|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|

Duši, opožděně vše nej Markétce k svátku!!!! 
Není tady
Ahojky, Silwi , děcka mám pryč celý příští týden a tak můžeme něco naplánovat!!! (jedou k tchýni). Jen dejte dopředu vědět. Aspoň vrátím Tině tu misku od salátu
- konečně ....- jsem fakt ostuda 
tento týden mám doma děcka všecka a je to na nervy, velcí se nudí, venku není nijak pěkně a tak budu muset vymyslet nějaký program, neboť se mi doma pořád perou....
Markétce taky blahopřeji k svátku !!!!
Není tady

Tak moč je O.K.
Malá je bez teplot a osypaná na bříšku a zádech a teď už i trošku na nožkách.
Dr. říkala, že šestka má sice tu vyrážku víc jako fleky a Adéla má zase spíš jakoby krupičku, ale prej je to možný. Nebo jsou i jiný horečnatý virozy, který končí osypáním.
Dívala se do papírů, jaký jsme měli posledně ATB a MUDr. říkala, že by ta vyrážka mohla být i případně i z něho ( přesně jak tipovala Sillwan
)tehdy to byl taky OSPEN, ale malá se z něj neosypala, ale měla tehdy hroznej průjem, takže jsme ho po čtyřech dnech vysadili.
No,, hlavně, že už jsme bez teplot !!! A můžem ven !! Jestli to byla šestka, tak prý doba infekce trvá do osypání a až se objeví vyrážka, tak pak už infekční prý není.
Není tady

Posílám 2 fotečky ze včerejška!
Holky neporadíte mi nějaké lepší stránky kromě e-stránek, kde se dají dobřen vkládat fotky?????
Pinkáčku, super, že už je Adélce lííííííp 
Upravil(a) madlička (14. 7. 2008 12:22)
Není tady
ahoj bábofky,
děkujeme za gratulace.
Pinky - tak hlavně že je malá bez teplot 
Madličko - co rajče, mám ho tady a jde to rovnou z kompu. http://www.rajce.idnes.cz/navod máš krásný dětí

Marky spí, já dělám pro kluky vafle, pro malou mám kuřecí polívku za včerejška.
Počasí se už nějak udobřilo, neprší.
Upravil(a) dusička (14. 7. 2008 12:33)
Není tady

Já jsem akorát dopekla žemlovku s jabkama a tvarohem a udělala jen francouzskou polívku z pytlíku, přidala jsem tam zeleninu.
Byla bez glutamátu a konzervačních látek, tak jsem ji dala i Aduš. Jen ty mušle a zeleninu, tu vodu moc ne...
Není tady
ahoj PInky,
prosím tě - jaký je to výrobce té polívky. ?
CO malá?
Není tady

Maggi
Malou jsem dala spát. Je bez teplot a pěkně kropenatá 
Ale díky všem svatým za tu vyrážku 
Není tady

Tuhle měli kluci taky rádi, mám ji doma, ale ještě jsem ji malé nevařila. http://recepty.centrum.cz/maggikat/clanek.phtml?id=540
Spíš jí dělám svoje vývary nebo hustý polívky. Dneska byla vyjímka, že somrovala a byla už unavená. Ráno jsem ji budila na nočník a tak je celé dopoledně protivná jak p.rdel 
Jsem zvědavá, jak ji odnaučímv noci pít..vyžaduje pořád flašku. Už jsem ji tam včera nalila jen čistou vodu, ale to jí neva..prostě má žízenň a pije a pije. U horečky jsem za to byla ráda, ale co teď ?? To zase budou jatka 

Není tady
Dík Pinky, vyzkouším, já kupuju občas když spěchám polívky od vitany. Ty mi přijdou že nejsou tak slaný.
Kluci taky vstávaj v 11 hodin, ale Marky je chodí občas budit, ale přijde s neuspěchem.
Takže je to ta 6stka. No vidíš, ale nervy to byly co? ted už bude líp. 
Není tady
Nebo Pinky, třeba už tolik nebude chtít pít, když bude zdravá - nebude mít žízen.
Markytka v noci nepije vůbec, vydrží spát někdy celou noc, jindy když se vrtí, dám dudana, ale to je maximálně 2x za noc. Už to není jako dřív 15x za noc kojení.
Marky je takový tele. Ona normálně kadí poslední dobou ve stoji, samozřejmě když má trošku tvrdší, tak řve, protože jí to nejde, a tak jí musím vždycky podkosit nohy a h. vylítne. Na nočník nechce. Dneska jsem jí při neúspěšném tlačení posadila bez plíny na záchod a v poho. Byla vykulená co se děje, oči rozzářený úlevou. Jsem zvědavá na další dny, bylo by fajn, kdyby se to naučila. Ona ví, co se dělá na wc, protože tam šmejdí za mnou.
Není tady

Tak to je Marky šikulka 
Adéla na hrnec čůrá ( podotýkám, že si neřekne ) ale na kakaní si tam nesedne ani omylem. Vždycky někam zaleze a tam se posere 
Jednou nebo dvakrát jsem ji odchytla a ta ječela jak tur, vřískala jako o život a pak už se nevykadila ani do plíny
Tak jsem to vzdala, abych u ní nevyvolala nějakou tu psycho zácpu. Tu měl náš mladej po salmonele, bál se jít na WC, že ho to bude zase strašně bolet a tak to přemáhal. Taky jsme si s ním zkusili. 
Není tady
Starší kluk kadil od roka do nočníku, ráno, měl to pravidelný a bez problémy. Za to mladšího jsem to za živýho boha nemohla naučit, chodil za křeslo, nebo za závěsy. Nakonec jsem ho naučila ,že jsem dala nočník na gauč a říkala jsem mu že bude jako na trůně. ale to už mu bylo dva roky.
Marky na záchodě neřvala, hned to bylo venku a seděla tam dál ani neslejzala. Na nočník nechodí - tam jí prostě nemůžu ani posadit, jinak řve, tak jsem jí právě nechtěla dávat na něj, aby neměla ten blok.
švagrový holky maj taky nějaký blok, či co. Kaděj skoro jednou za týden a se řevem.a to už jsou velký 3 a 7 let
Není tady
Pinky co já bych za to dala, kdyby mi malá takhle pila. Nepije vůbec, pokud to do ní nenaleju (lžičkou) 
Ráno mlíko do ní musím soukat, vypije 150ml, ale aby si flašku chytla sama, to ani náhodou. Hned si s ní hraje a nepije
Čaj z flašky nepila nikdy, kdyžtak z hrnečku, ale to si jenom lokne a hned si s ním zase hraje. Prostě neumí vůbec pít, asi jsem někde udělala chybu. Čekám až dostane trošku rozum, až jí řeknu ať si vezme hrneček a nabumbá se a ona to udělá. Jinak asi budu pořád dávat lžičkou, nebo já nevím.
Je to můj sen, aby si vzala hrneček nebo flašku sama a vypila ji celou 
Nočník je u nás stejný jako u dušičků, ani náhodou, hned je z něj dole, ještě se nám ani jednou nezadařilo.
Ale když jdu na záchod čůrat já, tak jí beru s sebou a ona hned aa a když začnu čůrat, tak se děsně tlemí 
myslím, že koupím dětský prkýnko a začneme rovnou na mísu, protože nočník u nás zřejmě nehrozí.
Myslím, že je to všechno moje chyba, začala jsem se vším asi moc pozdě, ať už s pitím, s krmením v židličce, s koupáním ve velký vaně, neměla jsem holt žádný zkušenosti... teď je to všechno o to těžší 
Není tady
Megg - neobvinuj se, není to tvoje vina, každý dítko je jiný, neboj malá se taky naučí pít. A třeba staršího kluka jsem do roka koupala ve vaničce, protože ve velký vaně se nevím proč bál. A v židličce? Do té jsem dávala děti, až když si sami sedli - asi až v 9 měsíci
Není tady
AHoj holky, tak já radši brnkla k dr. a prej ta teplota je určo z těch aftů, páč ty jsou virovýho původu. Evi, po očkování už jsem tři týdny, tak tím to určo nebude. Ale asi to má ode mě, já jich pár měla a jak mi krade lžičku nebo tak, tak to bude zřejmě od toho, má nižší imunitu, jak jí lezou zubiska. No hrůza.
Dneska pádím na poštu prodávám přes MMB židličku jídelní a kočár a už jsem se toho zbavila, tak jsem ráda, pár krámů zase z domu
.
Není tady
Dášenko - vy už nepoužíváje jídelní židličku? 
Není tady
Duši děkuju
, ale s tou naší potvůrkou je to fakt těžký, nakrmím jí v židličce, jenomže lžičkou pití do ní v sedě nenaleju, takže se pak přestěhujeme do vajíčka, dostane plínu pod bradu a bumbáme ze lžičky
. Mám takovou specialní hlubokou, 100ml je cca 15lžiček, takže to jakš takš jde... ale někdy si připadám už jak m.a.g.o.r.
když vidím, jak si půlroční děcka drží flašku a pijou jak o život 
Není tady
Megg, prosím Tě, co to tu čtu, neobviňuj se, jasný?? Nebo tě kopnu do prdky
, páč každý si to děláme, jak uznáme za vhodné a prostě malá by ti určo nepila jenom proto, že bys jí to nějak chtěla učit, každý dítě prostě je jiný, třeba budeš muset vyzkoušet víc hrnečků než to pití zabere, jako u nás. Zkus třeba ten hrneček s brčkem co prodávají, malá tu bude mít jako zábavu a určo začne pít
. Malá mi nepije mlíko, tak jí nenutim, má jogurtů a sýrů dostatek, tak to neřešim. Zkus jí čaj třeba trochu přisladit nebo i víc, uvidíš, že pít bude a kašli na nějaký zákazy příkazy typu tohle dítě nesmí 
, páč my dneska měli párek v rohlíku
.
Není tady
dusička napsal(a):
Dášenko - vy už nepoužíváje jídelní židličku?
Ale to víš, žejo
, jen do tamtý se mi nevešla
, tak nám Sára dovezla spešl z Německa, která je bombastická
.
Není tady
Dášenko ahoj, ať je Verunka brzo bez teplot a zoubky ať už jsou venku 
My máme zatím jen 8 
Není tady
My 12 další 4 na cestě, nějak to vzala hopem
, ale ty afťoury jí dávaj zabrat, bolí to mě samotnou, natož jí, chudák malá, má to fakt všude...
Není tady
Dášenko my měly párek v rohlíku v pátek
a jak chutnal 
Hrníčků mám doma jako v krámě, z brčkem taky, to jsi mi radila už asi před půl rokem, ale nezabralo to, ona to brčko okusuje, ale aby si natáhla, to ne. Pořád jí to vysvětluju, ale když jí tam naliju čaj, tak fouká dovnitř a bublá nebo s ním štěrchá nad hlavou a děsně se tomu tlemí, jak je pak mokrá

Není tady