6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj, moje skoro 7. měsíční holčička byla do konce 4. měsíce plně kojena, poté se sama odstavila a začala pít Nutrilon Premium. Nikdy nebyla mléková, moc toho nevypila, ale Nutrilon pije doteď a nikdy po něm neměla ádné potíe (ádné bolení bříka, ani prdíky, nezvracela, netrpí průjmy). Před týdnem mi bylo naí lékařkou doporučeno zkusit malé dát bílý jogurt, protoe přes den u téměř mléko nepije (dohání to v noci), abychom jí mléko nahradili. Jogurt jí chutnal, ale bohuel (zřejmě po něm) se mi osypala na zádíčkách. Má po zádíčkách takové malinkaté vystouplé pupínky (taková krupička), některé jsou červené, kůe je citlivá (kadou chvíli se tam objeví červený flek), na asi 3 místech má takové větí hrubé vysuené fleky. Můe se jednat o ekzém, který by byl vyvolaný alergií na kravskou bílkovinu? Nebo je to jen nějaká vyráka? Máte někdo podobnou zkuenost, e dítko klasické UM pije bez problémů několik měsíců a pak teprve se objeví nějaké alergické reakce? Vyráku (nebo ekzém?) má u týden, spí bych řekla, e se rozlézá i na ručičky (na jiných místech zatím není) a mám strach z této alergie (čekáme nyní na výsledky krevních testů). Prosím napite mi vae názory a zkuenosti , jak se Vám projevila tato alergie, popřípadě jak jste se zbavili ekzému. Děkuji
Není tady
Buď v klidu a počkej na výsledky testů. Jestli je to opravdu alergie na mlíko, tak ti nervovat se nepomůe.
Sama ji mám a mám také ekzém. Nejlepí je samozřejmě co nejúplnějí dieta (co se děla u mlíka fakt blbě).
Taky mám beta blokátor - kdy u fakt nemůu vydret a mám na něco chu, tak si 20 minut před jídlem dám tabletku a pak je to dobrý.
U dítěte je jetě potřeba myslet na výivovou náhradu mlíka - recept je např. na AlergoBoxu
Na ekzém mi nejvíc pomohlo důsledně, pravidelně mazat. Nejlepí je nějaký mastný krém - co nejjednoduí, bez vůní a přísad. Já pouívám obyčejnou modrou indulonu. Taky mi doporučovali čisté nesolené sádlo. Projevilo se to a časem, ale ekzém v celém výstřihu a na zádech prakticky zmizel a jen občas se vyrazí pupínky, které ale zase rychle zmizí.
Není tady