Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 13. 6. 2008 16:43

2Káta
♥♥♥♥♥♥-
Web

Soudní řízení

Ahoj,před2roky mně a sestru napadli romové.Měla jsem těžké zranění.S.otřes mozku,zlomený nos další věi sestra měla také něco.Ted  máme soud ale já jsem uvedla že tam nechci už ve výpovědi na policii.Píšou tam že mužu žádat ruzné uhrady.Muže temi někdo s tím nějak pomci???Budu moc ráda.Děkuju

JAROUŠEK SE NARODIL 30.11.2007 VE 20:50h 3760g a 52cm :-)
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10716;29/st/20071130/e/My+Birthday/k/7e65/event.png

Není tady

#2 14. 6. 2008 10:54

lumra
♥------

Re: Soudní řízení

Pokud jste předvolaná k soudu jako svědek, pak Vám nezbyde než se k němu dostavit. Podání svědectví je totiž občanská povinnost, jejíž splnění lze vynutit např. pořádkovou pokutou, a to až do výše 50 000,- Kč, rovněž Vás může soudce nechat předvést policií. Máte-li obavy ze setkání s obviněnými, můžete soudce, nejlépe písemně a předem, požádat, aby Vás vyslechl v nepřítomnosti obviněných. Žádost doporučuji náležitě zdůvodnit, protože soudci tento postup nemají příliš v oblibě, protože jim to přidělává práci. Pokud jste pouze vyrozumívána o hlavním líčení jako poškozená, pak k soudu nemusíte. Chcete-li se k trestnímu řízení vedenému proti pachatelům připojit s náhradou škody, pak stačí, zašlete-li soudu, že se připojujete s náhradou škody, která Vám byla způsobena trestným činem obviněného ..., a to ve výši ...,- Kč. Výši škody musíte výslovně uvést, jinak by nešlo o řádné připojení a soud by se Vaší žádostí vůbec nezabýval. Rovněž je třeba specifikovat způsobenou škodu a doložit její výši. Ve Vašem případě by šlo typicky o ztrátu na výdělku za dobu pracovní neschopnosti (potvrzení Vám vystaví zaměstnavatel) a bolestné (potvrzení o výši bolestného Vám vystaví Váš ošetřující lékař), rovněž můžete požadovat úhradu toho, co lékaři zaplatíte za vyčíslení bolestného. Nejpozději se s náhradou škody můžete připojit před tím, než soud přistoupí k dokazování, čili přijít k hlavnímu líčení, u něhož se Vás soudce jako poškozené zeptá, zda se připojujete s náhradou škody a pokud ano v jaké výši.

Není tady

#3 15. 6. 2008 9:41

2Káta
♥♥♥♥♥♥-
Web

Moc děkuju,a chtěla bych se ještě optat.Byla jsem na neschence cca 2 měsíce a to si taky mužu zažádat???Žalovaný pak musí uhradit léčebnou částku???Jsem poškozená a musím tami jako svědek.Ale mám strach.

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10716;29/st/20071130/e/My+Birthday/k/7e65/event.png

Není tady

#4 15. 6. 2008 14:42

Ivča K.
♥♥♥♥♥♥-

Pokud už neschopenka figurovala v nějaké písemné výpovědi,tak zdr.pojišťovna bude vymáhat peníze na tom,kdo tvou neschopnost zavinil.Taky jsem se nechtěla setkat u výslechu s člověkem,proti kterému jsem měla svědčit.Byl to rom,který znásilnil a zmlátil mojí kamarádku.Policajti mi slíbili,že nebude vědět,kdo proti němu vypovídal.Během výslechu někdo otevřel spojovací dveře a on byl vedle připoután u topení nebo u nějaké tyče a viděl mě.Nakonec odsouzen nebyl a já se bála vystrčit nos z baráku hodně dlouho.

Není tady

#5 15. 6. 2008 15:09

2Káta
♥♥♥♥♥♥-
Web

o já jsemvlastně poškozená,chcipožádat policii až tam tedapujdu odoprovod sama taamejdu jdetami mámladší sestra  kterou taky napadly ale jde jako svědek.Mě policaiti řekli že nemám na nic nárok a přišlmi to až  teprve ted od soudu.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí