dohledu, i když z dálky, a do jaké míry je dívka naučená z rodiny se sama o sebe postarat. Po pohovorech s rodinami několika dívek, kde byla její rodina vstřícná, teprve zapojila bratra. Padnul si s jednou do oka, žili spolu několik let jen tak a vloni chtěli svatbu - tak se vzali.( Tento pár má vlastní garsonku). Co vím, tak jim to funguje, i když v úředních jednáních jim jedna nebo druhá rodina pomůže. Prostě je občas kontrolují, aby neudělali z neznalosti nějakou chybu.
Kolegyně vybrla takovou rodinu, která je schopná spolupracovat a udělala dobře, spokojeni jsou všichni. Původní rodiny i sourozenci je s sebou střídavě berou i na zahraniční dovolené.
Osobně si myslím, že budoucí spolupráce a blízká vzdálenost obou rodin je hodně důležitá v případě, že jejich syn nebo dcera sami nejsou schopni posoudit možná budoucí úskalí. Také jejich rodiče lépe posoudí, jestli se schopnosti budoucího páru budou doplňovat, aby mohli fungovat jako samostatná jednotka. Nebo úplně stačí, aby oba rádi chodili na procházky a výlety a rodiny jim umožnili soukromí pro sex - to je fakt důležité.
Není tady
Ja by som zasa nejako veľmi do jeho života nezasahovala, hlavne ak je takto spokojný. Ak nie je - a hlavne ak požiada o pomoc - až potom by som mu začala pomáhať. A na výlet môže ísť spočiatku s mamou, nie? Alebo by som nás obidvoch prihlásila do najbližšiého turistického klubu.... v parte je vždy veselšie a možno by si tam našiel kamarátov, čo by ho občas niekam vytiahli(ak už nie slečnu). Ale netové klábosenie by som mu nebrala, aj pre mňa to oblo jedno obdobie dôležité citové a časové vybitie, než som znovu začala dávať prednosť reálnym vzťahom.
Není tady
No, já si myslím, že maminka v tomto případě může bez výčitek svědomí pomoci synovi partnerku najít. Stejně tak, jako mu pomáhá v jiných oblastech života. Brouzdání na netu, turistický kroužek a jiné aktivity určitě ano, ale syn Rubby momentálně ze všeho nejvíc potřebuje partnerku. On totiž i zdravotně hendikepovaný člověk má zachovaný (ve většině případů) normální sexuální pud a o tom to je. Těžko mu sex a partnerskou lásku nahradí turistický kroužek nebo procházky s maminkou do té míry, aby se cítil šťastný. Také je minimální pravděpodobnost, že třeba v turistickém kroužku bude najednou několik vhodných dívek, ze kterých by si mohl vybrat.
Není tady
Já bych Ruby nezrazovala, její přístup oceňuji.
Není tady
amba moc díky to je dobré slyšet proto jsem to napsala jdu do práce pak se ozvu
ještě jednou díky
Není tady
Já mám dojem, že v časopise Vlasta je taky nějaká ta rubrika, kde se seznamují i všelijak postžení lidé. Možná bys mu mohla sehnat dívku přes tuto seznamku.
Upravil(a) Ivana (30. 6. 2008 9:18)
Není tady
Taky si myslím, že kolegyně hledala přes časopis Vlasta, ale nebyla jsem si jistá, už je to pár let.
Není tady
Rubby a můžu se zeptat jaký handicap má tvůj syn ??? Mě podle toho co píšeš připadá téměř zdravý
Myslím, že je chyba, že ho odrazuješ od seznamek na internetu, např. já a můj přítel jsme se tak poznali a dneska spolu čekáme rodinu, stavíme ..zatím happyend
Neodrazuj ho, spíš podporuj , když nevíme co má synek za omezení , těžko soudit ....
Není tady
Rubby, podle mého názoru bys mu asi neměla hledat slečnu (kdoví, jestli by tvůj výběr akceptoval ), ale spíš ho "vykopat" od počítače kamkoli mezi lidi. Nevím, jaký má syn handicap, ale jen tak namátkou mě napadají taneční pro dospělé, různí sběratelé, lidé, kteří třeba jezdí za poznáním něčeho - hrady a zámky, botanické zahrady..., zájezd k moři pro nezadané, některé internetové seznamky taky pořádají nezávazná setkání. Ani inzerát v novinách by nemusel být od věci.
Ale - jsi si opravdu jistá, že se seznámit opravdu chce a nedělá to jen kvůli tobě?
Není tady
Já mu v žádném případě nechci nakazovat kterou si má namluvit,to musí přeskočit jiskra i u něj.On určitě by někoho chtěl.On jé rodinný typ a touží s někym být a pomáhat a trávit s někým hezké chvíle.Když vidím jak zabíjí čas i peníze tam kde to pro něj nemá budoucnost.Nejsen hladová na peníze,ale má minimální mzdu a je schopen odjet na domluvenou schůzku jako minulý týden až za Brno a sešli se jen na džusu a jel za dvě hod. zase zpátky,tak to mě je trochu líto.Byla o čtyři roky starší a přišla s 20ti letou dcerou.Mě neposlouchá když mu řeknu ,že je to zbytečná cesta.Onje tak trochu opožděný,mě doma nechce nic uvěřit,svěřuje se dost v práci a myslí si,že tam ho chápou a radí mu dobře. Ale opak je pravdou .Třeba si psal s jednou --ženou--Pro něj to byla prýma kámoška se dvěma dětmi syn 17 let dcera 14let nemocná vážící 100kg prý retardovaná ani já pořádně nevím co to znamená atak si strašně ztěžoval na mě až do něj hučela a on tam odjel přímo na vánoce .Akdyž viděl že tam nakoupil nákup v Tesku a holka jim to za dva dny snědla ---protože je nemocná-- tak pak přestal.Ale ted se právě bojím, že nikoho nemá a že zase spolu dost často mluví přes počítač. je to tězké.
Není tady