Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 22. 6. 2008 21:25

Tea
♥------

Alergie na kravskou bílkovinu?

Ahoj, moje skoro 7. měsíční holčička byla do konce 4. měsíce plně kojena, poté se sama odstavila a začala pít Nutrilon Premium. Nikdy nebyla mléková, moc toho nevypila, ale Nutrilon pije doteď a nikdy po něm neměla žádné potíže (žádné bolení bříška, ani prdíky, nezvracela, netrpí průjmy). Před týdnem mi bylo naší lékařkou doporučeno zkusit malé dát bílý jogurt, protože přes den už téměř mléko nepije (dohání to v noci), abychom jí mléko nahradili. Jogurt jí chutnal, ale bohužel (zřejmě po něm) se mi osypala na zádíčkách. Má po zádíčkách takové malinkaté vystouplé pupínky (taková krupička), některé jsou červené, kůže je citlivá (každou chvíli se tam objeví červený flek), na asi 3 místech má takové větší hrubé vysušené fleky. Může se jednat o ekzém, který by byl vyvolaný alergií na kravskou bílkovinu? Nebo je to jen nějaká vyrážka? Máte někdo podobnou zkušenost, že dítko klasické UM pije bez problémů několik měsíců a pak teprve se objeví nějaké alergické reakce? Vyrážku (nebo ekzém?) má už týden, spíš bych řekla, že se rozlézá i na ručičky (na jiných místech zatím není) a mám strach z této alergie (čekáme nyní na výsledky krevních testů). Prosím napište mi vaše názory a zkušenosti , jak se Vám projevila tato alergie, popřípadě jak jste se zbavili ekzému. Děkuji

Není tady

#2 22. 6. 2008 21:34

bílá kočka
♥♥♥♥---

Re: Alergie na kravskou bílkovinu?

Ahoj více se dozvíš na www.potravinova-alergie.info

Kočka

Není tady

#3 23. 7. 2008 14:22

Alika
♥------

Re: Alergie na kravskou bílkovinu?

Buď v klidu a počkej na výsledky testů. Jestli je to opravdu alergie na mlíko, tak ti nervovat se nepomůže.
Sama ji mám a mám také ekzém. Nejlepší je samozřejmě co nejúplnější dieta (což se děla u mlíka fakt blbě).
Taky mám beta blokátor - když už fakt nemůžu vydržet a mám na něco chu, tak si 20 minut před jídlem dám tabletku a pak je to dobrý.

U dítěte dudlik je ještě potřeba myslet na výživovou náhradu mlíka - recept je např. na AlergoBoxu

Na ekzém mi nejvíc pomohlo důsledně, pravidelně mazat. Nejlepší je nějaký mastný krém - co nejjednodušší, bez vůní a přísad. Já používám obyčejnou modrou indulonu. Taky mi doporučovali čisté nesolené sádlo. Projevilo se to až časem, ale ekzém v celém výstřihu a na zádech prakticky zmizel a jen občas se vyrazí pupínky, které ale zase rychle zmizí.cool

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí