Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 26. 6. 2008 20:41

merunka
♥♥♥----

Kdy říct dětem o rozvodu?

Chtěla jsem se zeptat na vaše zkušenost,kdy jste dětem řekli o rozvodu.V pondělí máme soud.Děti ví,že jsme od sebe,na podzim se od nás odstěhoval,ale protože ani před tím nebýval téměř doma a já fungovala s dětma sama,děti to vzali bez nejmenšího problému.Děti si bere,když může,na tom se bez problému dohodneme,žádný naschvály si neděláme.Ale kdy je správná doba jim říct o rozvodu?Děkuju za odpovědi.

Není tady

#2 26. 6. 2008 20:47

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Kdy říct dětem o rozvodu?

Vůbec netuším, KDY je správné řict dětem o rozvodu, spíš tuším, že důležitější je, JAK jim to říct. sad
Asi by Ti v této otázce pomohl zkušený psycholog.

Není tady

#3 26. 6. 2008 21:10

merunka
♥♥♥----

Vím,že je mnohem důležitější to,jak jim to říct.V březnu mi ještě zemřel táta a děti měli dědu moc rádi a dost je to zasáhlo,zřejmě jim trochu nahrazoval toho jejich otce,který byl věčně pryč.To,že jim zmizel ze života děda rozebírali často,narozdíl od toho,že se jejich otec od nás odstěhoval.A teď prostě váhám,jesti sotva trochu překlenuli tu ztráty dědy,tak jim (i když co nejšetrněji)říct o rozvodu.

Není tady

#4 26. 6. 2008 21:14

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

No a jak to vychází s vaším rozvodem časově? Myslíš, že je vůbec nutné to dětem říkat teď v nejbližší době? Kolik jim vlastně je?

Není tady

#5 26. 6. 2008 21:33

merunka
♥♥♥----

Tercila napsal(a):

No a jak to vychází s vaším rozvodem časově? Myslíš, že je vůbec nutné to dětem říkat teď v nejbližší době? Kolik jim vlastně je?

Jak to myslíš časově?Dětem je osum a půl a pět.
Myslím,že neni nutné jim o rozvodu v blízké době říkat.Ale jde my o syna,půjde do třetí třídy a vím,že děti dovedou být krutý a trochu se bojim,aby něco nevybíravě neřekli.Ale třeba sem jen bytečně přecitlivělá a vidím ty horší možnosti.Děti vypadají v pohodě,s tátou se výdají,mám hodného přítele co má rád děti,věnují se jim babičky i z tátovi strany.

Není tady

#6 26. 6. 2008 22:34

sunyata
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Mama Earth

Merunko, jestli jsem to dobre pochopila, tak
-- manzel je odstehovany, kazdy ma svou domacnost
-- ty mas uz noveho pritele
V tomto pripade mi rozvod pripadne jako formalita narozdil od jinych pripadu, kdy se resi kdy a jak rict detem, ze se chteji rozejit/rozvest, proste uz spolu nechteji  a nemuzou dale zit.
Ja bych asi resila a vymyslela, jak to tvym detem rict.

Není tady

#7 27. 6. 2008 1:50

mashanka
Zablokovaný
Místo: Praha

merunka napsal(a):

Chtěla jsem se zeptat na vaše zkušenost,kdy jste dětem řekli o rozvodu.V pondělí máme soud.Děti ví,že jsme od sebe,na podzim se od nás odstěhoval,ale protože ani před tím nebýval téměř doma a já fungovala s dětma sama,děti to vzali bez nejmenšího problému.Děti si bere,když může,na tom se bez problému dohodneme,žádný naschvály si neděláme.Ale kdy je správná doba jim říct o rozvodu?Děkuju za odpovědi.

To záleží, jak jsou staré. Já se rozváděla, když bylo klukovi 6. Nějak jsme to nepojmenovávali. Prostě jsme mu řekli, že táta bude bydlet jinde, protože nám společný život neklape. Ale když spolu nežijeme, vycházíme spolu líp, takže to tak bude lepší.

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

#8 27. 6. 2008 8:34

misha88
♥♥♥♥♥♥♥

přesně tak,děti vidí,že je tatínek odstěhovaný a že jste od sebe...rozvod je pak fakt už jen formalita..

http://lbyf.lilypie.com/jGYVp1.png

https://lb4f.lilypie.com/wxkxp2.png

https://lbdf.lilypie.com/V2Y7p2.png

Není tady

#9 27. 6. 2008 8:41

hrosanek
Host

Podle mě u dětí a zvl᚝ takhle malých nejde o formalitu. Mám děti velmi podobně malé a tatínkovo odstěhování nevnímají jako rozvod. To slovo samotné vnímají jako něco strašného, kdy se lidi musí prát a žrát, aby se rozvedli. V rámci věku dětí bych rozumně vysvětlila, že jsme se s tátou dohodli, že už k sobě se vším všudy nechceme patřit ani být manželé, tak jsme se i rozvedli. No a pak odpovídala na všechny otázky, které by je zajímali. smile

Možná jsem blázen, ale to co dospělým připadá jako formalita, vnímají děti úplně jinak. Je těžké vybalancovat únosnou míru informací a odpověď na to, co si z té doby odnesou do dospělosti.

#10 27. 6. 2008 8:53

Barusja
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Plzeň

Ahoj, u nás to bylo jednoduché. BM se sebral a šel bydlet jinam. Syn v té době mu byli 4 to vzal celkem v pohodě, stejně táta jezdil domů až večer. Normálně jsem mu řekla, že se s tátou už nemáme rádi a nemůžeme spolu bydlet. Vzal to v pohodě a navíc mi máme s BM dobré vztahy, tak ho občas vezmeme ven spolu. Jinak jsem psala do psychologické poradny a tam mi poradila paní PhDr. Tamara Cejnkové, že se jim má hlavně říct, že je oba rodiče mají rádi, ale jenom spolu nemohou bydlet. Děti bych tam nebrala dokud to není nutné..

Není tady

#11 27. 6. 2008 9:21

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Barusja napsal(a):

Ahoj, u nás to bylo jednoduché. BM se sebral a šel bydlet jinam. Syn v té době mu byli 4 to vzal celkem v pohodě, stejně táta jezdil domů až večer. Normálně jsem mu řekla, že se s tátou už nemáme rádi a nemůžeme spolu bydlet. Vzal to v pohodě a navíc mi máme s BM dobré vztahy, tak ho občas vezmeme ven spolu. Jinak jsem psala do psychologické poradny a tam mi poradila paní PhDr. Tamara Cejnkové, že se jim má hlavně říct, že je oba rodiče mají rádi, ale jenom spolu nemohou bydlet. Děti bych tam nebrala dokud to není nutné..

Cenková je dobrá :-)

Není tady

#12 27. 6. 2008 15:22

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Já jsem to řekla dceři (11 let) hned, když nás rozvedli. Nechtěla jsem, aby se to "nedopatřením" dozvěděla od "hodných" lidí nebo od kamarádů ve škole. Už jsme spolu stejně skoro rok nebydleli, takže to vzala jako formalitu. Prostě jsem jí řekla, že když spolu s tátou už ani nebydlíme, tak nás dnes rozvedli, že nᚠvztah už nebyl tak dobrý jako kdysi, ji že máme oba rádi atd. Dost jsem si načetla v MUDr. Matějčkově Krizových situacích v rodině očima dítěte, pomohlo mi to pochopit, že nejhorší je mlčet a myslet si, že děti nevnímají nebo si nevšímají.... Navíc si pamatuju, jak těžce jsem nesla, když mi učitelka nedopatřením ve třetí třídě řekla, že můj otec je nevlastní. Brala jsem to jako zradu mámy, že mi nic neřekla, bylo mi to hodně líto. Ne, že otec je nevlastní, ale že mi máma nic neřekla...Dnes už se o tom normálně bavíme a vím, že jí tenkrát připadalo lepší nic neříkat, příjmení jsme měli stejná, žili jsme s ním už hodně dlouho, biootec o mě zájem nikdy neměl, tak jí to přišlo lepší....ale já jsem to jako dítě nesla hodně těžko, pro mě mě v té chvíli prostě zradila nejbližší osoba. Děti nesmíme podceňovat.

Není tady

#13 27. 6. 2008 16:01

Slavek17
♥♥♥♥♥♥-

merunka napsal(a):

Myslím,že neni nutné jim o rozvodu v blízké době říkat.Ale jde my o syna,půjde do třetí třídy a vím,že děti dovedou být krutý a trochu se bojim,aby něco nevybíravě neřekli.Ale třeba sem jen bytečně přecitlivělá a vidím ty horší možnosti.Děti vypadají v pohodě,s tátou se výdají,mám hodného přítele co má rád děti,věnují se jim babičky i z tátovi strany.

Hele, merunko, nechci rýpat, ale nedá mi ... Kašli na to, zda a jak dětem říkat o rozvodu (prostě jim to sděl jen tak mimochodem, třeba zítra u snídaně) - a raději se trochu sama vzdělej v pravopisu, protože když jsi teď na děcka sama, tak bys neměla sekat takové hrubajzny! - Kdo jim opraví domácí úkoly?
vissla dumbom rodna

Taky by nezaškodilo za tečkami a čárkami dělat mezery.
Výmluvy typu: "Já jsem zvyklá z SMSek!" se mi zdají hloupé.
No ale - fakt je, že nejsi moje máma, tak proč to řeším...
dumbom

Není tady

#14 27. 6. 2008 16:11

Slavek17
♥♥♥♥♥♥-

Hele, lidičky, hlavně, aby nám, starším, někomu neuniklo, že právě začaly PRÁZDNINY .... !!!
tummenupp big_smile rock

Není tady

#15 27. 6. 2008 16:20

Jessika
♥♥♥♥♥♥-

Slavek17 napsal(a):

Hele, lidičky, hlavně, aby nám, starším, někomu neuniklo, že právě začaly PRÁZDNINY .... !!!
tummenupp big_smile rock

tak nerípej do hrubek, ty starej smile

Člověk je moudrý, ale lidstvo je hloupé...

Není tady

#16 27. 6. 2008 17:52

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Djo, rípale jeden. To bi se čověk zblázňyl z takovejchle smile

Není tady

#17 28. 6. 2008 0:20

Heluška
♥♥♥♥♥♥-

Merunko,
dávno jsem tu četla názor, že bychom se neměli zastavovat na gram. chybách, důležitý je obsah sdělení.
Takže k tomu, co Tě trápí.
Přemýšlíš, jestli mᚠdětem říct o rozvodu a dobře si rozumí s Tvým přítelem. Shrnula jsem to dobře?

Děti jsou jen malé, ale nejsou hloupé. Dovedou si na nepříjemné zprávy počkat. To, že o stavu věcí nemluví neznamená, že změny neregistrují. Možná čekají návrat do starých kolejí.
Zkusila bych navodit dobré klima, aby se spíš ony mohly ptát. Tak by se snad dala stanovit míra informací, které dovedou pojmout a zpracovat.
To je teorie.
Moje praxe je drtivá- asi bych to vyklopila dost natvrdo- jak se znám. Takže neporadím.

Upravil(a) Heluška (28. 6. 2008 0:21)

Není tady

#18 29. 6. 2008 20:25

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Eva36 napsal(a):

Djo, rípale jeden. To bi se čověk zblázňyl z takovejchle smile

Holky buďte rády, že nerýpnul do všech, celkem dost mu jich tam ještě zbylo.
Jako kantor, který opravuje diktát, tedy nic moc, Slávku....

Merunko,
také si myslím, že by bylo vhodné poradit se s dětským psychologem.

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí