1. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednodue upéct to nejlahodnějí cukroví! 1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je vechny a také tradice s nimi spojené. |
|
|
Svatbu jsme plánovali jako letní party, pokud mono v hezkém venkovském prostředí. Po několika neúspěích jsme narazili na Hřebčín Favory/statek Benice. Místo je to skutečně krásné a romantické, k dispozici je ubytování, jízda na koni, zoo s domácími zvířaty (kde vás sice můe kousnout poník, ale pouze vaí vlastní vinou) a hezké dětské hřitě prostě ideální místo. Ve probíhalo zpočátku hladce, vichni byli milí, otevření, přislíbili nám různé sluby a monosti (dovezení vlastního vína, koláčů, dortu) a ve se zdálo neuvěřitelně jednoduché.
Věci se začaly trochu komplikovat poté, co se dvakrát změnil nájemce restaurace, majitelkou angaovaný kuchař nejevil příliné známky duchapřítomnosti a začaly se objevovat různé nové podmínky předchozích ujednání (například korkovné ve výi 90 Kč za dovezenou láhev vína). Nicméně s provozní hřebčína jsme nakonec dosáhli dohody na ceně jídla, nápojů a dalích slueb, smlouvu jsme ovem měli ji z dřívějka uzavřenu pouze na pronájem prostor, parkování a osvětlení. Na akci pro 100 lidí byl subkontraktován catering pana ubrta. Jeliko jsme měli s provozní domluveny dalí sluby (pouití porcelánového nádobí a předpokládanou standardní obsluhu), neočekávali jsme ádné komplikace.
Dva dny před akcí jsme obdreli telefonát od pana ubrta, který nám tímto oznámil zvýení ceny cateringu o 10.000 Kč. Pokud se nám podařilo dostat se v rozhovoru s ním ke slovu pan ubrt hovoří kadencí kulometu, uspějete-li a jeho tok či chrlení přeruíte, skočí vám po chvíli opět do řeči a na námitku nechtě mě domluvit reaguje hysterickým vy mě nechte domluvit snaili jsme se protestovat. Na to kontroval buď vyhroováním, e nepřijede, a e také na sebe můeme v sobotu se svatebčany jenom koukat, osobními invektivami, obraty typu enská, co mi to tu povídáte, či naznačováním, e pokud nám záleí na nějakých 10.000, jsme úplní chudáci a neměli jsme tu problémovou akci vůbec pořádat. Zvládal přitom plynule přecházet od tónu velmi familiérního k drsné bojovnosti. Proběhla celkem tři kola, ne jsme se dva večery před svatbou vzdali slabí polovina páru přitom v záchvatu lehké hysterie.
Po tomto entrée jsme samozřejmě tuili, e věci nepůjdou zcela hladce a nae očekávání byla vrchovatě naplněna. Během akce pan ubrt odmítal spolupracovat, obsluhovat a poskytoval zavádějící informace. Dovezené koláčky a koláče například rozhodili jeho spolupracovníci zabalené na stoly, přidali pár plastových talířků a jen díky tomu, e tyto byly servírovány v pronajatém pejcharu se nakonec uvolil k jejich rozbalení. Přislíbený porcelán a sklo jaksi nebyly k dispozici a ani přivolaná provozní hřebčína v tomto nebyla příli nápomocna, zjevně si hrajíce s panem ubrtem do ruky. Pan ubrt tvrdil (lhal), e jsme na plastové nádobí přistoupili a bránil sklenice hřebčína vlastním tělem. Po delích konzultacích, tentokrát ji nastoupili rodiče nevěsty a enicha a za přítomnosti svatebních hostů se nám podařilo vyjednat alespoň skleničky na víno, které jsme si sami nanosili na stoly. I přes to, e jeho personál po větí část odpoledne pouze přihlíel dění, nechal pan ubrt svatební hosty mýt nádobí (rozuměj sklenice), doplňovat si samostatně pohotění a jetě se vemu vesele smál. Bojkotu páně ubrta jsme se bohuel nemohli účinně bránit, jeliko jsme s ním neměli uzavřenu ádnou smlouvu a potamo ani smlouvu s hřebčínem, kde by byly tyto sluby podrobně specifikovány. Ke konci akce musel být velmi spokojený. Důleitým svatebčanům (novomanelé, rodiče), kteří s ním museli jednat a prosit jej, aby udělal to či ono, dokonale znechutil první hodiny svatebního odpoledne. Personál hřebčína, by zpočátku korektní, nás nejen nepodpořil, ale ve dotvrdil následující den to jsme si vyslechli, e u se jenom čeká, kdy odtamtud vypadneme
to jsme vypadli a u nás tam víckrát neuvidí.
Není tady
Svatebčanko, chodí na beremese.cz? Myslím, e tahle zkuenost by tam docela dost lidí zajímala. Třeba v této diskuzi:
http://www.beremese.cz/forum/show.php?v … upOffset=0
Není tady
svatebcanka napsal(a):
jeliko jsme s ním neměli uzavřenu ádnou smlouvu a potamo ani smlouvu s hřebčínem
u tohle mluví za vechno....
Není tady
Nezaplatit by asi nelo, to by prokázali... to by bylo asi na soud, já byla na náslechu zrovna na podobném soudu, tam se přehadovali i o to, koli bylo knedlíčků v polévce... hrůza aspoň je to ponaučení pro vechny - na ve smlouvu a pěkně dopodrobna vypsat vechno co poadujete! ádné "vak jsme lidi tak se dohodneme" ...
Není tady
My jsme taky měli catering bez smlouvy (jen jsme sestavili skladbu pohotění a počet lidí) a vechno bylo skvělý, kluci dokonce pomáhali obíhat areál a věet dekorace, sjeli s koordinátorkou pro kytky (kikslo jedno auto). Take jsme měli těstí, ale pravda je, e catering jsme měli doporučený a prolustrovaný.
Pokud by při prvních jednáních něco drhlo, asi bych se bála a pojistila to smluvně. Divím se, e jsi la do toho rizika cateringu od tohoto cvoka, asi bych ho na poslední chvíli vyměnila (cateringové firmy bývají obvykle dost pruné).
Svatebčanko, já bych jim to prostě nezaplatila, alespoň tedy ne v plné výi... máte některé ty zádrhely zdokumentované (fotky, video)?
Není tady
ahoj a určitě ych toto hodila do recenzí onoho hřebčína
Není tady
Novomanelům lze teď jen popřát, aby si uívali ivot bez takových zkueností.
Ale - moná, e je to i troku stmelilo ?
Ahoj, mějte se rádi.
p.s.
Svatebčanko, dej to ten příběh vude, kam se vrtne.
To je toti jediná moná obrana proti takovým hajzlíkům.
Není tady
říká se, e nejlepí reklama je spokojený zákazník.
A tak si myslím, e to funguje i naopak.
Jak tady radí u několik lidiček přede mnou, pěkně jim to nasolit negativní "reklamou" a nejlépe vude moně.
Jinak novomanelům u jen samé nej.....!!!!!!!
Není tady
Svatebcanko - patný začátek - určitě dobrý konec ! Aspoň je na co vzpomínat !
Není tady
Tak to je opravdu mazec, koukám na to s otevřenou pusou i kdy je to tolik let staré... nechápu jak si tohle můe někdo dovolit Jedná se o toho "slavného" pana ubrta, který byl teď v televizi v tom Masterchefovi?
Není tady
Neuvěřitelné, co si pořád jetě někde dovolí :-(. Doporučuji také napsat panu ubrtovi pěknou recenzi na hele.cz, moné přímo zde: http://www.hele.cz/hrebcin-favory-spol-s-r-o
Není tady
Jo tak tohle je masakr!!! Mě čeká svatba sestry v červnu a taky eí papu pro 90 lidí přes cateringovku z hotelu International v Brně. Ale musím říct, e o proti tomuto příběhu se lií vechno od smlouvy, přes pečlivý výber menu a degustace a po celkový přístu a postoj!!! Kdybych věděla e to můe někde takhle dobře fungovat, tak bych to takhle řeila i na mé svatbě. Kadopádně jak se to u dnes nosí, podle vzoru amerických nevěst, jsme hlavní druička i kdy vdaná a proto e ségra nemá příli organizační schopnosti narozdíl ode mne, se vím jí asistuji!!! Nrbo spí ona mě... Jediné co snad zvládla sama, teda se snoubencem, byl výběr prstýnků v Brně u Rýdla( taky jsem je tam poslala já) jen si vybrali samy... Kadopádně já si to uívám asi víc ne plánování svojí svatby...Je to vůbec moné?
Není tady
Nový majitel a personál je úplně o ničem jiném. My jsme na Benicích měli svatbu na doporučení a lepí místo jsme opravdu vybrat nemohli.
Statek Benice je výborným místem na jakoukoliv událost a v naem případě byl úplně ideální místem kousek od Prahy, kde uspořádat svatbu. Celý den proběhl úplně hladce a jakékoliv poadavky byly řeeny ihned na místě. Jídlo a pití bylo výborné, úplně jak jsme si představovali a hosté byli spokojeni. Personál je velmi přátelský, ochotný a hlavně nemá problém s čímkoliv co je potřeba, i kdy jsou 4hod.rano ! Jetě jednou děkujeme za tento vyjímečný den, na který nikdy nezapomeneme! Bylo to jedním slovem DOKONALÉ!!!!
Statek vřele doporučujeme!!!
Monika A Jakub
Upravil(a) drůička (9. 2. 2016 11:01)
Není tady
neviem prečo, ale verím akosi viac tomu prvému príspevku ako tomu poslednému... Ale ej fakt, e pán ubrt sa nám z toho akosi vytratil...
Není tady