18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Tak jsem si dnes po osmi letech vůbec poprvé dovolila říct tchyni co si myslím.
Celá ta léta se do mě naváí, diriguje a diktuje, co máme dělat a jak máme ít, nafukuje se kdy jí neposlechnem a vude povídá, jaká jsem neschopná snacha.
Dnes tu byla na návtěvě a začala do mě rýt, kdy jako hodláme mít děti, e u by se taky ráda dočkala nějakých těch vnoučat, e jsem nezodpovědá a nakonec mi řekla, e ve třiceti u jsem stejně na děti stará, a je radi nemám.
To byla ta poslední kapka, něco se ve mě hnulo a sluně, ale důrazně jsem jí řekla, e nás nikdo neiví, neatí, nepečuje o nás, tak a nám taky nikdo neříká, jak máme ít, a e nebudu mít děti jen kvůli tomu, e si to přeje ona.
Ona, jeliko je nemocná na srdce se zvedla a prohlásila, e jede domů, e jí není nějak dobře a e z toho co jsem jí řekla bude mít asi infarkt.
Teď večer mi volala vagrová /její dcera a druhá semetrika/ a řvala na mě do telefonu co jsem si to dovolila, e jestli se něco semele, tak si to eredně odskáču, e je mamince zle a moná jí budou volat záchranku.
Teď mě to vechno straně mrzí Co mám proboha dělat?? Ani neusnu. Je to moje vina.
Není tady
NIc není tvoje vina. Akorát tchyně nepochopila, e má taky svoji hranici, kdy jsi doposavad snáela její výchovné snahy. A vagrová je pouze nástroj k vydírání. Jene toto ve platí pouze za jednoho předpokladu, e jsi byla sluná a neříkala vechno v afektu.
Vechno se urovná neboj. Pokud tě vagrová bude chít opět citově vydírat, sluně se rozluč, poslouchat to nemusí a zavěs.
Svou hranici ted potřebuje ustát, bude mít oporu manela? Předevím on, její syn, ví, jak matinka reaguje a od syna se některá slova překousnou snáz,
Není tady
co blbne normálně tě vydírá, nedělej NIC klidně trvej na svojem, jinak s tebou bude manipulovat čím dál víc! NENÍ NIC NENÍ tvoje vina, jaká vina???? Jaké klié, maminka je nemocná na srdce! Chce být na srdce nemocná ty?
Není tady
Co má dělat? Jít v klidu spát. Bodej by jí nehnulo osrdím, kdy sis jí dovolila po tolika letech trochu usměrnit.
Řeklas jí, co sis myslela, co ona praktikuje asi u tebe běně, ne? Tak jestli z toho má potíe, řekla bych, e je to její, a ne tvůj problém...
Sjuzn napsal(a):
Celá ta léta se do mě naváí, diriguje a diktuje, co máme dělat a jak máme ít, nafukuje se kdy jí neposlechnem a vude povídá, jaká jsem neschopná snacha.
Dnes tu byla na návtěvě a začala do mě rýt, kdy jako hodláme mít děti, e u by se taky ráda dočkala nějakých těch vnoučat, e jsem nezodpovědá a nakonec mi řekla, e ve třiceti u jsem stejně na děti stará, a je radi nemám.
To byla ta poslední kapka, něco se ve mě hnulo a sluně, ale důrazně jsem jí řekla, e nás nikdo neiví, neatí, nepečuje o nás, tak a nám taky nikdo neříká, jak máme ít, a e nebudu mít děti jen kvůli tomu, e si to přeje ona.
Ona, jeliko je nemocná na srdce se zvedla a prohlásila, e jede domů, e jí není nějak dobře a e z toho co jsem jí řekla bude mít asi infarkt.
Teď večer mi volala vagrová /její dcera a druhá semetrika/ a řvala na mě do telefonu co jsem si to dovolila, e jestli se něco semele, tak si to eredně odskáču, e je mamince zle a moná jí budou volat záchranku.
Teď mě to vechno straně mrzí Co mám proboha dělat?? Ani neusnu. Je to moje vina.
Sjuzn, klid. Tchyně nejspí hraje komedii, protoe ses jí po x letech dokázala postavit.....tak teď hraje chudinku
Pokud jsi na ní vyloeně neječela ostoest a neosolila to nějakými pikantními nadávkami (co si myslím, e jsi neudělala), tak buď v pohodě. Hlavně se jí za svůj názor neomlouvej a ani se jí ho nesna nijak vysvětlovat - to by bylo pro tebe jetě horí.Prostě si za tím, co jsi řekla, stůj. Já s tebo naprosto souhlasím. Ona vás neatí, neiví, take si s manelem můete dělat co chcete a mít děti, kdy se vám zachce. Drím palce
Není tady
Není ona tchýně trochu hérečka? Chytne se drahmaticky za hrudník, a celá rodinka kmitá podle ní, e jo...?
surikata napsal(a):
Není ona tchýně trochu hérečka? Chytne se drahmaticky za hrudník, a celá rodinka kmitá podle ní, e jo...?
Přesně Hlavně, aby se vdycky chytala na té správné straně.....
Není tady
Gratuluji Sjuzn, teď u jen ustát ok druhé strany a nenechat si vnutit vinu
Není tady
Sjuzn napsal(a):
Jejda... jsi fakt dobrá, es jí to řekla, řeklas jí to dobře - a vůbec ádnou vinu za nic nenese...
Je dobře, e umí tchýni dát hranice.
Taky bych to chtěla umět, zřejmě mě nějaký podobný rozhovor v budoucnu taky čeká...
Ale - chci Ti vyjádřit podporu a POCHVALU es to zvládla. Váně.
Jsi dobrá :-)
Jetě bych si moná popovídala s manelem, protoe já bych např. chtěla, aby manel stál na mé straně (i proti své mámě), kdyby dolo na lámání chleba... Ale to je pro ty chlapy těký...
Není tady
No, já jsem o tom, e tchýně je pořádná komediantka, přesvědčená. Kdyby se jí udělalo opravdu zle od srdce, pratilo by to s ní hned. Jen tě vydírá, protoe sis jí dovolila oponovat a říct svůj názor, na co ona není zjevně zvyklá. Kali na to, hoď to za hlavu a klidně spi. Jí se NIC nestane.
Není tady
Ne. Nijak jsem na ni neječela, jen jsem jí to řekla důrazným tónem, ale ani jsem nijak nezvyovala hlas. Prostě mě natvala. Manel je na mé straně, říkal jí nesčetněkrát, e je to vechno jen a jen nae věc a ona se na něho pokadé kvůli tomu rozzuřila. Je s tímhle straná. Rozený generál. Jak věci nelapou podle ní, je nepříčetná. My u k nim vůbec nejezdíme na návtěvu, tedy s vyjímkou svátků a narozenin, take kdy tam jedu 2x do roka, je to akorát.
Jen mě děsí, co teď přijde.
Není tady
Sjuzi,také si myslím,NENÍ TO TVÁ VINA, naopak si myslím,e,u bylo na čase,jak si sama psala sluně a důrazně vysvětlit"milé TCHÝNI",e existují pravidla sluného chování a respektování soukromí druhého. Ty jsi dospělý,svépravný, člověk,máte svůj ivot s manelem,je to vae domácnost a jaké si to zařídíte,takové to budete mít. A ona to musí respektovat..,později,by také mohla vám mluvit,a někdy to dítko bude,do toho,jak jej vychovávat a do dalích spousta věcí. Tchýní,bych navtívila ,třeba s manelem,pokud,bude chtít,řekla třeba například,e tě mrzí její zdravotní problémy,ale,e trvá natom,co jsi řekla a je to předevím vá ivot a ona,a je tak hodná a respektuje to. Pak e bude ve v pořádku a ráda ji uvidí. Neustupuj. Nečekej, ovem,e bude nadená. Moná ji to nakonec dojde. vagrové,bys měla důrazně říct,e nebude poslouchat její obviňování,nic sní nehodlá řeit,jako s prostředníkem,nato poslouchat její řvaní a opravdu klidně zavěs. A opravdu,kdo bere ohledy na Tebe? A také,co nato,vůbec Tvůj,manel,měl by také své mámě říct,e je to vá ivot a e ho budete ít podle svého a a je tak,hodná a respektuje to.
Sjuzn napsal(a):
Ne. Nijak jsem na ni neječela, jen jsem jí to řekla důrazným tónem, ale ani jsem nijak nezvyovala hlas. Prostě mě natvala. Manel je na mé straně, říkal jí nesčetněkrát, e je to vechno jen a jen nae věc a ona se na něho pokadé kvůli tomu rozzuřila. Je s tímhle straná. Rozený generál. Jak věci nelapou podle ní, je nepříčetná. My u k nim vůbec nejezdíme na návtěvu, tedy s vyjímkou svátků a narozenin, take kdy tam jedu 2x do roka, je to akorát.
Jen mě děsí, co teď přijde.
A čeho se děsí, e by mělo přijít?
Kdy bude manel na Tvý straně a vy dva budete dret spolu, nic se stát nemůe.
Maximálně se s tchýní můete přestat stýkat úplně, kdy si nedá říct.
Není tady
Djó tychýně - věčné (a vděčné) to téma k rozhovorům........
Co má z toho, moje vagrová s tchyní taky vyběhla - a dobře udělala (ona nae
maminka rozbila bráchovi u jeho první manelství).
Take přeji krááásné spaní (tchyně mají kachní aludek, tzn. e stráví jetě
větí jedy, ne si myslíme!).
Kdyby sis svoji kuchyň neuhájila nyní, tak by se v ní chtěla roztahovat čím dál víc.
Dr a nepovol.
A hlavně si nepřipoutěj ádnou vinu.............
Není tady
Aha,teď jsem přečetla,manel,je na Tvé straně,tak,to je fajn. Opravdu vy si stanovte pravidla,buďto to bude chtít respektovat a bude vítáná nebo né,ale potom vítáná bude těko. A jinak,já bych se nedivila,kdyby ti nervy ujely i hlas si zvýila,po takových letech?? Já bych se v klidu drela jen těko. No a pokud má jen ona,podle ní pravdu,tak,pak,bohuel,nevím,zda ji to vůbec dojde,snad,a po omezení kontaktu sní ,na nějakou dobu. Někdy,prostě si musí člověk nabít nos ne mu to dojde.
No a herečka,moná svým způsobem,je,ale nepodceňovala bych to a tak stím zdravím,protoe,kdyby opravdu se něco stalo,moná by vás to mrzelo,ovem nebude chodit kolem ní po pičkách,aby se ji náhodou něco nestalo a dusit to v sobě. To kadopádně,né! Ona,vás nemůe vydírat svým patným zdravotním stavem,jako prostředek vydírání a sebelítosti.
Do Prčic, proč musí být taková? Je nemocná, měla by se starat o sebe. Ale ona ne! Furt bude strkat nos kam nemá. A teď přes něj dostala bude z toho mít infarkt.
Není tady
Já jen fakt pevně doufám, e jí nic není.
Není tady
Sjuzn napsal(a):
Já jen fakt pevně doufám, e jí nic není.
Sjuzn, tchýně se o svoje zdraví musí starat sama. Nejsi její máma přece, abys jí hlídala, jestli jí je dobře.
Pokud říká, e jí je patně, neváhej a volej záchranku.
Za svoje zdraví si kadý můe sám!!!
Není tady
Sjuzn, klid! Čeho se děsí? e dostane infarkt? No, moná, e jo. Ale to přece nebude tvoje vina!
Kdyby místo komandování snachy jela do Poděbrad, mohlo jí být dobře!
Ty přece nenese odpovědnost za zdraví své tchýně. A kdy manel stojí při tobě, tak bych byla úplně v klidu...
REŇAS napsal(a):
Ona,vás nemůe vydírat svým patným zdravotním stavem,jako prostředek vydírání a sebelítosti.
Vydírat a hrát na city, to ona teda opravdu umí.
Není tady
Sjuzn napsal(a):
Do Prčic, proč musí být taková? Je nemocná, měla by se starat o sebe. Ale ona ne! Furt bude strkat nos kam nemá. A teď přes něj dostala bude z toho mít infarkt.
Ahoj ...prostě to ber, e taková je a tečka.Ozvala ses a to je v pořádku.Ozvala ses sluně a to je v pořádku.To, e nezvládne něčí jinej názor, si myslím, je její problém ne Tvůj a zdravotní stav s tím nemá co dělat.Ví, kdyby to byla tolerantní bytost, tak se jí zle neudělá.A mezi námi, pokud měla sílu alovat vagrové, jak jsi jí"ukřivdila" tak to s ní nebylo s tím srdíčkem a tak patný ...to mi věř.Jo a vagrovou bych velmi sluně poslala do háje.Nebyla u toho, zná pouze verzi své drahé matinky, tak a se do toho neplete, nebo se zeptá bratra- Tvýho mue, jak to bylo a nestará se po čem jí nic.
Upravil(a) Amriana (20. 6. 2008 22:10)
Není tady
Sjuzn napsal(a):
Ji neře, nezmění ji, Tvůj úkol je, postavit si vůči ní hranice - tak, aby Ty ses cítila dobře, a ustát si je.
Není tady
Sjuzn napsal(a):
REŇAS napsal(a):
Ona,vás nemůe vydírat svým patným zdravotním stavem,jako prostředek vydírání a sebelítosti.
Vydírat a hrát na city, to ona teda opravdu umí.
Nenech se, nedovol jí to :-) Prostě s ní tu hru nehraj.
Není tady
A se situace zklidní,a manel zavolá,přímo jí a poptá se na zdraví,popřípadě zajeďte,a máte jistotu,ale neustupovat,stanovte pravidla. Do vaeho manelství vám nemá právo, nikdo zasahovat.
Ona a její dcera, to je dvojka. Dvě semetriky. Jene vagrovou klidně polu do háje, teď mě akorát zarazila s tím telefonátem, e je tchyni zle, to se fakt bojím. S tchyní je to horí, cítím k ní respekt a úctu. Nechápu teda proč, kdy je taková, ale cítím, e si nemůu cokoliv dovolit. Ké by to tak cítila i ona.
Není tady