Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 21. 6. 2008 17:02

Fifida
♥♥♥----

Re: Tchyně

Ahoj Sjuzn,to jaká je tchyně a její dcera naprosto neovlivníš.Je to tak a málokdo má dobrou tchyni.Důležité je jestli se tě manžel zastane.Jestli je s tebou tak je to ok a at si ostatní trhnou.Znám to taky,mě uráželi,nesnášeli,vždy jsem mlčela,jednou promluvila-velice slušně.Všemu asistoval manžel,vše viděl,byla jsem v právu a nezastal se.Nikdy.A to je špatný-mít doma slabocha.

Pravý přítel jež tě v srdci chová,nezná sladká lichotivá slova,
pravdu poví třeba trpce zněla,pravdu přijmy i když zabolela.

Není tady

#52 21. 6. 2008 21:49

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Přesně jak už ti někdo napsal - možná že tchyně může mít infarkt. Ale když nic neuděláš, tak ho budeš jistě mít ty. Neboj, nedělᚠnic špatně, jen některým lidem je potřeba vymezit hranice, když oni sami je nemají. Takže manžel i ty jste jí to řekli wink

Není tady

#53 22. 6. 2008 10:59

xPetr
♥♥-----

REŇAS napsal(a):

Tchýní,bych navštívila ,třeba s manželem,pokud,budeš chtít,řekla třeba například,že tě mrzí její zdravotní problémy,ale,že trvᚠnatom,co jsi řekla a je to především vᚠživot a ona,a je tak hodná a respektuje to.  Pak že bude vše v pořádku a ráda ji uvidíš. Neustupuj. Nečekej, ovšem,že bude nadšená. Možná ji to nakonec dojde.

Tohle bych nedelal, akorat by tim pristoupila na jeji hru a dala by najevo, ze se citi vinna za jeji zdravotni stav. Tchyni rekla co mela rict uz davno, nerekla ji nic spatneho, rekla to slusne. To, ze ji chce tchyne vydirat svou diagnozou, je problem tchyne, ne jeji.

Není tady

#54 22. 6. 2008 11:14

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Souhlasím s Petrem.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#55 22. 6. 2008 11:35

Ivana*M
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Web

Eva36 napsal(a):

wink Manžel tedy zabodoval!!! Gratuluju! Jen málo chlapů je schopných tohle říct mamince. Netrap se tím.

No mne by to rekl syn jen jednou a bylo by to asi naposledy sad

Není tady

#56 22. 6. 2008 11:39

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Ivana*M napsal(a):

A ty si myslíš, že má jeho matka právo jim kecat do života a on nemá právo jí dát jasně najevo, kam může a kam už ne?

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

#57 22. 6. 2008 11:39

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Ivana*M napsal(a):

Eva36 napsal(a):

wink Manžel tedy zabodoval!!! Gratuluju! Jen málo chlapů je schopných tohle říct mamince. Netrap se tím.

Jenže Ty určitě nejsi tak příšerná tchýně, o které se tu bavíme :-)
Tobě by syn neměl DŮVOD to říkat.

Není tady

#58 22. 6. 2008 11:42

Ivana*M
♥♥♥♥♥♥-
Web

Martinka1 napsal(a):

Ivana*M napsal(a):

Eva36 napsal(a):

Jenže Ty určitě nejsi tak příšerná tchýně, o které se tu bavíme :-)
Tobě by syn neměl DŮVOD to říkat.

jeste nejsem zadna, a doufam , ze  jeste hodne dlouho nebudu wink Myslim, ze budu mit uplne opacne problemy , uz ted mam hruzu hlavne z toho , aby se dotycna  se mnou moc nechtela kamaradit.

Není tady

#59 22. 6. 2008 11:44

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

A to proč ?

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#60 22. 6. 2008 11:47

ivanka05
♥♥♥♥♥♥♥

sjuzn, tak si mysliám,ze to je divadlo - snaše neco namluvila a taky hraje divadlo... takze bych cekala a sla v klidu spat..... ja bych ale vybouchla drive nez ty...

Není tady

#61 22. 6. 2008 11:55

Ivana*M
♥♥♥♥♥♥-
Web

PPavlaa napsal(a):

A to proč ?

Nevim, proste jsem prilis  velky introvert a bojim se naruseni soukromi.

Není tady

#62 22. 6. 2008 12:00

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Sjuzn, proč si o tom všem nepopovídᚠse svou švagrovu? Možná by  stálo za to ji uvést do obrazu.

Není tady

#63 22. 6. 2008 12:13

Frigo
♥♥♥♥♥♥♥

aprill napsal(a):

Sjuzn, proč si o tom všem nepopovídᚠse svou švagrovu? Možná by  stálo za to ji uvést do obrazu.

tak já bych se vybodla na tchýni i na švagrovou. Jakékoliv další rozebírání toho, co se stalo, by bylo jen vítr na jejich mlýny.
Sjuzn - mᚠskvělého chlapa !

Motto ženy :  :-)  :-)
Všichni si myslí, že největším snem každé ženy je mít dokonalého muže...
Zbláznili jste se..?!     Největším snem ženy je žrát a nepřibrat!  :-)

Není tady

#64 22. 6. 2008 12:15

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Frigo napsal(a):

aprill napsal(a):

tak já bych se vybodla na tchýni i na švagrovou. Jakékoliv další rozebírání toho, co se stalo, by bylo jen vítr na jejich mlýny.

Asi s ní měla mluvit už dříve .

Není tady

#65 22. 6. 2008 14:52

xPetr
♥♥-----

Frigo napsal(a):

aprill napsal(a):

Taky bych to tak videl.

Není tady

#66 22. 6. 2008 15:23

holka
♥♥♥♥---

Je fajn že jste s manželem za jedno, jen a vám to vydrží !!  Taková ženská si vždycky najde nějakej důvod k vydírání a herectví. Kdybys jí chtěla zavolat sanitku, zas to otočí proti tobě, že se jí chcete zbavit v nějakým ústavu......i kdyby ses přetrhla tak se jí stejně nezavděčíš. Tak jen pevný nervy, obrnit se a nedat se ! :-)

Není tady

#67 22. 6. 2008 16:27

Sjuzn
♥♥♥♥♥--

aprill napsal(a):

Když jsem spolu, s manželem začali chodit, bydleli jsme nějaký čas u nich, teda u tchyně. Bylo to peklo. Museli jsme dělat, co chtěla ona, jezdit kam chtěla ona. Navíc jsme tam bydleli ještě s tou jeho sestrou, jejím manželem a jejich dvěma dětma. Bylo to peklo. Švagrová mě neměla ráda od začátku, nedala mi ani šanci mě poznat, neodpovídla mi na pozdrav, nemluvila se mnou. To všechno jen proto, že se bála, abych tam snad nezůstala bydlet a nevzala jí "její" dům.
Asi po třech měsících jsme se nastěhovali do svého. To byla taková úleva.
Ani nemám o čem si s takovým člověkem, jako je ona povídat.

Není tady

#68 22. 6. 2008 16:39

Sjuzn
♥♥♥♥♥--

Ivana*M napsal(a):

Když ono už to jinak ani nešlo. Manžel byl vždycky v jistých věcech flegmatik. Jenže čeho bylo moc, toho bylo příliž.

Neříkám, může mi tchně v určitých věcech poradit, třeba jaká avivហje dobrá, nebo jaká halenka mi sluší víc....blabla.... ALE! Jednou jsem byla v lékárně pro antikoncepci a schodou okolností jsme se tam spolu sešly. Začala tam vyvádět jako praštěná, a to svinstvo někam zahodím a koukám už mít pořádnou rodinu va kdy jako chci jít rodit, jestli ve čtyřiceti?! Lidé na nás koukali jako blázni a já jsem si připadala jako nesvéprávnej idiot!
Takže takhle ne. Vždycky jsem měla tchýni jako někoho, ke komu má mít snacha úctu, ale už je toho dost.
A kdyby nebyl manžel na mé straně, byl by z toho její zásluhou rozvod. Jak jinak by to asi dopadlo?

Není tady

#69 22. 6. 2008 16:59

Iveta X
♥♥♥♥♥♥-

Sjuzn, nečtu celou diskuzi, ale myslím, že tady není nikdo, kdo by nedal za pravdu TOBĚ a naopak, kdo by byl na straně tchyně. Buď šastná, že i manžel má stejný názor jako Ty, to je důležitý. Samozřejmě, že tchyně i když je matka Tvého muže, tak nemůže dirigovat Vᚠživot, ona si žila svůj a Vy máte taky svůj. Svědomí měj klidné, jestli má tchyně teď následně problémy se srdcem, tak to rozčilení si zapříčinila sama nevhodnými poznámkami na Tvou adresu a Ty jsi jí jen řekla, že až tak daleko nemůže.... Musíš se umět bránit, jinak by jsi měla problémy se zdravím zase Ty... Já už se tu několikrát svěřovala se svým vztahem k manželovo rodičům, nᚠboj trvá 17 let a opravdu jsem to tak nechtěla, roky jsem ustupovala, přesto se nikdy nezavděčila, vždy jsem byla na konci jejich obliby a zájmu, přestože jsem na začátku neodporovala a ve všem vyhověla. Bylo to stejně špatně, teď se umím postavit, důsledky jsou mi jedno, protože už mi na jejich názoru nezáleží, ztratili mou úctu, nenechám se už deptat a využívat. Musíš být silná a stát si za svým, dokážeš to.

Iveta X

Není tady

#70 22. 6. 2008 17:17

Ronja
Moderátor(ka)
Místo: Chaloupka pod lesem
Web

No Sjuz podlě mě jediné, cos mohla udělat jinak, je začít se bránit dřív. Tchyňka by teď neměla takový šok, bo už by na to byla zvyklá. Jenomže pro člověka, který se snaží být hodný a s každým dobře vycházet, je prostě těžký bránit se proti hulvátství.
Drž se. Dobře že manžel je s tebou. Stanovte pravidla a dodržujte je. Tchyňka je vítaná, ale musí se chovat slušně, ohlásit návštěvu atd. Když ti řekne, že ten stromeček by dala jinak, řekni: Vidíte, a mě se zrovna líbí tady! Když ti řekne, že tenhle nabytek by měl být tam a tam, můžeš vždycky říct: Vidíte, a nám se zrovna líbí tady! Zdvořile, ale pevně vyjádřit svůj názor.

Jinak teď jsem od holek snažilek odchytila dobrý vtip...víš jak vzniklo slovo tchyně?       Kombinací slov tchoř a svině big_smile

M+B, 06/2011
A+R 05/2014
F 01/16

Není tady

#71 22. 6. 2008 18:53

Sjuzn
♥♥♥♥♥--

Ronja napsal(a):

Jinak teď jsem od holek snažilek odchytila dobrý vtip...víš jak vzniklo slovo tchyně?       Kombinací slov tchoř a svině big_smile

Dík lol Tos mě fakt pobavila tummenupp

Není tady

#72 22. 6. 2008 18:56

Fifida
♥♥♥----

Já teda nevim,ale když to beru podle sebe,tak fakt nic nevyřešíš když se budeš bránit,i když budeš zticha.Je to tak prostě.Akorát si ubírᚠsil a kazíš náladu,časem zjistíš,že jsou mnohem důležitější věci než náká tchyně(myslím tím tchyně,které jsou fakt konfliktní).Fakt bud ráda,že mᚠmanžela,co je s tebou,já měla fakt sraba,s tim se těžko žilo.A podle mě se k ní chovej slušně,spíš neodporuj,časem to odezní,obě uděláte kompromis,i když ted se ti to nezdá,časem si obě zvyknete.Když se budete hádat,tak to bude jen horší.A koneckonců,pak by to mohlo začít vadit i manželovi.My jsme si na sebe zvykly,a ted když skoro BM kašle na svoje děti,tak ona pomůže!!!Ale kdybych se zmínila jen slovem,co nám vše strašného udělal,tak i kdybych měla pravdu,tak je automaticky proti mě.Tak mlčim,nic neřešim,proč taky zbytečně se nervovat.Je to 10-ti letá zkušenost.

Upravil(a) Fifida (22. 6. 2008 18:58)

Není tady

#73 22. 6. 2008 19:01

Fifida
♥♥♥----

Ten vtip je fakt dobrej.Jinak muj manžel měl dobrou tchyni(samozřejmě mojí mamču)a tchána.Měli ho moc rádi,kupovali dobroty,vzali ho prostě do rodiny.Takže vždycky to neni špatný.A já když sem si tohle zažila,tak se jednou budu fakt snažit,abych nebyla nepříjemná tchyně,páč těm dětem to kazí vztah. mad va tillfreds

Není tady

#74 22. 6. 2008 19:28

Sjuzn
♥♥♥♥♥--

Fifida napsal(a):

A já když sem si tohle zažila,tak se jednou budu fakt snažit,abych nebyla nepříjemná tchyně,páč těm dětem to kazí vztah. mad va tillfreds

Naprostý souhlas stolt
Doufám, že jednou ze mě nebude taky taková semetrika big_smile

Není tady

#75 22. 6. 2008 20:06

kalupinka
♥♥♥♥♥♥-

Kdyby jí opravdu bylo blbě, šla by za doktorem a ne za dcerou. Je to manipulace, vydírání. Ale dala Ti do ruky krásnou šanci na smeč: Až se příště zase přihrabe a bude chtít dělat dusno, dej jí slušně najevo, že by měla zakotvit o dům dál. cituji: Jejda, maminko, neměla byste k nám chodit na návštěvy! Pamatujete, jak se vám posledně udělalo tak zle? To si nemůžu vzít na svědomí! Běžte se radši potěšit ke svojí dceři! A zapamatuj si, že když si to dítě časem pořídíš, najde si zase jinou záminku ke šourání. Vždycky měj u toho svědka, když jí něco říkáš. Aby nemohla říct, žes ji slovně napadla. Má tchýně byla něco podobného. Ale já si slušně otevřela pusu až po 25 letech. Šlo o kalanetiku u nás na sídlišti. Řekla jsem jí, že já si rozhoduju o tom, jak funguje má domácnost a ona a si rozhoduje u sebe doma. Byl cirkus a srdeční záchvat. Slabej...ani doktora nepotřebovala. Vyléčilo ji, že šla za tchánem a poštvala ho k nám...Měla jsem svědky. Čtyři. A všichni mi řekli...neřeklas nic zlýho. To ona se přišla hádat. Ale já byla v ráži a řekla jsem jim...a to si pište, že jestli sem přijde se stejnou notou znovu, tak už tak mírná nebudu! Vím, že snacha pod pantoflem, za jakou mě vždy okolí mělo  a což tchýni velice vyhovovalo, by se s ní poradila...Maminko, prosímvás, mohla bych si jít dneska s holkama zacvičit? Mám to od baráku sedm minut a opravdu tam jsou samá děvčata. Trvá to jenom hodinku a mé dospělé děti a vᚠdávno dospělý syn mají doma uvařeno, uklizeno, vypráno. Mohla...? Jé, vy jste zlatá! A nechcete tam jít se mnou...?

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí