21. října : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 21. října : Straidelné čokoládové muffiny pro odváné děti. Zabaví i zasytí! 21. října : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Ahojky,tak se přidám do diskuze. Já měla první císař s narkozou,klystýr mi dělali,po probuzení mi bylo celkem fakt blbě zvracela jsem a motala se mi hlava,já tu narkozu moc asi nemusím( u jedné laparoskopické operace obdobné problémy). Bolesti v břie jsem měla příerné,dali nás po pár hodinách na pokoj,potřebovali místo,kecala bych po kolika hodinách to bylo,celou noc,jsem nespala bolesti a injekci mi dali zatu dobu jen jednu( tam se vůbec moc nestarali),zotavování bylo celkově pomalejí. Hned mi pak donesli malého,na druhý den. Při druhém porodu v jiné nemocnici,opět císař,předtím klystýr a napíchli mi v pohodě epidurál,nebyl stím ádný problém.Ani pak později. S nohama, s ničím. Neváhala bych ani minutu,u proto,e jsem hned mohla vidět dceru,to je pocit k nezaplacení a stojí zato,mrzí mě,e u syna jsem toto nezaila. A také starali se lépe,na bolesti mi píchali něco do íly po určitých intervalech a řekli mi,e i si můu říct,kdyby to začínalo víc zase ty bolesti. A celkové zotavování probíhalo,nějak lépe a rychleji,nehledě nato,e mi nebylo vůbec blbě. Na druhý den,mě dali na pokoj
Já klystýr nechci, prý je nějaký přípravek Yal, tak si ho nechám napsat doktorkou.
Není tady
Top, ne Yal, tak radi dva, aj tři klystýrky.....
Reny, to se o Tebe teda opravdu dobře nestarali, mě po obou chodily co 2 hodiny, jak mi je?a v pravidelných intervalech dolzínek do prdýlky.....
Top, je pak potřeba si fakt říct, e má bolesti, a Ti něco píchnou. A nemá takové vzpomínky jak Reny.
Není tady
Jetě jsem zapomněl napsat, e klystýr nic stranýho není, ale mě ho u císaře nedávali.
Jo a taky jsem měla bolesti, a hned jsem nahlásila a říkám, je to moje třetí dítě a oni no tak to jo a dávali mi čípky.
Není tady
Stejně si nechám předepsal ten Yal, nedokáu si nějak ten výplach střev představit, a moc dobře se mi z toho váně nedělá
Není tady
ten yal není prý tak účinný.
Není tady
dusička napsal(a):
ten yal není prý tak účinný.
PA nám na přednáce říkala, e prý ne yal raději vůbec nic. Údajně s ním prý nemají dobré zkuenosti. Jak je toho gelu celkem malé mnoství, tak prý občas nezafunguje hned, ale a po nějaké době, a to u mezitím prý v několika případech nastala druhá doba porodní a bylo to dost nepříjemné pro lékaře i maminu...
No,jo twinhi,to je tak,kdy je člověk prvorodička a dostatečně jej nepoučí,tak jsem si myslela,e to musím hrdinně zvládnout,e to prostě patří k tomu ,no jak jsem psala u druhého porodu mi to ve vynahradili
Top,uvidí,e ve zvládne v pohodě,přinejhorím i ten klystýr se dá vydret,jak vidí,chce si to jen včas rezervovat volné wc a v ruce mít dostatek toaletního papíru
Lékaři budou snad vědět,co je pro tebe a tvou diagnozu nejlepí,stojí to zato vydret i ty nějaké nepříjemnosti a pak tě čeká, za odměnu TEN NEJKRÁSNĚJÍ DÁREK NA SVĚTĚ, TVÉ:
Topazio. Klystýr není opravdu nic hrozného. Dává ti ho sestřička v místnosti, která je (povětinou) spojená s toaletou bez dveří (zkuenost dvou porodnic), samotný nálev je kratinká nepříjemná záleitost, nepříjemná spí jen polohou kerou při tom zaujímá, voda ve střevech není snad ádná hrůza. CHvilenku si pochodí, posedí nebo poleí a pak to jde kráááásně vechno ven. Určitě je lepí tu malonkou chvilenku vydret se zatnutýma zubama a zavřenýma očima, ne mít potíe těsně po operaci, (budou ti manipulovat se střevama) a eventuelně znepříjemnit práci i operatérovi. Chápe jak to myslím,e? Tak buď mamino statečná, co Ti navrhnou, to schval a vydr , oni moc dobře věděj, proč to dělaj, proč to musí být. Vydra mamino. Ten dáreček v náručí stojí za úplně vechno utrpení a bolest. Věř mi.
Není tady
Reňas, ale e je kadá bolest pak rychle zapomenutá??? Prostě na ni jen po letech vzpomíná.... a ví, e to bylo pro ten uzlík.
Není tady
Přesně,jak si napsala, twinh, u ani o tom nevím
, zato mám dvě bezva (někdy i nezlobí,neodmlouvají,nehádají se ..
) děti,ty stojí za vechnu tu bolest.
Holky díka za rady, ale stejně se tak troku bojím.
Není tady
Topazio - kadá z nás se tak troku obávala a bála, ale je lepí to hodit za hlavu a vychutnat si těhotenství, bříko, pohyby, protoe mimčo stejně musí ven, tak co se nervovat a stresovat dopředu.
Není tady
Ví já se bojím komplikací při porodu, sem četla, e některé při císaři zemřely.
Není tady
topazio napsal(a):
prosím,nenervuj se dopředu.
Není tady
topazio napsal(a):
To se ale můe stát i při "normálním" porodu, fakt se ničeho neboj a jak píe duička, nenervuj se a tě se na miminko!
Není tady
Top, holky Ti to píou dobře. Ví, e to musí být, porodit přirozeně nemůe. Tak se těm obavám a strachu nepoddávej, to taky není dobrý jen se veho bát, vechno odmítat.... Bude to dobré, neboj. Jen se prostě tě na miminko. Ber to tak, e to za Tebe odedřou jiný....
Není tady
topazio napsal(a):
autem se taky nebojí jezdit a za rok v něm zemře 1500 lidí...
to procento úmrtí při císaři ani není v procentech, ale promilích.... ničeho se neboj
Není tady
Díky za rady nervovat se nebudu,
Není tady
Ahoj, topazio,
prodělala jsem císařský řez, neplánovaný. Nedávali mi klystýr, operaci provedli ráno ve 4 hodiny, jedla jsem naposledy večer v 5 hodin. Indikace: odtok plodové vody, gemini oba koncem pánevním, 1 plod ozvy -, druhý plod ozvy +. Sekce trvala 45 minut, v celkové narkóze, intubace (jsem toti astmatik). Jizva je dole, není vidět ani v plavkách, s rehabilitaci jizvy mi pomohla kamarádka rehabilitační sestra. (poradím, klidně polu dál). Dítě jsem kojila od 14 dne, mléko jsem měla 4.den.
Drím palce, přeije, na sekci nemysli, mysli na dítě, a jak se dát rychle dohromady potom,
Zdraví rosnička.
Není tady
Dalí rady ohledně císaře ráda uvítám, dík.
rosnička napsal(a):
Ahoj, topazio,
prodělala jsem císařský řez, neplánovaný. Nedávali mi klystýr, operaci provedli ráno ve 4 hodiny, jedla jsem naposledy večer v 5 hodin. Indikace: odtok plodové vody, gemini oba koncem pánevním, 1 plod ozvy -, druhý plod ozvy +. Sekce trvala 45 minut, v celkové narkóze, intubace (jsem toti astmatik). Jizva je dole, není vidět ani v plavkách, s rehabilitaci jizvy mi pomohla kamarádka rehabilitační sestra. (poradím, klidně polu dál). Dítě jsem kojila od 14 dne, mléko jsem měla 4.den.
Drím palce, přeije, na sekci nemysli, mysli na dítě, a jak se dát rychle dohromady potom,
Zdraví rosnička.
Není tady
Holky dneska jsem viděla reportá, jak rodička při císaři umřela, a mám najednou strach.
Není tady
topoazio nekoukej na takové reportáe, to ti nepomůe, spí naopak. Miminko nějak ven prostě musí s tím nic nenadělá a císař není tak hrozný. Myslím, e kolikrát je lepí ne přirozený porod. Komplikace mohou nastat vdycky i při přirozeném porodu. Take mysli pozitivně a hlavně uívej si krásné období těhotenství a zbytečně se nestresuj!! Já jsem taky krátce po císaři, byl akutní kvůli KP vechno se seběhlo tak rychle, e ne jsem se nadála byla malá na světě. Narkozu jsem měla celkovou, probrala jsem se hned po zákroku a patně mi vůbec nebylo. Mlíčko se mi udělalo třetí den, to u jsem vstávala z postele a chodila. Na bolest ti dají analgetika, toho se neboj. Pátý den po sekci jsem byla proputěná a to jizva bolela jen při rychlém nebo trhavém pohybu. Teď u ji necítím skoro vůbec. A je to jen taková tenká čárka na hranici ochlupení, ve spodním prádle vidět není Tak drím palce, určitě to zvládne!!
Není tady
Ahoj moc ti dík za rady, já jdu na císaře kvůli kyčli. Stresovat se radi nebudu, nesvědčí to mě a ani malýmu.
limetka napsal(a):
topoazio nekoukej na takové reportáe, to ti nepomůe, spí naopak. Miminko nějak ven prostě musí s tím nic nenadělá a císař není tak hrozný. Myslím, e kolikrát je lepí ne přirozený porod. Komplikace mohou nastat vdycky i při přirozeném porodu. Take mysli pozitivně a hlavně uívej si krásné období těhotenství a zbytečně se nestresuj!! Já jsem taky krátce po císaři, byl akutní kvůli KP vechno se seběhlo tak rychle, e ne jsem se nadála byla malá na světě. Narkozu jsem měla celkovou, probrala jsem se hned po zákroku a patně mi vůbec nebylo. Mlíčko se mi udělalo třetí den, to u jsem vstávala z postele a chodila. Na bolest ti dají analgetika, toho se neboj. Pátý den po sekci jsem byla proputěná a to jizva bolela jen při rychlém nebo trhavém pohybu. Teď u ji necítím skoro vůbec. A je to jen taková tenká čárka na hranici ochlupení, ve spodním prádle vidět není
Tak drím palce, určitě to zvládne!!
Není tady
Topazio, určitě z toho neměj strach.
Já rodila Jitku také císařem.
Měla jsem epidurál a s lékaři jsem mluvila. Sem tam padl i vtípek o drobkách a bavili jsme se o vem moném.
Druhý porod jsem měla spontánní.
U císaře jsem si prosadila Yal. Také mi sestřička tvrdila, e klasický klistýr je lepí, ale dala mi Yal.
U druhého porodu jsem měla v podstatě klystýr s Yalem
Sestříčka stále protestovala e je klystýr lepí a e mi ten Yal nedoporučuje a jsem jí řekla e kdy u ten yal mám, e by mi ho mohla dát a ona e tedy jo, ale e je to lepí z té nádoby od nich, e je to jen jedna hadička do prdý.lky zatímco yal jsou dvě lahvičky....... jene ta píp píp píp to zkombinovala s teplou vodou, take proplach byl víc ne účinný a po porodu jsem la několikrát na velkou ne jsem se zvládla vyčůrat no ale alespoň jsem hned od porodu chodila na záchod dobře
Klystýr se doporučuje více hlavně u normálního porodu, protoe ta teplá voda zahřeje uvnitř vlastně dost velkou část břicha a tudí by se měl porod jakoby trochu přírodní cestou urychlit.
Jizvu za těch pár let mám téměř neviditelnou.
Není tady