29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Fakt se mi nechce je zase cpát do sklenic a za dva roky vyhazovat..............
Není tady
sníst je hned:lol:..a nebo zamrazit..
Není tady
Májajája napsal(a):
Fakt se mi nechce je zase cpát do sklenic a za dva roky vyhazovat..............
Já jsem je jednu dobu vypeckovávala a sušila, pak je používala místo hrozinek .
Není tady
Vypeckované, rozmixuj, dej do krabiček a zmrazit. Je to jako dřeň.
Není tady
Nebo zkapalnit!
prodat
Není tady
Rozmixovat a zmrazit je dobré se šlehačkou nebo s bílým jogurtem
Není tady
A co marmeládu?
Třešňová je moooc dobrá.
Není tady
Díky za inspiraci, zrovna teď při pohledu z okna zjišťuji, že mi na stromě začínají dozrávat třešinky
Tip ode mě - Májojájo, jestli vlastníš odšťavňovač, tak vypeckované třešně odšťavni. Nebo zkus tzv. pařenou šťávu ze zavařovacího hrnce: na dírkovanou vložku do zavařovacího hrnce polož prázdný hrnec nebo kastrol a zalij vodou tak, aby voda mírně přesahovala vložku.
Oprané třešně, které NEMUSÍŠ vypeckovávat prosyp podle chuti cukrem. Připrav si buď utěrku či dětskou plenu, u kterých nebude vadit zabarvení od třešňové šťávy a procukrované třešně do ní vlož. Třešně v utěrce zavaž kolem poklice od zavařovacího hrnce tak, aby cípy utěrky nebránily utěsnění poklice na hrnec. Potom zapni sporák pod hrncem s třešněni na maximum.
Když se začne voda v hrnci vařit, vzniklá pára vylouhuje štávu z třešní a ta odkapává z utěrky do prázdného hrnce na dně. Když horká pára vylouhuje třešně natolik, že na nich zbývá jen minimální dužnina, je proces u konce. Vypneš sporák, sejmeš utěrku s třešněmi a zbytek šťávy vyždímáš do hrnce s horkou šťávou.
Do právě získané šťávy - ještě horké - potom zamícháš jakýkoliv konzervační prostředek pro tyto účely podle návodu výrobce.
Někdo plní šťávu ještě do sklenic a steriluje, já toto pokládám za zbytečné, neboť horká pára sterilizuje šťávu dostatečně Skladuji ji v PET lahvích, jejichž víčko pevně utěsním a uložím do chladu. Pro lepší trvanlivost je možno víčko v naplněné láhvi zavoskovat.
Bohužel, vždycky když jsem tuto šťávu dělala, vůně ovoce přilákala supy a jen jsem nalila šťávu do lahví, s přidáváním konzervantu už jsem se nemusela obtěžovat
Není tady
Moc díky, už sjem ty mrchy nakonec zavařila, ale vypadá to že špatně, takže postoupí k vyššímu procesu a půjdou zkapalnit. Ale pro příští rok už budu vědět kam přesně se podívat a radši je usuším, o marmeládě jsem přemýšlela, ale bála jsem se jak chutná............... tak tu bych mohla taky, cokoliv než zavařovat!!!!
Není tady
surikata napsal(a):
Nebo zkapalnit!
JEDNOZNACNE!!!!
Není tady
Taková třešňovica ... hmmm ... a jakej je z ní dobrej grog !!!
Není tady
Zkapalnit.
Není tady