29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Jste tu toho moc nenapovidaly, maminky. My jsme na Sumave, nema to tu chybu, nadherne pocasi, skvely hotel, naprosto vysmate mimino, uzasne tu vari a hlavne ac byla voda v bazenu jen 29 stupnu,tak jsme z ni Matyska nemohli dostat ven,by se cachtal snad cely den.
Moni, tak jsme se dnes definitivne rozlezli venku na trave a ted uz mi leze uplne vsude,takze uz mam opravdu po klidu. Pokud by jste nektera uvazovala nad Sumavou,tak Elsyn Dvur muzu jen doporucit, z Prahy jsem tu byly do dvou hodin. Je to tu opravdu naprosto bez chyby.
Není tady
čau bábovky,
posílám ranní pozdravy z práce...
Berunka dneska spinkala celou noc! teda proplakala hodinu večer než usnula, ale pak se vzbudila až v půl šestý! Snad už jí zoubek tolik nezlobí...
Není tady
Ahojky!!!
Tal se hlásím zase po delší odmlce - nevím, co dřív. Ufff.
Vojta měl taky teploty, průjem a zvracení, tak jsem radši byla v pátek na pohotovosti, aby jsem tu o víkendu potom neplašila. Prý nějaká střevní viróza, na zoubky se Dr teplota zdála už dost vysoká (38,7). Tak nám nasadila dietku a dneska už jsme papali zase normální ham. Spíš to fakt asi byly ty zuby - má úplně nalitý dásničky, chudák. Jinak se pořád jen válíme, nelezeme ani nesedíme.
Já to od porodu pořád ještě nemám - je to normální? U Páti jsem to měla snad už od jeho 3 měsíců.
Není tady
čau, tak mně na rozdíl od vás dneska dorazilo rudý komando, snad nikdy jsem se tak neradovala jako tentokrát
holky je normální že to ještě nemáte, kamarádka co má ročního prcka a moc nekojila taky ještě nic, těhu neni, dělá furt testíky, asi magoříme společně páč nemáme z čeho těhotnět
Není tady
ahoj babuchy, dnes jen na skok. Zub už je venku, sláva. Doufám, že aspoň ještě jednu noc si pospím, než se začne klubat další...
Dneska jsem četla nějaký článek o vývoji mimin a tak mě to vyjančilo, že jsem napsala doktorce, jestli je normoš, že Beru ještě neleze a ani to nezkouší a jestli nevadí, když ji posazuju. Ona má zádíčka rovný, nehroutí se, ale sama se samozřejmě neposadí... V sedu se jí ohromně líbí...
Není tady
Uklidnim Te, kamaradka nikdy nechodila na Vojtovku a jeji holcicka zacala NE CHODIT,ale lezt a to pisu spravne v roce a jednom mesici. Do te doby se jen otacela na brisko a to bylo vsechno. Lezeni je dle tabulek normalni v 10ti mesicich stejne jako sezeni. Takze Berunka neni ani omylem pozadu. Gabi dej ji cas, uz perovala,takze to prijde ze dne na den.
Upravil(a) Slniečko (30. 6. 2008 21:58)
Není tady
Jo? Tos mě uklidnila. I když do 10 měsíců nám zbývá dva a půl týdne...
Já právě četla nějaký článek v Máma a já a dost jsem se vyděsila... A navíc vy všechny máte taková aktivní dítka...
Není tady
Gabi kamarádky holka co spolu chodíme ven začala lézt až v 11 měsících, hned na to se stavět a teď v 15 měsících ještě nechodí. No a co, jednou začne, kámoška to neřeší ani její doktorka. Tím ti nechci říct abys nic nedělala, tím chci říct, že Beru není jediná na světě kdo v 9 měsících neleze Adamíš leze, posazuje se, stojí, chodí kolem nábytku, pouští se a řeším opačný problém než ty, nezdá se mi to normální že je tak hodně akční, v okolí takového prcka nemám, snad tady pár holek psalo že mají doma malého atleta, myslím v jarňátkách....
Není tady
Gabi, ja myslim,ze dva tydny sem ci tam, to uz se nepocita, treba u nas to vsechno zpusobila ta Vojtovka,ze je ted tak nejak trosku dopredu a take jsem z toho hotova, co bych dala jen za plazouna.... A sice lezeme,ale ani omylem se neposadime, zada proste jeste pripravena nema a to se pise,ze deti,co lezou uz i sedi. Takze zlate ksiry v hluboke korbe.
Není tady
ahoj holky, tak jsem to nevydržela a napsala jsem doktorce. Kopíruju vám, co mi napsala, jsem z toho nějak dost přejetá:
S lezením je to těžké, zcela jistě to není úplně normální, ale co je v
medicíně normální na 100%. Pokud byste ji chtěla trochu pošťouchnout,
šla bych do Spirály, tam je rehabilitační sestřička pí. Marešová, ona
Vám ukáže jak ji k lezení stimulovat. Bude -li si myslet, že je nutné s
Berenikou intenzivněji rehabilitovat, pozve si Vás k sobě do práce do
Zvonku. Doporučení z mojí strany není problém, dodala bych ho po
dovolené, klidně antedatované.
Některé děti zkrátka nelezou. Do sedu to tahají sklapovačkou přes bříško
/to je asi Váš případ/ a poté hned do stoje. Obvykle chodí později než
děti lezoucí. Rozhodně to není nic drastického, ale lehká koordinační
porucha.
No, přejetá je asi slabý slovo, chce si mi brečet... Já vím, že to není žádná drastická diagnóza, ale přece... Už jsem psala do té Spirály, tak jsem zvedavá ,jestli i odpoví. Obávám se totiž, že mají prázdniny...
Není tady
Ahoj Gabi, omlouvam se, ze vam sem lezu. Jen jsem Ti chtela rict, ze ve Spirale maji ted opravdu prazdniny. Kazdopadne k ty dr.(co tam cvici s detmi) muzes zajit indivindi, jednou jsme byly s Johany na jejim cviceni a nabizela to. Je docela akcni-takova od rany, ochotna, ale na muj vkus moc resi i deti, ktere cvicit nepotrebuji.... Ale treba vam pomuze. Mam na ni doma i tel cislo, ale zrovna jsme jeste na mesic pryc.... Ale myslim, ze te nakontaktuji ve Spirale
Není tady
Gábinko, já být Tebou, vůbec se nelekám, ono sice ta "lehká koordinační porucha" zní, jakoby Beruš nebyla úplně v pořádku, ale ona JE V POŘÁDKU! Nám říkala doktorka doslova: "No a co, že nedělá vše jako průměrné dítě. Od toho ten průměr je, nikdo po ní nechce, aby se tam za každou cenu vlezla." Jak já říkám, je to neštěstí když člověk má s kým své dítě srovnávat. Kdyby nebylo tady těch podzimňat, tak vůbec nestresuješ. Věř mi.
Mimochodem kamarádky dcerka se začala otáčet v 9-ti měsících a její doktorka to vůbec neřešila!
Není tady
Gábi nebuď z toho špatná, však to Berenička dožene, co vím tak u nás holkám taky některý dítka začli lézt později a je takových dětí spousta, ale určitě je lepší lézt a pak chodit než naopak
to cvičení jak o něm píšeš, nemusí být špatné, tak hlavu vzhůru
a že je pozadu, zase bude popředu v jiných věcech uvidíš
Není tady
Gabi nesmutni holka...ked si vybavim mojho bratranca, ktory v roku len zacal sediet ... na styroch som ho nikdy nevidela potom uz zacal chodit... v 20tich bol z neho uspesny futbalista
...sikulka moj
Není tady
Gabi, opravdu ma Berenicka jeste chvilku cas, prvni pokusy tam byly,tak bud v pohode, opravdu neni duvud se stresovat. My jeste cvicili na velkem mici na doporuceni kamaradky a o nej jsme ho i Matyska opirali,aby byl na koliknach. Na mici jsme ho mela take na kolinkach a poskakovala jsem s nim a motala ze strany na stranu a dopredu a dozadu. Bylo to formou hry a jemu se to moooc libilo. Hrozne nam pomohl i ten lezaci valec,co Monca psala,ze ji ho Esterka haze z jedne strany pokojen na druhou.
Není tady
Gábi, nechceš ten válec půjčit? Kdyžtak dej vědět, pošlu Ti ho.
Není tady
blábolka napsal(a):
ahojky
taky to ještě nemám...a už jsem se začala obávat,že je zase někde chyba..tak jsem hned klidnější...
Renky napsal(a):
tak vcera som tu hlasila ze ani ja nemam a dneska rano je tu
Jééé, Renky, tak jsme se asi synchronizovaly spolu!!! Mě taky ráno dorazila.
Upravil(a) Peťulína (1. 7. 2008 21:01)
Není tady
Peti, koukam,ze se opravdu nenudis, kdyz Te netoci a to pisi slusne muz,tak mas veselo s detmi.
Není tady