21. října : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 21. října : Straidelné čokoládové muffiny pro odváné děti. Zabaví i zasytí! 21. října : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Velice mě oslovila jedna odpověď ředitele praské ZOO, Petra Fejka z dneních novin:
Jste ředitel ZOO, jaká zvířecí vlastnost lidem chybí?
Přirozenost. Zvíře svým ivotem naplňuje jednoduché kódy. Člověk si svou existenci natolik zkomplikoval, e je schopen třeba dobrovolně nemít potomky nebo si vzít ivot. Zvíře neuvauje o smyslu svého ivota. Má ho v sobě. Člověk je tak plný ambic, iluzí a přetvářky, e zcela ztratil klid a vnitřní jistotu.
Není tady
Dá se říci, e u roky (30 let) chodím ráno co ráno ve stejnou dobu do práce. Neříkám, e jsem nebýval hluchý, nicméně poslední dny jsem z matky přírody "jelen".
"Na hromnice si musí skřivan vrznout i kdyby měl zmrznout" říká staré české moudro. Je pravdou, e vdy tou dobou (v únoru) jsem při svých ranních cestách začínal slyet křičet ptáky, a e vdy krátce na to se začly nalejvat pupence. U dva dny po sobě zjiuji, e je něco jinak. V neděli ráno okolo 6 ranní, kdy jsem byl vyvenčit psíky jsem uslyel cvrdlikání ptáků, myslel jsem si, e nějaká ta andulka budí svého paníčka či paničku, ale dnes jsem to ptačí cvrdlikání slyel nejen v místě bydlitě ale o 20 km dál. A to teprve začala zima.
Není tady
Krásný.
Příroda se nám mění, nejspí je to tak. Dokonce zvířátka tady máme, která tu vůbec nebo u dlouho neila Mám ale pocit, e je v tom něco přirozenýho, větího, něco, z čeho se třeba lidi úplně obviňovat nemůou.
Docela by mě zajímalo, jak na tom budou roční období. Jestli si budou děti v dalích letech i ve středních polohách stavět sněhuláky a koulovat se, nebo se budou plácat v bahýnku...člověk je z toho občas opravdu jelen, kdy v prosinci začnou kvést kočičky
Není tady