29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Pavlucha:
jasně jsi napsala ...jde o to, že od sociálky dostávám méně, než mám další výdaje(splácení bytu Liška, paušál mobil, internet) ....
Tak to jsi mě dostala, ty si vážně myslíš, že my budeme pracovat a odvádět nemalé daně proto, aby sis z nich mohla platit splátky na byt a nadstandartní požitky? Sociální dávky jsou od toho, aby pomohly potřebnému překlenout určité období, ne proto, aby se z nich obohacoval a žil si jako v bavlnce na úkor nás všech. Je zajímavé, že půjčené peníze od rodiny musíš vracet, o tom nepochybuješ, ale peníze, které ti poskytujeme my všichni bez nutnosti je vracet, neřešíš a ještě se ti to zdá málo. Probuď se.
Je to tak, na co nemám peníze, nemůžu mít. Nebo se holt musím snažit, abych na to vydělala vlastní prací.
Není tady
Já nejsem nezaměstnaná, ale vím, že sociálka sebrat peníze může. Pokud Vám bude otec nebo bratr přispívat, tak je nejlepší, když Vám to dá na ruku. A nejlépe tajně. Kámoška dělá na sociálce a řikala, že musíš přiznávat každou korunu, i kdy šlo například o 10 kč, tak prostě musíš, tohle je zákon, a navíc to máš skvělé, že ti otec i bratr vypomohou.
Pavlucha napsal(a):
ahoj mám dotaz
od socialky pobiram socialni podporu +prispevek a doplatek na bydleni
vsechny vydaje platim pres ucet ktery kazdy mesic vykazuji na urade
jde o to ze od socialky dostavam mene nez mam dalsi vydaje (splaceni bytu liska ,pausal mobil a internet) nekdy me prispeje muj otec na ty to vydaje jindy muj bratr ktere davam na ucet abych tyto dalsi vydaje mohla zaplatit.dnes jsem byla napadena socialni pracovnici jak je mozne ze na ucte me pribyvaji castky konkretne vklad v hotovosti ktere jsem mela od otce a ze me muj bratr poslal na ucet dalsi castku.
pracovnice me rekla ze me musi tyto casky pridat do prijmu a tim padem me socialka strhne penize.
Je to mozne?prece je to muj otec a bratr kteří se snaži me pomoc a kdyz me to zahrnou do příjmu tak na tom budu stejne jeste hur protoze bratr a otec me to pujcili zbytecne.
maji na to pravo? vzdyt bratr otec a dalsi cleni rodiny mě mohou pomoct že?
diky za vsechny rady a odpovedi
Není tady
Kámoška taky řikala, může sociálka přijít i do bytu a zkontrolovat jaký máš majetek. Teda u určitých jedinců. A může ti i nařídit prodat auto, mobil, elektroniku. To je také pravda.
Není tady
topazio napsal(a):
Kámoška taky řikala, může sociálka přijít i do bytu a zkontrolovat jaký máš majetek. Teda u určitých jedinců. A může ti i nařídit prodat auto, mobil, elektroniku. To je také pravda.
Jo,ale týká se to jen nás,ne ci...ánů,oni můžou dostávat peníze od sociálky,nepracovat a ještě k tomu vlastnit drahá auta,zlato a já nevím co všechno
.Ale běda jak proti ním řekneš křivý slovo!To je totiž hned diskriminace!!!
Není tady
No bohužel je to tak mi s tím nic nenaděláme. Ještě, že nejsem nezaměstnaná a nemusím na ty úřady, tam je to někdy o život. Kámoška si už vyposlechla tolik sprostých nadávek, a vyhrožovali jí dokonce, že jí zbijí děti. Tohle musí změnit vláda co se týká dávek, my s tím nic nezmůžeme. Já žiji v Litvínově, a tady lidem dávají poukázky, a oni se bouří. Dokonce i stávkovali proti těm poukázkám.
Tajgr napsal(a):
topazio napsal(a):
Jo,ale týká se to jen nás,ne ci...ánů,oni můžou dostávat peníze od sociálky,nepracovat a ještě k tomu vlastnit drahá auta,zlato a já nevím co všechno
![]()
![]()
Upravil(a) topazio (19. 6. 2008 13:33)
Není tady
topazio napsal(a):
No bohužel je to tak mi s tím nic nenaděláme. Ještě, že nejsem nezaměstnaná a nemusím na ty úřady, tam je to někdy o život. Kámoška si už vyposlechla tolik sprostých nadávek, a vyhrožovali jí dokonce, že jí zbijí děti. Tohle musí změnit vláda co se týká dávek, my s tím nic nezmůžeme. Já žiji v Litvínově, a tady lidem dávají poukázky, a oni se bouří. Dokonce i stávkovali proti těm poukázkám.
Tajgr napsal(a):
topazio napsal(a):
![]()
![]()
Samozřejmě že budou stávkovat,oni totiž poukázky na chlast a cigára nedávají.Mají si ty dávky odmakat(ted' nemyslím jen ty cigány,i bílejch je takovejch dost-chronický nemakačenka) i sbíráním vajglů u zastávek,myslím že užitečný práce je vždycky dost,já bych takový lidi hnala!!!!
Není tady
topazio napsal(a):
Tajgr napsal(a):
topazio napsal(a):
![]()
![]()
Topaz - jak prosím Tě taková stávka vypadá ? To by mi docela zajímalo. To si jako nepřijdou pro dávky ?
Není tady
Myslím, že jejich stávka je spíš demonstrace před úřadem, vyhrožování ombudsmanem a soudy ve štrasburku. Kdyby tu energii vložili do vzdělání svých dětí....
Není tady
Paola napsal(a):
Nechápu, proč bys tomu nevěřila...?? Nebo je to tak automatické, že sourozenci si jen tak dávají takovéto sumy? To mně se tedy nestává....
díky Paolo lold nekdo dostava od sourozence častky ale osobně nikoho takoveho neznam.Ale rada bych takove sourozence měla
Upravil(a) Pavlucha (19. 6. 2008 18:13)
Není tady
Pavlucha napsal(a):
Paola napsal(a):
Nechápu, proč bys tomu nevěřila...?? Nebo je to tak automatické, že sourozenci si jen tak dávají takovéto sumy? To mně se tedy nestává....
díky Paolo lold nekdo dostava od sourozence častky ale osobně nikoho takoveho neznam.Ale rada bych takove sourozence měla
hoj mám dotaz
od socialky pobiram socialni podporu +prispevek a doplatek na bydleni
vsechny vydaje platim pres ucet ktery kazdy mesic vykazuji na urade
jde o to ze od socialky dostavam mene nez mam dalsi vydaje (splaceni bytu liska ,pausal mobil a internet) nekdy me prispeje muj otec na ty to vydaje jindy muj bratr ktere davam na ucet abych tyto dalsi vydaje mohla zaplatit.dnes jsem byla napadena socialni pracovnici jak je mozne ze na ucte me pribyvaji castky konkretne vklad v hotovosti ktere jsem mela od otce a ze me muj bratr poslal na ucet dalsi castku.
pracovnice me rekla ze me musi tyto casky pridat do prijmu a tim padem me socialka strhne penize.
Je to mozne?prece je to muj otec a bratr kteří se snaži me pomoc a kdyz me to zahrnou do příjmu tak na tom budu stejne jeste hur protoze bratr a otec me to pujcili zbytecne.
maji na to pravo? vzdyt bratr otec a dalsi cleni rodiny mě mohou pomoct že?
diky za vsechny rady a odpovedi godlike
Tady jasně píšeš, že tvé výdaje jsou vyšší než tvé příjmy, je zřejmé, že tě někdo podporuje! Nebylo by lepší zvýšit si svůj příjem vlastní prací ? A pak nemusíš nikomu nic vysvětlovat.
Není tady
Na vzdělání svých dětí kašlou, jenom flákají před úřadem. A když jedeme s manželem do Tesca, tak ti co dostávají sociální dávky, tak si nakoupí a pak jedou domů taxikem. A pak jdou na úřad a křičí, že nemají peníze. Oni dostávají úplně na všechno. Úřady jim přispívají i na děti, myslím tím třeba na pomůcky do školy, nebo když dítě je na výlet. Jenom, že pro tyto lidi není vzdělání dětí to hlavní.
PavlaH napsal(a):
Myslím, že jejich stávka je spíš demonstrace před úřadem, vyhrožování ombudsmanem a soudy ve štrasburku. Kdyby tu energii vložili do vzdělání svých dětí....
Upravil(a) topazio (20. 6. 2008 8:30)
Není tady
topazio napsal(a):
Na vzdělání svých dětí kašlou, jenom flákají před úřadem. A když jedeme s manželem do Tesca, tak ti co dostávají sociální dávky, tak si nakoupí a pak jedou domů taxikem. A pak jdou na úřad a křičí, že nemají peníze. Oni dostávají úplně na všechno. Úřady jim přispívají i na děti, myslím tím třeba na pomůcky do školy, nebo když dítě je na výlet. Jenom, že pro tyto lidi není vzdělání dětí to hlavní.
PavlaH napsal(a):
Bývávalo,od té doby co byl zrušen § 23 vyhl. 182/91 mají veskrze smůlu,dostanou minimum na živobytí a pokud se jim to nelíbí,tak alou do práce.Možná byste se divili,co se najednou našlo zaměstnání,pokud to někdo sledujete,tak statistiky o nezaměstnanosti hovoří jasně ve prospěch reformy! Nevím jak kde,ale u nás by člověk,který má evidentně vyšší výdaje než příjmy,nebyl zcela logicky považován za osobu v hmotné nouzi.Aprill ví o čem mluvím!
Není tady
Shodou okolností mi včera přišel tenhle mejlík. Přiznám se, že neznám autora, ani jsem to nepropočítávala s kalkulačkou v ruce, ale čtení je to zajímavé:
Tohle určitě není pravda
Mladý Ferko (pochází z 8 dětí) se zamiluje do sousedovic Ágneši (pochází z 6 dětí). Z rodného Slovenska přicestovali za lepším životem do Severních Čech za vzdálenými příbuznými. Přestože oba nemohou sehnat práci (Ferko za třináct let základky úspěšně absolvoval 5 ročníků a nadaná Agneša za 10 let 7 ročníků), po 5 letech společného soužití mají 4 děti - Rosalindu, Brendu, Gejzu a Rosada. Než děti dospějí, přibudou další 3 - Denisa, Štefan a malý Ferko. Starý Ferko a utahaná Ágneša za celý svůj život nemohli sehnat práci a strávili průměrně 8 let v nápravných zařízeních a jejich děti porůznu u příbuzných a v dětských domovech. Jejich děti průměrně za 10 let školní docházky úspěšně absolvovaly 4 ročníky. Některé z nich umí v dospělosti číst i psát.
Kolik stojí taková početná rodina nás, daňové poplatníky?
Sociální dávky této rodině se pružně měnily úměrně počtu přibývajících dětí. Pohybovaly se od 9.000,- Kč čistého měsíčně do 32.000,- Kč čistého měsíčně v plné sestavě všech děti (momentálně doma z dětského domova) se svými rodiči, kteří zrovna nebyli ve vězení.
Vezměme průměr 20.000,- Kč měsíčně. Vynásobeno počtem 12 měsíců v roce vynásobeno průměrem 15 let = 3.600.000,- Kč.
Děti ale nebyly vždy se svými rodiči. 1 dítě v dětském domově = 250 tisíc Kč/rok. V dětském domově stráví průměrně 5 let svého života.
250 tisíc vynásobeno 5 lety v domově = 1.250.000,- Kč. Gejza s Ágnešou za svůj život přivedli na svět 7 dětí.
1.250.000,- Kč vynásobeno počtem 7 dětí = celkem 8.750.000,- Kč.
Rodiče vždy nemohli být se svými dětmi. Náklady na jednoho vězně v ČR jsou přibližně 250 tisíc Kč ročně.
Gejza strávil ve věznicích za drobné delikty 8 let, stejně jako jeho Ágneša.
250.000,- Kč ročně vynásobeno 8 lety vynásobeno 2 osobami = 4 miliony Kč.
Podtrženo a sečteno 3.600.000,- Kč na sociálních dávkách + 8.750.000,- Kč za pobyt dětí v dětských domovech + 4.000.000,- Kč za pobyt rodičů v nápravných zařízeních = 16.350.000 Kč.
Šťastný život Ferka a Ágneši v ČR stál český stát, tedy nás všechny daňové poplatníky, 16.350.000,- Kč. Slovy ŠESTNÁCT MILIONŮ TŘI STA PADESÁT TISÍC KORUN....
DRUHÁ GENERACE
Rosalinda, Brenda, Gejza, Rosado, Denysa, Štefan, a malý Ferko se na prahu dospělosti zamilovali do svých partnerů a během svých šťastných životů přivedli na svět průměrně 7 dětí jako jejich rodiče. Bohužel každý z nich strávili okolo 8 let za mřížemi a jejich děti 5 let v dětských domovech.
V každé rodince byli dva rodiče a měli vždy průměrně 7 dětí. Vynásobeno: 14 rodičů měli vždy 7 dětí = 49 dětí.
Sociální dávky KAŽDÉ této rodině se pružně měnily úměrně počtu přibývajících dětí. Pohybovaly se od 9.000,- Kč čistého měsíčně do 32.000,- Kč čistého měsíčně v plné sestavě všech děti (momentálně doma z dětského domova) se svými rodiči, kteří zrovna nebyli ve vězení.
Vezměme průměr 20 tisíc Kč měsíčně. Vynásobeno počtem 12 měsíců v roce vynásobeno průměrem 15 let = 3.600.000,- Kč.
Vynásobme toto číslo počtem 7 rodin = 25.200.000,- Kč. Děti ale nebyly vždy se svými rodiči. 1 dítě v dětském domově = 250 tisíc Kč/rok. V dětském domově stráví průměrně 5 let svého života. 250 tisíc vynásobeno 5 lety v domově = 1.250.000,- Kč.
7 dětí Gejzy a Ágnesy se svými partnery za svůj život přivedli na svět celkem 49 dětí.
1.250.000 Kč vynásobeno počtem 49 dětí = celkem 61.250.000 Kč
Rodiče vždy nemohli být se svými dětmi. Náklady na jednoho vězně v ČR jsou přibližně 250 tisíc Kč ročně. Děti Gejzy a Ágnesy se svými partnery strávili ve věznicích za drobné delikty 8 let, stejně jako jejich rodiče.
250 tisíc Kč ročně vynásobeno 8 lety vynásobeno 14 osobami = 28 milionů Kč.
Podtrženo a sečteno 25.200.000,- Kč na sociálních dávkách + 61.250.000,- Kč za pobyt dětí v dětských domovech + 28 milionů Kč za pobyt rodičů v nápravných zařízeních = 114.450.000,- Kč.
Šťastné životy 7 dětí Ferka a Ágneši s jejich partnery v ČR stály český stát, tedy nás všechny daňové poplatníky, 114.450.000,- Kč. Slovy JEDNO STO ČTYŘI STA PADESÁT MILIONŮ DVĚ STĚ TISÍC KORUN.
Pro milovníky velkých čísel přes 0,1 miliardy Kč.
TŘETÍ GENERACE
Děti jejich dětí se na prahu dospělosti zamilovali do svých partnerů. Za svůj život měli průměrně 7 dětí. Bohužel strávili okolo 8 let za mřížemi a děti 5 let v dětských domovech. 49 vnoučat, již nežijících Ferky a Ágnesy, se zamilovalo na prahu dospělosti do 49 svých partnerů. Tedy 98 rodičů ve třetí generaci mělo hypoteticky 2.401 dětí.
Sociální dávky: 49 rodin vynásobeno 20.000,- Kč měsíčně vynásobeno 12. měsíci v roce vynásobeno 15. lety = 176.400.000,- Kč.
Dětské domovy: 2.401 dětí vynásobeno 250.000,- Kč ročně vynásobeno 5 let = 3.001.250.000,- Kč
Kriminál: 98 rodičů vynásobeno 250.000,- Kč ročně vynásobeno 8 let = 196.000.000,- Kč
Podtrženo a sečteno 176.400.000,- Kč na sociálních dávkách + 3.001.250.000,- Kč za pobyt dětí v dětských domovech + 196.000.000,- Kč za pobyt rodičů v
nápravných zařízeních = 3.373.650.000,- Kč.
Šťastné životy 49 rodin (které vychovaly 2.401 dětí z vnoučat 7 dětí Ferka a Ágneši s jejich partnery) v ČR stály český stát, tedy nás všechny daňové poplatníky, TŘI MILIARDY TŘI STA SEDMDESÁT TŘI MILIONŮ ŠEST SET PADESÁT TISÍC KORUN....
Jednoduché počty. Jedna partnerská dvojice (je jedno jestli přistěhovalců nebo domácích s tímto stylem života) se časem rozrůstá do obludných rozměrů...
Není tady
Poukázky na potraviny místo peněz je nápad k nezaplacení. Z toho bych neslevila ani za nic. Také bych jim přidělila nějakou veřejně prospěšnou práci a poukázky by dostali teprve po jejím splnění.(uklízet psí hovínka, pomoc při údržbě veřejné zeleně, o zimě a úklidu chodníků ani nemluvě).
Kdyby neposílali čisté děti pravidelně do školy, odebrala bych jim i přídavky na děti. I když - na jedné straně jim ubereme, ale na druhé straně nás budou o to víc přepadávat a krást. Ach jo. A vězni? ale to je na jinou diskuzi....
Není tady
U nás v Litvajzu dostavají poukázky a oni se bouří, že je to rasismus, dokonce už to skončilo u ombucmana, ale naštěstí Litvínov ze svých požadavků nesleví. Prý jiná města tento model poukazek převezmou.
amba napsal(a):
Poukázky na potraviny místo peněz je nápad k nezaplacení. Z toho bych neslevila ani za nic. Také bych jim přidělila nějakou veřejně prospěšnou práci a poukázky by dostali teprve po jejím splnění.(uklízet psí hovínka, pomoc při údržbě veřejné zeleně, o zimě a úklidu chodníků ani nemluvě).
Kdyby neposílali čisté děti pravidelně do školy, odebrala bych jim i přídavky na děti. I když - na jedné straně jim ubereme, ale na druhé straně nás budou o to víc přepadávat a krást. Ach jo. A vězni? ale to je na jinou diskuzi....
Není tady
Žádné stravenky bych nedávala, když se chtějí uchlastat, nebudu jim v tom bránit . Stejně za prvním rohem vymění stravenky za peníze
.
Není tady
Ono s těma poukázkama ale taky nejde všechno zaplatit. Třeba poplatky u doktorů, v lékárně, vlak, prý snad i oblečení (jsou snad jen na jídlo - neznám). Možná by to chtělo nějak domyslet, ale netuším jak. Jenže sociálka by asi měla rozlišovat, tam ty příjemce znají.
Není tady
Ale oni dostávají i nějaké peníze, nejenom poukázky, jde o to, že jim nedávají celou podporu v penězích. Ale takhle to přeci dál nepůjde, stát taky není bezedný. A když chtějí podporu tak ať jdou do práce, v tomhle kraji je to těžké já vím. Ale když je někdo doma třeba i 3 a více let, tak ať mi netvrdí že nemůže sehnat práci, dala bych jim veřejně prospěšné práce, pořád je co dělat třeba uklízet ulice, nebo třeba pomáhat někde v nemocnicích. Jak poplatky u doktorů, pokud vím, tak přinesou papír, že jsou sociálně slabí, a poplatky u lékaře neplatí, a neplatí ani za položky na receptu.
helena napsal(a):
Ono s těma poukázkama ale taky nejde všechno zaplatit. Třeba poplatky u doktorů, v lékárně, vlak, prý snad i oblečení (jsou snad jen na jídlo - neznám). Možná by to chtělo nějak domyslet, ale netuším jak. Jenže sociálka by asi měla rozlišovat, tam ty příjemce znají.
Není tady
topazio napsal(a):
Ale oni dostávají i nějaké peníze, nejenom poukázky, jde o to, že jim nedávají celou podporu v penězích. Ale takhle to přeci dál nepůjde, stát taky není bezedný. A když chtějí podporu tak ať jdou do práce, v tomhle kraji je to těžké já vím. Ale když je někdo doma třeba i 3 a více let, tak ať mi netvrdí že nemůže sehnat práci, dala bych jim veřejně prospěšné práce, pořád je co dělat třeba uklízet ulice, nebo třeba pomáhat někde v nemocnicích. Jak poplatky u doktorů, pokud vím, tak přinesou papír, že jsou sociálně slabí, a poplatky u lékaře neplatí, a neplatí ani za položky na receptu.
helena napsal(a):
Nechci ti brát iluze, ale oni téměř všichni pracují, ale ovšem na černo .
Není tady