27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
těpánovi je 11měs,take určitě má na nočník jetě čas...nebo u je čas? Docela mě toti překvapuje tím,e kdy zrovna koná potřebu
do plínky tak mi to hlasitě hláásíí, take "eeeeeeee" se u nás ozývá velmi často..nebo-li skoro furt...ne cdy pohotově stihnu stáhnout tepláky,rozepnput body,sundat plínku..najít nočník...a posadit ho..ale kdy ten čas je..venku prí
tak hrajem nočníkovanou
kdykoli ho dám na nočník..těpán posluně sedí, řekne dlouhéé ččč a eeeeee a nočník je plný...prostě pokadé kdy ho posadím se vyčůra,take dle mého pochopil wo co go..Jde mi o to,abych nějak nepotlačovala jeho touhu po nočníku
Kdy je tak vhodná doba začít?
První syn začal chodit..no spí jsem ho násilím drela...na nočník kolem dvou let..a bez plín na noc byl tak v 2,5letech..hlavne nechápal co po něm chci,stál na gauči a čůůral,koukal na mě a nechápal e proč zelenám vzteky a mám rudo před očima..Díky za kadý nozor
Není tady
Stranpa - hele já bych ho nechala, buď ráda e je tak akční ;-) veobecně se říká, e dítě smysl nočníku pochopí a tak v 18ti měsících, e dřív je to spí o náhodě, ale pokud to těpánek takhle hezky zvládá tak no v tom podpoř, tím líp ne? za půl roku bude bez plín ;
Není tady
U nás to zatím nehrozí, zkusila jsme párkrát Káju na nočník posadit, ale nic z toho, seděla a čuměla jak bacil do lékárny a nakonec mi z něj zdrhla
take zatím do nočníku hází balónky - asi jí dáme na basket
Není tady
U nás taky tak. Asi tak před 4 měsíci kdy jsme nočník koupily tak mi do něj čůrala krásně, pak najednou přestala a ted mi z něj zdrha aby mi vzápětí mohla po...at koberec!
Není tady
Pokud nedostane impuls do hlavičky e teď se mu chce čůrat tak to stejně nepůjde, já být tebou tak to nelámu přes koleno. Adu začala chodit těsně před 2rokem a to jen na záchod protoe z nočníku měla paniku a po čase si na něj sedla, ale stejně se stávali nehody a musela jsem jí pořád upomínat a se vyčůrá a nebylo to hned, teď u chodí přes den normálně sama, ale v noci má plínu jeliko spí tak tvrdě a do toho vylábe někdy i litr take by v noci mohla sedět jen na nočníku a čůrat , take to zatím ani neřeím.. jsou prostě děti rychlejí a línějí...
Uvidí a bude teplíčko nech ji běhat nahatou a ona si zvykne, některé děti se v létě rychlejc zbavují plín
Upravil(a) Klaris (13. 6. 2008 8:38)
Není tady
Jo jo..taky si myslím,e ne mu to dojde z těch plín do hlavy,bude to jetě rok trvat ale je fakt,e mám pár kamarádek,co decka chodily na nočník tak lehce po roce,tenkrát mi to nepřilo tak úchvatný,já byla bezdetná a myslela jsem si,e je to samořejmost
tak před tím hluboce smekám
jak toho docílily..asi budem muset vyrazit na kafe
Není tady
Tak já vás taky holky uklidním. Mikolku jsem taky v roce vysazovala, ale moc mu to neříkalo, tak jsme to odloili. Od dvou let zkouíme nočník, ale a teď slavíme úspěchy, přes den chodíme bez plíny, na noc, raději jetě dáváme.
Není tady
V roce bych to moc neřeila. Myslím, e to je spí přání maminek, aby to její dítko umělo to co druhé, ale kadé je jinak ikovné :-)
Není tady
Alexx...neřeím to, jen mě zajímal názor ostatních jak jsem psala,spí me překvapuje, e sedne a čůráá
ale je to asi normální, holt nemám srovnání, tak tahám rozumy z babinetek
Není tady
Ahojky mamči,
tak naeho Honzíka se saníme od cca 1 a3/4 roku dávat na nočník. Kdy ho tam dám a poprosím, a se vyčůrá, tak se snaí a vdy se pěkně vyčůrá. Někdy hodně, někdy jen pár kapek - výraz obličeje je: no kdy teda chce, tak něco ze sebe vytlačím :-). Občas se i vykaká, ale to větinou kdy ho slyím, e prdí, tak ho posadím a zadaří se. Někdy ráno i sám, spontánně.
Venku ho zkouíme dávat taky vyčůrat, aby nevyel ze cviku. Podle mně velmi dobře chápe, co po něm chci, ale zatím si pravidelně sám neřekne. Ale kdy chce zdrhnout z kočáru nebo večer nemůe usnout, tak je fakt, e si řekne, e chce čůrat!
Jsou to pěkný čísla, ty nae dětičky!!! U někdy od 6-ti měsíců krásně spí celou noc a kdy jsme přestali dávat před spaním mlíčko, tak se mi začal ráno budit se suchou plenkou a vyčůrá se a do nočníku, ten mám vdy po ruce a hned po probuzení ho posadím. Ze začátku mi čůral do nočníku vdy jen po ránu, hned po tom probuzení. Pak jsem třeba celý den měla smůlu.
Myslím si, e kdy si sám říká a chce na nočník a nebo mu nočník nědělá problém, tak jistě prckovi neukodí, kdy ho tam hned ráno posadíte nebo sem tam přes den taky. Taky se do toho občas i zeptám, jestli nechce čůrat. Dříve či později na to přijde kadý prcek. Já mám nočník vdy v té místnosti, kde zrovna trávíme čas, aby na něj viděl a mohl si třeba říct sám. Víc proto asi udělat nejde, protoe zbytek je na těch naich zlatíčkách. Zkouela jsem mu i plenku nedat, ale klidně se mi do 5 minut vykadil uprostřed pokojíčku , take mu ji raději opět nechávám
Není tady
Stranpo, já jsem zastánce toho, e se nic nesmí lámat přes koleno, ale zároveň nic nenechat zbytečně ladem. Take vyuij toho, e těpánek má o nočník zájem.
Jitku jsem vysazovala na nočník jakmile si sama sedla a seděla. V roce věděla co po ní chci a na nočníku se třeba před plaváním, nebo po spaní vdycky vyčůrala. Hezky se snaila.
Je únorová a jakmile začalo být teplo někdy v květnu ( take cca v roce a čtvrt) jsem jí doma nechala běhat hambatou a ona kdy potřebovala, tak si sama sedala a vyčůrala vykakala do nočníku. Nehodu měla tak 2x do týdne. Chvilku jí jen trvalo ne pochopila rozdíl mezi plenkou a spoďárkama, ale v roce a půl jsem v klidu jí za tepla nechala jít ven bez plínky ( musela jsem s sebou nosit nočník, protoe na travičku odmítala čůrat )
Od dvaceti měsíců byla bez plenky i přes noc. Noční nehodu neměla ani jednou.
Steně jsem to dělala s Lenkou. Z nočníku mi zdrhala a odmítala si sednout. A někdy v roce a čtvrt byla schopná se na něj občas posadit ( jen oblečená, nahatá mi zdrhla pomalu dřív ne dosedla). A to má schválně nočník i Jitka aby to Lenka viděla a mohly "trůnit" vedle sebe.
Teď kdy byla ta vedra, nechala jsem jí doma jen v tričku a nebo spoďárkách. Kdy jsem si jí zeptala jestli chce čůrat řekla ne ne a ne to dořekla, byla počůraná. Do nočníku to zvládla max 2x denně. Bezplínkové pokusy se u nás zase o kousek odkládají.
Dneska se se mnou dokonce hádala e nemá bobo v plínce a hodně dlouho přede mnou zdrahala e se nesmím podívat. Je jí vlastně také dvacet měsíců, take tolik kdy Jitka začala být v noci bez plen .....
Snaím se dělat to s nima stejně, ale jak je vidět, záleí na dítěti.
Jsou děti, které to zvládnou brzy ( take nesouhlasím se zkouením od 18ti měsíců, Jitka to zvládla podstatně dřív), ale jsou děti, které potřebují více času.
Není universální rada kdy přesně začít.
Myslím si, e je dobré zkouet to kdy dítě začne samo sedět a brzy se zjistí jestli si na sezení na nočníku zvykne ( ze začátku jde jen o to) nebo jetě čas nočníku nepřiel.
Není tady
Natálka nočník absolutně odmítá, kdy si na něho sedne oblečená je to velký úspěch, nahatá si na něho nesedne vůbec, na záchod se nechá nahatá vysadit, ale chce hnedka dolů..take máme rok a půl a úspěchy ádné..jednu dobu si nosila plínku, kdy byla pokaděná, e chce přebalit, ale teď skončilo i to....take to nebudu te´dka hrotit, nechám to být a dalí zkouení na chvilku odkládám
Není tady
Já jsem začala vysazovat vechny děti v době,kdy si začaly sami od sebe sedat.Hlavně kdy se probudily,to byl úspěch zaručen . Taky jsem měla vypozorovaný,e tak po 20 min po obědě měly potřebu velké,take jsem také vysadila. Starí dcera byla odchovaná na látkových plínkách ( 1988 ) a tak jsem jí po 1,5 roce ve 22 hod budila,kdy jsem la spát a vydrela pak suchá do rána ( jen mě prosím nekritizujte,e jsem jí budila ze spánku, ono ráno pročůraná postýlka a praní bez automatky nebylo nic příjemného ) do 5 hod, kdy se budila na mlíko.
Syn byl troku spurný a plíny na noc měl do 2,5 roku,ale nehodu měl tak 3-4x do měsíce.
Zuzanku taky dávám na nočník,párkrát udělala bobek,ale to já u na ní poznám,kdy je ta správná doba a rychle jí posadím.A malou zkouíme asi tak 4x za den,aby si zvykala na to sezení.Po spaní se větinou vy.čůrá.
Není tady
Kluci měli oba na noc skoro 2,5 let plínku. Starí látkový, mladí sucháče. Pak jsem řekla dost, a dávala pod prostěradlo igelit a skoro ze dne na den byl bez plín. Kdy jsem la spát, dala jsem je na nočník a pak spali a do rána.
Jinak přes den se naučila oba stejně ve 2 letech.
Stranpo - jestli ti sedí na nočníku, tak bych zkouela, je to ikulka, Marky se na něj neposadí ani oblečená
Upravil(a) dusička (13. 6. 2008 13:31)
Není tady
Starnpi, malou dávám na nočník asi 2 měsíce..Denně při přebalení ji oupnu i na nočník a můu říct, e poslední měsíc, vdycky něci vytvoří Zatím ale nemám odvahu ji nechat bez plíny přes den, čůrá dost a sama k nočníku nejde.. vdycky ji tam musím dát já..
Jinak malý je ikulka, jak píou holky, určitě bych ho v tom podpořila a moná zachvíli bez plín budete
Není tady
stranpi, teda stepanek je sikula sikovna... mala zacla volat na nocnik asi od 20 mesicu, ted je bez pliny, ale na noc pro jistotu davam, i kdyz byva casto sucha, prece jen spi s nama a nechce se mi cistit matracky
ale ucila jsem ji tak jak se nema, proste za bonbon, tak si sedala na nocnik i kdyz se ji nechtelo, jen aby dostala kokino, no a ted je z ni zavislacka:-)
Není tady
Ahoj, můe s k vám přidat?
Malá začla na nočník chodit asi na roce a něco,ale pak se zasekla a zas nechtěla. Ale naučilo jí léta. I kdy v zimě letos zas dostávala plenky, protoe to nezvládala. Teď u je,ale bez plínek i v noci. No, nesmím to zakřiknout.
Není tady