27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Ahojky,potřebuji poradit,odchází mi kytka-tlustice.Dole v květináči-v misce jsem objevila cca 4-5 mm bílé červíky.
V kníce o nich nic nepíou a na internetu jsem v podstatě taky nic nenala.Jak je zahubit.Pomohla by mydlová voda?
Kdysi jsme na základce zalévali kytky mydlovou vodou,ale proč,to u nevim.Děkuji za vechny rady.
Není tady
To je těké ti poradit,kdy to člověk,nevidí na vlastní oči,jak,to přesně vypadá. Já bych kadopádně vyměnila zeminu a koupila nějaký insekticid na nemocné rostliny,v zahradnictví by ti mohli přímo poradit,co to můe být a co nato koupit. Já teda nala toto: ČERVCI
Červci jsou drobný,oválný hmyz,pokrytý voskovým obalem,kterým voda nepronikne. Sdrují se na rostlině do malých kolonií,obzvlátě v úlabcích listů,v korunách a u kořene. Sají ávu a vylučují sladké výkaly,dají se jen těko vyhubit. Napadají zvlátě sevřené rostoucí rostliny,tvořící růice,jako je aeonium a africká fialka. Jiné druhy červců,vypadají velmi podobně,avak parazitují na podzemních částech rostlin. Napadení často postihuje kaktusy a sukulenty. Zeminu polejte systematickým insekticidem,tuto metodu vak nepouívejte u kapradin nebo kaktusů. Jinou moností je,jednotlivé rozeseté červce,vypátrané v jejich úkrytech mezi listy,lehce poklepávat vatou na pejli,namočenou v ředěném denaturovaném lihu. Červce parazitující na kořenech odpudí,přidáte-li do zeminy při přesazování preparát HCH. Tak,nevím,nebylo by lepí vyměnit rostlinku za novou?
PS: já jsem zase nenala nikde,proč se mi na palmě -SLONÍ NOHA,dělají takové bílé chuchvalce,vypadá to jako kousky vaty a u mi zespodu z toho asi i hnědnou listy ,otírám to,sprchuji, a je to tam pořád,vlastně,u co jsem ji koupila,jen jsem si toho nevimla. Take brzy budu muset také zavítat do zahradnictví.
Děkuji moc za vyčerpávající odpověd.Co na tu tvou květinu,tak to fakt nevim,zkus třeba Frutapon,je to olejový postřik,kůdce to udusí,to mi pomůe vdy,kdy mi kytky něco napadne nahoře.A tu svou tlustici mám 10 let,u je to spí strom.Mám k ní vztah,proila se mnou ta nejhnusnějí období,ale i ty nejkrásnějí.
Není tady
Já tedy nejsem moc ne kvítečka, ale kdy se synovi objevili červíci, radili nám vyměnit hlínu za pařenou. Udajně to bylo v nepařené, kde zůstávají iví tvorečkové. Opatrně vydělat z květináče, opláchnout a na kořeny, dát novou hlínu ....ale nám i ta sloní noha uschla
Není tady
co nejdriv prestat hojne zalevat, take se mi cervici objevili a tak nejak kdyz jsem nechala tu hlinu trosku preschnout, tak zmizeli. ale zase to nemusi prezit ani rostlinka - chce to opatrne.
Není tady
jo...a kam zmizeli červíci??? Já myslím, e zalezli ke kořeni, aby byli u vlhka....
Není tady
mydlova voda je na msice
Není tady