|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Miminko má ještě dost času a Mudři taky na rozhodnutí, kdy už ho budeš konečně mít.
Hodně štěstí. 
Není tady
Topi já bych příště pokud by byl císař nevyhnutelný asi raději měla epidurál, hrozně moc bych chtěla mimi vidět v prvních chvílích jeho života venku. A to se epidurálu příšerně bojím, ale tohle by mi za to stálo. Ty máš císaře plánovaného proč jestli se můžu zeptat?
Není tady
Já si myslím, že epidurál zase tak špatný není, ale záleží na více okolnostech. Hlavně na přístupu oš. personálu v porodnici, protože obecně se doporučuje po epidurálu minimálně 12-24 hodin ležet ve vodorovné poloze. Je to kvůli vyrovnání tlakových poměrů v páteřním kanálu. Doporučuju dodržet !!! Miminko pak sestřičky nosí na kojení. Já bych si epidurál určitě zvolila, slyšet miminko, vidět ho hned po porodu a ne trnout na JIP, jestli je vše v pořádku, protože konkrétně mně přinesly sestry holčičku až po 10 hodinách od sekce a nikdo mi nic nevysvětlil.
Jinak datum porodu se může lišit - 2 týdny nebývají žádnou výjimkou.
Upravil(a) susi (5. 7. 2008 12:36)
Není tady
Zdravim,
take bychom meli mit cisarsky rez, a porad nevim zda se rozhodnout pro epidural nebo celkovou anestezii, nevite nekdo kdyz jsem astmatik zda je doporucen epidural? Hodne lidi mi rika ze kdyz je epidural tak to boli a nevi to tak ze by clovek vubec nic necitil, ale tady u vas jsem cetla ze pri epiduralu neni nic citit. Jsem jaksi zmatena
jak to teda je?
Není tady
Datličko:
http://www.jinyporod.cz/clanky/porod/cisarsky-rez
http://www.jinyporod.cz/clanky/porod/ep … -anestezie
http://www.jinyporod.cz/clanky/porod/bo … _ne_ma-byt
Jako laik bych řekla, že u normálního porodu ti při epidurálu toho anestetika nepíchnou tolik (protože je vhodné, aby žena "cítila" a spolupracovala), kdežto u císaře ti toho utišujícího prostředku píchnou víc. A jinak je to asi těžce individuální, každý i stejnou věc vnímáme různě, proto někdo ti řekne to a někdo ono ...
Upravil(a) yellow108 (5. 7. 2008 21:22)
Já bych radši chtěla rodit přirozeně, no škoda, že to nejde, tak musím mít císaře.
Není tady
jsem teďka v tv prima viděla, jak rodička zemřela, no mám docela strach, jdu taky na císaře:-((
nějak mě ty zprávy vystrašily:-((
Není tady
Topazio - já tě úplně chápu, taky jsem měla strach. Pracuji ve zdravotnictví a abych pravdu řekla, já trnula celé těhu. Nejdřív aby se miminko udrželo, pak aby dopadly dobře testy, aby se miminko nenarodilo předčasně a aby bylo zdravé. Za své praxe na ARO jsem viděla někdy bohužel i ty ošklivé stránky kolem těhotenství a porodu. Takové věci se prostě stávají, ale jinak si myslím, že je naše zdravotnictví a vůbec porodnictví na prvních místech ve světě. Máme jednu z nejnižších úmrtností kojenců a rodiček. Člověk nezná pozadí věcí, nebyl u toho a těžko soudit, kde se stala chyba. Někdo tvrdí, že nemají vybavení pro tyto kritické situace, někdo zase tvrdí, že je špatný personál.....Navíc dvojčata jsou prostě rizikovější!
Neboj.... všechno dobře dopadne!!!!!!

Upravil(a) susi (11. 7. 2008 11:01)
Není tady
Já budu mít jen jedno miminko, a přesto mám obavy. Chtěla jsem epidurál, ale každý mě od toho odrazuje, že prý se přitom může ochrnout. Já se bojím spíše té anestezie.
susi napsal(a):
Topazio - já tě úplně chápu, taky jsem měla strach. Pracuji ve zdravotnictví a abych pravdu řekla, já trnula celé těhu. Nejdřív aby se miminko udrželo, pak aby dopadly dobře testy, aby se miminko nenarodilo předčasně a aby bylo zdravé. Za své praxe na ARO jsem viděla někdy bohužel i ty ošklivé stránky kolem těhotenství a porodu. Takové věci se prostě stávají, ale jinak si myslím, že je naše zdravotnictví a vůbec porodnictví na prvních místech ve světě. Máme jednu z nejnižších úmrtností kojenců a rodiček. Člověk nezná pozadí věcí, nebyl u toho a těžko soudit, kde se stala chyba. Někdo tvrdí, že nemají vybavení pro tyto kritické situace, někdo zase tvrdí, že je špatný personál.....Navíc dvojčata jsou prostě rizikovější!
Neboj.... všechno dobře dopadne!!!!!!
Není tady
Ahojky,
díky za přespěvky. Pokud byste měly některá zkušenosti s dalším dítětem po císařském řezu, budu za ně moc ráda. Hlavně mě trápí co by doktoři říkali na to kdyby se nám to omylem podařilo dřív než po doporučovaném roce na rekonvalescenci. Mám svoje důvody proč neberu antikoncepci a dost mě děsí představa nuceného potratu...
Není tady
Ahoj Kitkat,
já jsem rodila Jitku císařem a Lenku spontánně.
Rozdíl mezi nimi mám ale delší.
Moje Dr mi doporučovaly (obvodní i gyn) odstup od těhu 2 roky (možná kvůli věku, tloušťce....), když jsem na gynekologii říkala že bych chtěla dříve, řekla že mi méně než rok a půl nedoporučuje.
Je to jak psaly holky, že je riziko prasknutí dělohy a myslím si že je to docela dostatečné varování aby jsi do toho dřív nešla.
Pokud nechceš horm. antikoncepci, můžete se chránit i jinak.
Jinak druhé těhu probíhalo jako normální těhu a bylo mu jedno jak jsem rodila poprvé.
V porodnici se mi ptali co preferuji jako druhý porod , chtěla jsem spontánní a naštěstí byl.
Pokud by jsi i podruhé rodila císařem, "otevřou" tě ve stejném místě, nemáš další jizvu, jen stále tu jednu.
Když rodíš spontánně, udělají Ti po porodu revizi dělohy (au au) a pár dnů po porodu jdeš na kontrolu dělohy a jizvy na UZ.
Víc mě za hukotu obou dětí nenapadá a musím jít dodělat véču.
Tak se klidně zeptej na cokoliv.
Není tady
Hele zensky a ted mozna trochu stupidni dotaz, ale je to dva roky cekani od porodu do porodu nebo dva roky od porodu a pak teprve otehotnet???
Ja si prave maluju, ze druhej porod budu mit vaginalne a ted me prekvapilo, ze by mohl byt problem pri tlaceni, ze by to mohlo prdnout..ty jo to me ani nenapadlo..., ale asi na tom neco bude..takze ze by zase cisar...ach jo..
no mela jsem celkovou narkozu a jsem rada, epidural bych asi nezvladla..rvala jsem jak najata, kdyz me vezl zrizenec na sal a predstava, ze tam lezim pri vedomi, prorvu celou dobu asi...takto jsem byla fakt stastna, ze mi pustila mudra neco do zily a ja najednou behem pikosekundy upadla do bezvedomi..jen jak me napichla sem si rikala, ze se asi zableju..uplne jsem citila jak mi to vali po te prave ruce ke krku a dal nic nevim...a pak jsem se vzbudila a chtela jsem strasne brecet..emoce pri pohledu na karticku se slovy: Nebe se otevrelo, priletela vrana a prinesla nase zlaticko":-) ci neco podobnyho (no podstatne lespiho), uz nevim, musela bych to najit...a jen jsem popotahla na brek, uz sem malem omdlela bolesti a bylo po placi...
Není tady
Berus, ono záleží z jakého důvodu jsi měla císaře.
Někdy žena jinak rodit nemůže, někdy zvládne druhý porod spontánně (jako jsem to měla já).
Při epiduralu necítíš žádnou bolest, já jsem díky třem za sebou probděným nocím a také asi i díky lékům skoro celou dobu na jipce prospala.
Ten rok co popisuje kitkat jako spodní hranici je od porodu do otěhotnění.
Není tady
Topazio - Já rodila císařem+epidurál a opravdu jsem nic necítila
, pouze tlak když mi Dr. vytahoval malou a pak placentu. Nemusíš se bolesti bát ( tedy při operaci ). Já jsem naopak nechtěla celkovou narkózu. Vše bylo ve zmatku a za 1 min. jsem musela být rozhodnutá, tedy nebyl čas řešit + a - , tak jsem řekla epidurál. Malou jsem viděla hned a po 1 hod. jsem jí mohla i nakojit, i když jsem stejně nakonec neměla vůbec mlíko
. Také jsem četla, že po epidurále je možné ochrnout, ale to je logické, když se indikuje do míchy. Myslím, že anesteziolog nemůže být nějaký amatér a určitě ví co a jak. Moje známá teď taky měla císaře a celkovou an. Jelikož byla vyděšená a nervozní, stěžovala si na bolesti atd. tak jí uspali celkově a bylo to asi nejlepší řešení. Já jsem naopak byla šťastná, že bude po 7-8 hod. konec bolesti a doufala, že malá bude zdravá a živá. Jiank s astmatem nevím, ale já ležela na jipce se srdečním problémem a nechali mě pak i rodit i zezačátku přirozeně. Naštěstí se nic nestalo. Anesteziolog se ti na všechno bude ptát a poradí ti co bude lepší 
Přeju všek krásný porod i když císařem. I ten se dá krásně prožít, i když bych ráda kdyby náhodou bylo druhé rodit přirozeně. Moc bych se na to těšila, kdybych se rozhodla pro druhé 
Není tady
Kamarádka má kluka císařem (nemohla ho vytlačit) a holčinu po 17-ti měsících přirozeně. Jen musela nastoupit do porodnice dřív a hlídali jí.
Není tady
Rodila jsem císařem - s epidurálem. dr mi řekl, když jsem se ptala, co by mi doporučili, že epidural je k miminku šetrnější, a když jsem slyšela tuhle větu, dál jsem o tom nepřemýšlela.
Není tady
Reny, tím jsi mi připomněla, že pokud je první císař tak druhý může být spontánní pouze pokud dítě není koncem pánevním a není moc veliké. A samo další potíže které k císaři směřují bez ohledu na předchozí porod.
Není tady
Ja tedy nejsem vubec odbornik a cisarem jsem nerodila, ale nekde jsem slysela nebo cetla, ze dva roky by se melo pockat i po normalnim porodu, aby se vse zahojilo a telo a cely organismus si odpocinuly. Po cisari by to tedy asi melo byt jeste dele. Ja hrozne trpim na strije, uz ted jich mam cele nohy a zadek, bricho nastesti jen trochu (mela jsem hrozne male bricho v tehu), takze bych opravdu chtela svemu telu dat odpocinout a hlavne posilovat a cvicit, abych mela i po druhem ditku postavu v normalu. Mama rodila jen jednou a ma teda bricho dost vytahane... Rozhodli jsme se s manzelem, ze se o druhe ditko zacneme snazit asi az za rok, takze rozdil mezi detmi by byl 4 roky.
Není tady
Díky za názory
My samozřejmě antikoncepci používáme, nehormonální, ale asi trochu panikařím protože mám strach že selhat může vždycky všechno. Tobík byl oproti ultrazvukovým odhadům nečekaně velké miminko (ještě den před porodem odhadovali jeho velikost skoro o kilo míň) a císař v plné narkóze byl navíc v dané situaci jediné možné řešení - preeklampsie, nepostupující porod, vyčerpané mimi... Preeklampsie mi podle doktorů u druhého těhu nehrozí, ale jestli budeme mít dalšího obříka tak to bude jasný. Navíc nejsme nejmladší tak bych to druhé dítě nechtěla moc odkládat.
Ještě mě napadá - my jsme se obě se ségrou narodily císařem, tak nevím jestli nedispozice k přirozeném porodu třeba nejsou dědičné...
Není tady
Epidurální analgezie je mnohem bezpečnější jak pro maminku tak pro miminko než celkouvá anestezie 
takže se opravdu není čeho bát, já jsme takhle rodila taky, taktéž plánovaný císař z důvodu nemocných střev, tudíž další těhotenství bude stopro ukončeno stejným způsobem, ale pokud jsi měla k císaři jiné důvody než stav, který se nedá napravit tak můžeš druhé dítko klidně rodit spontáně 
ještě jsme chtěla napsat, že řeči typu "budeš ochrnutá, nebo nedej bože umřeš! jsou v našich končinách hodně dávnou minulostí
tak za prvé, ochrnutí se občas mohlo přihodit tím, že se epidurál píchal mnohem víš než ted a tudíž mohlo dojít k napíchnutí nerfvů..nevím jak to naspat..ted se píchá o pár obratlů níže, kde nehrozí žádné roziko, maximálně, že uteče trošku mozkomíšního moku, ale jediná nevýhoda toho je bolest hlavy a pokud to pak řekneš lékaři dopíchnou ti kapku moku zpátky aby vyrovnali tlak a bolest přejde 
a další po*n výhodou epidurální analgezie je , že po operaci ještě hoodně dlouho necítíš bolest, tělo totiž přichází k sobě velmi pozvolna a tudíž tě bolest nepřepadne jako rána z čistého nebe jak je tomu po probuzení z celkové anestezie...
navíc když se mimiko narodí, hned ho vidíš a pokud nejsou komplikace tak se i při takovém narození miminko přikládá k prsu což u celkové anestézie nehrozí a laktace taky nastupuje normálně 
uff už nevím co napsat, když tak se ptej 
Není tady