29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
ahojky děvčata, Cami, Novi já nestíhám valit oči jak to máte s příbuzenstvem manžela,........u nás tchán zemřel rok po svatbě, ale udělal by pro nás první poslední a tchyně žije doteď a je na tom stejně...........docela si s ní rozumím až na pár věcí, který mě na ní štvou, je hrozná bordelářka, a pořád by jen chodila do kostela, taky je hrozně nenáročná a já nikdy nevím co jí koupit třeba k narozkám.........ale jinak je dobrá.......a manželovo příbuzenstvo mě přijalo mezi sebe, což se třeba o mém příbuzenstvu říct nedá, např. tátovu ségru a její děti vídám jednou do roka na posvícení, ale u nás je to daný tím, že naši neradi chodili na návštěvy a tak si ve vlastním příbuzenstvu nemám s nima co říct........
Není tady
Ahoj holky,
NOVI, ten tvůj je ale blbec, já bych s ním nevydržela. On takový nebyl už dřív??? Já bych těm mužským povinně naordinovala týden s třema dětma bez další pomoci, jen s telefonem, aby mohli volat o radu. A sociálka by jim kontrolovala domácnost. A pak by dostali rozum. UF.
Tak jsme přiběhla domů a za chvíli jedu do školky. Cestou ale koupím dárek, už ho mám vymyšlený...
A ráno jsem cestou ze školky, místo barvy, kterou neměla, koupila dárky pro učitelky v MŠ. Takové růžové mini kytičky v květináčku. Jsou růžovočervené a květináčky taky. To se bude Šímovi líbit. A bylo to levné. Akorát nevím, co panu učiteli. On vypadá takový drsoň. To je kytka blbá, ne?
Já si na té zahrádce připadám jako na dovolený. Kdyby člověk neměl starosti s prací, tak bych si tu mateřskou tak užívala. (PETRUŠ depku mám, kvůli firmě, prostě ji nestíhám a jak jsem unavená, tak mi to nemyslí. A prostě nemám čas být v klidu. Ať dělám co dělám, furt jsme ve stresu a časovém tlaku, tak u kojení přemýšlím, co jsem zapomněla, komu musím zavolat, jak to udělat abych byla v určitou dobu na daném místě a pod. Skoro nemám čas se radovat z mimíska. Tak to musím nějak vymyslet a udělat radikální řez.).
Výhoda zahrádky je, že jsme se docela skamarádily se sousedkou, která má dvě děti (kluka 5,5, holku 10 měsíců). Tak to je fajn, že aspoň je s kým promluvit.
Holky, díky za přání...
Heri, kotníky momentálně dobrý, přes víkend splaskl pravý... no snad se to nevrátí...
Není tady
Tak jsem zpátky z poradny
Máme 6750g a OH42cm
Máme škaredou reakci po TBC takže budeme nejspíš očkováni až v 8mém nebo dokonce 10tém měsíci. Má tam začínající vřídek asi jako korunu a zřejmě mu to praskne.
Dokonce mi Dr říkala že máme tak za 2 až 3 týdny začít z příkrmy.Já jsem jí ale říkala že mám ten zánět že mám mléka dost takže si myslím že není zatím potřeba. Přibral za měsíc 800g a na 5ti měsíční dítě je to dost hodně.Takže jsme se domluvily že budu zase jen kojit.Možná ale začnu dávat trochu převařené vody.
Verčo ještě se musím vrátit k tomu že jsi začala z příkrmy až ve 13ti měsících.On ti Honzík pořád tak hodně přibíral? Dr ti to doporučila? Ono mě se to zdá hrozně pozdě!!!!!Moc se v tom nevyznám ale byl v podstatě na tebe závislý hrozně dlouho:)
Není tady
Sumi tak ať se to nevrátí!!!!!!
Andulko Davídek je kus chlapa .Budem na tom podobně.Půjdem k Dr. ve čt,nebo út.A převařenou vodu jsem začala dávat o víkendu,vždycky tak dva hlty z lahve (mám protikolikovou MAM,má super dudlík,jako prso,vel.1) a nosím ji teď pořád s sebou a když je Filda protivnej,dostane loka a je klid
.A vůbec mi nepřijde,že by to mělo nějaký vliv na kojení,hltá pořád stejně a teď častěji.Buď je to vedrem,nebo dohání tu noc
Není tady
Heri včera ho měol manžel venku když jsem byla na tom melíru malý řval jak tur a když jsem ho přiložila jen si cucl a byl ok.měl jen žížu.jak to že nejste venku?já ležím a ulice brázdí kluciiii sami
Není tady
Andulko tady je tak hnusný vedro,že se nedá vylézt ven.Vařila jsem oběd,Filda teď spí a půjdem až se probere.Vypadá to,že se začíná zatahovat,tak snad se trošku ochladí.
Co prsa,je to lepší?
Není tady
heri zalezi od toho aka klonka to je.. chicco ma tie s rovnymi zadami a tie su podla toho co som citala naozaj spatne... aspon tady to vysvetluju a popisuju ake by mali klokanky byt http://www.nosenideti.cz/clanek.php?clanek_id=37
my mame tuto klokanku a filipek je tam podsadeny, ma kulate zadicka, nasiroko nohy kvoli kyclim... http://www.nosenideti.cz/zbozi.php?volb … _id=Ergo12 taaakze aj klokanka sa da vybrat spravna a vhodna pre deti kym nesedia to len ak by chcel niekto tip na klokanku
Není tady
Čtyrli já vím,ale to co máš,není klokanka,ale ergonomické nosítko .To mám taky a nosím v něm http://www.nosenideti.cz/zbozi.php?volb … d=ErgoOrg1 .Mimčo tam má stejnou polohu jako v šátku.
Psala jsem Mery,že v šátek,nebo nosítko jo a tím jsem myslela Ergo,nebo Manducu.
Ale klokanka fakt néééé.
A jdeme ven.Dokonce to vypadá na déšť.Hurá :-)
Upravil(a) heri1 (24. 6. 2008 16:03)
Není tady
Prso už je lepčííí.Odstříkávám,ležím,odstříkávám....
Teplotu po paralenu nemám Díky bohu
Není tady
heri tak to sa ospravedlnujem ja som myslela ze aj to nase je klokanka to ergo
Není tady
ju trojka, no to jsem tu zase dlouho nebyla . Vcera jsme byli v Motole, zatim se na operaci nechystaji, jsou radi, ze se maly drzi takhle krasne sam. Neb operace v jeho pripade je velmi slozita a nemusela by vyjit
. Takze byl pochvalen, a v zari jdeme zas. Tedy uvidime co prinese cas.
Není tady
sluni tak to je fááááájn
Není tady
Sluni super,jen tak dááál
Andulko tak hurá
Čtyrli to je v poho.A jak se ti Filípek nosí v Ergu?Dnes jsem viděla mladou paní,jak nese v klokance mimčo tak 4,max 5m a ke všemu čelem dopředu .Sem trošku bojovala s tím,ji zastavit,ale nakonec jsem se na to vybodla.Ještě by mě poslala do ......
Jinak jsme krááásně zmokly,taťka pro nás musel přijet autem,protože bysme nedošli dom.Seděli jsme v autě a když přestalo pršet,šli jsme ještě ven i s taťkou.A světe div se,Filda usnul v kočárku bez békání.Cestou jsme se stavily ve Spaaru pro pečivo a tam se mladý pán vzbudil.Chvilku čučel,pak bouchal do hraček - jeli jsme jak komedianti,ale nějak ho tam zabavit musím - a pak mrčel.Trochu jsem ho pochovala,dala z5 a vydržel až domů .
Jinak Filda od včerejška při pasení otvírá pravou ruku a dokonce na bříšku chytá hračky co má před sebou .Dnes se snažil i otočit ze zad na břicho,ale nejde mu to a pěkně se u toho vztekal.A zase to odnesl chudák krtek
.Když jsem mu pomohla s překulením,pěkně mu nadal
.A holky víte u čeho se strašně řechtá?Když při přebalování děláme jeho ručičkou na mým obličeji ¨malá,malá,ty potvoro starááá¨.Potvora jedna malá
Není tady
Heri to je mrška aaaale šikovná je to pašák
Davídek jen do hraček bouchá.Holky chtěla jsem se zeptat.On když se na tu hračku soustředí tak zatne pěsti jako boxer...dá je k sobě a tak jako by nejistě do nich boxuje.Normálně má ale dlaně otevřené.Myslíte že je to normální?
Není tady
CAMI tak koukam že to taky nemáš jednoduchý. Hodně síly na tchánovce
ANDULKO tak to je dobře že už je prso lepší a že jsi bez teploty A malej je teda kousek
SUMI máš pravdu, to by chtělo nějak vyřešit, abys neměla nervy a třeba nepřišla o mlíko nebo tak. Držim palce
HERI zmokli??? Já chci taky déšť. Tady je furt hic a furt sluníčko
SLUNÍ tak to je výborný že mlalýho chválili. Že se krásně drží. Fakt mam moc velkou radost. Ríšánek je véééélikej šikula
Není tady
U nás taky sprchlo ale pak byl zase hyc
Není tady
Andulko Fili to taky dělal.Zkus mu hračkou poklepat o tu pěstičku.Rozevře ji a chytne.Uvidíš.Musí to být ae něco malýho.Já jsem to dělala s kroužkama z té opičky LAMAZE.
Peti byla pěkná bouřka,ale už zas svítí ....
Není tady
HOLKY CO MYSLÍTEDĚLÁM DOBŘE S TĚMA PŘÍKRMAMA ŽE CHCI ZAČÍT CO NEJPOZDĚJI? uRČITĚ JO,ŽE?
KDY SE CHYSTÁTE VY?
POKUSÍM SE ZEPTAT ZIMNÁTEK
Není tady
heri filipek v nositku vydrzi tak pol hodky a konci zatial sme trenovali doma a u nasich na chate... neviem ci to mam blbe dane ci co.. ale filipek sa mi vzdy zakusuje do tych ramien latkovych a dost ho to skrabe ked bude vacsi myslim ze to bude fajn...
andulko my sme zacinali posledny tyzden v siestom mesiaci...dr povedala ze neni kam ponahlat... neviem ci kojis alebo ste na uv.. nam povedala ze dnesna uv je z 2/3 ako materske mlieko tak ze mame zacat so zeleninou az od siedmeho mesiaca... s ovocim zaciname este len teraz...
Není tady
heri este k tej klokanke, ked som zhanala nejake nositko tak sme boli v chiccu omrknut co maju a tam mi pani doporucovala ze nositko od chicca je najlepsie a ze je do hodne kilov.. no samozrejme to bolo to co mimi pozera dopredu, nozicky ovysnute... ked sme ho nezobrali som myslela ze nas zavrazdi pohladom... muz ze ho zoberieme ale ja som na nete nemala nastudovane o nositkach tak som povedala ze este si to rozmyslime... ono cloveka hodne veci ani nenapadne az potom mi to prislo logicke s tym pozeranim dopredu,nozickami... takze som moooc rada ze som nedala na predavacku keby ste videli s akym k.s.i.ch.t.o.m ho balila naspat do krabice.
Není tady
Čtyrli já jsem taky původně chtěla klokanku,ale pak jsem v Brně objevila obchod Brána k dětem a diskusi www.nosenideti.cz a měla jsem jasno.Ještě že jsem tu klokanku nestihla koupit dřív .A pak chodím na kurz ,kde jsou masáže kojenců a cvičení s fyzioterapeutkou a ta právě říkala,že do klokanky až v 9ti m.
A jak píšeš s tou prodavačkou.Dřív jsem koupila spoustu věcí jen proto,že mi bylo blbý říct ne.Ale teď už je mi to jedno.Ty prodavačky jsou tam přece od toho,aby nás obsloužily a né proto,aby na nás ksichtily .Taky mi vadí,když jsem v obchodě a nějakej blb
z ostrahy mě tam hlídá,abych náhodou něco neukradla!!!Přitom tuhle práci dělají ti největší lempli
.To mě teda dost uráží. A taky mi vadí,když se chci v klidu po něčem podívat a přijde za mnou 6 prodavaček jestli něco nepotřebuju
.A když je potřebuju,žádná není po ruce ........
Není tady
Jo a náš Filípek nejdřív kouká a za chvíli usne a vydrží tam spát dlouho.Narozdíl od kočárku.Ale včera ho manžel nesl a taky mu ty popruhy žužlal.Ono jak jsou malincí,mají to přímo u té pusiny,tak je to láká
.Ale nepřijde mi,že by mu to nějak vadilo.
Není tady
heri ta predavacka prave bola taka razna a mala s prepacenim tolko kecou ze aj ja som chvilu rozmyslala ze ako poviem ze dakujem neprosim si... ale nakoniec preco by som sa nemala slobodne rozhodnut a poohliadnut este inde
ten obchod nepoznam co popisujes a mne poradila bajajka tie stranky nosenideti.cz... keby som bola vedela skor isli by sme s filipkom aj do satku.. ked som ho zrazu po siestich tyzdnoch prestala kojit bol to pre neho sok a mna satok nenapadol... bolo by nam to hodne pomohlo a on by bol spokojnejsi o milion percent a neplakal by tak.. musela som ho nosit v polohe ako ked som ho predtym kojila, vycitam si dodnes ze ma ten satok nenapadol.. no nic ak sa zadari druhe ditko tak pri nom ho kupim
jo a s tymi z ostrahy.. neviem z ktorej casti brna si ale my tu v julianove mame take male tesco a chodievam tam s malym s kocarom a raz ma ostrahak sledoval celu dobu.. chodil doslova za mnou..bolo mi to hrozne traaapne... a ked som isla k pokladni tak este aj tam bol... myslel si asi aky je nenapadny maju tu prt co na praci je tu vzdy len par ludi tak "oxiduju" za normalnym clovekom
Není tady
Predem se omlouvam,ze Vam se lezu. Andulko, ja myslim,ze nejlepsi je zacit s prikrmem ve chvili,kdy se dite zacne po jidle natahovat a chtit ho ochutnat. Samozrejme,ze zalezi i na tom,jestli je mimisek kojeny nebo na UV a jak prospiva. My jsme byli jen kojeni a Matysek ve 4 mesici zacal po Hexe bojkotovat kojeni a dle me doktorky malo pribral (260 g/mesic) tak nas nahnala do vecerni kase a UV, ja se nakonec opet rozkojila,ale diky kasi se naucil krasne na lzicku a tyden pred ukoncenym sestym jsme zacali se zeleninkou a dnes papa ukazkove. Ja myslim,ze nejde rict urcite, kdy je nejlepsi doba. Miminko je pripravene od ukonceneho 6 mesice zpracovavat i jinou potravu nez jen mlicko,ale ja myslim a znam hodne maminek,co zacinali treba v patem a nemohou si to vynachvalit. Asi bych poslouchala intuici a svoje ditko. Tak stejne znam maminku,ktera vyhradne kojila do ukonceho 8 mesice a ditko ma dnes 2,5 roku a nechci poradne vubec nic jist krome mlicka,takze to asi take neni uplne dobry pristup. Drzim pesticky,az se rozhodnete Vy,aby jste byli spokojeni.
Není tady
Čtyrli já bydlím na Renneské,je to za Rondem,jak jezdí osmička směrem do Bohunic.
A ten obchod je na Josefské,myslím že 3.Je to skoro u Poštovské v té rohové budově,naproti je knihkupectví.Je to tam moc fajn,chodím tam hrozně ráda.A díky Nošení dětí a ¨Konceptu kontinua¨ šátkujeme .Narazila jsem na to náhodou na Baby-café a myslím,že kdybych se tam nepodívala,tak taky nenosíme....... 4li,ale vy klidně ještě můžete začít
Upravil(a) heri1 (24. 6. 2008 21:03)
Není tady