18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
čekanko, hezky jsi to napsala, u to opravdu vypadá s námi líp....
Račí, ty krize jsou hrůza, co ,? ale hlavně, e to pak vdycky funguje...
heríku, určo se na to dr. zeptám, děkuju za info....
Vnoci malej batil co 3 hodiny, to u jde....snad to bude ok, prsa se mi u zase začínají nalévat., hurááááá-))))
hezký den.
Není tady
račice napsal(a):
Mery zkus si koupit v lékárně homeopatika na podporu laktace - ricinus communis, bere se 5 kuliček 2x denně. Mě teda fakt zabraly.......
jen dodám, opkud si to bude chtít pořídit, musí koupit sílu 5CH. Vyí ředění u má opačné účinky...
Já si Ricinus taky pochvaluju. I kdy já musela přejít kvůli nedostatku mléka na UV, tak ten Ricinus, kojící čaje a odsávačka mi pomohly vydret aspoň ty dva měsíce...
Není tady
holky, díkes, řekla bych, e u se to napravilo, moná to opravdu byl purt, nebo moje chybné kojení...dokonce začínáme mít reim pravidelný-3-3,5 hod, hurááááá-))))
Není tady
meryblue
Není tady
Meryku super zprávy, takový krize jetě budou, my měli asi tak čtyři, nejhorí bylo kdy jsem poprvé po porodu dostala ms, to mlíko prostě nebylo a malej řval jako tur hlady, po třech dnech se to spravilo, chce to vydra i kdy je to někdy na palici
Není tady
čekanko,je fakt,e to bylo i tou mou Ms, čert ví, čím, moná ve dohromady,takhle brzy jsem ms fakt nečekala.....
Není tady
jo take jetě mrcha k romu vemu dorazila? Mně dorazila a v půl roce ale na mlíku to bylo sakra znát, tak aspoň pro přítě bude připravená
Není tady
tak u nas tedy trimesicni spurt je asi uz tri tydny:) ale to asi nebude ono, spis ma mladá větí potrebu jidla, bohuzel i vnoci:( kde jsou ty casy, co spala celou noc, jak jsem tu s tim machirkovala..
Není tady
Kamchi - taky je moný, e má ízen
Není tady
čekan, jojo, ty problémy právě nastaly před týdnem, zhruba, to jsem to dostala a byla to docela síla, ale asi bych to sama nedostala, začala jsem brát tu cerazette a to se prý stává...
Kamchinko, drím palcek at se vám ty noci zase zlepí.
Holky,na kojeni.net jsem četla , e je hodně důleité odstříkávat jetě po kojení na zvyování či udrování laktace, děláte to? Poctivě? Mě přijde, e mi to malej vechno vypije a pak u je tam pár kapek..stane se něco, kdy to dělat nebudu? Zánět nehrozí, pořád jí často..
děkuju.
Není tady
Meryku nejde o to kolik ostříká po kojení ale o to, e jsou bradavky víc stimulovaný a dávají signál mozku aby se víc mlíka vyrábělo jinak je důleité do tří měsíců nemít pauzy delí ne 6 hodin mezi kojením a taky je potřeba hodně pít. Já neodstříkávala, pauzy jsem měla v noci víc ne 6 hodin a ustáli jsme to, ale mlíka jsem měla vdycky na knop a večer občas dokrmovala, take můj příklad není zrovna kníkovej
Není tady
Mery - já jsem byla líná odstříkávat, ztráta času. To kdy u mi přilo,e má malá bálo, radi jsem jí dala častěj cucnout - tím se taky tvoří víc mlíka ne? A ono - dítko vytahá víc ne se odstříká.
Není tady
holky, asi to nechám tak, jako vy, a budu cítit, e potřebuje mlíčka víc,budu odstřékávat a nebo přikládat častěji, ten čas na odstříkávání nějak nemam-))))kdy bude čas, tak jo...já jsem snad pauzu 6 hodin jetě neměla-)))) děkuju.
Není tady
Mery,
já nikdy neodstříkávala, jen třeba na ličku,kdy jsem dávala homeopatika....
a kojím taky často, přes den je to z 90% po 2 hodinách v noci jak kdy, někdy spí 6 hodin, pak jí zase po 2 ,ěkdy je to jinak.... A mě je to umák, sice jsem někdy v noci jak blbá, e nevím čí jsem,kdy mě vzbudí ale co, hlavně, e prosívá a něco mu obětuju, třeba mi to jednou vrátí,jak mě bude navtěvovat v domově důchodců
Není tady
meryblue napsal(a):
holky, asi to nechám tak, jako vy, a budu cítit, e potřebuje mlíčka víc,budu odstřékávat a nebo přikládat častěji, ten čas na odstříkávání nějak nemam-))))kdy bude čas, tak jo...já jsem snad pauzu 6 hodin jetě neměla-)))) děkuju.
Meryku, myslim, ze ses rozhodla spravne. Ja maleho dokrmovala asi tyden, kdyz mu byli 3 tydny, protoze nejak pobrekaval, myslela jsem, ze ma hlad a pak me doktorka nakrkla, ze pribral malo a ze asi jeste nejsem "rozkojena", takze mam prikladat casteji. Jenze on porad rval, ja myslela, ze teda hlady, kdyz pribral malo - kojila jsem totiz u ni a vypil malo (50ml z obou prsu). Takze jsme dokrmovali po kazdem kojeni nebo ob strikackou UV, vypil asi 10-30 ml a kdyz jsme to za tyden secetli, vypil 180ml, takze sme nahradili za tyden 1-2 kojeni. To me utvrdilo v tom, ze dokrm nepotreboval, plac mel asi duvod jiny... Jinak jsem ho prikladala podle potreby, ne v pravidelnych intervalech.
A radila jsem se pak opakovane s laktacni poradkyni a ta byla skvela...
Tak drzim palce, at to zvladnete, snad uz pri druhem ditku budu tyhle situace zvladat lip
Upravil(a) sillwan (30. 6. 2008 11:48)
Není tady
Noviku, vude čtu o pravidelnym reimu a připadámn si jak debílek, e to máme pořád nepravidelně, ale taky na to u poslední dobou prdim, prostě nu dám, kdy si řekne..ale u je to lepí, u se to pomalu stabilizuje na 3 h ve dne i v noci, plus minus-)))ale 6 hodin bez jídla to se mi fakt jetě nestalo a to ho kojim z obou a pěkně prospívá, dneska u se mi začaly dělat po dvou hodkách boule tvrdé a nelo mu to pak přisát, tak budu muset odstříkávat.....
Silvian, to určitě nebyl hlad, já taky kolikrát dám malýjmu najíst a pak zjistim, e se moc nenapil a za chvilku začne prdět-hodně, e asi tedy brečel prdíkama...je to věčnej boj a zkouení-)))občas se stane chybka, u druhého to snad opravdu bude zdrařilejí..
Není tady