1. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednodue upéct to nejlahodnějí cukroví! 1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je vechny a také tradice s nimi spojené. |
|
|
Prosím Vás, dáváte dětem za vysvědčení nějaký dárek? U nás to nikdy nebylo zvykem, mamka nám vdycky udělala sváteční oběd a pak nás vzala do cukrárny a tím to haslo u mého nastávajícího to bývalo podobně. Teď končí první třídu přítelova dcerka z prvního manelství a včera volala tatínkovi aby se ho zeptala, co dostane za vysvědčení za dárek. Celkem nám to oběma vyrazilo dech, nejen to, e nějaký dárek očekává, ale to e si o něj přímo řekla a telefonovala jen kvůli tomu. Dnes jsem o tom mluvila s její maminkou a té připadá normální, e dítě za vysvědčení dostane dárek (a ne jenom nějakou maličkost, ona pro malou má připravený dar za zhruba 600,- Kč). My jsme měli v plánu, e malou vezmeme do McDonalda (dost po tom touí, zatím tam byla jedenkrát a to s náma a od té doby pořád adoní abychom tam li znova) a pak třeba někam na zmrzlinu nebo e bych jí upekla na konec kolního roku dort. Přítel tvrdí, e nic kupovat nebude, e je to nevýchovné a e se holka učí pro sebe. Tak nevím jak to dopadne.
Není tady
Taky bych dítěti za vysvědčení něco koupila , něco po čem touí a je jen pro něho. Tatínek je skrblík,co? Jasně, e se učí pro sebe, ale neříkej, e z jejích úspěchů nemá radost.
Není tady
Mc donald určitě a dárek? Myslím e ano, ale já bych do drahých darů určitě nela. Pokud bude mít výborné vysvědčení určité ocenění si zaslouí, ale diktovat , co by to mělo být, asi ne.
Není tady
Dárek...jenom jako maličkost a kdy si to vynucuje na pokyn někoho, tak NIC. Třeba hezkou obrázkovou kníku, nebo kdy nechodí normálně do toho Mcdon.či KFC tak tam, ale ádné megamenu, nebo zmrzka a dort vyjímečně hodně, nebo něco, o čem dítě jakoby sní, ale normálně nedostane. Já MC nebo KFC neuznávám, take u nás by to bylo překvápko!
U mne to bude utěrka s nádherným koníkem za czk 50,-, který se já pouít spíe asi jako obrázek, ale u jsem si říkala ,e v páté třídě by to nemuselo byt nic. Nebo nálepky...jakékoliv co děti zbírají dle zájmu dětí.
Já jsem taky vysvětlila, učí se pro sebe, jenom jako oslava vyjímečného úspěchu, jsou -li to 1.
Někde bude v cukrárnách v Praze zadarmo zmrzka pro děti a pro rodiče kafe!, ale jenom pro 1...tak ji vemte tam, protoe to, e kvůli tomu bude volat otci, je návod maminky.Udělala bych něco, co dítě nečeká. Draí dárek pouze v případě, e se potomek skutečně moc snail a hodně zlepil známky, aby měl motivaci do budoucna.
Není tady
aprill napsal(a):
Taky bych dítěti za vysvědčení něco koupila
, něco po čem touí a je jen pro něho. Tatínek je skrblík,co? Jasně, e se učí pro sebe, ale neříkej, e z jejích úspěchů nemá radost.
Tatínek není skrblík, zahrnuje malou spoustou věcí, pokud si to můeme dovolit koupí ji co jí na očích vidí. Jenom mu prostě hnulo lučí, e mu zavolá jenom proto aby se ho zeptala, co jí dá za vysvědčení.
Není tady
Musim napsal(a):
Dárek...jenom jako maličkost a kdy si to vynucuje na pokyn někoho, tak NIC. Třeba hezkou obrázkovou kníku, nebo kdy nechodí normálně do toho Mcdon.či KFC tak tam, ale ádné megamenu, nebo zmrzka a dort vyjímečně hodně, nebo něco, o čem dítě jakoby sní, ale normálně nedostane. Já MC nebo KFC neuznávám, take u nás by to bylo překvápko!
U mne to bude utěrka s nádherným koníkem za czk 50,-, který se já pouít spíe asi jako obrázek, ale u jsem si říkala ,e v páté třídě by to nemuselo byt nic. Nebo nálepky...jakékoliv co děti zbírají dle zájmu dětí.
Já jsem taky vysvětlila, učí se pro sebe, jenom jako oslava vyjímečného úspěchu, jsou -li to 1.
Někde bude v cukrárnách v Praze zadarmo zmrzka pro děti a pro rodiče kafe!, ale jenom pro 1...tak ji vemte tam, protoe to, e kvůli tomu bude volat otci, je návod maminky.Udělala bych něco, co dítě nečeká. Draí dárek pouze v případě, e se potomek skutečně moc snail a hodně zlepil známky, aby měl motivaci do budoucna.
No do Praské cukrárny to máme kvůli jedné zmrzlině zadarmo z Ostravy krapet z ruky
Není tady
Piia napsal(a):
aprill napsal(a):
, něco po čem touí a je jen pro něho. Tatínek je skrblík,co? Jasně, e se učí pro sebe, ale neříkej, e z jejích úspěchů nemá radost.
Tatínek není skrblík, zahrnuje malou spoustou věcí, pokud si to můeme dovolit koupí ji co jí na očích vidí. Jenom mu prostě hnulo lučí, e mu zavolá jenom proto aby se ho zeptala, co jí dá za vysvědčení.
Třeba se chtěla jenom pochlubit! Vdy je ji jenom 7 let.
Není tady
aprill napsal(a):
Piia napsal(a):
aprill napsal(a):
Třeba se chtěla jenom pochlubit! Vdy je ji jenom 7 let.
No ono to není poprvé, co si o dárek vyloeně řekla. Maminka ji dává dárky za kadou s prominutím "blbinu" a malá to pak vyaduje i od tatínka, take třeba zoubková víla u ní nebyla jen kdy ji vypadl první zub, ale při kadém vypadlém zoubku a to dokonce 3x (u maminky, u nás a u babičky - vude si o to řekla), o Vánocích kdy byla u nás a volala moje sestra, e se staví, tak mi malá diktovala, e mám tee hned říct, e jí nemá zapomenout vzít dárek a podobně. Take teď se můj nastávající natval a prohlásil, e ji nedá ádný dárek o který se sama přihlásí.
Není tady
Nevidím nic patného, e za zoubky dostala dárek od celé rodiny. A jestli ji koupíte něco za vysvědčení, záleí jen na vás. Já bych se určitě vyřádila a něco pěkného, z čeho by měla radost koupila .
Není tady
přítel má pravdu. On je táta. Pokud je to takto, ukecala bych mekáč a utrum. Dárky si nemůe vynutit, naučíte ji něco pro ivot moc důleitého. Pokud budete v tomto ohledu soudrní.
Není tady
Ahoj Pio,já u o tom diskutovala na podobném tématu. Pio,já také pocházím z generace,kdy jsem za vysvědčení nedostávala bůhvico,byla zmrzlina nebo sladkost,učila jsem se dlouho výborně a pak nato začala kalat,také se měnila rodinná situace a pak ta puberta,také mi máma říkala,e se učím pro sebe,no nějak to nezabralo,moná e tehdy,alespoň těení na malou odměnu,by třeba trochu pomohlo. Ví,já myslím,e i to jejich celoroční snaení si zaslouí přiměřenou odměnu,troku to beru jako v práci,kdy si za odměnu,také člověk něco dopřeje pro radost. Tohle beru,e je to vlastně taková jejich práce,no navíc syn v 5. tř. má samé 1 a dcera prvńáček,začíná a má také samé 1,no take odměna ve formě přiměřeného dárečku bude,také se to snaím usměrnit,nejsme zastánci drahých dárků za vysvědčení,ale do hračkárství zavítáme a s nějakou hračkou odejdem,dcera bude ráda,e si můe něco vybrat za odměnu a kromě toho dárečku bude nějaká sladkost nebo zajdem na zákusek. No navíc si myslím,a chceme nebo né,zas jsou ty děti dnes jiné, hodně se i srovnávají navzájem,bohuel,ale je na rodiči,aby to usměrnil. My je také nezahrnujeme bůhvíčím přes rok,dostávají něco jen na narozeniny a vánoce,naco si vzpomenou rozhodně nedostanou,kdy tak si musí uetřit,kdy dostanou nějakou kačku od babičky No a dalí věc je to,e chápu Tvého přítele- manela(nejsem si jistá,TAK SE OMLOUVÁM) e ho to tve, pokud ji maminka nevysvětlí,e některé věci se takhle nedělají,moná by ji to měl vysvětlit tatínek. Obzvlá pokud s takovým chováním tatínek nesouhlasí a buď najít nějaký kompromis,pro dceru i pro něj nebo ji říct,s čím má počítat u vás.. Jinak taky se snaíme děti naučit nějakým hodnotám,nějakým sluným zásadám,nemají zdaleka ve naco si vzpomenou,u nás moc těch peněz není a občas mě také pořádně natvou,jak dokáí být někdy sobecké,prostě i to dítě někdy pořádně přestřelí
e koukám,kde se to vnich bere a trefil,by mě lak
,to tak. A pak vychovávám..,aby se jim zase "rozsvítilo" a vrátili se zpátky na zem.
No a jetě mně napadlo,e usměrnit by to chtělo určitě,jak psala třeba Pavla H., ale moná bych nezapomněla nato,e pro ní je to její velký den a malá to tak moná cítí - první vysvědčení se známkama V 1. TŘÍDĚ,
Já bych dala kníku, nějakou hezkou tu s obrovskými písmeny, to se prvňáčkům dobře čte a do ní bych napsala věnování vč. toho, e to je za první třídu. Bude to mít na památku. Navíc mi ta kníka přijde taková vhodná právě za to, e to dostala za "kolu".
A k tomu McDonald.
Není tady
My jdeme někam na oběd nabo zmrzku, pokud se dítě nelifruje okamitě po vysvědčení k babičce, co on nejradi... a dostává kníku...
Jen - Pio, tatínek by to měl asi dcerce vysvětlit, e si nemá říkat o dárky a proč stačí ten McDonald, Myslím si. Aby si dcerka nepřipadala odstrčená. Věřím, e jí dá, co jí na očích vidí, ale pokud je holčička přece jen zvyklá, e si o dárky říká a větinou je i dostane, tak by takovou změnu najednou nemusela pochopit...
(právě koukám, e ti něco podobného radí i Reňas)
Tak nakonec dostal mlaďas diabolo, chtěl nové páč měl staré u hodně odřené, take to ulo a přání jsem ráda splnila
Není tady
U nás byla velká radost z hodinek a ze samonabíjecí baterky!
Není tady
Dcera dostala letní aty z Takka a syn malý modýlek kodovky. Oba měli radost.
Není tady
My jsme nedávali dárek za vysvědčení - pokud syn dobře pracoval, samo hezké vysvědčení je přece za to odměnou, stejně tak, jako je nám odměnou za práci plat. Samozřejmě jsme ho pochválili, ocenili jak byl svědomitý, ale vdycky jsme slavili konec kolního roku a začátek prázdnin - li do cukrárny, apod.
Občas jsme i něco hezkého koupili, ale nejmenovalo se to dárek za vysvědčení - bylo to prostě pro radost
Upravil(a) mashanka (6. 2. 2009 7:37)
Není tady
Proč ne? My nic nedostávali, ale dětem kupuju za snahu drobnosti. Nic velkého, teď jsme koupili osobní knihu na www.modryslon.cz a čokoládu. Musím říct, e kníka sklidila úspěch :-) Originální a navíc dítě učí, ikovný nápad podle mě :-)
Není tady
Ahoj, jak čtu Vae příspěvky a také ze své zkuenosti, zjiuji, e čím dál jsou sviti starí ( u nás doma zlobí dva kluci), tím těí je vymyslet jim dárek- opravdovou odměnu, aby to nebyl chytrý telefon, tablet a podobné hrůzy, kterých si uijí zbytek ivota dost a dost. Ten ná starí začal koukat po mobilech u v esti letech. Ale odolala jsem a do jeho jedenácti. To bylo loni. A teď za vysvědčení dostal dres Slavie a k tomu také mikinu: http://www.ksporting.cz/znacky/slavia/s … rvena.html Pravda je, e stadion seívaných máme kousek za barákem a přesto se vidí více v tom feákovi Ronaldovi ze panělska, ale přesto oblékl mikinu a mazal za klukama se předvést. Tak mohu doporučit, kdo chcete vést syny k nějakému sportu, tak tímhle je povzbudíte.
Není tady
Co takhle na dvorek hřitě? Jungle-gym jsem kupovala předloni a děti ho milují i dnes.
Není tady
Tak jungle-gym můu jedině doporučit. Nejlepí firma na hřitě, my ho máme několik let a jsme spokojení vichni. Děti mají zábavu a my si můeme uít chvilky na terase
Není tady
Byl to nejlepí nápad co jsme měli. V krásném počasí na něm děti tráví kadou volnou chvilku. Jaké hřitě máte od nich?
Není tady
Také jsem ráda, e jsme s manelem koupili. Hlavně mám nejradi tu pohodu, děti jsou zabavené a já mám klid na kníku.
Není tady
Tak tak přesně to je super. e tam jsou tam celý den skoro, hlavně kdy je teď tak nádherně a já mám klid se starat o dvorek a zahrádku
Není tady