Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#1 12. 6. 2008 20:06

sarach
♥♥♥----

Nevím, co si myslet...

Ahojte,
  nevím, co si myslet o tom všem... Před třemi týdny se se mnou rozešel přítel. Má teď těžké období v práci a já jsem mu "radost" také zrovna nedělala.Rozebírala jsem zbytečnosti a další nesmysly - chtěla jsem být většinu času s ním. Po dvou dnech odloučení jsem si uvědomila, kde jsem dělala chyby a proč.Díky tomu, že jsme byli stále spolu jsem se nesrovnala s některým jeho chováním z počátku našeho vztahu, které mě dost bolelo. Teď vím, co jsem dělala špatně a také vím, že to dokážu změnit. Řekla jsem mu to(po těch 2 dnech).Děkoval a že to nechtěl udělat, má toho plnou hlavu a že rozchod není definitivní. Zatím si však myslí, že udělal správnou věc a prosil mne očas, aby si vše mohl promyslet.chtěla jsem si od něj odnést zbytek věcí(je tam toho ještě dost), ale řekl, že mu nepřekáží, ať je tam klidně nechám. Od té doby se obden vídáme, píšeme si, uvařil mi oběd(prý je rád, že mi může uvařit). Mé věci jsou doteď na těch samých místech, kde jsem je nechala(i po úklidu). Také mi před týdnem nabídl dočasné bydlení v jednom z pokojů(mám potíže s bydlením).
       Když jsem s ním mluvila o našem vztahu naposled(v sobotu), řekl, že si nemyslí, že by se to změnilo - mé chování. Takže se návrat nekonal.Opět, ale chtěl čas.Když jsem se ho zeptala, jestli ten vztah chce odpověděl, že to snad musím vidět z jeho chování. Chce...  Tak nevím, co si myslet, je to tři týdny a bojím se, že nechce zpět a já mu nemám jak dokázat, že by to fungovalo..

Není tady

#2 12. 6. 2008 21:35

mfilip
♥♥♥♥---

Re: Nevím, co si myslet...

Ze jsi chtela byt vetsinu casu s nim prece neni chyba. Je to hezke a mel by to ocenit. Ty se citis dobre v takovem vztahu, kdyz mas vetsi potrebu jeho pritomnosti nez on tve ? Je ti fajn, kdyz chce byt s tebou jen kdyz to chce on ? Neprebiji tedka tvoji lasku k nemu jen prakticnost v podobe, ze nemas moc kde bydlet a mas tezke obdobi v praci ? Kdyz budete chtit mit deti, budes ho potrebovat mnohem vice nez ted, myslis, ze on to bude citit stejne ?

Srdce nemá vrásky, bývají v něm pouze jizvy.
Coletteová Gabrielle Sidonie
Život: Pro lásku se jmenovaný odsuzuje k trestu odnětí srdce na doživotí.
Já. Martin. Ne Filip. Ale nevadi, jen mi to už dlouho nikdo neřekl. Jen tak, třeba z lásky.

Není tady

#3 12. 6. 2008 21:35

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha

Máš mu to jak dokázat, prostě na něj netlač a nebav se s ním o vašem vztahu. Tak mu to můžeš dokázat. Když na něj tlačíš, dokazuješ mu, že se nezměníš...
O změně nemluv, žij ji. On to uvidí.
Když chlap chce čas, tak mu ho dej! Když mu každý druhý den budeš cpát do hlavy, co si myslí o vašem vztahu a jestli s Tebou chce být, tak zdrhne.
Tak jak se chová, jestli je pravda co píšeš, to fakt vypadá, že Tě chce... ale Ty mu to moc neusnadňuješ...
Nebuď na něm závislá... já vím, že se to lehce píše a těžko dělá, ale nic jinýho Ti nezbyde.

Není tady

#4 12. 6. 2008 21:51

sarach
♥♥♥----

Děkuji za dpovědi:)
Pro Filipa: Těžké období v práci má on, ne já(má práce mě tešísmile ). Bydlet mám kde, ale někdy je těžké vyjít s rodiči v malém bytě. S tím časem - chtěl více času na své koníčky a známé, já žila v přesvědčení, že musím být ta, co ho vždycky zabaví a vyplní veškerý jeho čas (z nudy si v počátku vztahu psal neustále s jinými slečnami. když jsme nebyli spolu a mě to zlobilo).Prostě jsem si to špatně přebrala.Musím podotknut, že na můj popud psaní zanechal. Praktičnost v tom není, mám i jinou nabídku na bydlení.

Pro Martinku: Cpu mu t jen každý týden:) Ale máš pravdu, že to nemám dělat vůbec. Nejhorší je ta nejistota.... Co píšu je pravda, plus to, že si je celkem jistý(i po rozchodu), že by nikoho vhodnějšího k sobě nenašel.

Ale slova jsou jen slova... Nevím, co si skutečně myslí

Není tady

#5 12. 6. 2008 21:56

clavel
♥♥♥♥♥--

holka radim ti, dej mu cas a vas vztah opravdu neres... ja to mela podobny, nebo spis mam.. je to mesic, co chtel pritel pauzu... nebo jinak, on rekl, ze chce zjistit, jak moc me rad... taky jsem nevedela kudy kam, a co mam delat... byli jsme spolu dva roky.. ALE... dokud jsem se ozyvala, a resila, jak moc mi chybi, a co s nama bude, akorat jsem ho odhanela... az mi rekl, ze se mnou bejt nechce... taky jsem slibovala, jak se zmenim, ze vim co jsem udelala za chyby atd... ale nehlo to s nim.. hlo to s nim az ve chvili, kdy jsem obratila.. prestala se o nej starat, zajimat se o nas vztah o nej... a ted je to tak, ze zavola, napise, obcas se vidime.. a ja to neresim... a uvidim, jestli se vrati.. ale zatim mam pocit, ze je to na dobre ceste....

ale ty to mas jednodussi... muzes s nim byt, muzes s nim zit, nebo vedle nej, na tom uz nezalezi.. ale podle toho co rikas, chce vztah udrzet.. ale hlavne na nej netlac, nebo ho fakt odzenes..

Není tady

#6 12. 6. 2008 21:58

sarach
♥♥♥----

Ještě pro Martinku, budu sice u něj nejspíš bydlet, ale vídat se budeme minimálně - pracovní vytížení, učení... a navíc jsem stanovila limit pobytu maximálně měsíc. Právě, že to je snad poprvé, co si od něj nechávám pomoci. Jednou mi nepřímo vyčetl, že jsem příiš rychlá a samostatná (nestíhal mi podržet dveře a nést tašky...) Myslíš, že tím, že přijmu dočasné bydlení znamená, že jsem na něm závislá?

Není tady

#7 12. 6. 2008 22:07

sarach
♥♥♥----

Druhá várka pro Filipa: Děkuji za inspirující otázky. Bydleli jsme spolu, pracoval doma a já částečně také, byli jsme spolu opravdu hodně. Je zodpovědný, realista a děti pro něj představují velký závazek a rodina je důležitá . Vždy, když mi bylo nejhůř (nemoc), mohla jsem se o něj opřít a postaral se o mne.

Není tady

#8 12. 6. 2008 22:11

sarach
♥♥♥----

Pro Clavel: díky, držím palce, aby vše vyšlo, jak si přeješ...

Není tady

#9 12. 6. 2008 22:26

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

sarach napsal(a):

Ještě pro Martinku, budu sice u něj nejspíš bydlet, ale vídat se budeme minimálně - pracovní vytížení, učení... a navíc jsem stanovila limit pobytu maximálně měsíc. Právě, že to je snad poprvé, co si od něj nechávám pomoci. Jednou mi nepřímo vyčetl, že jsem příiš rychlá a samostatná (nestíhal mi podržet dveře a nést tašky...) Myslíš, že tím, že přijmu dočasné bydlení znamená, že jsem na něm závislá?

To není ani tak o bydlení, jako o psychice... :-)
Spíš je to o tom, že mu chceš "dokázat, že by to fungovalo"...
Ale myslím, že když spolu budete bydlet, je to horší... protože jednak ho budeš mít Ty na očích a (možná) se budeš trápit a trápit jeho svýma otázkama (možná), a jednak bude mít on Tebe na očích a nezažije na vlastní kůži, jak mu chybíš...
Já vím že žít s rodiči je těžký, ale nevím, jestli to není lepší, než žít s klukem, který si potřebuje (sám!) ujasnit, jestli Tě chce.
A může být i třetí varianta, jdi bydlet sama - k někomu dalšímu, nebo do podnájmu, nájmu, vlastního bytu... Předpokládám teda že pracuješ a vyděláš si na sebe, že nestuduješ. V tom případě by to bylo samozřejmě horší, zřejmě jako studentka by sis těžko vydělala na vlastní bydlení.
I když, i studenti si pronajímají (ve vícero lidech) byty... a bydlí každý v jednom pokoji nebo i dva v jednom pokoji.
Takže - řešení určitě je možné.
Podle mě není dobré v téhle situaci bydlet spolu... navíc, jestli jste spolu předtím nebydleli? Nevím, asi jsem to moc nepochopila.

Není tady

#10 13. 6. 2008 7:54

sarach
♥♥♥----

Už jsme spolu bydleli v naprosté pohodě, ale museli jsme se odstěhovat, takže se každý zase vrátil zpátky "do svého".Ale jak jsem psala, bydlení u něj je jen dočasné (cca měsíc) a navíc se nemusíme ani vidět.Máme hodně práce a budu v dolním patře, on nahoře. Jsem přesvědčená, že se ho nebudu ptát na nic, co se týká našeho vztahu nebo ho kontrolovat.Vydržela jsem to s trochou sebezapření několik našich setkání( jak jsem psala, jsme spolu obden).
Pokud jde "chybění", doufám, že až se odstěhuji, tak pocítí, že  mu třeba i chybím... Myslím, že teď také, když jsem mu nenapsala den, druhý se ozval sám, nebo mi připomněl, že dávají film, který mám ráda. Ale podotýkám, že takhle pozorný je ke všem.
Navíc to vypadá, že za měsíc jedeme oba s našimi známými na společnou dovolenou, ale to ještě není 100%...

Není tady

#11 13. 6. 2008 8:56

Fifida
♥♥♥----

No já nevim.Když tohle já někomu začnu říkat,tak to znamená,že dávám couvačku.Zkrátka že ho nechci,jen ho nechci zranit.Upřímně,kdyby tě chtěl,tak tě přece bude chtít.Já to vidím bledě.Zrovna ted jsem měla vztah,měla jsem ho svým způsobem ráda,ale jen jako kamaráda a řikala jsem mu to samý,bylo mi ho děsně líto.Nechtěla jsem se vázat zrovna na něj,i když mi s ním bylo dobře.Kdyby to byl ten pravej,tak bych mu to ani náhodou neřekla.Tak takhle to vidím já.

Pravý přítel jež tě v srdci chová,nezná sladká lichotivá slova,
pravdu poví třeba trpce zněla,pravdu přijmy i když zabolela.

Není tady

#12 13. 6. 2008 8:59

Fifida
♥♥♥----

Prostě chci říct,kdyby tě chtěl,tak tě prostě chce a tohle by nedělal.Jakej by to byl vztah,když už ted jsou takový problémy.Jen samý trápení pro tebe.

Pravý přítel jež tě v srdci chová,nezná sladká lichotivá slova,
pravdu poví třeba trpce zněla,pravdu přijmy i když zabolela.

Není tady

#13 13. 6. 2008 9:16

sarach
♥♥♥----

Fifida napsal(a):

Prostě chci říct,kdyby tě chtěl,tak tě prostě chce a tohle by nedělal.Jakej by to byl vztah,když už ted jsou takový problémy.Jen samý trápení pro tebe.

Asi ano, kdyby mě chtěl, tohle by nedělal.Ale proč mi teda nezabalí věci do krabice a nazdar.Bylo by to jednodušší. Proč říká, že ten vztah chce?
Nevidím to jako problémy, ale jeden, od kterého se odvijí všechno. Byli jsme moc spolu (téměř 24 hodin denně a to půl roku) , bez svých koníčků a to člověka pořádně vyčerpá, aspoň víkendy to chtělo od sebe.Jenže jsem si to nechtěla připustit.
Teď mám chuť se h narovinu zeptat, jestli mě jen šetří, nebo co?

Není tady

#14 13. 6. 2008 9:20

sarach
♥♥♥----

Pro Fifdu: [,měla jsem ho svým způsobem ráda,ale jen jako kamaráda.)

My kamarádi zatím nejsme, dost to mezi námi "jiskří", prostě se přitahujem... Má stále tendence mě škádlit. Třeba časem kamarádi budeme.

Upravil(a) sarach (13. 6. 2008 9:21)

Není tady

#15 13. 6. 2008 9:29

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

sarach napsal(a):

Fifida napsal(a):

Asi ano, kdyby mě chtěl, tohle by nedělal.Ale proč mi teda nezabalí věci do krabice a nazdar.Bylo by to jednodušší. Proč říká, že ten vztah chce?
Nevidím to jako problémy, ale jeden, od kterého se odvijí všechno. Byli jsme moc spolu (téměř 24 hodin denně a to půl roku) , bez svých koníčků a to člověka pořádně vyčerpá, aspoň víkendy to chtělo od sebe.Jenže jsem si to nechtěla připustit.
Teď mám chuť se h narovinu zeptat, jestli mě jen šetří, nebo co?

Jo, zeptej se, podpoříš konec vztahu. dumbom

Z vlastní zkušenosti. Chodila jsem s klukem (před lety) cca 3/4 roku, z toho 1/2 roku jsme spolu bydleli. Byla jsem fakt stíhačka. Pak jsem odjela SAMA na dovolenou. Po návratu byl z jeho strany rozchod.
Proč?
Protože za ten týden zjistil, že za celých 1/2 roku si nemohl hrát na počítači, a celý ten týden fungoval tak, že šel do práce, přišel z práce, sedl k počítači, v noci (spíš k ránu) šel spát, ráno do práce a tahle celý týden.

Když jsem se vrátila, uvědomil si, co jsem mu dělala (chtěla jsem veškerou jeho pozornost pořád) a rozešel se se mnou.

Takže když budeš vyzvídat co a jak, podpoříš jeho rozhodnutí, že se nezměníš. Žádný chlap nemá rád, když se ho ženská snaží "sežrat".

Prostě ho nech bejt.
Pokud je vztah zničený natolik, že spolu nemůžete být, stejně to nezměníš.
Pokud máte šanci, ČAS STRÁVENÝ KAŽDÝ SÁM O SAMOTĚ vám prospěje, on si uvědomí že se mu stýská a pojedete dál.

Ale tohle teď moc už neovlivníš. Prostě mu dej čas a čekej.
Když se to budeš snažit jakkoliv ovlivňovat svýma otázkama a tak, podle mě uspíšíš konec.
Ale jsou to jenom moje pocity...

Není tady

#16 13. 6. 2008 9:31

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Proč říká, že vztah chce?
Určitě ne proto, že by Tě vědomě chtěl trápit...
Tak buď se s Tebou rozejít opravdu nechce a jenom potřebuje čas, protože ho zahlcuješ... případně se ještě rozhoduje.
Nebo, se rozejít chce, ale nechce Ti ublížit.

Znovu, jediné řešení vidím, nechat ho být, nevolat, nevidět se, nescházet se, žádné zprávy, sms-ky, maily - NIC. Tak dlouho, dokud za Tebou nepřijde ON SÁM...

Není tady

#17 13. 6. 2008 9:34

sarach
♥♥♥----

Strašně se v tom plácám a napadají mě nesmysly. Nejraději bych mu hned napsala, co bylo špatně, že to jde změnit, ale vím, že to nemám dělat.

Martinka: Chtěl se někdy vrátit?

Není tady

#18 13. 6. 2008 9:39

sarach
♥♥♥----

Martinka1 napsal(a):

Proč říká, že vztah chce?
Určitě ne proto, že by Tě vědomě chtěl trápit...
Tak buď se s Tebou rozejít opravdu nechce a jenom potřebuje čas, protože ho zahlcuješ... případně se ještě rozhoduje.
Nebo, se rozejít chce, ale nechce Ti ublížit.

Znovu, jediné řešení vidím, nechat ho být, nevolat, nevidět se, nescházet se, žádné zprávy, sms-ky, maily - NIC. Tak dlouho, dokud za Tebou nepřijde ON SÁM...

Ten den, kdy mi řekl, že se rozejdeme, řekl, že je rozhodnutý,přiznal, že ze vztahu utíká(prostě jsem ho přetěžovala) Byl z toho špatný, nemohl spát a slzely mu oči. Dva dny na to, když jsme se o tom v klidu bavili řekl, že to není definitivní rozhodnutí a prosil mě o čas.

Není tady

#19 13. 6. 2008 9:43

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

sarach napsal(a):

Strašně se v tom plácám a napadají mě nesmysly. Nejraději bych mu hned napsala, co bylo špatně, že to jde změnit, ale vím, že to nemám dělat.

NECHTĚL. Prostě za těch 1/2 roku kdy jsem ho dusila (a nevěděla o tom samozřejmě - teda vědomě nevěděla) jsem to zvrtala dokonale.
No ale, zase bych nepoznala současného přítele - takže to bylo k něčemu dobrý.

Taky jsem jednou chodila s klukem, který dělal něco podobného mně. Po 3/4 roce jsem věděla, že NĚCO není v pořádku, za rok jsem se já s ním rozešla. Ale nevěděla jsem proč.
To jsem pak zjistila posléze... Že mi dělal to, co já jsem dělala ostatním klukům...
Chtěl mě vidět každý den, když jsem chtěla jet za rodičema tak byl naštvanej, jakto že ho nechci vzít s sebou...
Prostě jsem asi měla vidět, jaký je to z tý druhý strany.
Vztah s tímto klukem předcházel výše uvedenému. Teprve PAK jsem pochopila, proč jsem se s tímhle rozešla. Protože on mi dělal to samý, co já ostatním.

Škoda, že jsme v těch vztazích tak slepí a nevidíme, co děláme špatně.

Není tady

#20 13. 6. 2008 9:44

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

sarach napsal(a):

prosil mě o čas.

NO TAK MU TEN ČAS DEJ.

Není tady

#21 13. 6. 2008 9:47

sarach
♥♥♥----

Martinka1 napsal(a):

sarach napsal(a):

NECHTĚL. Prostě za těch 1/2 roku kdy jsem ho dusila (a nevěděla o tom samozřejmě - teda vědomě nevěděla) jsem to zvrtala dokonale.
No ale, zase bych nepoznala současného přítele - takže to bylo k něčemu dobrý.

Taky jsem jednou chodila s klukem, který dělal něco podobného mně. Po 3/4 roce jsem věděla, že NĚCO není v pořádku, za rok jsem se já s ním rozešla. Ale nevěděla jsem proč.
To jsem pak zjistila posléze... Že mi dělal to, co já jsem dělala ostatním klukům...
Chtěl mě vidět každý den, když jsem chtěla jet za rodičema tak byl naštvanej, jakto že ho nechci vzít s sebou...
Prostě jsem asi měla vidět, jaký je to z tý druhý strany.
Vztah s tímto klukem předcházel výše uvedenému. Teprve PAK jsem pochopila, proč jsem se s tímhle rozešla. Protože on mi dělal to samý, co já ostatním.

Škoda, že jsme v těch vztazích tak slepí a nevidíme, co děláme špatně.

Tak tohle jsem bohužel taky dělala.Teď si jen přeju, aby náš vztah neviděla jako ÚPLNĚ ZVRTANÝ a ještě to chtěl zkusit......

Není tady

#22 13. 6. 2008 9:55

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

sarach napsal(a):

Tak tohle jsem bohužel taky dělala.Teď si jen přeju, aby náš vztah neviděla jako ÚPLNĚ ZVRTANÝ a ještě to chtěl zkusit......

To teď už neovlivníš... ale pokud neřekl že je úplně konec, tak přemýšlí, a je šance :-)
Jde jen o to, aby TY jsi pochopila, kde byla chyba - ale pochopení samotné nestačí, musíš se podle toho začít řídit.
Tzn. dát mu tolik času na jeho záliby kolik chce, najít si vlastní koníčky a kamarády...
Přečti si knížku Muži jsou z Marzu a ženy z Venuše... je tam třeba popsaný jen zvaný "jeskyně" - chlap prostě má období, kdy si potřebuje zalézt do jeskyně - tzn. aby ho ženská nerušila - aby si odpočnul.
Může to být i každý den, třeba i na několik hodin... A je důležitý, abys ho v tý jeskyni nerušila.
Ale to si přečti.
Každý chlap potřebuje být nějakou dobu sám, aby mohl být sám sebou... Někdo víc a někdo míň... A když ten čas nemá, např. když se chce zavděčit partnerce a je pořád s ní - za nějakou dobu mu to dojde, že je něco špatně...
Tomu Tvýmu už to asi došlo.

Není tady

#23 13. 6. 2008 10:05

sarach
♥♥♥----

Martinka1 napsal(a):

sarach napsal(a):

To teď už neovlivníš... ale pokud neřekl že je úplně konec, tak přemýšlí, a je šance :-)
Jde jen o to, aby TY jsi pochopila, kde byla chyba - ale pochopení samotné nestačí, musíš se podle toho začít řídit.
Tzn. dát mu tolik času na jeho záliby kolik chce, najít si vlastní koníčky a kamarády...
Přečti si knížku Muži jsou z Marzu a ženy z Venuše... je tam třeba popsaný jen zvaný "jeskyně" - chlap prostě má období, kdy si potřebuje zalézt do jeskyně - tzn. aby ho ženská nerušila - aby si odpočnul.
Může to být i každý den, třeba i na několik hodin... A je důležitý, abys ho v tý jeskyni nerušila.
Ale to si přečti.
Každý chlap potřebuje být nějakou dobu sám, aby mohl být sám sebou... Někdo víc a někdo míň... A když ten čas nemá, např. když se chce zavděčit partnerce a je pořád s ní - za nějakou dobu mu to dojde, že je něco špatně...
Tomu Tvýmu už to asi došlo.

Díky, přečtu si to.Něco na té jeskyni bude... Jen bych ráda, aby i on věděl, že vím, kde byla chyba (částečně jsem mu to už řekla) a že s tím chci něco dělat.Ale teď není asi rozumné mu to psát, říkat.... 
To bydlení u něj dole beru trochu jako šanci mu ukázat, že mi nevadí, že jede pryč s kamarády nebo se zabývá svými koníčky. Že mu umím dát prostor. Nemíním vylézat pokaždé, když bude v kuchyni:dumbom:
Doufám, že šance ještě je....

Není tady

#24 13. 6. 2008 10:13

sarach
♥♥♥----

MARTINCE1:
Vystihla jsi to, chtěl se mi zavděčit a došl mu, že to není správná cesta. Kéž by to chtěl zkusit znovu. Za ty tři týdny jsem pochopila plno věcí, začala znovu dělat to, co mě baví, šla se známými na kávu...

Není tady

#25 13. 6. 2008 10:26

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

sarach napsal(a):

MARTINCE1:
Vystihla jsi to, chtěl se mi zavděčit a došl mu, že to není správná cesta. Kéž by to chtěl zkusit znovu. Za ty tři týdny jsem pochopila plno věcí, začala znovu dělat to, co mě baví, šla se známými na kávu...

Jen aby Ti to vydrželo i v případě, že se k Tobě vrátí :-)

S chlapama je to tak, že když je uháníš - utíkají, když před nima utíkáš - honí Tě :-)

Nemusíš mu ŘÍKAT, žes to pochopila, stačí, když to budeš DĚLAT.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí