|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Ahoj holky,
mám velmi intimní dotaz - jak brzy po ejakulaci se jdete utřít? Někde jsem totiž teď vyčetla, že bych si měla na 30 minut podložit zadek a nechat spermijky doputovat k vajíčku. Jenže já to nikdy tak dlouho nevydržela a hned třeba 5 minut po styku jsem se utřela nebo se šla rovnou osprchovat. Možná kvůli tomu se ještě nezadařilo
.
A pak ještě 2 dotazy ohledně testování:
- jak často provádíte OVU testy?
- těhotenský test si děláte každý měsíc nebo to prostě občas vynecháte a uděláte si ho, až když se třeba zpozdí MS...?
Snažíme se od začátku dubna, ale HA jsem vynechala už na zač. března. Já vím, je to teprve krátce, ale i tak - když se má blížit MS, tak občas přemýšlím, co by kdyby a test schválně odkládám co nejdál, resp. odkládám to zklamání. A dělala jsme si ho dnes ráno a teď jsem z toho trošku smutná, ale já vím, že za chvíli to přejde a přestanu an to myslet. Pak v průběhu cyklu na to ani nijak moc nemyslím, ani si neměřím BT (měla bych?) ani nedělám OVU testy (asi začnu...), jen odhaduji podle kalendáře OVU a v té době se milujeme v podstatě denně, jinak tak jednou za 3 dny.
No, tak jsem to popsala a hned je mi líp
. Třeba se zadaří další měsíc anebo prostě někdy potom. Nicméně budu ráda za všechny reakce :-)
Není tady
Ahoj Veran, tak nejprve k tvému dotazu. Skutečně se řiká, že je dobré tak 30 min. po sexování ležet. Já to také většinou nevydržím a jdu se osprchovat nebo na záchod. Nemyslím si, že ale toto je hlavní problém, proč se nám doposud nezadařilo 
Jinak vzhledem k tomu, že se snažíte opravdu jen krátce tak bych na tvém místě nijak ovu neřešila. Bohatě stačí se v době ovu milovat 1x za 2-3 dny, aby měly spermijky čas dozrát.
Jinak těhotenský test si dělám většinou až při zpoždění. Dříve to stejně nemusí mít cenu, protože se ti dvě čárky nemusí objevit, i kdybys byla těhu.
Jinak hodně štěstí. A když si budeš chtít pokecat můžeš zajít na snažilky,kde je výborná parta holek co se také snaží otěhotnět 
Není tady
Ahoj Verano, já četla, že stačí 20 minut, než se jdeš osprchovat....já se to tedy snažím vydržet, ale někdy to opravdu nejde
a běžím do sprchy už po pěti minutách. Těhotenský test bych dělala jen v případě zpožděné MS, ale to se mi ještě nikdy nestalo
a ovu test, v době očekávané ovu, tedy někdy kolem 10.DC začínám....
Tak snad ti to takhle bude stačit... 
Není tady
Holky moje, díky moc
. Na chat snažilek koukám docela často a pročítám si to. Je fajn vědět, že tu jsou holky, které leckdy prožívají daleko horší čekání a zklamání než já. Já vím, jsem opravdu teprve na začátku snažení, ale je mi už téměř 30 a cítím, jak to ve mne občas zatluče na poplach. Říkala jsem si, že musím být připravená na rok i dva roky čekání, no, evidentně tak úplně připravená nejsem. 
Na druhou stranu, fakt nijak moc neblázním. Jen právě v době očekávané MS začínám špekulovat nad testem. A když už si ho pak konečně udělám a vidím, že nic, tak to chvilku zabolí, ale řeknu si, že je furt ještě brzy a vyjedu na kolo nebo si něco malého hezkého koupím (to mooooc pomáhá
) a je to v poho.
Ale teď to právě trošku zabolelo, tak jsem si postěžovala.
Moc díky za odpověď.
Upravil(a) Veranna (19. 6. 2008 11:12)
Není tady
Veranko já bych to hlavně ještě neřešila
myslím že je fakt fuk, jestli čekáš 5, 10 nebo 30 minut, důležitý je chvíli poležet a neběžet se hned vypláchnout. V posteli žádné stojky nedělám, prostě doufám že normální chování bude stačit.
Ty se snažíš fakt teprve chvilečku, neblázni. Zdravému páru může otěhotnění trvat půl roku i rok. Nestresuj se s ovu ani ležením po sexu...milujte se vprotřed cyklu každý druhý nebo třetí den a hlavně si to užívejte, to je nejlepší rada, jakou ti kdo může dát. ale taky vím, že to lehké není, že člověk když chce, tak to prostě řeší. Kdybys opravdu chtěla řešit ovu, doporučila bych ti já osobně spíš měření teploty, protože se mi to zdá jistější. Ale to je jen můj názor
Držím palce ať se vám zadaří!
Není tady
Tak teď jsem četla tvou poslední odpověď. zdá se že máš rozumný přístup
jestli se bojíš kvůli věku, tak zkus příští cyklus měřit tu teplotu a uvidíš, jestli a kdy ovuluješ. Držím palce!
Není tady
Ronja napsal(a):
Tak teď jsem četla tvou poslední odpověď. zdá se že máš rozumný přístup
jestli se bojíš kvůli věku, tak zkus příští cyklus měřit tu teplotu a uvidíš, jestli a kdy ovuluješ. Držím palce!
Díky! :-)
A jak se prosím měří ta teplota? Už jsme si něco našla na internetu, ale chci si ověřit - měříš opravdu každé ráno v určitou dobu a vleže?
Není tady
ahoj, já začala měřit teprve poslední 3 dny- pomohlo mi- friendsfertility.com
teda pokud umíš aspoň trochu anglicky, je tam vše vysvětleno a pokud se zaregistruješ můžeš si tam dělat i graf
Není tady
Ano, měří se tzv. bazální teplota, tj. teplota těsně po probuzeni, než vstaneš. Ideální je digitální teploměr, dostaneš koupit v každé lékárně. Těsně po probuzení si změříš teplotu v pochvě nebo konečníku (vybereš si jedno místo, kde to měříš vždycky) a zapíšeš si výsledek. Měřit začneš těsně po MS a měříš každý den. Teplota by měla bát nižší a těsně po ovulaci stoupnout a udržet se nahoře až do MS.
Pokud rozumíš anglicky, můžeš si graf zaznamenávat na fertilityfriend.com, ale postačí i obyčejný čtverečkovaný papír. Nevýhodou teploty je, že se vlastně o ovulaci dozvíš teprve potom, co proběhne (všimneš si, že teplota vzrostla). Na druhou stranu ale dost spolehlivě určíš, zda ovuluješ, a můžeš se i naučit poznávat příznaky dopředu. Já měřila pár měsíců, pak jsem se díky záznamům naučila, jak vypadá hlen kolem ovu a že mě píchá v podbřišku, a tak teď už dokážu přesně říst, kdy ovuluju a mšřit už nepotřebuju.
Jestli máš další otázky, klidně se ptej!
Není tady
janabas napsal(a):
teda pokud umíš aspoň trochu anglicky, je tam vše vysvětleno a pokud se zaregistruješ můžeš si tam dělat i graf
Janča myslí www.fertilityfriend.com tj. to stejné, o čem jsem ti napsala já 
Není tady
janabas napsal(a):
Trochu anglicky umím
(viz můj web)
Díky, mrknu na to. Prozatím jedlu podle staženého kalendáře 4Women Only, kde to při zadání délky cyklu vypočítá OVU (snad aspoň trochu přesně) a navíc jsou tam i všelijaké jiné fce, jako třeba doplňování poznámek o děložním hlenu, čípku, styku, BT atd. Jen jsem to nijak nevyužívala, zapisuju si jen MS a styky.
Není tady
no jo, ale tohle počítání je jen pravděpodoné, podle délky cyklu. Vůbec to nemusí odpovídat tomu, kdy máš ovu ty. Např. dvě ženy mají cyklus 28 dní, odhad je že ovulovat budou 14DC (uprostřed cyklu), ale jedna může už 11DC a druhá až 16DC a oboje je to normální a v pořádku. Pokud změříš teploty, dozvíš se přesně, jak to je u tebe.
Není tady
Veranna napsal(a):
Trochu anglicky umím
(viz můj web)
![]()
![]()
lmao see my web: helanova.webnode.com - seems you are not going to have problems with the English site then 
Není tady
Ronja napsal(a):
Ano, měří se tzv. bazální teplota, tj. teplota těsně po probuzeni, než vstaneš. Ideální je digitální teploměr, dostaneš koupit v každé lékárně. Těsně po probuzení si změříš teplotu v pochvě nebo konečníku (vybereš si jedno místo, kde to měříš vždycky) a zapíšeš si výsledek. Měřit začneš těsně po MS a měříš každý den. Teplota by měla bát nižší a těsně po ovulaci stoupnout a udržet se nahoře až do MS.
Pokud rozumíš anglicky, můžeš si graf zaznamenávat na fertilityfriend.com, ale postačí i obyčejný čtverečkovaný papír. Nevýhodou teploty je, že se vlastně o ovulaci dozvíš teprve potom, co proběhne (všimneš si, že teplota vzrostla). Na druhou stranu ale dost spolehlivě určíš, zda ovuluješ, a můžeš se i naučit poznávat příznaky dopředu. Já měřila pár měsíců, pak jsem se díky záznamům naučila, jak vypadá hlen kolem ovu a že mě píchá v podbřišku, a tak teď už dokážu přesně říst, kdy ovuluju a mšřit už nepotřebuju.
Jestli máš další otázky, klidně se ptej!
to jsou věci. Ale je to fakt, já vlastně vůbec nevím, zda mám OVU. teda - ten můj kalendář tvrdí že jo, ale je to JEN prográmek, realita může být jiná.
Tak já tedy začnu měřit teplotu. MS bych měla dostat právě dnes (dnes jsem taky dělala ten těhot. test), takže hned po tom začnu.
Už jsem i koukala na OVU testy, ale jestli to dobře chápu, tak bych si ho musela dělat třeba 4 dny po sobě, než by ta OVU vůbec byla (pokud by byla v době, kterou tvrdí kalendář), což je celkem drahá záležitost. I na www.levnetesty.cz stojí ty jednoduché proužky skoro 40,- Tak to si nechám jako další krok třeba za půl roku 
Není tady
to schvaluju, napřed dva tři cykly měř a uvidíš 
No a že dnes byl negativní test, to ještě moc neznamená. Ještě si pamatuju jak tu psala Lvice, že má dostat MS a test negativní a že už ji to štve - a za pár dní psala, že MS pořád nikde a na testu //
Prostě se můžou ukázat později 
Není tady
Ronja napsal(a):
to schvaluju, napřed dva tři cykly měř a uvidíš
No a že dnes byl negativní test, to ještě moc neznamená. Ještě si pamatuju jak tu psala Lvice, že má dostat MS a test negativní a že už ji to štve - a za pár dní psala, že MS pořád nikde a na testu //Prostě se můžou ukázat později
Faaakt? Jéé, tak tos mi neměla říkat, te´d se na to upnu 

Ba ne. Ale je fajn to vědět.
Není tady
no a k tomu zklamání u testů - já jsembyla zklamaná i u ovu testů, a jelikož nemá pravidelné cykly tak bych se u ovu testů asi nedoplatila, takže zkouším tu BT, teď nanečisstoa od příštíhocyklu pořádně
Není tady
janabas napsal(a):
no a k tomu zklamání u testů - já jsembyla zklamaná i u ovu testů, a jelikož nemá pravidelné cykly tak bych se u ovu testů asi nedoplatila, takže zkouším tu BT, teď nanečisstoa od příštíhocyklu pořádně
Zklamaná z OVU testů - jakože ti vycházelo, že nemáš OVU? Ty jo, tak to je ta BT fakt lepší. Jak se znám, byla bych stejně jako ty zklamaná, takže začnu měřit.
Není tady
Ahoj holky, nejsem teda moc pisatel, ale čtu zdatně. K těm ovu testům chci napsat mou zkušenost. Koupila jsem si je na levnetesty, 12dc slabá, 13dc trochu silnější, ale přesto slabá a 14dc opět taková, jako 12dc. Dle bt ovu byla 13 dc, podle uzv 15dc bylo po ovu, takže chci tím říci, že ani testy nejsou nic jistého a při ceně bych já sázela na tu teplotu, osobně si myslím, že ta nelže.
Není tady
Verannko, výpočty ovu na netu nejsou podle mé zkušenosti spolehlivé. Taky jsme počítala a počítala a // na ovu testu se mi zatím neobjevily. Pak jsem se domluvila s mudr a na UTZ mi potvrdila do 2 dnů ovu, podle výpočtu na íčku měla být až za týden. Každá ovulujeme jinak a tak se mi zdá měření BT taky lepší způsob. Já jsem se k tomu zatím nedostala, jelikož první po probuzení je na řadě naše skoro 11-ti měsíční holčička a abych si nastavovala budík před tím, než se naše dračiče vzbudí, tak na to fakt po těch nocích nemám
Ale jinak naprosto chápu to "zklamání" ... já tu jednu čárku na testech strašně nenávidím
dokáže mi to zkazit celej den

Není tady

hoj testíci
Veran, já si myslím, že ty malé potvůrky ti v pochvě zůstanou, ikdyž se osprchuješ, nikdy je nevymyješ všechny, takže klidně polež jen 5 min. Já taky neležím celou půl hodinu a stojky už vůbec.
K těm testům, ovu nekupuji, těhu doporučuji až po vynechání MS, ale byly jsem tak šílené, že jsme se vzájemně hecovaly a testily už 25 Dc
, že děvčata
No ono to tak uděláš 2-3 měsíce a zjistíš, že to jsou zbytečné vyhozené peníze.
Grafy: já BT sleduji, ale nikam si ji nepíšu, důležité je pro mě, že se zvedne a víc neřeším. Jednou jsem to vkládala na FF,ale spíš zase z hecu, ne kvůli sobě, myslím, že pokud máš dostatečnou představivost, stačí si teploty psát do diáře
Držím palečky, a´t tu nestraším tak dlouho jako já 

Není tady
Ahoj kočky.
vnesu do toho trochu chaosu 
V pronatalu mi řeka doktorka, že měřit nemám, neboť teplotu ovlivňuje hodně faktorů a navíc se dá ovulace prošvihnout. Zajímavé taky bylo, že ačkoli jsem měla hezkou teplotní křivku každý měsíc, díky PCOS jsem ovulovala zřídka, což doktorka hned taky viděla na utz.
Řekla mi, že po ultrazvuku je druhá nejpřesnější metoda zjištění ovulace TEST, ale kvalitní. Bohužel s těmi levnými jsem nebyla úplně spokojená.
Musím říct, že neměření a nepípání digiteploměru poránu je psychicky méně náročné než udělat si odpolední test. Takže doporučuju.
Není tady
Tak teď v tom mám správný maglajz 
Jak to tak vidím, tak asi zkusím nejdřív ty teploty a pak i test a pak si do toho švihnu ještě UTZ u doktorky
Neeee, přeháním. Ale asi začnu těmi teplotami (si asi na to budu muset natáhnotu budíka), aspoň jeden dva měsíce a pak zkusím i OVU test a když si to bude aspoň trochu odpovídat, tak by to snad mohlo znamenat, že mám OVU...
Jinak ten včerejší malý smutek díky polednímu návalu práce přešel vcelku rychle a teď už se na to dívám s nadhledem.
Fakt upřímně obdivuju všechny z vás, které tímhle procházíte už třeba víc jak rok!!! 
Není tady