29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Svatbu jsme plánovali jako letní party, pokud možno v hezkém venkovském prostředí. Po několika neúspěších jsme narazili na Hřebčín Favory/statek Benice. Místo je to skutečně krásné a romantické, k dispozici je ubytování, jízda na koni, zoo s domácími zvířaty (kde vás sice může kousnout poník, ale pouze vaší vlastní vinou) a hezké dětské hřiště – prostě ideální místo. Vše probíhalo zpočátku hladce, všichni byli milí, otevření, přislíbili nám různé služby a možnosti (dovezení vlastního vína, koláčů, dortu) a vše se zdálo neuvěřitelně jednoduché.
Věci se začaly trochu komplikovat poté, co se dvakrát změnil nájemce restaurace, majitelkou angažovaný kuchař nejevil přílišné známky duchapřítomnosti a začaly se objevovat různé nové podmínky předchozích ujednání (například korkovné ve výši 90 Kč za dovezenou láhev vína). Nicméně s provozní hřebčína jsme nakonec dosáhli dohody na ceně jídla, nápojů a dalších služeb, smlouvu jsme ovšem měli již z dřívějška uzavřenu pouze na pronájem prostor, parkování a osvětlení. Na akci pro 100 lidí byl subkontraktován catering pana Šubrta. Jelikož jsme měli s provozní domluveny další služby (použití porcelánového nádobí a předpokládanou standardní obsluhu), neočekávali jsme žádné komplikace.
Dva dny před akcí jsme obdrželi telefonát od pana Šubrta, který nám tímto oznámil zvýšení ceny cateringu o 10.000 Kč. Pokud se nám podařilo dostat se v rozhovoru s ním ke slovu – pan Šubrt hovoří kadencí kulometu, uspějete-li a jeho tok či chrlení přerušíte, skočí vám po chvíli opět do řeči a na námitku „nechtě mě domluvit“ reaguje hysterickým „vy mě nechte domluvit“ – snažili jsme se protestovat. Na to kontroval buď vyhrožováním, že nepřijede, a že také „na sebe můžeme v sobotu se svatebčany jenom koukat“, osobními invektivami, obraty typu „ženská, co mi to tu povídáte“, či naznačováním, že pokud nám záleží na nějakých 10.000, jsme úplní chudáci a neměli jsme tu „problémovou akci“ vůbec pořádat. Zvládal přitom plynule přecházet od tónu velmi familiérního k drsné bojovnosti. Proběhla celkem tři kola, než jsme se dva večery před svatbou vzdali – slabší polovina páru přitom v záchvatu lehké hysterie.
Po tomto entrée jsme samozřejmě tušili, že věci nepůjdou zcela hladce a naše očekávání byla vrchovatě naplněna. Během akce pan Šubrt odmítal spolupracovat, obsluhovat a poskytoval zavádějící informace. Dovezené koláčky a koláče například rozhodili jeho spolupracovníci zabalené na stoly, přidali pár plastových talířků a jen díky tomu, že tyto byly servírovány v pronajatém špejcharu se nakonec uvolil k jejich rozbalení. Přislíbený porcelán a sklo jaksi nebyly k dispozici a ani přivolaná provozní hřebčína v tomto nebyla příliš nápomocna, zjevně si hrajíce s panem Šubrtem do ruky. Pan Šubrt tvrdil (lhal), že jsme na plastové nádobí přistoupili a bránil sklenice hřebčína vlastním tělem. Po delších konzultacích, tentokrát již nastoupili rodiče nevěsty a ženicha a za přítomnosti svatebních hostů se nám podařilo vyjednat alespoň skleničky na víno, které jsme si sami nanosili na stoly. I přes to, že jeho personál po větší část odpoledne pouze přihlížel dění, nechal pan Šubrt svatební hosty mýt nádobí (rozuměj sklenice), doplňovat si samostatně pohoštění a ještě se všemu vesele smál. Bojkotu páně Šubrta jsme se bohužel nemohli účinně bránit, jelikož jsme s ním neměli uzavřenu žádnou smlouvu a potažmo ani smlouvu s hřebčínem, kde by byly tyto služby podrobně specifikovány. Ke konci akce musel být velmi spokojený. Důležitým svatebčanům (novomanželé, rodiče), kteří s ním museli jednat a prosit jej, aby udělal to či ono, dokonale znechutil první hodiny svatebního odpoledne. Personál hřebčína, byť zpočátku korektní, nás nejen nepodpořil, ale vše dotvrdil následující den – to jsme si vyslechli, že už se jenom čeká, kdy odtamtud vypadneme…tož jsme vypadli a už nás tam víckrát neuvidí.
Není tady
Svatebčanko, chodíš na beremese.cz? Myslím, že tahle zkušenost by tam docela dost lidí zajímala. Třeba v této diskuzi:
http://www.beremese.cz/forum/show.php?v … upOffset=0
Není tady
svatebcanka napsal(a):
jelikož jsme s ním neměli uzavřenu žádnou smlouvu a potažmo ani smlouvu s hřebčínem
už tohle mluví za všechno....
Není tady
Nezaplatit by asi nešlo, to by prokázali... to by bylo asi na soud, já byla na náslechu zrovna na podobném soudu, tam se přehadovali i o to, koli bylo knedlíčků v polévce... hrůza aspoň je to ponaučení pro všechny - na vše smlouvu a pěkně dopodrobna vypsat všechno co požadujete! Žádné "však jsme lidi tak se dohodneme" ...
Není tady
My jsme taky měli catering bez smlouvy (jen jsme sestavili skladbu pohoštění a počet lidí) a všechno bylo skvělý, kluci dokonce pomáhali obíhat areál a věšet dekorace, sjeli s koordinátorkou pro kytky (kikslo jedno auto). Takže jsme měli štěstí, ale pravda je, že catering jsme měli doporučený a prolustrovaný.
Pokud by při prvních jednáních něco drhlo, asi bych se bála a pojistila to smluvně. Divím se, že jsi šla do toho rizika cateringu od tohoto cvoka, asi bych ho na poslední chvíli vyměnila (cateringové firmy bývají obvykle dost pružné).
Svatebčanko, já bych jim to prostě nezaplatila, alespoň tedy ne v plné výši... máte některé ty zádrhely zdokumentované (fotky, video)?
Není tady
ahoj a určitě ych toto hodila do recenzí onoho hřebčína
Není tady
Novomanželům lze teď jen popřát, aby si užívali život bez takových zkužeností.
Ale - možná, že je to i trošku stmelilo ?
Ahoj, mějte se rádi.
p.s.
Svatebčanko, dej to ten příběh všude, kam se vrtneš.
To je totiž jediná možná obrana proti takovým hajzlíkům.
Není tady
říká se, že nejlepší reklama je spokojený zákazník.
A tak si myslím, že to funguje i naopak.
Jak tady radí už několik lidiček přede mnou, pěkně jim to nasolit negativní "reklamou" a nejlépe všude možně.
Jinak novomanželům už jen samé nej.....!!!!!!!
Není tady
Svatebcanko - špatný začátek - určitě dobrý konec ! Aspoň je na co vzpomínat !
Není tady
Tak to je opravdu mazec, koukám na to s otevřenou pusou i když je to tolik let staré... nechápu jak si tohle může někdo dovolit Jedná se o toho "slavného" pana Šubrta, který byl teď v televizi v tom Masterchefovi?
Není tady
Neuvěřitelné, co si pořád ještě někde dovolí :-(. Doporučuji také napsat panu Šubrtovi pěknou recenzi na hele.cz, možné přímo zde: http://www.hele.cz/hrebcin-favory-spol-s-r-o
Není tady
Jo tak tohle je masakr!!! Mě čeká svatba sestry v červnu a taky eší papu pro 90 lidí přes cateringovku z hotelu International v Brně. Ale musím říct, že o proti tomuto příběhu se liší všechno od smlouvy, přes pečlivý výber menu a degustace až po celkový přístu a postoj!!! Kdybych věděla že to může někde takhle dobře fungovat, tak bych to takhle řešila i na mé svatbě. Každopádně jak se to už dnes nosí, podle vzoru amerických nevěst, jsme hlavní družička i když vdaná a proto že ségra nemá příliš organizační schopnosti narozdíl ode mne, se vším jí asistuji!!! Nrbo spíš ona mě... Jediné co snad zvládla sama, teda se snoubencem, byl výběr prstýnků v Brně u Rýdla( taky jsem je tam poslala já) jen si vybrali samy... Každopádně já si to užívám asi víc než plánování svojí svatby...Je to vůbec možné?
Není tady
Nový majitel a personál je úplně o ničem jiném. My jsme na Benicích měli svatbu na doporučení a lepší místo jsme opravdu vybrat nemohli.
Statek Benice je výborným místem na jakoukoliv událost a v našem případě byl úplně ideální místem kousek od Prahy, kde uspořádat svatbu. Celý den proběhl úplně hladce a jakékoliv požadavky byly řešeny ihned na místě. Jídlo a pití bylo výborné, úplně jak jsme si představovali a hosté byli spokojeni. Personál je velmi přátelský, ochotný a hlavně nemá problém s čímkoliv co je potřeba, i když jsou 4hod.rano ! Ještě jednou děkujeme za tento vyjímečný den, na který nikdy nezapomeneme! Bylo to jedním slovem DOKONALÉ!!!!
Statek vřele doporučujeme!!!
Monika A Jakub
Upravil(a) drůžička (9. 2. 2016 11:01)
Není tady
neviem prečo, ale verím akosi viac tomu prvému príspevku ako tomu poslednému... Ale ej fakt, že pán Šubrt sa nám z toho akosi vytratil...
Není tady