18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Včera jsem přinesla z lesa pár hub (samé tvrdé modráky). Dneska jsem rozpustila máslo, na něm zpěnila cibulku, přidala nakrájené houby, osolila, okmínovala a dusím a dusím. U při tom ochutnávání mě to přilo trochu nahořklé a kdyby to vichni neviděli z čeho vařím, tak by bě nařkli, e je chci otrávit. Mu tu míchanici sice snědl se slovy nic moc, ale opravdu nic moc.
Stalo se Vám to někdy? Nemohl to udělat drcený kmín? Spoléhám na vae poznatky, protoe já fakt nevím a byly to samé jedlé houby.
Není tady
A nebyl tam náhodou nějaký hořčák? Jsou krásně vybarvení, taky jsem se poprve spletla.
Není tady
Určitě to nebylo kmínem,ale hořčákem. Taky se mi to stalo .
Není tady
ivik12 napsal(a):
Děvčata vsadila bych snad hlavu na to, e tam nebyl. I holka na ty houby koukala, ale zase čím jiným. No ale to by muovi bylo patně ne? On je přesto snědl, i kdy byly nahořklé. Jak mě bezmezně důvěřuje, to je úasný.
Já bych se byla taky vsadila, e nebyl , určitě to byl nějaký malý hříbek, který byl patně identifikován. Hořčáky (hřib lučník ) jsou nejedlé, ne vak jedovaté .
Není tady
ivik12 napsal(a):
Já myslela, e kdy se sní hořčák, tak je patně od aludku. Tak to jsem asi myslela dost patně.
Ze stránek mykologů
Pro svoji po*ně hořkou chu se nedá v kuchyni vyuít. Po poití můe vyvolat trávicí potíe, i kdy není přímo jedovatá.Téméř kadý houbař se vak dal někdy touto houbou oklamat. Hřib lučník je velmi krásná houba, ale jediná plodnice, která se připlete do sběru, zkazí celý oběd.Hořkost této houby je nemoné odstranit.
Záměna je moná za jedlý hřib dubový a nebo hřib smrkový
Není tady
Ota napsal(a):
ivik12 napsal(a):
Já myslela, e kdy se sní hořčák, tak je patně od aludku. Tak to jsem asi myslela dost patně.
Ze stránek mykologů
Pro svoji po*ně hořkou chu se nedá v kuchyni vyuít. Po poití můe vyvolat trávicí potíe, i kdy není přímo jedovatá.Téméř kadý houbař se vak dal někdy touto houbou oklamat. Hřib lučník je velmi krásná houba, ale jediná plodnice, která se připlete do sběru, zkazí celý oběd.Hořkost této houby je nemoné odstranit.
Záměna je moná za jedlý hřib dubový a nebo hřib smrkový
Tak tedy díky. To u je to se mnou patný. Jetě e alespoň poznám muchomůrku, to by bylo horí.
Není tady
ivik12 napsal(a):
Děvčata vsadila bych snad hlavu na to, e tam nebyl.
Jestli jsi pouila loňskou cibuli, tak to byla ona.... u jsem se takhle napálila s pomazánkou! Hořká cibule
Není tady
Bety napsal(a):
ivik12 napsal(a):
Děvčata vsadila bych snad hlavu na to, e tam nebyl.
Jestli jsi pouila loňskou cibuli, tak to byla ona.... u jsem se takhle napálila s pomazánkou! Hořká cibule
Tak to by snad bylo hořké i jiné jídlo.
Není tady
Ona není hořká kadá, jen sem-tam některá
Není tady
P.S. v sáčku můe být jedna hořká...
Není tady
Taky jsem nedávno zkazila pomazánku a cibule vypadala naprosto zdravě.
Není tady
Jo - na pohled to na těch bestiích není poznat, to by člověk musel napřed kousek syrové ochutnat...
Není tady
Ivi, hořčák má takovou mříku na noze, jinak je moc krásný. Taky jsem je neznala, u nás nerostúly. Jednou jsem jich nala celý koík, pak mi začalo být divné, e je jich tam tolik a ochutnala jsem. Tam, co máme teď chatu, taky nerostou.
Není tady
ita napsal(a):
Ivi, hořčák má takovou mříku na noze, jinak je moc krásný. Taky jsem je neznala, u nás nerostúly. Jednou jsem jich nala celý koík, pak mi začalo být divné, e je jich tam tolik a ochutnala jsem. Tam, co máme teď chatu, taky nerostou.
Ale kdy jsou malinké, jsou snadno zaměnitelné . Aspoň pro mě .
Upravil(a) aprill (25. 6. 2008 19:00)
Není tady