Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 20. 6. 2008 21:15

Sjuzn
♥♥♥♥♥--

Tchyně

Tak jsem si dnes po osmi letech vůbec poprvé dovolila říct tchyni co si myslím.
Celá ta léta se do mě naváží, diriguje a diktuje, co máme dělat a jak máme žít, nafukuje se když jí neposlechnem a všude povídá, jaká jsem neschopná snacha.
Dnes tu byla na návštěvě a začala do mě rýt, kdy jako hodláme mít děti, že už by se taky ráda dočkala nějakých těch vnoučat, že jsem nezodpovědá a nakonec mi řekla, že ve třiceti už jsem stejně na děti stará, a je radši nemám.
To byla ta poslední kapka, něco se ve mě hnulo a slušně, ale důrazně jsem jí řekla, že nás nikdo neživí, nešatí, nepečuje o nás, tak a nám taky nikdo neříká, jak máme žít, a že nebudu mít děti jen kvůli tomu, že si to přeje ona.
Ona, jelikož je nemocná na srdce se zvedla a prohlásila, že jede domů, že jí není nějak dobře a že z toho co jsem jí řekla bude mít asi infarkt.
Teď večer mi volala švagrová /její dcera a druhá semetrika/ a řvala na mě do telefonu co jsem si to dovolila, že jestli se něco semele, tak si to šeredně odskáču, že je mamince zle a možná jí budou volat záchranku. 
Teď mě to všechno strašně mrzí sad Co mám proboha dělat?? Ani neusnu. Je to moje vina.

Není tady

#2 20. 6. 2008 21:22

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

Re: Tchyně

NIc není tvoje vina. Akorát tchyně nepochopila, že mᚠtaky svoji hranici, když jsi doposavad snášela její výchovné snahy. A švagrová je pouze nástroj k vydírání. Jenže toto vše platí pouze za jednoho předpokladu, že jsi byla slušná a neříkala všechno v afektu.

Všechno se urovná neboj. Pokud tě švagrová bude chít opět citově vydírat, slušně se rozluč, poslouchat to nemusíš a zavěs.

Svou hranici ted potřebuješ ustát, budeš mít oporu manžela? Především on, její syn, ví, jak matinka reaguje a od syna se některá slova překousnou snáz,

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#3 20. 6. 2008 21:22

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

par co blbneš normálně tě vydírá, nedělej  NIC  klidně trvej na svojem, jinak s tebou bude manipulovat čím dál víc!  NENÍ NIC NENÍ  tvoje vina, jaká vina????  Jaké klišé, maminka je nemocná na srdce! Chceš být na srdce nemocná ty? hjarta

Strach je malá smrt...

Není tady

#4 20. 6. 2008 21:25

x56325
Host

Co mᚠdělat? Jít v klidu spát. Bodej by jí nehnulo osrdím, když sis jí dovolila po tolika letech trochu usměrnit.
Řeklas jí, co sis myslela, což ona praktikuje asi u tebe běžně, ne?  Tak jestli z toho má potíže, řekla bych, že je to její, a ne tvůj problém...

#5 20. 6. 2008 21:25

sandra
♥♥♥♥♥♥-

Sjuzn napsal(a):

Celá ta léta se do mě naváží, diriguje a diktuje, co máme dělat a jak máme žít, nafukuje se když jí neposlechnem a všude povídá, jaká jsem neschopná snacha.
Dnes tu byla na návštěvě a začala do mě rýt, kdy jako hodláme mít děti, že už by se taky ráda dočkala nějakých těch vnoučat, že jsem nezodpovědá a nakonec mi řekla, že ve třiceti už jsem stejně na děti stará, a je radši nemám.
To byla ta poslední kapka, něco se ve mě hnulo a slušně, ale důrazně jsem jí řekla, že nás nikdo neživí, nešatí, nepečuje o nás, tak a nám taky nikdo neříká, jak máme žít, a že nebudu mít děti jen kvůli tomu, že si to přeje ona.
Ona, jelikož je nemocná na srdce se zvedla a prohlásila, že jede domů, že jí není nějak dobře a že z toho co jsem jí řekla bude mít asi infarkt.
Teď večer mi volala švagrová /její dcera a druhá semetrika/ a řvala na mě do telefonu co jsem si to dovolila, že jestli se něco semele, tak si to šeredně odskáču, že je mamince zle a možná jí budou volat záchranku. 
Teď mě to všechno strašně mrzí sad Co mám proboha dělat?? Ani neusnu. Je to moje vina.

Sjuzn, klid. Tchyně nejspíš hraje komedii, protože ses jí po x letech dokázala postavit.....tak teď hraje chudinku roll
Pokud jsi na ní vyloženě neječela ostošest a neosolila to nějakými pikantními nadávkami (což si myslím, že jsi neudělala), tak buď v pohodě. Hlavně se jí za svůj názor neomlouvej a ani se jí ho nesnaž nijak vysvětlovat - to by bylo pro tebe ještě horší.Prostě si za tím, co jsi řekla, stůj. Já s tebo naprosto souhlasím. Ona vás nešatí, neživí, takže si s manželem můžete dělat co chcete a mít děti, kdy se vám zachce. Držím palce hjarta

Není tady

#6 20. 6. 2008 21:27

x56325
Host

Není ona tchýně trochu hérečka? Chytne se drahmaticky za hrudník, a celá rodinka kmitá podle ní, že jo...?  dumbom

#7 20. 6. 2008 21:28

sandra
♥♥♥♥♥♥-

surikata napsal(a):

Není ona tchýně trochu hérečka? Chytne se drahmaticky za hrudník, a celá rodinka kmitá podle ní, že jo...?  dumbom

Přesně stolt Hlavně, aby se vždycky chytala na té správné straně..... wink

Není tady

#8 20. 6. 2008 21:28

D.
♥♥♥♥---
Místo: Praha-východ

Gratuluji Sjuzn, teď už jen ustát šok druhé strany a nenechat si vnutit vinu wink

Lidé jsou tak svobodní, jak chtějí. James Baldwin

Není tady

#9 20. 6. 2008 21:29

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha

Sjuzn napsal(a):

Jejda... jsi fakt dobrá, žes jí to řekla, řeklas jí to dobře - a vůbec žádnou vinu za nic neneseš...
Je dobře, že umíš tchýni dát hranice.
Taky bych to chtěla umět, zřejmě mě nějaký podobný rozhovor v budoucnu taky čeká...
Ale - chci Ti vyjádřit podporu a POCHVALU žes to zvládla. Vážně.
Jsi dobrá :-)

Ještě bych si možná popovídala s manželem, protože já bych např. chtěla, aby manžel stál na mé straně (i proti své mámě), kdyby došlo na lámání chleba... Ale to je pro ty chlapy těžký...

Není tady

#10 20. 6. 2008 21:38

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

No, já jsem o tom, že tchýně je pořádná komediantka, přesvědčená. Kdyby se jí udělalo opravdu zle od srdce, praštilo by to s ní hned.  Jen tě vydírá, protože sis jí dovolila oponovat a říct svůj názor, na což ona není zjevně zvyklá. Kašli na to, hoď to za hlavu a klidně spi. Jí se NIC nestane.

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

#11 20. 6. 2008 21:45

Sjuzn
♥♥♥♥♥--

Ne. Nijak jsem na ni neječela, jen jsem jí to řekla důrazným tónem, ale ani jsem nijak nezvyšovala hlas. Prostě mě naštvala. Manžel je na mé straně, říkal jí nesčetněkrát, že je to všechno jen a jen naše věc a ona se na něho pokaždé kvůli tomu rozzuřila. Je s tímhle strašná. Rozený generál. Jak věci nešlapou podle ní, je nepříčetná. My už k nim vůbec nejezdíme na návštěvu, tedy s vyjímkou svátků a narozenin, takže když tam jedu 2x do roka, je to akorát.
Jen mě děsí, co teď přijde.

Není tady

#12 20. 6. 2008 21:45

REŇAS
Host

Sjuzi,také si myslím,NENÍ TO TVÁ VINA, stolt naopak si myslím,že,už bylo na čase,jak si sama psala slušně a důrazně vysvětlit"milé TCHÝNI",že existují pravidla slušného chování a respektování soukromí druhého. Ty jsi dospělý,svépravný, člověk,máte svůj život s manželem,je to vaše domácnost a jaké si to zařídíte,takové to budete mít. A ona to musí respektovat..,později,by také mohla vám mluvit,až někdy to dítko bude,do toho,jak jej vychovávat a do dalších spousta věcí. Tchýní,bych navštívila ,třeba s manželem,pokud,budeš chtít,řekla třeba například,že tě mrzí její zdravotní problémy,ale,že trvᚠnatom,co jsi řekla a je to především vᚠživot a ona,a je tak hodná a respektuje to.  Pak že bude vše v pořádku a ráda ji uvidíš. Neustupuj. Nečekej, ovšem,že bude nadšená. Možná ji to nakonec dojde. Švagrové,bys měla důrazně říct,že nebudeš poslouchat její obviňování,nic sní nehodlᚠřešit,jako s prostředníkem,natož poslouchat její řvaní a opravdu klidně zavěs. A opravdu,kdo bere ohledy na Tebe? va A také,co nato,vůbec Tvůj,manžel,měl by také své mámě říct,že je to vᚠživot a že ho budete žít podle svého a a je tak,hodná a respektuje to.

#13 20. 6. 2008 21:51

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Sjuzn napsal(a):

Ne. Nijak jsem na ni neječela, jen jsem jí to řekla důrazným tónem, ale ani jsem nijak nezvyšovala hlas. Prostě mě naštvala. Manžel je na mé straně, říkal jí nesčetněkrát, že je to všechno jen a jen naše věc a ona se na něho pokaždé kvůli tomu rozzuřila. Je s tímhle strašná. Rozený generál. Jak věci nešlapou podle ní, je nepříčetná. My už k nim vůbec nejezdíme na návštěvu, tedy s vyjímkou svátků a narozenin, takže když tam jedu 2x do roka, je to akorát.
Jen mě děsí, co teď přijde.

A čeho se děsíš, že by mělo přijít?
Když bude manžel na Tvý straně a vy dva budete držet spolu, nic se stát nemůže.
Maximálně se s tchýní můžete přestat stýkat úplně, když si nedá říct.

Není tady

#14 20. 6. 2008 21:51

Slavek17
♥♥♥♥♥♥-

Djó tychýně - věčné (a vděčné) to téma k rozhovorům........ lol stolt lyssna
Co mᚠz toho, moje švagrová s tchyní taky vyběhla - a dobře udělala (ona naše
maminka rozbila bráchovi už jeho první manželství).

Takže přeji krááásné spaní (tchyně mají kachní žaludek, tzn. že stráví ještě
větší jedy, než si myslíme!).
tummenupp

Kdyby sis svoji kuchyň neuhájila nyní, tak by se v ní chtěla roztahovat čím dál víc.
Drž a nepovol.
A hlavně si nepřipouštěj žádnou vinu............. dumbom fuckyou cool

Není tady

#15 20. 6. 2008 22:03

REŇAS
Host

Aha,teď jsem přečetla,manžel,je na Tvé straně,tak,to je fajn. Opravdu vy si stanovte pravidla,buďto to bude chtít respektovat a bude vítáná nebo né,ale potom vítáná bude těžko. A jinak,já bych se nedivila,kdyby ti nervy ujely i hlas si zvýšila,po takových letech?? Já bych se v klidu držela jen těžko. No a pokud má jen ona,podle ní pravdu,tak,pak,bohužel,nevím,zda ji to vůbec dojde,snad,až po omezení kontaktu sní ,na nějakou dobu. Někdy,prostě si musí člověk nabít nos než mu to dojde.
No a herečka,možná svým způsobem,je,ale nepodceňovala bych to až tak stím zdravím,protože,kdyby opravdu se něco stalo,možná by vás to mrzelo,ovšem nebudeš chodit kolem ní po špičkách,aby se ji náhodou něco nestalo a dusit to v sobě. To každopádně,né! Ona,vás nemůže vydírat  svým špatným zdravotním stavem,jako prostředek vydírání a sebelítosti. stolt

#16 20. 6. 2008 22:05

Sjuzn
♥♥♥♥♥--

Do Prčic, proč musí být taková? Je nemocná, měla by se starat o sebe. Ale ona ne! Furt bude strkat nos kam nemá. A teď přes něj dostala bude z toho mít infarkt.

Není tady

#17 20. 6. 2008 22:06

Sjuzn
♥♥♥♥♥--

Já jen fakt pevně doufám, že jí nic není.

Není tady

#18 20. 6. 2008 22:08

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Sjuzn napsal(a):

Já jen fakt pevně doufám, že jí nic není.

Sjuzn, tchýně se o svoje zdraví musí starat sama. Nejsi její máma přece, abys jí hlídala, jestli jí je dobře.
Pokud říká, že jí je špatně, neváhej a volej záchranku.
Za svoje zdraví si každý může sám!!!

Není tady

#19 20. 6. 2008 22:09

x56325
Host

Sjuzn, klid!  Čeho se děsíš? Že dostane infarkt? No, možná, že jo. Ale to přece nebude tvoje vina!
Kdyby místo komandování snachy jela do Poděbrad, mohlo jí být dobře!
Ty přece neneseš odpovědnost za zdraví své tchýně. A když manžel stojí při tobě, tak bych byla úplně v klidu...

#20 20. 6. 2008 22:09

Sjuzn
♥♥♥♥♥--

REŇAS napsal(a):

Ona,vás nemůže vydírat  svým špatným zdravotním stavem,jako prostředek vydírání a sebelítosti. stolt

Vydírat a hrát na city, to ona teda opravdu umí.

Není tady

#21 20. 6. 2008 22:09

Amriana
♥♥♥♥♥♥-

Sjuzn napsal(a):

Do Prčic, proč musí být taková? Je nemocná, měla by se starat o sebe. Ale ona ne! Furt bude strkat nos kam nemá. A teď přes něj dostala bude z toho mít infarkt.

Ahoj ...prostě to ber, že taková je a tečka.Ozvala ses a to je v pořádku.Ozvala ses slušně a to je v pořádku.To, že nezvládne něčí jinej názor, si myslím, je její problém ne Tvůj a zdravotní stav s tím nemá co dělat.Víš, kdyby to byla tolerantní bytost, tak se jí zle neudělá.A mezi námi, pokud měla sílu žalovat švagrové, jak jsi jí"ukřivdila" tak to s ní nebylo s tím srdíčkem až tak špatný ...to mi věř.Jo a švagrovou bych velmi slušně poslala do háje.Nebyla u toho, zná pouze verzi své drahé matinky, tak a se do toho neplete, nebo se zeptá bratra- Tvýho muže, jak to bylo a nestará se po čem jí nic.

Upravil(a) Amriana (20. 6. 2008 22:10)

Žena bez muže je jako ryba bez jízdního kola. (Gloria Steinemová)

Není tady

#22 20. 6. 2008 22:10

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Sjuzn napsal(a):

Ji neřeš, nezměníš ji, Tvůj úkol je, postavit si vůči ní hranice - tak, aby Ty ses cítila dobře, a ustát si je.

Není tady

#23 20. 6. 2008 22:11

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Sjuzn napsal(a):

REŇAS napsal(a):

Ona,vás nemůže vydírat  svým špatným zdravotním stavem,jako prostředek vydírání a sebelítosti. stolt

Vydírat a hrát na city, to ona teda opravdu umí.

Nenech se, nedovol jí to :-) Prostě s ní tu hru nehraj.

Není tady

#24 20. 6. 2008 22:12

REŇAS
Host

Až se situace zklidní,a manžel zavolá,přímo jí a poptá se na zdraví,popřípadě zajeďte,a máte jistotu,ale neustupovat,stanovte pravidla. Do vašeho manželství vám nemá právo, nikdo zasahovat. par

#25 20. 6. 2008 22:14

Sjuzn
♥♥♥♥♥--

Ona a její dcera, to je dvojka. Dvě semetriky. Jenže švagrovou klidně pošlu do háje, teď mě akorát zarazila s tím telefonátem, že je tchyni zle, to se fakt bojím. S tchyní je to horší, cítím k ní respekt a úctu. Nechápu teda proč, když je taková, ale cítím, že si nemůžu cokoliv dovolit. Kéž by to tak cítila i ona.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí