Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 26. 6. 2008 0:10

Magdaaa
♥------

Mladší muž - má to budoucnost? Co myslíte?

Stala se mi tato situace: Pracuji jako manažerka. Mám asi 60 podřízených včetně brigádníků - studentů. V práci jsem se seznámila s klukem, kterého jsem nakonec i připravovala na manažerský kurz. Stali jsme se velkými kamarády, hodně jsme si důvěřovali, nakonec tak, že já o něm věděla více věcí než jeho rodina a on o mne také. Má to jeden háček - jemu bude teprve 18 a mi je 29 - přesto vždy jsme se měli o čem bavit, máme podobné názory na život, zajímají nás podobné věci. Naopak on se většinou nemá se svými vrstevníky o čem bavit - je intelektuálně někde jinde. A nedávno jsme zjistili, že mezi námi není jen kamarádství, ale že se máme moc rádi a chceme být spolu. Celé to má ještě jeden háček - já žiju již 10 let ve vztahu, který není špatný, ale zase to není žádná sláva - nejsem vdaná, nemám děti, se současným partnerem máme obrovské dluhy, když se nám nepovedlo jedno podnikání, které společně splácíme. Vztah mezi námi je spíše o vztahu bratr-sestra. A já nevím, co mám dělat. Jestli rozbít něco, co sice není vůbec ideální, ale zase to není tak strašné a je to jistota, a vstoupit do nejistoty s mladým klukem, de facto bez budoucnosti. Nebo to táhnout na obě strany - tak to teď dělám už druhý týden... A počkat, jak se to samo vyvine? Co myslíte? Máte někdo podobnou zkušenost? Poradíte?

Není tady

#2 26. 6. 2008 6:37

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Mladší muž - má to budoucnost? Co myslíte?

Zkušenost nemám, ale myslím že v tvé situaci bych počkala. Teď si s klukem užíváte radosti bez těch problémů které drtí tebe, ale co až by se začaly dotýkat i jeho? Hodit tohle všechno na 18-letého kluka, to by ustál málokterý. Ve věkovém rozdílu teď problém nebude, on z tebe bude nadšený... ale za 10 let? Bude ti skoro 40 a on bude pořád ještě kluk, většina se v tom věku ještě vůbec nehodlá ani ženit.....

Strach je malá smrt...

Není tady

#3 26. 6. 2008 7:10

misha88
♥♥♥♥♥♥♥

Chápu že bude rozdíl v tom, zda je mladší ona nebo on....my když jsme s přítelem začli chodit - mi bylo 17, jemu těch 29...čili přesně jako u vás, ale právě obráceně....rozdíl je jen v tom, že on neměl dluhy ani v tu  dobu s nikým nežil (natož 10letz ve vztahu)...nám to vydrželo (zatím 3 roky..smile..a stále tedy pokračuje), tady ü tebe poradit neumím..sad...to musíš vycítit sama...když ne,zariskovat a  uvidí se..

http://lbyf.lilypie.com/jGYVp1.png

https://lb4f.lilypie.com/wxkxp2.png

https://lbdf.lilypie.com/V2Y7p2.png

Není tady

#4 26. 6. 2008 10:39

Petuna
♥♥♥♥♥--

Magdaaa napsal(a):

Stala se mi tato situace: Pracuji jako manažerka. Mám asi 60 podřízených včetně brigádníků - studentů. V práci jsem se seznámila s klukem, kterého jsem nakonec i připravovala na manažerský kurz. Stali jsme se velkými kamarády, hodně jsme si důvěřovali, nakonec tak, že já o něm věděla více věcí než jeho rodina a on o mne také. Má to jeden háček - jemu bude teprve 18 a mi je 29 - přesto vždy jsme se měli o čem bavit, máme podobné názory na život, zajímají nás podobné věci. Naopak on se většinou nemá se svými vrstevníky o čem bavit - je intelektuálně někde jinde. A nedávno jsme zjistili, že mezi námi není jen kamarádství, ale že se máme moc rádi a chceme být spolu. Celé to má ještě jeden háček - já žiju již 10 let ve vztahu, který není špatný, ale zase to není žádná sláva - nejsem vdaná, nemám děti, se současným partnerem máme obrovské dluhy, když se nám nepovedlo jedno podnikání, které společně splácíme. Vztah mezi námi je spíše o vztahu bratr-sestra. A já nevím, co mám dělat. Jestli rozbít něco, co sice není vůbec ideální, ale zase to není tak strašné a je to jistota, a vstoupit do nejistoty s mladým klukem, de facto bez budoucnosti. Nebo to táhnout na obě strany - tak to teď dělám už druhý týden... A počkat, jak se to samo vyvine? Co myslíte? Máte někdo podobnou zkušenost? Poradíte?

Neblázni počkej jak se to vyvrbí aby jsi nakonec nezůstala sama.

Není tady

#5 26. 6. 2008 11:08

dixina
♥♥♥♥♥♥-

Můj otec je mladší od mé matky o 9 let a žijí "šťastně" až dodnes.

Jsem něžný, jsem krutý, ale jsem ŽIVOT. Pláčeš? I v slzách je síla, tak jdi a žij....!

Není tady

#6 27. 6. 2008 16:09

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Ja tiež nevidím problém ani tak vo veku, ako v samotnej situácii. Ale v konečnom dôsledku si to musíš zvážiť sama...

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#7 27. 6. 2008 20:51

tayvet
♥♥♥♥♥♥-
Místo: teplice

ahojky,já mám o 8 let mladšího přítele,klape nám to skvěle,první manžel byl zas o 6 let starší a nerozuměli jsme si,myslím si že na věku až tak nezáleží.A ani nikdo nepozná,že jsme tolik let od sebe,máme spolu 5 synka a jsme šťastní. smile

Život nese radost,někdy bolest,ale většinou obojí.

Není tady

#8 29. 8. 2008 15:27

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Já si nemůžu pomoct, ale 18letý kluk mi připadá jako docela mláďátko, v kterém bych já viděla trdlo. Plzák naprosto vědomě (a ví proč) dělí zamilovanost od lásky. Měla jsem také zkušenost s klukem mladším o 12let ( on 20 já 32.). Zpočátku to bylo sladký, protože mě strašně obdivoval a lichotil a uctíval..., vyhovovalo mi téměř všechno, ale postupně se svým  vychládáním jsem si začla uvědomovat komičnost situace. Jakmile člověka opustí ta zatemnělost "tetřeva hlušce" (myslím tím obě pohlaví ), tak začne vnímat realitu, a je to trošku jinak. Určitě je nesmysl okamžitě převrátit svět naruby. Po čase se pozná, jak to s Vámi doopravdy je a o co ve vztahu jde. . Já bych už do takto extrémního rozdílu nešla. Mám sice partnera o 2 roky mladšího, ale to už je skoro stejné, to mi nevadí. V některých věcech a vědomostech má totiž navrch, tudíž je pro mě vyhovující. Mlaďas nebyl. zamilované dopisy jsem mu vracela zpět červeně opravené a za 5!lol
Ale pochopitelně to tak nemusí být všude stejné. Já to měla takto....Jen bych ti radila přibrzdit. užít si to ano, ale neukvapovat se.

Upravil(a) Wiki (17. 9. 2008 18:00)

Není tady

#9 9. 9. 2008 12:45

Emma
♥♥♥♥♥--
Místo: Bratislava

Hm, ja som dnes ráno jednému mladému mužovi dala voľnosť. Lebo som pochopila, že by to bolo len a len trápenie. Len si treba nechať čas na to pochopenie....to už je potom jedno k akému záveru sa dopracuješ. Ale ak si si ešte neni istá, či máš alebo nemáš do toho ísť, tak si nechaj čas na to a pozoruj, stretávaj sa, preciťuj, spoznávaj. A časom na to prídeš ku ktorej strane sa máš prikloniť. Snáď som to napísala jasne a zrozumiteľne.
A kľudne nám tu o tom svojom rozhodovaní a dopracovávaní píš. My ťa budeme vedieť pochopiť, keďže máme podobné skúsenosti.
pa a drž sa! pussa

Ak chceš nájsť poklad, musíš na tenký ľad. rodna

Není tady

#10 9. 9. 2008 17:03

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Moje kamaradka si nasla sveho manzela,kdyz jemu bylo 15 let a ji 22 let.Brali se,kdyz jemu bylo 19 let.Cely svet si tukal na celo.Rodice s nima nemluvili.Jeho rodice nemluvi dodnes.Prosli si peklem zemrelo jim miminko a ona,uz dalsi mit nemuze.Zazadali si o adopci a ted cekaji,az jim nejaky ten clovicek vztoupi do rodiny.Dneska je kamaradce 38 a je na nich videt,ze se stale miluji.Neznam zadny takovy par,kde by to tak klapalo jako u nich.Ve veku to urcite neni.
Na tvem miste bych jeste pockala a tahla to na dve strany.Jak je to u tebe ted?Dlouho ses tu neozvala.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#11 9. 9. 2008 19:17

Oxi
♥♥♥♥♥♥♥

eremuruss napsal(a):

Na tvem miste bych jeste pockala a tahla to na dve strany.Jak je to u tebe ted?Dlouho ses tu neozvala.

tummenupptummenupptummenupp usch

http://www.kolobok.us/smiles/artists/snoozer/koo-koo.gif ... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't.  ... http://www.xko.sk/emoticons/bbq.gif

Není tady

#12 9. 9. 2008 20:06

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Oxi, proč se směješ, když erem na chvíli zauvažovala jako poměrně velká část mužské populace? big_smile big_smile big_smile

Jinak já VÍM z rodiny, že může dost dobře fungovat vztah i s partnerem, který je mladší o generaci (tedy já bych třeba o generaci staršího chlapa nechtěla a mlaďocha vlastně taky ne, ale moje příbuzná si žije oproti negativním názorům okolí projevovaného kdysi v počátku jejich vztahu dost dobře) winksmile.

Není tady

#13 9. 9. 2008 20:32

Oxi
♥♥♥♥♥♥♥

Tercila napsal(a):

Oxi, proč se směješ, když erem na chvíli zauvažovala jako poměrně velká část mužské populace? big_smile big_smile big_smile

Ked "kazdy" kradne, neznamena to, ze budem kradnut aj ja a hajit sa tym, ale to ty asi nepoznas wink

http://www.kolobok.us/smiles/artists/snoozer/koo-koo.gif ... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't.  ... http://www.xko.sk/emoticons/bbq.gif

Není tady

#14 9. 9. 2008 20:36

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Oxi napsal(a):

eremuruss napsal(a):

tummenupptummenupptummenupp usch

Nesmej se.Proc ne?Ale,kdybych na tom miste byla ja tak to urcite dlouho nevydrzim tahnout to na dve strany.Ale sla bych za hlasem sveho srdce to jsem cela ja.big_smile
A nekoukala bych ani na pravo ani na levo.....horsi potom mozna po case ty nasledky.tongue

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#15 10. 9. 2008 9:22

Barusja
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Plzeň

Ahoj,
myslím si, že o věku to není. Rozmysli si, kdy a jak chceš založit rodinu, to je podle mě to hlavní. Já mela o rok mladšího manžela a až pozdě jsem si uvědomila, že není zralý pro rodinu. Dítě si on pořídil, jenom, protože ho měli i jeho kamarádi, ale jinak nic.
Kamarádce je 28 a má  22 letého kluka. Ona už 5 let pracuje. On jeden rok opakoval VŠ, pak nepostoupil, rok pracoval a teď se vrací do jiné školy. Bude 3 roky studovat, takže vyhlídka, že budou mít někdy dítě, je tak za 4 a více let. Kamarádka je z toho nešŤastná, hádají se, ale zatím to ustáli smile
Držím palce, aby jsi se dobře rozhodla:)

Není tady

#16 10. 9. 2008 20:12

Magdaaa
♥------

Díky všem za názory a zkušenosti. Neozvala jsem se, neboť jsem neměla moc přístup k internetu. Nakonec to dopadlo zajimavě: Můj dnes už expřítel vyjádřil přání se rozejít - začal chodit s naší kamarádkou - a já jsem s mojí novou mladou láskou. Zažili jsme ty nejlepší prázdniny - pro oba - a jsme fakt moc šťastní. Zažili jsme si sice peklo od našich kolegů, ale na druhou stranu, ukázalo se, kdo je skutečný přítel a kdo se jen přetvařuje. A naši skuteční přátelé nás všichni podpořili - včetně jeho tatínka. Takže fakt super. Nikdy jsem nebyla šťastnější.

Není tady

#17 11. 9. 2008 8:35

Emma
♥♥♥♥♥--
Místo: Bratislava

Magdaaa, super! tummenupp Teším sa s Tebou!   hjarta

Ak chceš nájsť poklad, musíš na tenký ľad. rodna

Není tady

#18 11. 9. 2008 15:40

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Magdaaa napsal(a):

Díky všem za názory a zkušenosti. Neozvala jsem se, neboť jsem neměla moc přístup k internetu. Nakonec to dopadlo zajimavě: Můj dnes už expřítel vyjádřil přání se rozejít - začal chodit s naší kamarádkou - a já jsem s mojí novou mladou láskou. Zažili jsme ty nejlepší prázdniny - pro oba - a jsme fakt moc šťastní. Zažili jsme si sice peklo od našich kolegů, ale na druhou stranu, ukázalo se, kdo je skutečný přítel a kdo se jen přetvařuje. A naši skuteční přátelé nás všichni podpořili - včetně jeho tatínka. Takže fakt super. Nikdy jsem nebyla šťastnější.

Tak vidis nakonec to bylo lehci nez si ocekavala.Preji te to at si stastna.A ver,ze na veku nezalezi.

Není tady

#19 11. 9. 2008 18:09

topazio
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Já si myslím, že to budoucnost má, ve svém okolí znám takové páry a některé mají i děti.

Není tady

#20 12. 9. 2008 6:39

Májajája
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava

Moje matka, když mi bylo patnáct a zemřel otec, začala vztah s partnerem kterýmu bylo 18, všichni si klepali na čelo! , a příští měsíc budem slavit jeho  36 narozeniny. Musím říct, že máme možná nejmladšího ale i nejlepšího dědečka ve střední Evropě smile ( synovi je 13....... ). A okolí si zvyklo a bere ho, jak naše rodina, tak otcova rodina. Je to jen a jen o lidech.

Mája

Není tady

#21 13. 9. 2008 11:01

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Už tu bežala taká téma... Brat je o dosť mladší od svojej ženy a nemajú s tým problém. Ak sa niekedy rozídu, tak kvôli iným veciam, toto nikdy neriešili a neriešia.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#22 21. 5. 2010 11:59

Idunka
♥------

Chtěla bych taky přispět k tomuto tématu.Dnes je mi 51 let a příteli 36 let.Když jsme spolu začali mě bylo 38 a příteli 23.Já měla zasebou dvě nevydařená manželství a dceru o 4 roky mladší než můj přítel.Do vstahu se mi vůbec nechtělo,protože jsem tomu ani nevěřila,že to může fungovat.Nebudu se rozepisovat o celém období našeho vztahu,ale jsme spolu máme 2 krásná vnoučata ,která dědečka milují.Podotýkám,že přítel je mladým jak vzhledem
tak duchem žádná bábovka.Já tíhnu taky k mladší generaci tak nám to funguje.Naše okolí nás bere od počátku vztahu a rodina taky.Prostě chci říct,že na věku nezáleží,ale na krásném vztahu.Přítel děti nechtěl,to jsme řešili hned na začátku vztahu.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí