6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj Sjuzn,to jaká je tchyně a její dcera naprosto neovlivní.Je to tak a málokdo má dobrou tchyni.Důleité je jestli se tě manel zastane.Jestli je s tebou tak je to ok a at si ostatní trhnou.Znám to taky,mě uráeli,nesnáeli,vdy jsem mlčela,jednou promluvila-velice sluně.Vemu asistoval manel,ve viděl,byla jsem v právu a nezastal se.Nikdy.A to je patný-mít doma slabocha.
Není tady
Přesně jak u ti někdo napsal - moná e tchyně můe mít infarkt. Ale kdy nic neudělá, tak ho bude jistě mít ty. Neboj, nedělá nic patně, jen některým lidem je potřeba vymezit hranice, kdy oni sami je nemají. Take manel i ty jste jí to řekli
Není tady
REŇAS napsal(a):
Tchýní,bych navtívila ,třeba s manelem,pokud,bude chtít,řekla třeba například,e tě mrzí její zdravotní problémy,ale,e trvá natom,co jsi řekla a je to předevím vá ivot a ona,a je tak hodná a respektuje to. Pak e bude ve v pořádku a ráda ji uvidí. Neustupuj. Nečekej, ovem,e bude nadená. Moná ji to nakonec dojde.
Tohle bych nedelal, akorat by tim pristoupila na jeji hru a dala by najevo, ze se citi vinna za jeji zdravotni stav. Tchyni rekla co mela rict uz davno, nerekla ji nic spatneho, rekla to slusne. To, ze ji chce tchyne vydirat svou diagnozou, je problem tchyne, ne jeji.
Není tady
Souhlasím s Petrem.
Není tady
Ivana*M napsal(a):
No mne by to rekl syn jen jednou a bylo by to asi naposledy
A ty si myslí, e má jeho matka právo jim kecat do ivota a on nemá právo jí dát jasně najevo, kam můe a kam u ne?
Není tady
Ivana*M napsal(a):
Eva36 napsal(a):
Manel tedy zabodoval!!! Gratuluju! Jen málo chlapů je schopných tohle říct mamince. Netrap se tím.
Jene Ty určitě nejsi tak příerná tchýně, o které se tu bavíme :-)
Tobě by syn neměl DŮVOD to říkat.
Není tady
Martinka1 napsal(a):
Ivana*M napsal(a):
Eva36 napsal(a):
Manel tedy zabodoval!!! Gratuluju! Jen málo chlapů je schopných tohle říct mamince. Netrap se tím.
Jene Ty určitě nejsi tak příerná tchýně, o které se tu bavíme :-)
Tobě by syn neměl DŮVOD to říkat.
jeste nejsem zadna, a doufam , ze jeste hodne dlouho nebudu Myslim, ze budu mit uplne opacne problemy , uz ted mam hruzu hlavne z toho , aby se dotycna se mnou moc nechtela kamaradit.
Není tady
A to proč ?
Není tady
sjuzn, tak si mysliám,ze to je divadlo - snae neco namluvila a taky hraje divadlo... takze bych cekala a sla v klidu spat..... ja bych ale vybouchla drive nez ty...
Není tady
Sjuzn, proč si o tom vem nepopovídá se svou vagrovu? Moná by stálo za to ji uvést do obrazu.
Není tady
aprill napsal(a):
Sjuzn, proč si o tom vem nepopovídá se svou vagrovu? Moná by stálo za to ji uvést do obrazu.
tak já bych se vybodla na tchýni i na vagrovou. Jakékoliv dalí rozebírání toho, co se stalo, by bylo jen vítr na jejich mlýny.
Sjuzn - má skvělého chlapa !
Není tady
Frigo napsal(a):
aprill napsal(a):
tak já bych se vybodla na tchýni i na vagrovou. Jakékoliv dalí rozebírání toho, co se stalo, by bylo jen vítr na jejich mlýny.
Asi s ní měla mluvit u dříve .
Není tady
Frigo napsal(a):
aprill napsal(a):
Taky bych to tak videl.
Není tady
Je fajn e jste s manelem za jedno, jen a vám to vydrí !! Taková enská si vdycky najde nějakej důvod k vydírání a herectví. Kdybys jí chtěla zavolat sanitku, zas to otočí proti tobě, e se jí chcete zbavit v nějakým ústavu......i kdyby ses přetrhla tak se jí stejně nezavděčí. Tak jen pevný nervy, obrnit se a nedat se ! :-)
Není tady
aprill napsal(a):
Kdy jsem spolu, s manelem začali chodit, bydleli jsme nějaký čas u nich, teda u tchyně. Bylo to peklo. Museli jsme dělat, co chtěla ona, jezdit kam chtěla ona. Navíc jsme tam bydleli jetě s tou jeho sestrou, jejím manelem a jejich dvěma dětma. Bylo to peklo. vagrová mě neměla ráda od začátku, nedala mi ani anci mě poznat, neodpovídla mi na pozdrav, nemluvila se mnou. To vechno jen proto, e se bála, abych tam snad nezůstala bydlet a nevzala jí "její" dům.
Asi po třech měsících jsme se nastěhovali do svého. To byla taková úleva.
Ani nemám o čem si s takovým člověkem, jako je ona povídat.
Není tady
Ivana*M napsal(a):
Kdy ono u to jinak ani nelo. Manel byl vdycky v jistých věcech flegmatik. Jene čeho bylo moc, toho bylo příli.
Neříkám, můe mi tchně v určitých věcech poradit, třeba jaká avivá je dobrá, nebo jaká halenka mi sluí víc....blabla.... ALE! Jednou jsem byla v lékárně pro antikoncepci a schodou okolností jsme se tam spolu sely. Začala tam vyvádět jako pratěná, a to svinstvo někam zahodím a koukám u mít pořádnou rodinu kdy jako chci jít rodit, jestli ve čtyřiceti?! Lidé na nás koukali jako blázni a já jsem si připadala jako nesvéprávnej idiot!
Take takhle ne. Vdycky jsem měla tchýni jako někoho, ke komu má mít snacha úctu, ale u je toho dost.
A kdyby nebyl manel na mé straně, byl by z toho její zásluhou rozvod. Jak jinak by to asi dopadlo?
Není tady
Sjuzn, nečtu celou diskuzi, ale myslím, e tady není nikdo, kdo by nedal za pravdu TOBĚ a naopak, kdo by byl na straně tchyně. Buď astná, e i manel má stejný názor jako Ty, to je důleitý. Samozřejmě, e tchyně i kdy je matka Tvého mue, tak nemůe dirigovat Vá ivot, ona si ila svůj a Vy máte taky svůj. Svědomí měj klidné, jestli má tchyně teď následně problémy se srdcem, tak to rozčilení si zapříčinila sama nevhodnými poznámkami na Tvou adresu a Ty jsi jí jen řekla, e a tak daleko nemůe.... Musí se umět bránit, jinak by jsi měla problémy se zdravím zase Ty... Já u se tu několikrát svěřovala se svým vztahem k manelovo rodičům, ná boj trvá 17 let a opravdu jsem to tak nechtěla, roky jsem ustupovala, přesto se nikdy nezavděčila, vdy jsem byla na konci jejich obliby a zájmu, přestoe jsem na začátku neodporovala a ve vem vyhověla. Bylo to stejně patně, teď se umím postavit, důsledky jsou mi jedno, protoe u mi na jejich názoru nezáleí, ztratili mou úctu, nenechám se u deptat a vyuívat. Musí být silná a stát si za svým, dokáe to.
Není tady
No Sjuz podlě mě jediné, cos mohla udělat jinak, je začít se bránit dřív. Tchyňka by teď neměla takový ok, bo u by na to byla zvyklá. Jenome pro člověka, který se snaí být hodný a s kadým dobře vycházet, je prostě těký bránit se proti hulvátství.
Dr se. Dobře e manel je s tebou. Stanovte pravidla a dodrujte je. Tchyňka je vítaná, ale musí se chovat sluně, ohlásit návtěvu atd. Kdy ti řekne, e ten stromeček by dala jinak, řekni: Vidíte, a mě se zrovna líbí tady! Kdy ti řekne, e tenhle nabytek by měl být tam a tam, můe vdycky říct: Vidíte, a nám se zrovna líbí tady! Zdvořile, ale pevně vyjádřit svůj názor.
Jinak teď jsem od holek snailek odchytila dobrý vtip...ví jak vzniklo slovo tchyně? Kombinací slov tchoř a svině
Není tady
Ronja napsal(a):
Jinak teď jsem od holek snailek odchytila dobrý vtip...ví jak vzniklo slovo tchyně? Kombinací slov tchoř a svině
Dík Tos mě fakt pobavila
Není tady
Já teda nevim,ale kdy to beru podle sebe,tak fakt nic nevyřeí kdy se bude bránit,i kdy bude zticha.Je to tak prostě.Akorát si ubírá sil a kazí náladu,časem zjistí,e jsou mnohem důleitějí věci ne náká tchyně(myslím tím tchyně,které jsou fakt konfliktní).Fakt bud ráda,e má manela,co je s tebou,já měla fakt sraba,s tim se těko ilo.A podle mě se k ní chovej sluně,spí neodporuj,časem to odezní,obě uděláte kompromis,i kdy ted se ti to nezdá,časem si obě zvyknete.Kdy se budete hádat,tak to bude jen horí.A koneckonců,pak by to mohlo začít vadit i manelovi.My jsme si na sebe zvykly,a ted kdy skoro BM kale na svoje děti,tak ona pomůe!!!Ale kdybych se zmínila jen slovem,co nám ve straného udělal,tak i kdybych měla pravdu,tak je automaticky proti mě.Tak mlčim,nic neřeim,proč taky zbytečně se nervovat.Je to 10-ti letá zkuenost.
Upravil(a) Fifida (22. 6. 2008 18:58)
Není tady
Ten vtip je fakt dobrej.Jinak muj manel měl dobrou tchyni(samozřejmě mojí mamču)a tchána.Měli ho moc rádi,kupovali dobroty,vzali ho prostě do rodiny.Take vdycky to neni patný.A já kdy sem si tohle zaila,tak se jednou budu fakt snait,abych nebyla nepříjemná tchyně,páč těm dětem to kazí vztah.
Není tady
Fifida napsal(a):
A já kdy sem si tohle zaila,tak se jednou budu fakt snait,abych nebyla nepříjemná tchyně,páč těm dětem to kazí vztah.
Naprostý souhlas
Doufám, e jednou ze mě nebude taky taková semetrika
Není tady
Kdyby jí opravdu bylo blbě, la by za doktorem a ne za dcerou. Je to manipulace, vydírání. Ale dala Ti do ruky krásnou anci na smeč: A se přítě zase přihrabe a bude chtít dělat dusno, dej jí sluně najevo, e by měla zakotvit o dům dál. cituji: Jejda, maminko, neměla byste k nám chodit na návtěvy! Pamatujete, jak se vám posledně udělalo tak zle? To si nemůu vzít na svědomí! Běte se radi potěit ke svojí dceři! A zapamatuj si, e kdy si to dítě časem pořídí, najde si zase jinou záminku ke ourání. Vdycky měj u toho svědka, kdy jí něco říká. Aby nemohla říct, es ji slovně napadla. Má tchýně byla něco podobného. Ale já si sluně otevřela pusu a po 25 letech. lo o kalanetiku u nás na sídliti. Řekla jsem jí, e já si rozhoduju o tom, jak funguje má domácnost a ona a si rozhoduje u sebe doma. Byl cirkus a srdeční záchvat. Slabej...ani doktora nepotřebovala. Vyléčilo ji, e la za tchánem a potvala ho k nám...Měla jsem svědky. Čtyři. A vichni mi řekli...neřeklas nic zlýho. To ona se přila hádat. Ale já byla v rái a řekla jsem jim...a to si pite, e jestli sem přijde se stejnou notou znovu, tak u tak mírná nebudu! Vím, e snacha pod pantoflem, za jakou mě vdy okolí mělo a co tchýni velice vyhovovalo, by se s ní poradila...Maminko, prosímvás, mohla bych si jít dneska s holkama zacvičit? Mám to od baráku sedm minut a opravdu tam jsou samá děvčata. Trvá to jenom hodinku a mé dospělé děti a vá dávno dospělý syn mají doma uvařeno, uklizeno, vypráno. Mohla...? Jé, vy jste zlatá! A nechcete tam jít se mnou...?
Není tady