6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Chtěla jsem se zeptat na vae zkuenost,kdy jste dětem řekli o rozvodu.V pondělí máme soud.Děti ví,e jsme od sebe,na podzim se od nás odstěhoval,ale protoe ani před tím nebýval téměř doma a já fungovala s dětma sama,děti to vzali bez nejmeního problému.Děti si bere,kdy můe,na tom se bez problému dohodneme,ádný naschvály si neděláme.Ale kdy je správná doba jim říct o rozvodu?Děkuju za odpovědi.
Není tady
Vůbec netuím, KDY je správné řict dětem o rozvodu, spí tuím, e důleitějí je, JAK jim to říct.
Asi by Ti v této otázce pomohl zkuený psycholog.
Není tady
Vím,e je mnohem důleitějí to,jak jim to říct.V březnu mi jetě zemřel táta a děti měli dědu moc rádi a dost je to zasáhlo,zřejmě jim trochu nahrazoval toho jejich otce,který byl věčně pryč.To,e jim zmizel ze ivota děda rozebírali často,narozdíl od toho,e se jejich otec od nás odstěhoval.A teď prostě váhám,jesti sotva trochu překlenuli tu ztráty dědy,tak jim (i kdy co nejetrněji)říct o rozvodu.
Není tady
No a jak to vychází s vaím rozvodem časově? Myslí, e je vůbec nutné to dětem říkat teď v nejblií době? Kolik jim vlastně je?
Není tady
Tercila napsal(a):
No a jak to vychází s vaím rozvodem časově? Myslí, e je vůbec nutné to dětem říkat teď v nejblií době? Kolik jim vlastně je?
Jak to myslí časově?Dětem je osum a půl a pět.
Myslím,e neni nutné jim o rozvodu v blízké době říkat.Ale jde my o syna,půjde do třetí třídy a vím,e děti dovedou být krutý a trochu se bojim,aby něco nevybíravě neřekli.Ale třeba sem jen bytečně přecitlivělá a vidím ty horí monosti.Děti vypadají v pohodě,s tátou se výdají,mám hodného přítele co má rád děti,věnují se jim babičky i z tátovi strany.
Není tady
Merunko, jestli jsem to dobre pochopila, tak
-- manzel je odstehovany, kazdy ma svou domacnost
-- ty mas uz noveho pritele
V tomto pripade mi rozvod pripadne jako formalita narozdil od jinych pripadu, kdy se resi kdy a jak rict detem, ze se chteji rozejit/rozvest, proste uz spolu nechteji a nemuzou dale zit.
Ja bych asi resila a vymyslela, jak to tvym detem rict.
Není tady
merunka napsal(a):
Chtěla jsem se zeptat na vae zkuenost,kdy jste dětem řekli o rozvodu.V pondělí máme soud.Děti ví,e jsme od sebe,na podzim se od nás odstěhoval,ale protoe ani před tím nebýval téměř doma a já fungovala s dětma sama,děti to vzali bez nejmeního problému.Děti si bere,kdy můe,na tom se bez problému dohodneme,ádný naschvály si neděláme.Ale kdy je správná doba jim říct o rozvodu?Děkuju za odpovědi.
To záleí, jak jsou staré. Já se rozváděla, kdy bylo klukovi 6. Nějak jsme to nepojmenovávali. Prostě jsme mu řekli, e táta bude bydlet jinde, protoe nám společný ivot neklape. Ale kdy spolu neijeme, vycházíme spolu líp, take to tak bude lepí.
Není tady
přesně tak,děti vidí,e je tatínek odstěhovaný a e jste od sebe...rozvod je pak fakt u jen formalita..
Není tady
Podle mě u dětí a zvlá takhle malých nejde o formalitu. Mám děti velmi podobně malé a tatínkovo odstěhování nevnímají jako rozvod. To slovo samotné vnímají jako něco straného, kdy se lidi musí prát a rát, aby se rozvedli. V rámci věku dětí bych rozumně vysvětlila, e jsme se s tátou dohodli, e u k sobě se vím vudy nechceme patřit ani být manelé, tak jsme se i rozvedli. No a pak odpovídala na vechny otázky, které by je zajímali.
Moná jsem blázen, ale to co dospělým připadá jako formalita, vnímají děti úplně jinak. Je těké vybalancovat únosnou míru informací a odpověď na to, co si z té doby odnesou do dospělosti.
Ahoj, u nás to bylo jednoduché. BM se sebral a el bydlet jinam. Syn v té době mu byli 4 to vzal celkem v pohodě, stejně táta jezdil domů a večer. Normálně jsem mu řekla, e se s tátou u nemáme rádi a nemůeme spolu bydlet. Vzal to v pohodě a navíc mi máme s BM dobré vztahy, tak ho občas vezmeme ven spolu. Jinak jsem psala do psychologické poradny a tam mi poradila paní PhDr. Tamara Cejnkové, e se jim má hlavně říct, e je oba rodiče mají rádi, ale jenom spolu nemohou bydlet. Děti bych tam nebrala dokud to není nutné..
Není tady
Barusja napsal(a):
Ahoj, u nás to bylo jednoduché. BM se sebral a el bydlet jinam. Syn v té době mu byli 4 to vzal celkem v pohodě, stejně táta jezdil domů a večer. Normálně jsem mu řekla, e se s tátou u nemáme rádi a nemůeme spolu bydlet. Vzal to v pohodě a navíc mi máme s BM dobré vztahy, tak ho občas vezmeme ven spolu. Jinak jsem psala do psychologické poradny a tam mi poradila paní PhDr. Tamara Cejnkové, e se jim má hlavně říct, e je oba rodiče mají rádi, ale jenom spolu nemohou bydlet. Děti bych tam nebrala dokud to není nutné..
Cenková je dobrá :-)
Není tady
Já jsem to řekla dceři (11 let) hned, kdy nás rozvedli. Nechtěla jsem, aby se to "nedopatřením" dozvěděla od "hodných" lidí nebo od kamarádů ve kole. U jsme spolu stejně skoro rok nebydleli, take to vzala jako formalitu. Prostě jsem jí řekla, e kdy spolu s tátou u ani nebydlíme, tak nás dnes rozvedli, e ná vztah u nebyl tak dobrý jako kdysi, ji e máme oba rádi atd. Dost jsem si načetla v MUDr. Matějčkově Krizových situacích v rodině očima dítěte, pomohlo mi to pochopit, e nejhorí je mlčet a myslet si, e děti nevnímají nebo si nevímají.... Navíc si pamatuju, jak těce jsem nesla, kdy mi učitelka nedopatřením ve třetí třídě řekla, e můj otec je nevlastní. Brala jsem to jako zradu mámy, e mi nic neřekla, bylo mi to hodně líto. Ne, e otec je nevlastní, ale e mi máma nic neřekla...Dnes u se o tom normálně bavíme a vím, e jí tenkrát připadalo lepí nic neříkat, příjmení jsme měli stejná, ili jsme s ním u hodně dlouho, biootec o mě zájem nikdy neměl, tak jí to přilo lepí....ale já jsem to jako dítě nesla hodně těko, pro mě mě v té chvíli prostě zradila nejblií osoba. Děti nesmíme podceňovat.
Není tady
merunka napsal(a):
Myslím,e neni nutné jim o rozvodu v blízké době říkat.Ale jde my o syna,půjde do třetí třídy a vím,e děti dovedou být krutý a trochu se bojim,aby něco nevybíravě neřekli.Ale třeba sem jen bytečně přecitlivělá a vidím ty horí monosti.Děti vypadají v pohodě,s tátou se výdají,mám hodného přítele co má rád děti,věnují se jim babičky i z tátovi strany.
Hele, merunko, nechci rýpat, ale nedá mi ... Kali na to, zda a jak dětem říkat o rozvodu (prostě jim to sděl jen tak mimochodem, třeba zítra u snídaně) - a raději se trochu sama vzdělej v pravopisu, protoe kdy jsi teď na děcka sama, tak bys neměla sekat takové hrubajzny! - Kdo jim opraví domácí úkoly?
Taky by nezakodilo za tečkami a čárkami dělat mezery.
Výmluvy typu: "Já jsem zvyklá z SMSek!" se mi zdají hloupé.
No ale - fakt je, e nejsi moje máma, tak proč to řeím...
Není tady
Hele, lidičky, hlavně, aby nám, starím, někomu neuniklo, e právě začaly PRÁZDNINY .... !!!
Není tady
Slavek17 napsal(a):
Hele, lidičky, hlavně, aby nám, starím, někomu neuniklo, e právě začaly PRÁZDNINY .... !!!
tak nerípej do hrubek, ty starej
Není tady
Djo, rípale jeden. To bi se čověk zblázňyl z takovejchle
Není tady
Merunko,
dávno jsem tu četla názor, e bychom se neměli zastavovat na gram. chybách, důleitý je obsah sdělení.
Take k tomu, co Tě trápí.
Přemýlí, jestli má dětem říct o rozvodu a dobře si rozumí s Tvým přítelem. Shrnula jsem to dobře?
Děti jsou jen malé, ale nejsou hloupé. Dovedou si na nepříjemné zprávy počkat. To, e o stavu věcí nemluví neznamená, e změny neregistrují. Moná čekají návrat do starých kolejí.
Zkusila bych navodit dobré klima, aby se spí ony mohly ptát. Tak by se snad dala stanovit míra informací, které dovedou pojmout a zpracovat.
To je teorie.
Moje praxe je drtivá- asi bych to vyklopila dost natvrdo- jak se znám. Take neporadím.
Upravil(a) Heluka (28. 6. 2008 0:21)
Není tady
Eva36 napsal(a):
Djo, rípale jeden. To bi se čověk zblázňyl z takovejchle
Holky buďte rády, e nerýpnul do vech, celkem dost mu jich tam jetě zbylo.
Jako kantor, který opravuje diktát, tedy nic moc, Slávku....
Merunko,
také si myslím, e by bylo vhodné poradit se s dětským psychologem.
Není tady