18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Mě taky kadý odrazuje od epidurálu, a straí mě, e mohu ochrnout, radi se poradím s doktorkou, ta ví více ne lajci.
Upravil(a) topazio (13. 7. 2008 23:41)
Není tady
Topazio, teprve teď jsem si tu přečetla co holky psaly.
Jetě bych doplnila, e po císaři je dobré sebe a hlavně jizvu co nejčastěji sprchovat proudem vody. Lépe se hojí rána. A to nejen v porodnici ale i doma. Klidně 6x denně do sprchy.
Pak je také dobré si na estinedělí koupit čistě bavlněné spodní prádlo. Zvlátě pokud se v umělotině trochu potí, protoe při kojení, přebalování atd se asi občas spotí a to pak trochu típe , je to nepříjemné, ne e by to vyloeně bolelo.
Kdy se rána zahojí, je dobré začít promaovat. Nejlepí na hojení je měsíčková mast (jedno jaká firma) nebo nesolené nejlépe doma vykvařené sádlo.
A ten pohyb co holky radily, začít co nejdříve od nohou je také moooc důleity.
Není tady
Díky za rady, vechny je pak hned vyuiju.
Není tady
Topazio, toto se o epidurálu tvrdilo před hooodně lety, kdy to nebylo zrovna v Čechách rozířené.
Měla jsem ho u obou porodů. Tedy u císaře epidurální anestezii a u spontánního porodu epidurální analgezii. Obojí bylo v klidu a u obou jsem byla astná e jsem jí měla.
Není tady
Mě právě straí, e mě blbě píchnou do páteře a ochrnu, prej je lepí celková narkoza.
Není tady
To se u dááávno nestává.
Tím se plailo tak před 15ti 20ti lety kdy o tom lidi málo věděli.
Celková narkóza se mi nezdá lepí, protoe mimčo hned nevidí, a často je holkám po tom patně. Při píchnutí epidurálu nic necítí bolí to moná méně ně normální injekce, protoe mi okolí postříkali nějakým sprejem jako lokální umrtvení. Musela jsem se co nejvíce stočit do klubíčka a bylo.
Spusta maminek ( moná i větina) dostává epidurál při spontánním porodu a od té doby co jsem poprvé otěhotněla a více to sledovala, tak nikde nerozmázli, e by někdo po něm ochrnul, nato po porodu to by bylo hned vade v televizi.
Není tady
Já bych taky radi epidurál, chci malýho vidět jak se klube na svět.
spunt napsal(a):
To se u dááávno nestává.
Tím se plailo tak před 15ti 20ti lety kdy o tom lidi málo věděli.
Celková narkóza se mi nezdá lepí, protoe mimčo hned nevidí, a často je holkám po tom patně. Při píchnutí epidurálu nic necítí bolí to moná méně ně normální injekce, protoe mi okolí postříkali nějakým sprejem jako lokální umrtvení. Musela jsem se co nejvíce stočit do klubíčka a bylo.
Spusta maminek ( moná i větina) dostává epidurál při spontánním porodu a od té doby co jsem poprvé otěhotněla a více to sledovala, tak nikde nerozmázli, e by někdo po něm ochrnul, nato po porodu to by bylo hned vade v televizi.
Není tady
Tak to neře, a pokud Ti dá někdo vybrat, řekni e chce epi.
Není se čeho bát.
Není tady
Jasně, nejvíce mě straí moje babička, ta mi při kadý návtěvě řiká a si nedávám epidurál, a přitom pracovala moře let jako porodní sestra a přivedla na svět moc miminek. Ale asi je to tím, e ona la do důchodu v 1990.
Není tady
Topazio,
měla jsem také epidurál a celkové následky na tělo jsou určitě mírnějí, ne při celkové narkóze. Po epidurálu nemám ádné komplikace, ale kdy jsem byla jetě dítě, dostala jsem silnou narkózu a několik let poté se mi jetě motala hlava. Mého tchána po narkóze pro změnu asi rok bolela velmi často hlava Epidurál je podle mě o hodně bezpečnějí, ne přecházet silnici mimo přechod
Není tady
Já jsem jako malá proděla operace s pravým kyčlem, také jsem dostala narkozy a ani nevím jestli to zanechalo nějaký následek, no asi ne. Já chci taky radi epidurál. Ale radi se poradím s lékařem.
Tulipánka napsal(a):
Topazio,
měla jsem také epidurál a celkové následky na tělo jsou určitě mírnějí, ne při celkové narkóze. Po epidurálu nemám ádné komplikace, ale kdy jsem byla jetě dítě, dostala jsem silnou narkózu a několik let poté se mi jetě motala hlava. Mého tchána po narkóze pro změnu asi rok bolela velmi často hlava Epidurál je podle mě o hodně bezpečnějí, ne přecházet silnici mimo přechod
Není tady
Já se u porodu ptala jestli dostanu celkovou narkozu nebo epidural,bylo mi řečeno,e se dává epidural,e je to etrnějí jak pro organizmus rodičky,tak i pro miminko.Sice jsem druhý den byla jak po ráně palicí,ale za chvilku jsem byla fit.A hlavně jsem viděla hned Nikolku
Není tady
Tak jak tu koukám, tak epidurál při císaři vede, a nikomu se nic nestalo, tak nechápu proč mě okolí pořád tak straí.
Není tady
topazio napsal(a):
.. , tak nechápu proč mě okolí pořád tak straí.
protoe se nechá místo aby ses zeptala doktora, nebo si přečetla někde něco "odbornějího", tak se ptá známých, kteří tomu nerozumí a nebo své babičky, která je sice zdravotník - ale u 20 let v důchodu...
Ke konci měsícu jdu k Dr. tak se jí zeptám co a jak. Vdy je přeci hezký vidět, jak se dere mimčo na svět.
Není tady
Jen v Letňatech nás rodilo císařem docela dost a vechny jsme ok! Já jsem chtěla epi u jenom proto, abych malou hned viděla a aby tam se mnou mohl být manel, navíc jak u tady bylo mnohokrát napsáno, epi je etrnějí ne celková. Navíc teď se rodí císařem o mnoho víc ne dřív, a anesteziologové, kteří epi píchají u mají mnohaletou praxi! Tak se fakt ničeho neboj, bude to ok a tě se na mimi, a ho nestresuje!
Není tady
Topazio, neměj vůbec strach! Já jsem zaila oba - první porod císařem, neplánovaně, syn měl toti 4,10 kg a já jsem malinká s úzkou pánví, navíc jsem se vůbec neotvírala... take normálně bych ho fakt neporodila.
Druhá, holčička, u la později normálně, byla o kilo mení. Porod císařem si nemůu vynachválit, podle mě je mnohem lepí, etrnějí, pro dítě i pro maminu.Měla jsem celkovou narkozu, syna mi přinesli hned jak jsem se probudila. Ten druhý, normální porod byl pro mě mnohem, mnohem horí. Kdybych si do třetice mohla vybrat, vema deseti volím císaře!!! Bud´ráda! Já jsem chtěla i podruhé jít na císaře, ale jaksi nebyl důvod....
Obě děti se narodily v Brně, u Milosrdných bratří, je to u moc let. Drím palce!
Není tady
Prej budu mít taky pořádný mimi, tak jsem zvědavá kolik bude váit a se narodí:-)
Není tady
Já porodila malou císařem 3.7.2008. Kvůli nepostupujícímu porodu mi byl doporučen císařský řez. Byla jsem v celkové narkóze. Necelých 48 hodin po císaři jsem u chodila a byla přesunuta z JIP na normální pokoj za malou. Jizva samozřejmě bolí, to Ti nalhávat nebudu. Ale vechno zhojí čas. Teď je to ji 17 dní a já jsem fit. Jizva je zhojená a také si myslím, e pod plavkami se schová.
A tak to skutečně ber tak, e dítě ven prostě musí. A myslím, e dnes je císařský řez u z lékařského hlediska na dobré úrovni a není se čeho bát.
Není tady
Já jsem rodila císařem 31tt, 20.4. 2005, malá váila 1270g, byla 6 týdnů v inkubátoru a já ji nemohla kojit, i kdy jsem mléka měla dost, prostě u nechtěla, půl roku jsem odstříkávala, mrazila a dávala z lahvičky, byla to fakt dřina.
Není tady
Ahoj, u tady bylo vechno popsané,tak aspoň přidám svoje zkuenosti
e půjdu na císaře jsem věděla asi od 30tt,sice ne se 100% jistotou,ale u jsem na to byla připravovaná. Malá se do porodu neotočila a tak jsem la v ukonč. 38tt na plánovanej císař. Prola jsem klasickým předoperačním vytřením, v porodnici mě přijali den předem. A ráno jsem valila. V 6 ráno mě vzali na porodní sál, dali klystýr, kapačku,cévku a byla jsem připravená...ale na operáku mě předběhli s jinou operací,tak jsem čekala. Byla jsem na spinálu, vpich byl v pohodě, vechno bylo tak jak mi řekli. Doktoři vtipkovali a ve byla pohoda,dokud mi nezjistili, e mám akutní slepák, to u pak bylo trochu horí a při tomto zákroku se mi udělalo patně, měla jsem křeče v ramenách a straně jsem se klepala, úplně jsem skákala, nelo to zastavit. Klesl mi tlak, tak mi ho dorovnávali,pak u to bylo dobrý. Samotnej císař byl rychlej, malá mě pak hned počůrala a donesli mi ji i pak na dospávačku. Nemůu si stěovat na personál,ten taky dělá hodně.
po císaři jsem ani moc nekrvácela,akorát po tom spinálu se mi hrozně motala hlava, byla to ílená bolest,tak jsem leela na kapačkách a rozkapávali mě,nakonec po několika dnech mi udělali krevní zátku do páteře a byl klid.Prý se to můe stát. Po spinálu musí leet, a i kdy jsem to dodrovala stalo se. Tohle bylo ze veho nejhorí, jinak to bylo docela ok. Take ádný strach, přeji hodně zdraví a následné radosti z miminka
Upravil(a) Nataly (22. 8. 2008 18:10)
Není tady
Jo a jizva,ta mě taky skoro vůbec nebolela,ale to moná proto, e to přebila ta hrozná bolest hlavy. Dneska mám jizvu krásnou, docela jem se toho bála,ale vypadá, e se celá ztratí.
Není tady
U mě to zatím taky vypadá na císaře, ale abych pravdu řekla, ani mi to tak nevadí. Je mi líto mimča, e ho najednou někdo vytáhne ven, e z toho asi bude mít větí stres ne při normálním porodu, ale zvládly to jiné děti, tak ten ná snad taky nebude mít
ádné doivotní trauma.
Je pravda, e po císaři nehrozí problémy s inkontinencí a hemeroidy? To bych uvítala....kamarádky co rodily normálně si s tím jetě skoro rok po porodu dost uily.
Jinak topazio ádný strach, četla jsem e hollywoodské hvězdy a u i ty nae chtějí rodit císařem dobrovolně, tak to nemůe být taková hrůza
Navíc zkuenosti vás co jste sem napsaly mě taky uklidnily. Zkrátka kdy to jinak nepůjde, tak se nedá nic dělat. Hlavně a mimi vytáhnou ven v pořádku.
Není tady
Císařský řez jsem zvládla, akorát mě po operaci bolela jizva, ale dávali mi injekce, a teďka u je mi fain, jizva u skoro nedolí, a hezky se hojí. Měla jsem z císaře velké obavy, ale nakonec jsem to vechno perfekně zvládla.
Není tady
Zdravím mám naplánovaný porod císařem a chci se zeptat jak je s to hojením jizvy a jak moc to bolí? Nikoho v okolí nemám,koho bych se zeptala. Děkuji
Není tady