29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
ahoj holciny, potrebuju trochu poradit. Premyslim mezi odsavackou mechanickou a elektronickou. Zjistila jsem, ze mechanicka je lepsi pro obcasne pouziti, elektronicka spis pro pravidelne pouziti. A jsem vedle. Nevim jakou..... Budu mozna kojit, takze na obcasne odstrikani mleka pro manzu, kdyz bude hlidat by byla lepsi ta mechanicka. Na druhou stranu se mozna rozhodnu nekojit a nebo kojit ale v pripade ze to bude bolet tak prestat (prece si neqznicim prsa definitivne, po dvou detech mi to staci) a v tom pripade by byla lepsi ta elektronicka. A ted babo rad...
Mate vyzkouseno?? a kterou????
Není tady
Dito, nejvíc chvály jsem slyšela na elektrickou Medelu. Typ nevím a osobní zkušenost taky nemám. Jen vím, že v Čechách stojí nějak 2200.
To zni lakave. a da se u ni nastavit taky sila sosani?? aby to nebolelo?
Není tady
Za ty prachy bych řekla že určitě
Dito mám Medelu mini electric a je super.Sání je nastavitelné,je tam tuším 5 stupňů,ale nevím přesně,používám 3,max 4 stupně,pak už je to nepříjemné.Je na baterky i do sítě a stála 2090,-
Tohle je ona http://www.velkoobchod.maxizdravi.eu/?it=002098334
Upravil(a) heri1 (20. 6. 2008 20:11)
Není tady
tak ta je pekna, asi do ni pujdu. a libi se mi, ze je i na baterie
Není tady
No já nevím, ale pokud se rozhodneš nekojit, tak asi nebudeš potřebovat žádnou odsávačku ne???
Každopádně já na tvém místě bych prozatím nepořizovala. Až se mimčo narodí, tak se teprve podle situace rozhodneš,jestli odsávačku potřebuješ a jakou. Jak píšeš na občasné odstříkání stačí úplně mechanická odsávačka, na plné krmení mimča mateřským mlékem z lahve (např.v případě předčasně narozeného mimča, kt. musí být v inkubátoru nebo v příp. problémů s přisátím) je potřeba odsávačka elektrická. Já plně kojím a první měsíc jsem odsávačku nepotřebovala vůbec, pak jsem ji potřebovala ve druhém měsíci jen jednou,když malou hlídali naši a pak když jsem přestala v noci kojit a malá jedla až ráno jsem si odstříkávala mléko do zásoby na mražák. Odsávačku jsem ale nekupovala,mám ji půjčenou (elektrickou) od kamarádky,Avent Isis a je super. Jo a můj názor je, že odsávačka ničí prsa rozhodně víc než kojení...........
Není tady
Tak já bych potřebovala odsávačku už v porodnici,ale bohužel jsem ji neměla.Hrozně moc se mi nalily prsa,bolelo to jak čert a měla jsem 38° horečku.Nešlo to odstříkat a Filípek to taky nezvládal.Trápila jsem se do té doby,než mi jedna hodná sestřička půjčila odsávačku.Byla to taky Medela,ale na obě prsa a byla to docela síla .Hned jak jsem přijela domů,manža letěl pro odsávačku.
Ale je fakt,že se to nedá předvídat.........
Není tady
mam elektrickou Medelu, je dobra, da se nastavit sila sani, daji se k tomu koupit lahvicky, sácky do mrazaku, atd...
mam ji pujcenou, nevim cenu v krame.
račice máš nove fotecky?)) cauky
JInak mam nazor jako racice, ja si odsavacku pred porodem nekupovala... kdyz jem mela nalita prsa po porodu, a potrebovala se mleka zbavit, delala jsem to rukama, ve sprse teple, jelikoz jsem mela zdevastovany bradavky a odsavacka nebyla prijemna... ale nyni jsem odsavala do mrazaku mleko, abych mela kdyz je treba, uz jsme jednou dokonce davali z lahvicky....
V porodnici mi odsavacku pujcili.
Není tady
račice napsal(a):
No já nevím, ale pokud se rozhodneš nekojit, tak asi nebudeš potřebovat žádnou odsávačku ne???
Každopádně já na tvém místě bych prozatím nepořizovala. Až se mimčo narodí, tak se teprve podle situace rozhodneš,jestli odsávačku potřebuješ a jakou. Jak píšeš na občasné odstříkání stačí úplně mechanická odsávačka, na plné krmení mimča mateřským mlékem z lahve (např.v případě předčasně narozeného mimča, kt. musí být v inkubátoru nebo v příp. problémů s přisátím) je potřeba odsávačka elektrická. Já plně kojím a první měsíc jsem odsávačku nepotřebovala vůbec, pak jsem ji potřebovala ve druhém měsíci jen jednou,když malou hlídali naši a pak když jsem přestala v noci kojit a malá jedla až ráno jsem si odstříkávala mléko do zásoby na mražák. Odsávačku jsem ale nekupovala,mám ji půjčenou (elektrickou) od kamarádky,Avent Isis a je super. Jo a můj názor je, že odsávačka ničí prsa rozhodně víc než kojení...........
tak to nevim, odsavacku nemam odskousenou, ale na kojeni mam hororove vzpominky. Mela jsem uplne do krve rozpraskane bradavky a kdyz se malej prisal tak jsem se 2x dokonce az bolesti pripocurala. Strasne dlouho se to hojilo, davala jsem mu pit co nejmin, takze tim nakonec trpel taky on a nakonec jsem se psychicky tak zasekla, ze jsem mliko ztratila, protoze jsem ho uz ani nechtela. Proto pocitam s variantou nekojit, ale tim padem budu odsavat a davat svoje mliko z lahve.
Není tady
Dita.L napsal(a):
račice napsal(a):
Každopádně já na tvém místě bych prozatím nepořizovala. Až se mimčo narodí, tak se teprve podle situace rozhodneš,jestli odsávačku potřebuješ a jakou. Jak píšeš na občasné odstříkání stačí úplně mechanická odsávačka, na plné krmení mimča mateřským mlékem z lahve (např.v případě předčasně narozeného mimča, kt. musí být v inkubátoru nebo v příp. problémů s přisátím) je potřeba odsávačka elektrická. Já plně kojím a první měsíc jsem odsávačku nepotřebovala vůbec, pak jsem ji potřebovala ve druhém měsíci jen jednou,když malou hlídali naši a pak když jsem přestala v noci kojit a malá jedla až ráno jsem si odstříkávala mléko do zásoby na mražák. Odsávačku jsem ale nekupovala,mám ji půjčenou (elektrickou) od kamarádky,Avent Isis a je super. Jo a můj názor je, že odsávačka ničí prsa rozhodně víc než kojení...........tak to nevim, odsavacku nemam odskousenou, ale na kojeni mam hororove vzpominky. Mela jsem uplne do krve rozpraskane bradavky a kdyz se malej prisal tak jsem se 2x dokonce az bolesti pripocurala. Strasne dlouho se to hojilo, davala jsem mu pit co nejmin, takze tim nakonec trpel taky on a nakonec jsem se psychicky tak zasekla, ze jsem mliko ztratila, protoze jsem ho uz ani nechtela. Proto pocitam s variantou nekojit, ale tim padem budu odsavat a davat svoje mliko z lahve.
Když jsem porodila první dítě tak jsem si myslela že skončím s kojením jak mně boleli bradavky až pak sestřička mi řekla že se do pusinky vkládá ne jen bradavka ale i celej dvorec a od té doby byl klid a už to nikdy nebolelo...
Není tady
Dituš mě taky ze začátku prsa při kojení hrozně bolela a vždycky když se malá přisála, tak mi vyhrkly slzy. Ale kamarádka mi poradila, ať vydržím, že se to do 14 dní zlepší a přestane to tak bolet - no a měla pravdu. Hodně mi pomohlo, když jsem si po každém kojení mazala bradavky bepanthenem a taky, když jsem začala kojit jen z jednoho prsu, tím pádem mělo to druhé delší čas na regeneraci. Jinak můj názor je ten, že když se to vydrží, tak pak je kojení paráda, moc pohodlné a taky příjemné, nehledě na finance. Ale byla jsem připravená, že když to nepůjde, nebudu kojení lámat přes koleno a přejdeme na úmělou výživu. Rozhodně bych dlouhodobě neodstříkávala a nekrmila svým mlékem z lahvičky (teda pokud by malá nebyla nedonošená), je to hodně nepohodlné a taky náročné, ale to nakonec sama uvidíš. Nejlepší je počítat s tou horší variantou a pak je člověk příjemně překvapený...........
Každopádně v dnešní době můžeš koupit dobrou odsávačku v podstatě hned, když ji budeš potřebovat, takže je podle mne zbytečný ji pořizovat dopředu vzhledem k částce za kt. se dá pořídit.
Není tady
holky asi jo, asi pockam az se malej narodi, ale prece jen je lepsi se informovaat dopredu.
ja ani presne nevim, jak se to s klukem stalo, protoze se starsi dcerou taky bylo kojeni v pohode. U prvniho zase nebyvaji kontrakce pri kojeni a min boli bricho... nemame to jednoduchy
Není tady
Holky vůbec s kojením nestrašte... moc se bojím bolesti, bradavky mám dost citlivé a teď co mi začalo téct to mlezivo nebo co, tak bolí ještě víc než obvykle. Mám úplně hrůzu z toho, že to bude bolet. Ale kojit teda určitě chci a budu, ale snad to půjde dobře. Jinak odsávačku sjem si koupila tu pákovou od Aventu (už jsem jí zkoušela
ještě když nic neteklo, ale přišlo mi, že nedělá vůbec podtlak
nic se nevcuclo
)
Není tady
Nemám ještě žádné zkušenosti, ale jak tak pobírám teorii, uklidnilo mě, že existují takové kloboučky, přes které se kojí a bradavky jsou chráněné. Ty nepomáhají? Používala jste je některá?
Při nejhorším, kdybych je měla do krve, jak píšete, tak jsem myslela taky na odsávačku, ta se snad bradavek přímo nedotýká, nebo ne?
Není tady
Pokud vás kojení bolí a jinak jste zdravé, nezvládáte techniku kojení.
Není tady
jsem zdravá a měla jsem správnou techniku kojení a přitom to stejně bolelo jako prase. Ukázalo se, že mám jednak hodně citlivá prsa a jednak mi malej silně tiskne bradavku takže ta se odkrví, říká se tomu spasmus. Vydržela jsem a kojím dodnes, hodně mi pomohla laktační poradkyně JIřinka z www.kojeni.net, taky holky tady mě povzbuzovaly a všechno jsme zvládli. Jsem na sebe moc pyšná o to víc, že se mi první mléko udělalo až devátý den po porodu (asi z důvodu vyvolání porodu) takže z porodky jsme přišli na flašce. Je ale důležité tu techniku dobře zvládnout a přikládat mimčo co dvě tři hodiny (prvních pár týdnů). Odsávačku jsem vůbec nepotřebovala, i když jsem jí měla koupenou. Nakonec jsem jí dobře prodala, jednou jsem odstříkávala rukou a jde to v pohodě.
Markét, neboj se, když budeš přesvědčená že kojit budeš, tak prostě budeš i třeba přes drobné počátení potíže, jen se nenech stresovat kdyby prcek hodně řval, řval by stejně i s UV všechno se časem podá, já tomu nevěřila a podařilo se
Není tady
holka napsal(a):
Nemám ještě žádné zkušenosti, ale jak tak pobírám teorii, uklidnilo mě, že existují takové kloboučky, přes které se kojí a bradavky jsou chráněné. Ty nepomáhají? Používala jste je některá?
Při nejhorším, kdybych je měla do krve, jak píšete, tak jsem myslela taky na odsávačku, ta se snad bradavek přímo nedotýká, nebo ne?
odsavacka se dotyka, ale neslinta, necuca a nekouse
kloboucky existuji, ale neumim si to vubec s nima prestavit. asi bych dala prednost odstrikavani + lahvicce. ale nekomu to muze vyhovovat
Není tady
Market, ja jsem si te ted predstavila jak bojujes s odsavackou
neboj, to zvladnes, vzdycky je nejake reseni. ja jsem ted zjistila, ze se prodava odsavacka elektricka, elektronicka a mechanicka. a je to 3:1 a uz vubec nevim jakou. Rikas ze to vubec neboli tou mechanickou?? Ona totiz ta elektronicka funguje tak, ze prvni tri odstrikani provadis mechanicky a ona se programuje. Pak jede presne podle tveho rytmu a sily sani, navic pry saje prvnich par mimnut rychleji a silneji nez pak, jako prcek... no nevim, jestli uz to neni zase az moc velky luxus, ale taky se strasne bojim, ze to bude bolet.
Cekanko, tak jako u me. Jsem hodne citliva, navic nesnasim bolest. U prvniho kojeni bolely jen prsa, ale nemela jsem prasklinky a slo to dobre. U druheho kojeni to slo spatne kvuli prasklinkam a jeste navic u vicerodicek boli hodne i bricho, protoze na sani reaguje deloha dalsimy stahy a lip se zavinuje. Strasne se toho tetiho kojeni bojim. Zaroven ale chci, aby mel malej moje mliko
Není tady
Taky mě šíleně bolely bradavky při kojení v porodnici, u té levé jsem skoro brečela, je větší než pravá a malá jí zpočátku neuměla pořádně chytnou i s dvorcem, k tomu stahování dělohy....no ale vydržela jsem to a malá teď saje o 106, už to nebolí a jsem za to moc ráda. Přemýšlela jsem o odsávačce z důvodu, že je možné, že malá pije málo, nebo nemá takovou výdrž u sání - narodila se malinká, tak mi dr doporučil si po kojení ještě odsát a v případě, že by plakala jí ještě dát nášup mého mlíčka ve stříkačce. Než jsem ale odsávačku koupila (trápila jsem se při odstříkávání rukou...) jsme mezitím v poradně nakojili 60ml a tím pádem už jsem odsávačku nepotřebovala, protože se ukázalo, že je malá dravec
. Odstříkávám teď ale před každým kojením rukou a jde to úplně samo, malá se mi jinak zahltila a ublinkávala.
Není tady
Tutule, to je krasnej broucek. Ja uz ci takyyyyyy
a vazis malou po kojeni, nebo meris kolik odstrikas??
Není tady
Ne ne, nevážím, v poradně jsme po 9-ti dnech přibrali 410g, takže malá přibývá dost a cítím to i na rukách, jak jí držím při kojení, že je těžší. Odstříkávám jen tak do umyvadla...říkám si taková škoda! Ale odstříkávám jen to počáteční mlíko, co teče v podstatě samo, malá ho pak měla plnou pusinku a hltala a pak teda často ublinkávala, od té doby co si odstříkám, tak už ublinkává jen malinko nebo spíš vůbec.
Není tady
Dituš a Markét, vůbec se kojení nebojte, ze začátku je to sice hodně náročné, ale břicho (mě teda v porodnici bolelo i jako prvorodičku, když se zavinovala děloha) přestane bolet za pár dní, a když se ty bradavky pravidelně mažou bepanthenem a střídají se i polohy u kojení, tak se to do 14 ustálí a je to pohoda,dokonce bych řekla, že až je mimčo větší jako naše Aňa tak je to i velice příjemné (pekně mě vždycky po prsu hladí ). Taky jsem na sebe pyšná, že jsem to vydržela už (pro mě) tak dlouho, protože jak už jsem psala, počítala jsem s horší variantou a to,že kojení nepůjde, takže to nebudu lámat přes koleno a najedeme na UV. Samozřejmě velký díl úspěchu patří i Aničce, kt. je velký savec a už v porodnici se dokázala pěkně přisát.
Není tady
Ahojky,
tak ja jsem taky zdrava a jiny problemy nemam ale zpocatku to byl teda mazec, nez si bradavky zvykly lepsi nez Bepanthen mi prisla masticka PureLan, je to cisty lanolin a vyrabi to firma Medela, co dela odsavacky. Precetla jsem si o nem prave na tech strankach www.kojeni.net co uz zminovala Cekanka. Odsavacku jsem neporizovala a asi jsem mela, v porodnici se mi hrozna nalila prsa a ten smejd, co tam meli, to nebyla odsavacka, ale mucici nastroj. Pak jsem zkousela pakovou, na zpusob Aventu, ale asi jsem nejaka odsavani vzdorna, vubec mi to neslo, az jsem si poridila elektrickou Medelu Swing a je to bez problemu....
Není tady
Opravdu je to tak, i kdyz člověk má správnou techniku, prsa si musi zvyknout a je to proste neprijemne a bolestive, ja skucela a videlo me nekolik doktorek kojit a dobry....
S klouboučkem mi to neslo, male neslo moc sat a bylo to na houby:(
Dito, me prvni tyden pri kojeni taky bolelo bricho, ale je pravda,ze ne tolik jako pani na pokoji, ta mela druhe dite... a skucela... a to jeji holcicka moc nesala...
baji: no hodne holke riká, že ty pakovy nejsou uplne nejlepsi, ze ty elektricky jsou lepsi....
Není tady