Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#1 14. 6. 2008 0:58

misa.krattka
♥------

Možnost volby...

Ahoj holky, nedávno jsem přidávala jeden příspěvek a musím říct, že mi reakce hodně pomohly, ne že by mi bylo líp z dlouhodobýho hlediska ale ty první dny jsem se na věc koukala trochu jinak. Takže všem děkuji smile Chtěla bych se ale zaměřit na téma možnost volby.... Všichni se s ní potýkáme, nebo alespoň my co máme ve vztahu problémy. Možnost volby zůstat nebo odejít? Bude příští vztah lepší? Při sdělení slova odejdu... dobře běž, máš volbu jít, ale pujdeš? Jeden příklad pro diskuzi, dnes jsme s manželem rešili kdy budeme mít miminko, toto téma jsem navodila já, jsme spolu již 7 let, na mou otázku přišla odpověď, že teď není vhodná doba to řešit. Kdy bude vhodná doba? Až bude náš vzah v pořádku řekl mi... To bude kdy? Až zjistí jestli se mnou vůbec budoucnost plánuje? Má možnost volby, mám i já?

Není tady

#2 14. 6. 2008 9:08

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha

Re: Možnost volby...

Míšo,
možnost volby máš vždycky.
Jestli chceš poradit způsob, jakým lze vztahové problémy řešit, zkus metodu rodinných konstelací. Když budeš mít zájem, napíšu Ti víc, např. do SZ.
Otázka: pokud si manžel myslí, že váš vztah nefunguje - dělá něco pro to, aby fungoval, nebo Ti říká, že změnit se musíš Ty? (resp. četla jsem Tvůj minulý příspěvek)...

Není tady

#3 14. 6. 2008 12:55

Salen
♥♥♥♥♥♥-

Jedna věc je, že máme možnost volby. Druhá věc, zda máme odvahu opravdu volit.

Forest Gump:  Život je jako bonboniera, nikdy nevíš co ochutnáš.

Není tady

#4 14. 6. 2008 15:19

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Možnosť voľby obsahuje nutne aj bremeno niesť následky svojich rozhodnutí.
Ja by som po takomto vyhlásení chcela, aby sme spolu zašli do poradne alebo k psychológovi. "Samo" sa vyrieši máločo, nehovoriac už o zlepšení.

Upravil(a) Selima (14. 6. 2008 15:20)

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#5 14. 6. 2008 15:50

misa.krattka
♥------

Poradnu jsem již také navrhovala, ale bohužel neúspěšně, manžel mi řekl, ať si zajdu sama. Že chyba je stejně na mé straně, jakmile se prý změním, tak bude vše v pořádku. Jenže já už opravdu nevím jak dál, mám ho ráda, vím že mám možnost volby, ale mám strach z následků, z toho že toho budu litovat, ztratím domov atd... Jenže už je to hodně i psychická zátěž, například včera byl celý den hezký a nakonci dne mi řekl, že jsem to dnes zase musela zkazit / řekla jsem mu ať po sobě uklidí paštiku do ledničky /. Prý ho buzeruju.

Není tady

#6 14. 6. 2008 16:27

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Teda Míšo va to nemyslíš vážně va koukám, že ty jsi samá chyba a problém va kde jsi vyštrachala toho pana dokonalého a bezchybného va že ještě vůbec chodíš mezi lidi, není ti to blbý big_smile promiň, ale ten tvůj je takovej pitomec hmm
JÁ bych ho osobně už teda svou přítomností dál neobtěžovala, když se stejně nezavděčím. Něják mám pocit, že i kdybys měla nad hlavou svatozář a byla ta nej absolutně ve všem, on si zase nějákou chybu a problém najde.

No a to s tou paštikou, na to snad ani není co říct usch

Jooo a ještě - ty máš v oddacím listě napsáno, že jsi služka nebo něco podobného ?

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#7 14. 6. 2008 16:37

misa.krattka
♥------

Ahoj Pavlí, no mám pocit, že to tam asi někde napsané mít budu big_smile. Mám pocit, že on si prostě musí za každou cenu něco najít, ale nevím proč, nechápu co tím sleduje. Je možný, že má v hlavě jinou ženskou, nebo nevim proč.... Nebo jestli chce abysme spolu opravdu nebyli, jen nechce ten krok možná udělat on.

Není tady

#8 14. 6. 2008 16:41

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

A ty máš podezření, že má jinou babu ?

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#9 14. 6. 2008 17:01

misa.krattka
♥------

Nevim jestli přímo má nebo je tak zahleděnej do sebe, jenže takhle on se chová už přes rok, možná se tak choval i dřív, jen jsem byla slepá a neviděla to. Chodí přes 4 měsíce pravidelně do posilovny, na pc jsem viděla že koukal na erotický fotky, příznaky že by si často volal nebo smskoval to mi ani nepřijde. Sex máme taky pravidelně / včera jsem mu řekla ani nevim při jaké události, že jsme se milovali... a on mi na to řekl že to byl sex, ne milování /, i když možná v něm nějaké rozdíli vidim, jenže už mám spíš strach jestli si to nenamlouvám, i když vim, že když ženská má tušení je to většinou pravdu, tak Ti nevim...

Není tady

#10 14. 6. 2008 17:12

Kokka
♥♥♥----

Přijde mi ten tvůj chlap nějaký divný, jako by tě chtěl občas alespoň trochu ranit. Tím, jak reaguje na to, co říkáš ( ty o milování on o sexu ) nebo ti řekne, že by byl hezký den kdybys ho nezkazila. Nevím, jestli má ženskou, ale rozhodně s ním není něco v pořádku...

Nikdo nemůže vyřešit problémy za člověka, jehož problém je, že své problémy nechce řešit.
Vše, čím byste ublížili druhým, nejprve vyzkoušejte na sobě.
Než se změníte, musí být v sázce něco důležitého.

Není tady

#11 14. 6. 2008 17:13

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Tak to co píšeš, mně by teda jako první napadlo, jestli někoho nemá. Ale asi jsem moc podezřívavá roll

Není tady

#12 14. 6. 2008 17:19

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

Míšo, to co popisuješ mi nesedí. Manžel asi má nějaký problém a svoje ego si začíná zvedat na tobě. A ty mu tu hru pomáháš hrát. Poradnu určitě zkus aspon sama. Když nic, tak si tam pár věcí ujasníš. Myslím, že váš vztah v této podobě určitě není rovnocenný, partnerský. Když ti nebude sedět první psycholog, zkus dalšího. Jen on s tebou může rozklíčovat události a tak sama zjistíš, jak na tom vlastně s tím partnerstvím jste.

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#13 14. 6. 2008 17:21

Verunka a Vanesska
♥♥♥♥♥--
Web

Ach ta mužská ješitnost. Míšo, čtu tenhle příspěvek a mám z toho pocit, že ty se snažíš být paní dokonalá, ale pro svého muže nikdy nebudeš. Měla jsem to doma taky, taková maminka putička a samé výčitky a vše je tvoje chyba a tak. Jsem klidnej člověk a dost si toho nechám líbit, ale když se naštvu, tak se naštvu. Našla jsem si spoustu koníčku, obnovila přátelské vztahy, dala se do pucu a najednou změna. Můj chlap musí ženu dobývat, jinak se začne nudit. Jsem asi naivní, ale myslím si, že v tom ženská nebude

http://lilypie.com/pic/2009/07/09/3q8X.jpghttp://lb1f.lilypie.com/ZG3Ep2.png

http://lilypie.com/pic/2009/07/09/86Hw.jpghttp://lb3f.lilypie.com/V8Slp2.png

Není tady

#14 14. 6. 2008 17:37

potvurkapodivna
Host

Že by s tebou panáček manipuloval? Každopádně pro takovýho chlapa bych tu svatozář ani mít nechtěla roll

#15 14. 6. 2008 23:21

destinn
♥♥♥----

Jo, jo znám ze svého okolí několik příběku holek s dlouhodobými vztahy a je to tak všude stejné - rozhození z toho, že jeden chce posun a druhý si chce užívat....

Sláb jenom ten kdo v sebe ztratil víru a malý ten, kdo má jen malý cíl

Není tady

#16 15. 6. 2008 14:12

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

misa.krattka napsal(a):

Poradnu jsem již také navrhovala, ale bohužel neúspěšně, manžel mi řekl, ať si zajdu sama. Že chyba je stejně na mé straně, jakmile se prý změním, tak bude vše v pořádku. Jenže já už opravdu nevím jak dál, mám ho ráda, vím že mám možnost volby, ale mám strach z následků, z toho že toho budu litovat, ztratím domov atd... Jenže už je to hodně i psychická zátěž, například včera byl celý den hezký a nakonci dne mi řekl, že jsem to dnes zase musela zkazit / řekla jsem mu ať po sobě uklidí paštiku do ledničky /. Prý ho buzeruju.

Ja ted atiež nemám rada, keď mi naši vytrhávajú ešte nedopitú kávu a bežia umyť hrnček alebo hundrú, že po sebe neodpracem(ešte sedím pri stole a vychutnávam si posledné kľudné minúty dňa), ale hádam takto protivná nie som.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#17 15. 6. 2008 19:12

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

misa.krattka napsal(a):

manžel mi řekl, ať si zajdu sama. Že chyba je stejně na mé straně, jakmile se prý změním, tak bude vše v pořádku.

No to je bomba.
Chlapec v tom má nějaký hokej, řekla bych...
Jak vypadá manželství jeho rodičů? Tam bude nejspíš někdo těžce dominantní.... že by otec?
Nebo žil dlouhodobě jen s matkou?

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#18 15. 6. 2008 19:13

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

va proč jen s matkou ?

Není tady

#19 15. 6. 2008 20:56

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Vždyť je to jedno, ne? Míša si to stejně musí pořešit ze své strany nejdřív... než řešit manžela :-)

Není tady

#20 17. 6. 2008 14:34

lady ZP
♥♥♥----

misa.krattka napsal(a):

Takhle pomaličku se vkrádá domácí násilí - psychické. To je na pováženou, začala bych přemejšlet dokud nejsou děti, pak by tomohlo být horší.
tillfreds

Žít a nechat žít

Není tady

#21 17. 6. 2008 15:18

Slavek17
♥♥♥♥♥♥-

misa.krattka napsal(a):

Míšo, na manipulaci já mám nos. butter

Takže: Isabelle Nazare-Aga ... kniha "Nenechte sebou manipulovat".
Autorka je francouzská psychoterapeutka a její kniha je víc než vynikající.
Ten kdo ji napsal snad musel mít vnuknutí. Opravdu obdivuji lidi, kteří dokáží
proniknout do lidské psychiky tak, jako právě tako dáma.
Zde najdeš odpovědi na otázku, zda tebou manžílek manipuluje, či nikoli.
V klidu si ji celou prostuduj a pak důkladně promysli.

A dlouho, dlouho zvažuj, co podnikneš dál.
Protože bohužel ještě žádný manipulátor nepřiznal, že je manipulátorem.
To mám z vlastní zkušenosti. A počítej s tím, že pokud to vyslovíš před ním
nahlas, tak narazíš na lavinu......
Proto opakuji - dlouho, dlouho zvažuj, co podnikneš dál.
dumbom

Upravil(a) Slavek17 (17. 6. 2008 15:43)

Není tady

#22 17. 6. 2008 15:21

Slavek17
♥♥♥♥♥♥-

Jedno je jisté už z toho, co jsi napsala. - Že ten tvůj operuje s pojmem VINA.
Tvoje vina, samozřejmě...... lol va stolt

Není tady

#23 17. 6. 2008 15:28

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Web

Míšo chyba je na tvé straně ? Výhradně na tvé straně ? Víš co, do té poradny si opravdu zajdi, tohle jim popiš a pečlivě poslouchej, co ti řeknou. Tobě fakt vyhovovuje žít v neustálém napětí, co zase uděláš špatně ? Já být tebou, tak na dítě teď zapomenu a zamyslím se nad tím, jestli to opravdu takhle chci. Mě tedy naskočila husí kůže, jenom jsme si představila, že mám doma něco takového.

Není tady

#24 25. 6. 2008 13:06

Slavek17
♥♥♥♥♥♥-

misa.krattka napsal(a):

Kdy bude vhodná doba? Až bude náš vzah v pořádku řekl mi... To bude kdy? Až zjistí jestli se mnou vůbec budoucnost plánuje? Má možnost volby, mám i já?

Ahoj Míšo, tak co pan dokonalý?

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí