6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Má prosím někdo zkuenost s klítětem?Kluk měl klítě ve vlasech,ven jsme ho dostali celé (i s hlavičkou) ale co pak - běet hned k doktorovi nebo pozorovat flíček.Flíček byl jak pendlíková hlavička a dnes je mení a světlejí.Sousedka radila pozorovat 3-4 dny a pak jednat.Jinak mu nic není horečku nemá,patně mu taky není ani hlava nebolí.Má sousedka pravdu?
Není tady
Má.
Není tady
ahojky Petromilko, tak co synek je v pořádku. Můj syn,kdy mu bylo 6, prodělal boreliozu,přijel tenkrát s ozdravovny a kdy jsem se jich pak ptala,zda měl klítě,tvrdili,e ne. No a po nějaké době ochrnul v obličeji, (tenkrát mi syn říkal,e nemůe udělat bublinu) nejdříve si mysleli,e je to od průvanu,jene začaly teploty,tak mu udělali punkci míchy no a tím na to přili. V nemocnici byl tenkrát 3 měsíce.Tak doufám,e tvůj synek je v pořádku.
Není tady
Ahojky,tak u nás to dopadlo dobře - po 4dnech začal flíček slábnout a pak zmizel.Vechno ze mě rázem spadlo - neumim si představit,e by musel do nemocnice.Kamarádka to taky prodělala s klukem a u ní to nedopadlo dobře.Tak jsem ráda a u dáváme větí pozor - hlavně né mezi stromy.Jinde to chytit nemoh - trávu sekáme pravidelně.No hlavně,e máte ve za sebou a jste v pořádku.
Není tady
Petronilo, bylo by dobře, ale mizející flíček není znamení, e do budoucna se nic nezmění ! Být tebou, tak za měsíc znovu poádám o testy na boreliozu a syna hlídám, zda nemá ádné příznaky! Mrkni na www.borelioza.cz vlevo jsou zajímavé odkazy. Přeji ivot bez boreliozy! Já jsem sice balkoňák, ale klítě dnes chytne i ve městě v parku !
Není tady
ano to má Aneri pravdu,my ádný flíček ani neměli,nebo jsem si toho ani tenkrát nevimla,přeji také hodně těstí bez boreliozy
Není tady
Teda teď mi ztuhl úsměv na tváři - já fakt doufala,e je to za náma!Krev jsme nechali odebrat,ale nikdo nám neřek,e je lepí odběr opakovat.Tak teď juknu na odkaz a budu doufat,e je to skutečně za náma .
Upravil(a) Petromila (7. 7. 2008 11:04)
Není tady
Petromila napsal(a):
Teda teď mi ztuhl úsměv na tváři - já fakt doufala,e je to za náma!Krev jsme nechali odebrat,ale nikdo nám neřek,e je lepí odběr opakovat.Tak teď juknu na odkaz a budu doufat,e je to skutečně za náma .
Petromilo, klid. Jestli v krvi nic nenali, tak se nepla. Musel by chytnout dalí, nakaené, klítě.
Dcera, jako malá chytla od klítěte boreliozu, stačil jeden odběr a následné zaléčení. Kdy se nemoc zjistí, tak potom se opakuje kontrolní odběr.
Není tady
myslim e sme se učili u borelií, a i jiných prevítů, e je lepí pozdějí odběr...v první fázi se tvoří jiné imunoglobuliny ne později..to znamená, e protilátky se mohou zjistit a později...ale ted nevím, jestli to nebylo u něčeho jinýho..snad ne
Není tady
mirka.. napsal(a):
myslim e sme se učili u borelií, a i jiných prevítů, e je lepí pozdějí odběr...v první fázi se tvoří jiné imunoglobuliny ne později..to znamená, e protilátky se mohou zjistit a později...ale ted nevím, jestli to nebylo u něčeho jinýho..snad ne
Mně taky doktorka řekla, e odběr nejdřve za tři týdny.
Není tady
No jeden oběr by jetě určitě vydrel a já bych měla
klid.Ale kdy se v prním odběru nic neukázalo,tak plait nebudu.Ale červík hlodá - no brknu jetě doktorce za optání nic nedám.Jinak děkuju tolik rad jsem nečekala.
Není tady
Petronilo, tak za 1-2 měsíce nové testy a pokud budou negativní, snad??? bys mohla být trochu klidná. Ale já dnes, po tom, co ze zdravotnictví vím a znám, si troufám říct, e infekce zvládám líp, jako lékaři.
Není tady
Tak to by akorát vylo na odběry na alergologii (boe to slovo mi nejde napsat,snad to mám správně),bylo by to při jednom a nemuseli by jsme 2x - patně snáí odběr krve (jsme tam jak doma).
Není tady
Kdy jsme u těch klíat a nemocí, který přenáejí- pokud klítě zakápneme manukovou silicí tak to nejen usmrtí tuhle potvůrku, ale zároveň to i vydesinfikuje ránu a podstatně tak snííme pravděpodobnost nákazy. Zabije ho to velmi rychle a vytočí se snadno
Není tady
A je to běně k dostání v lékařně?
Není tady
Petromilo, tuté slubu ti udělá jakákoliv desinfekce a levněji.Ne kadý dobře snáí silice z čajovníku.
A klítě se nevytáčí, ale vyviklá.
Není tady
Jarda-Vlk napsal(a):
Kdy jsme u těch klíat a nemocí, který přenáejí- pokud klítě zakápneme manukovou silicí tak to nejen usmrtí tuhle potvůrku, ale zároveň to i vydesinfikuje ránu a podstatně tak snííme pravděpodobnost nákazy. Zabije ho to velmi rychle a vytočí se snadno
Přisáté klítě nezabíjíme, ale vyvikláme a a pak usmrtíme! Tím, e přisáté klítě usmrtí pravděpodnost nákazy zvýí.
http://www.gentrend.cz/clanek/mikrobiol … i_klistete
Upravil(a) aprill (11. 7. 2008 18:10)
Není tady
Jak velký je problém,kdy jsme klítě vytočili? Drelo,nelo ven a kluk u nechtěl dret,tak manel zatočil a bylo venku.Pak jsme to zakápli jodisolem.
Není tady
Petromila napsal(a):
Jak velký je problém,kdy jsme klítě vytočili? Drelo,nelo ven a kluk u nechtěl dret,tak manel zatočil a bylo venku.Pak jsme to zakápli jodisolem.
Není to na závadu, důleité, e jste nic neutrhli .
Není tady
U mimina je jedno, zda vydělat doma, nebo v nemocnici, hlavně netočit, ale malinko viklat do stran, nahoru a dolu, aby se pustilo. Já bych asi to klítě poslala na rozbor, zda bylo infikované, to by měla být jistota. Můe dát dotaz na www.borelioza.cz
Není tady
Malej-2 roky právě dobral antibiotika.Bral je 3 týdny.Chytil klítě ve městě z chodníku a chytil boreliozu,měl po 14-ti dnech flek jako blázen.!Nelo mi vůbec vytočit,u jsem myslela,e s nim pojedu na pohotovost.Ale kámoka poradila,at naslinim sirku(tu stranu s kterou se krtá) a e se hned pustí.A taky e jo.Okamitě se pustilo.Take přítě beru rovnou sirku a hned vydesinfikuju.Jinak mudr řikala,e po těch antibiotikách jsou odběry zbytečné,at ho pozoruji a na krev přijdem za tři měsíce,ale já tam s nim na tu krev pujdu i ted,at si myslí e jsem třeba pratěná .
Upravil(a) Fifida (12. 7. 2008 21:06)
Není tady
Já tam jdu taky s klukem i kdy řekli,e je to zbytečný ale zakázat to nemůou.První odběr byl dobrej ale neměli jsme antibiotika.Příznaky (flek) zmizel a já si vydupala i ten první odběr - pro jistotu.
Není tady